Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מים מים מים!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7894 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני זמן מה התיעצתי איתכם לגבי התחממות הרכב ובעיקר כאשר הרכב מגיע לטורים גבוהים.

המים במיכל העיבוי היו מגיעים ממש לרתיחה ואז היו נעלמים (אני לא בטוח אם התאדו דרך צינור העודפים או נעלמו לאנשהו...).

שלשום הייתי במוסך והחליפו לי את הפקק של הרדיאטור (הגומיה היתה קרועה) וכן החליפו את הטרמוסטט ובדקו את היוניט.

אתמול ביצעתי את נסיעת המבחן ובאמת האוטו לא מתחמם כלל (חזר לטמ"פ הנורמלית שלו - בערך רבע) והקפדתי להשגיח ולבדוק את שעון הטמ"פ. העניין שמדאיג אותי הוא שחזרתי מהעבודה, לאחר נסיעה רצופה של כשעה בערך שמתי לב לרגע שפתאום מד הטמ"פ קפץ לשניה אחת לשלושה רבעים בערך ואז מייד ירד לרבע.

לאחר שעצרתי ופתחתי מכסה מנוע ראיתי שהמים במיכל העיבוי אומנם לא במצב רתיחה אבל גובה מפלס המים ירד בערך לקצת פחות מרבע מיכל (יום לפני המיכל מולא בערך לחצי מיכל).

האם להיות מודאג???? יכול להיות שהיה ברדיאטור אויר ולכן חלק מהמים עברו מהמיכל עיבוי לרדיאטור?

מה לעשות???

בתודה מראש...המודאג!

דייהטסו שרייד 1300 מודל 93 , ידני

פורסם

כאשר ממלאים מים והתרמוסטט סגור, באותו רגע שמילאו לך מיים זה הספיק, לאחר שהמנוע עובד חלק מהמים נכנסים למעברים ולמנוע , לכן נהוג לאחר יום יומים , שהרכב קר - להשלים את המפלס. עשה זאת ודווח.

פורסם

תיבדוק נזילות-סע עוד כמה ימים בתנאים שונים ותעקוב.

אם התופעה חוזרת על עצמה יש מקום לחשוב על ניקוי רדיאטור או החלפתו.

יכול להיות שיש כיס אויר(היה) או תסחיף פנימי מוצק שחוסם את אחד המעברים הצרים ברדיאטור ומונע סירקולציה רציפה.

ניצן

פורסם
תיבדוק נזילות-סע עוד כמה ימים בתנאים שונים ותעקוב.

אם התופעה חוזרת על עצמה יש מקום לחשוב על ניקוי רדיאטור או החלפתו.

יכול להיות שיש כיס אויר(היה) או תסחיף פנימי מוצק שחוסם את אחד המעברים הצרים ברדיאטור ומונע סירקולציה רציפה.

ניצן

גם לי יש בעיה דומה,

איך אני יכול לבדוק דבר כזה ואיך אני מתקן אם זאת הבעיה?

תמונות של הבובה http://Ami18.pic.co.il :razz:

פורסם
גם לי יש בעיה דומה,

איך אני יכול לבדוק דבר כזה ואיך אני מתקן אם זאת הבעיה?

לבדוק רק לאורך זמן אם כל המערכת תקינה-אם אין לך סבלנות תנקה בלנקו ותראה מה קורה-קודם לכן תחליף בלנקו טרמוסטט-אם לא פתר לך, על הרדיאטור.

אני התחלתי מטרמוסטט(שנתקע סגור-הייתי חייב) ולאחר כמה שבועות שעדיין היה מתחמם לסירוגין עשיתי ניקוי.ואז הבעיה נפתרה לגמרי.

אם עדיין לא פתר לך על משאבת המים(למרות שבד"כ הבעיה היא או בטרמוסטט או ברדיאטור או בשניהם יחד)

גש למכון רדיאטורים,או למוסך שלך שישלח את הרדיאטור לניקוי מקצועי-מניסיון, מומלץ ופותר את בעית ההתחממות.ענין של 350 ש"ח(לי עלה-דרך המוסך, במכון אני מניח שפחות) כולל הכל כולל נוזל קירור.

ניצן

פורסם

נראה לי שהעניין הסתדר אך אני אמשיך לעקוב לבדוק עוד כמה ימים ונראה.

יש לי שאלה באותו עניין שמטרידה אותי:

במהלך שתי נסיעות בימים שונים שביצעתי לאחרונה (לאחר התיקון), לפתע במהלך הנסיעה, מד הטמ"פ קפץ לשניה או שתיים עד למעט יותר מחצי בסקאלת הטמ"פ ומייד אח"כ חזר לרבע (הטמ"פ הנורמלית "הקבועה" שלו) והנסיעה נמשכה כרגיל. לדאוג???

דייהטסו שרייד 1300 מודל 93 , ידני

• תוכן חדש...