Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4166 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

רכשתי את הפז'ו שלי חדשה מהיבואן לפני כשנתיים וחצי.

עשיתי את הביטוח המקיף דרך חברת לוביט הצמודה ליבואן דוד לובינסקי בין היתר כי המחיר שהציעו היה לא רע ובעיקר כי הבטיחו במשך 3 שנים ראשונות חלפים מקוריים במקרה של תיקונים וכו'.

לאחרונה עברתי איזה מקרה של אפשר לקרוא לזה תאונה עם רכב צד ג'.

מסוג המקרים שכל צד יכול לטעון שהשני אשם.

לי קרה שפשוף קל בצד מאחור ולרכב השני נפל הפגוש הקדמי.

לאור העלות הלא רצינית של התיקון (שעוד לא עשיתי אפילו) אצלי, לא היה שווה לי לתבוע, כי ההשתתפות העצמית הייתה אוכלת את זה.

הצד השני הגיש תביעה על סך מעל 15,000 שח.

זה לא הנושא הראשי עליו אני כותב כאן אבל הייתי המום מאיך שאנשים 'משפצים' את הרכב שלהם ומנצלים את ההזדמנות של לקבל את זה מהביטוח.

נשבע לכם, הפגוש ירד למטה ( אגב היה קשור במקור עם אזיקון- יש לי צילומים שעשיתי), 15,000 שח ???!!!

הנושא שאני מעלה כאן הוא שכל עוד הכל תקין, כל חברות הביטוח בסדר.

אבל, איך שאומרת הפרסומת ברדיו? " ברגע האמת , כשאתה צריך...".

פניתי לסוכן לוביט.

קודם כל ההסבר והתמיכה המקצועית שקבלתי מהם הייתה ממש לא לעניין וחסרת סבלנות כלפי.

הייתי צריך להוציא מהם בכח את המידע שחשוב לי לדעת.

הדבר היחיד ששמעתי מהם הוא שבמקרה וכל צד יטען שהשני אשם הנושא יוגש על ידי הצד השני ( כי אני לא תבעתי הרי) לבית המשפט ואז אני לבדי שם מולם.

וכל הזמן הרגשתי שהם מנערים אותי ושולחים אותי לעשות את העניינים לבד עם חברת הביטוח.

בשלב מסוים קבלתי מכתב מחברת הביטוח של צד ג' ובו תביעה לתשלום עם איומי משפט וריבית והצמדה.

כמובן שעניתי להם שיפנו לסוכן הביטוח שלי.

בסופו של דבר קבלתי מכתב מחברת הביטוח שלי, לא הסוכן לוביט אלא הראל, ונאלצתי לנהל את כל העניין אתם.

אז שאלה ראשונה שאני שואל, עבור מה שלמתי לסוכן אם בסופו של דבר אני עומד לבד מול חברת הביטוח?

ברור שבשנה הבאה אין מצב שאני נשאר בלוביט.

דווקא הנציג אתו דברתי מחברת הביטוח עצמה היה יותר ענייניי ותומך.

כרגע , מסיבות שונות, ביניהן סיבות הקשורות לבריאות שלי, אני עדיין בדילמה אם להמשיך את התהליך אם יגיע לבית המשפט וכו' , או פשוט לשלם את דמי ההשתתפות העצמית שלי ולאשר תשלום לצד ג'.

אני רק המום איך חברות הביטוח מוכנות לשלם סכום דמיוני שאין שום סיכוי שזו העלות על מה שנגרם לצד ג'.( להערכתי זה פי בין 5 ל 10 מהעלות הממשית שהייתה צריכה להיות)

נכון שהוא אמר לי נקבל את החומר ונבדוק, אבל מכל השיחות שהיו לי עם הסוכן וחברת הביטוח לא הרגשתי שבא להם בכלל להתעסק עם הניפוח הזה של סכום התיקון.

עניין אותם רק אם לשלם או לא ולסגור את התיק.

עריכה אחרונה על ידי dog
פורסם

חברות ביטוח לא ממש ממהרות לשלם, הם כניראה יבדקו את כל החומר כולל דוח שמאי וישלמו בהתאם אותך זה כבר לא מענן,

אבל תמוהה בעני הפניה שלהם אלייך אם יש לך ביטוח מקיף והחלפת פרטים עם הנהג השני.

פורסם (נערך)

גם בעיני זה תמוה, אבל יותר תמוה בעיני זו הפנייה של חברת הביטוח שלי אלי כשסוכן הביטוח מקבל כסף וסליחה "מגרד את הביצים" ולא עושה כלום.

וזה הנושא המרכזי של הפוסט שלי כאן.

יש לי שאלה טכנית בנושא הביטוח.

נניח שאני מסכים כי ישולמו דמי התיקון לצד ג', כלומר לכאורה אני מודה כי החלק שלי באשמה למקרה התאונה היה גדול יותר.

אני מבין שאחויב בדמי השתתפות עצמית.

השאלה שלי היא מה קורה אם אני רוצה שחברת הביטוח שלי תממן גם את תיקון הנזק שנגרם לי? או שבמקרה כזה אני כלל לא זכאי לזה.

שאלה נוספת, אני מבין שבנוסף להשתתפות העצמית יהיה לי הפסד במשך כ 3שנים של הנחת אי תביעות.

מישהו יכול להעריך באופן גס על איזה סכום מדובר?

בהנחה שאעשה ביטוח מקיף כמובן.

עריכה אחרונה על ידי dog
פורסם

כלבלבי

יש לך ביטוח מקיף

החלטת שאתה אשם אתה מורה לחברה לשלם לצד השני את נזקו, מבקש לתקן את רכבך שניזוק גם הוא ומשלם השתתפות עצמית אחת בלבד.

איך אני בשבילך?

אם אתה מבטח פראררי ואם אתה מבטח 107 סכומי הפרמיה שונים משהו....

לכן קשה לתת לך תשובה מה עלות הנחת היעדר תביעות.

אבל לשם כך אתה משלם לסוכן, שייתן לך תשובות!

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם (נערך)

אבל לשם כך אתה משלם לסוכן, שייתן לך תשובות!

זה בדיוק העניין שהוא לא עונה לי לעניין.

אחת הסיבות שהעליתי את הפרטי האלו הוא שאנשים ידעו מה השירות שמתקבל ב-"לוביט".

שים לב שאני משלם לסוכן לוביט ונאלץ לפנות לפורום לקבלת מידע בנושא.

למשל את מה שרשמת כאן, שלמרות שאני אשם אני יכול לתקן גם את רכבי ולשלם פעם אחת השתתפות עצמית, לא ידעתי, למרות ששאלתי אותם.

אתה בטוח בכך ?

אם מדובר על פז'ו 207, תוכל להעריך את נזק היעדר התביעות ?

עריכה אחרונה על ידי dog
פורסם

במקרה שתודה ותשלם השתתפות עצמית לא בטוח שחברת הביטוח תשלם כל מה שהצד השני תבע ואז הוא יתבע בבית משפט לתביעות קטנות אותך ואת חברת הביטוח להשלמת הסכום.

פורסם

לא חושב שאתה צודק.

ההיגיון שלי אומר שברגע שאני מודה באשמה כל העסק הוא כבר של חברות הביטוח.

אם ירצו לא לשלם הכל, חברות הביטוח ינהלו ביניהן את העניין. לכל היותר יקראו לי להעיד. אבל הסיכון הכספי שלי מסתיים בהשתתפות העצמית ובהפסד הנחת פרמיה בעתיד.

פורסם (נערך)

הוא צודק,

במידה והסיכום בין חב' הביטוח אינו מקובל על הנהג השני, הוא יתבע אותך ואת חב' הביטוח שלך. כמובן שכל שקל נוסף שהוא יקבל הודות לפסיקת שופט לא ייצא מכיסך מכיוון שזה מכוסה בביטוח.

רק שיהיה ברור שאתה לא רק "עד" אתה נתבע.

אני מכיר אישית מיקרה של מישהו שדרש 100% החזרים כולל השתתפות עצמית, ואפילו הצליח, בדרך שעדיין לא ברורה לי, להביא באמצעות עורך דינו את התיק לביהמ"ש השלום (השופטת נזפה בהם על כך). כן כן, גרר את הנתבע עד לשם.

בסופו של דבר קיבל 20% אשם תורם ולא קיבל החזר שכ"ט עו"ד.

עריכה אחרונה על ידי Stone
הסאן רוף מקורי, החור שאתה הולך לעשות בגג לא.
פורסם

הייתי מבוטח בלוביט כעשר שנים עד שהפסקתי לרכוש פיג'ו ועברתי ל-Audi.

במהלך התקופה הזו היו לי מספר תאונות ורכבי נפרץ. השירות של לוביט היה מעולה בכל אחד מאירועים אלה, ואני לקוח לא קל. הסוכנת שטיפלה בתיק שלי היא נילי.

הייתי נשאר אצלהם אבל הם מבטחים רק רכבים של לובינסקי.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם (נערך)
הייתי מבוטח בלוביט כעשר שנים עד שהפסקתי לרכוש פיג'ו ועברתי ל-Audi.

במהלך התקופה הזו היו לי מספר תאונות ורכבי נפרץ. השירות של לוביט היה מעולה בכל אחד מאירועים אלה, ואני לקוח לא קל. הסוכנת שטיפלה בתיק שלי היא נילי.

הייתי נשאר אצלהם אבל הם מבטחים רק רכבים של לובינסקי.

כל אחד וההתנסות שלו. אני ללוביט לא חוזר.

הייתה לי לפני כן סוכנת. קבלתי ממנה יחס אישי ותחושה שמישהו דואג לאינטרסים שלי.

לצערי בלוביט זה לא כך.

נראה לך בסדר שבמקום שהסוכן יטפל בנושא שלי הוא מפנה אותי לחברת הביטוח???????

עריכה אחרונה על ידי dog
פורסם
הוא צודק,

במידה והסיכום בין חב' הביטוח אינו מקובל על הנהג השני, הוא יתבע אותך ואת חב' הביטוח שלך. כמובן שכל שקל נוסף שהוא יקבל הודות לפסיקת שופט לא ייצא מכיסך מכיוון שזה מכוסה בביטוח.

רק שיהיה ברור שאתה לא רק "עד" אתה נתבע.

אני מכיר אישית מיקרה של מישהו שדרש 100% החזרים כולל השתתפות עצמית, ואפילו הצליח, בדרך שעדיין לא ברורה לי, להביא באמצעות עורך דינו את התיק לביהמ"ש השלום (השופטת נזפה בהם על כך). כן כן, גרר את הנתבע עד לשם.

בסופו של דבר קיבל 20% אשם תורם ולא קיבל החזר שכ"ט עו"ד.

עם זה אין לי בעיה.

כל עוד אני לא לבד שם , אלא עם חברת הביטוח והנזק לא יהיה עלי, זה בסדר.

אני אפילו רוצה ומתנדב לזה, כי מרגיז אותי מאוד הניפוח של העלות מצידם.

פורסם

לא חושב שזה עניין של סוכן ספציפי.

אני לפחות חשתי שכל הגישה שם היא כזו.

כל פעם שהתקשרתי לתביעות העביר אותי מסוכנת אחת לשנייה, כשחשתי שכל אחת מהן מתנערת ורוצה שהשנייה תטפל בנושא.

• תוכן חדש...