Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4207 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום וברכה,

לאחר שהרכב (סיטרואן C4 פיקאסו שנת 2009, 1.6 טורבו-בנזין) גילה קשיים בהתנעה בבקרים קרים, מצאתי סדק בצינור דלק עודפים (עשוי פלסטיק כנראה ניילון) שתיקנתי זמנית בעזרת "רסקיו טייפ". הסדק הוא בדיוק בחיבור ה90 מעלות (תמונה מצורפת - הרסקיו טייפ הוא לבנבן). המחבר תקין ורק הצינור דפוק. התיקון הזמני עזר לכמה ימים, אבל כעת הבעיה חזרה כולל מדי פעם התראה שבבדיקת מחשב מראה P0087 Low pressure on fuel line.

המוסכניק שלי לא יודע איך לתקן את זה ללא החלפת כל הצינור. מדובר ב650-850 שקל עבור הצינורות (כי הם מגיעים בזוגות) לפני מע"מ ולפני עבודה (שהבנתי שהיא מורכבת כי הצינור מגיע עד מיכל הדלק).

בשיטוט באינטרנט ראיתי שיש אפשרות ל:

תיקון עצמאי:

http://www.nastyz28.com/forum/showthread.php?t=220894

תיקון עם קיט מיוחד:

https://www.youtube.com/watch?v=zjlGJhZ8UqE

מישהו מכיר מוסכניק בארץ באזור המרכז\שרון שיודע לבצע את זה ?

נראה לי לא הגיוני לשלם ~1500 שקל על תיקון של 5 ס"מ פקקטע צינור ניילון.

תודה מראש

c4.jpg

פורסם

אף אחד לא מתקן צינורות דלק מפלסטיק.

מניסיון שום דבק או אילתור לא יחזיק מעמד לאורך זמן.

סרטים ביוטיוב זה מצויין למכירות/פירסום עבודה בעיניים...

קנה צינורות חדשים או נסה לחפש בפירוקיות צינור תקין.

איזה כייף לי :)

פורסם

אני חושב שהייתי מנסה לתקן עם חצי חבילה של אפוקסי מסוג פרופוקסי20, אחרי ניקוי של הצינור. קשה לי להאמין שתהיה בעיה אחרי זה.

כך זה גם יעשה קשיח את האיזור של החלק הפגוע.

כמובן שלא ללוש את הכל בפעם אחת, אלא טלאים טלאים.

פורסם
לא מתקנים צינורות דלק נקודה סוף.

תודה על תשובתך מרק. אני מסכים שהדבקת טלאי לא תעזור.

יחד עם זאת הלינקים שהראתי מעלה מראים תיקון ללא חומרים חיצוניים (טייפ או אפוקסי) ובעצם משחזרים את המצב המקורי. אני לא רואה סיבה שזה לא יעבוד ויחזיק מעמד. הצינור לא בלחץ גבוה (מחשב הרכב מראה מקסימום 0.3 אטמוספרות וזה עוד בכניסה כך שאני מניח שביציאה זה יותר נמוך).

בפורומים האמריקאים הפתרון הזה מקובל ומחזיק מעמד. זה שבארץ זה לא נפוץ זה לא אומר שהפתרון לא קביל...

פורסם

לא משתלם לרכוש את הקיט לתיקון בודד לכן ההצעה יורדת מהפרק.

בלינק השני הבחור מתקן צינור דלק בעזרת מחבר זכר-זכר שזה כן תיקון מקובל אבל לא לצינור פלסטיק קשיח. הניפל יגרום לסדק בפלסטיק אם לא בזמן ההרכבה אז בהמשך.

פורסם
תודה על תשובתך מרק. אני מסכים שהדבקת טלאי לא תעזור.

יחד עם זאת הלינקים שהראתי מעלה מראים תיקון ללא חומרים חיצוניים (טייפ או אפוקסי) ובעצם משחזרים את המצב המקורי. אני לא רואה סיבה שזה לא יעבוד ויחזיק מעמד. הצינור לא בלחץ גבוה (מחשב הרכב מראה מקסימום 0.3 אטמוספרות וזה עוד בכניסה כך שאני מניח שביציאה זה יותר נמוך).

בפורומים האמריקאים הפתרון הזה מקובל ומחזיק מעמד. זה שבארץ זה לא נפוץ זה לא אומר שהפתרון לא קביל...

אכן התכוונתי לתיקון בעזרת דבקים למיניהם. תיקון בעזרת ניפל אפשרי אבל לא מתאים לצינור פלסטיק קשיח או חצי קשיח.

פורסם

בלינק השני הבחור מתקן צינור דלק בעזרת מחבר זכר-זכר שזה כן תיקון מקובל אבל לא לצינור פלסטיק קשיח. הניפל יגרום לסדק בפלסטיק אם לא בזמן ההרכבה אז בהמשך.

אבל בכל קצה של הצינור הזה ישנו מחבר זכר מחומר קשיח..

יום טוב גם לך

פורסם
לא משתלם לרכוש את הקיט לתיקון בודד לכן ההצעה יורדת מהפרק.

לא מצאתי את הקיטי לרכב שלי. אם לא אמצא מוסכניך שניסה את זה כבר, אני חושב שאקח את הרכב למוסך ואבקש שינסה את השיטה בלינק הראשון. לא ילך שיחליף את כל הצינור.

פורסם
אבל בכל קצה של הצינור הזה ישנו מחבר זכר מחומר קשיח..

נכון, אבל שים לב בכמה אילתורים הבחור נזקק בכדי להכניס את הניפל לתוך הצינור ובכמה כוח הוא השתמש. בשלב מסויים הוא גם חימם את הצינור.

בתעשיית הרכב משתמשים בצינורות קשיחים מחומרים שונים כגון: PVC, ניילון ועוד...לכול סוג של צינור קיימת שיטה שונה להכנסת הניפל או החיבור המהיר לתוך הצינור והידוק של המחבר.

בסרטון מוצגת שיטה שלפי דעתי היא לא הכי מומלצת ובמיוחד עניין החימום אשר עלול לפגוע בתכונות של הצינור ועמידות לטווח ארוך.

נראה לך שייצרן הרכב מחמם את הצינור או משתמש בכוח להכנסת הניפול או החיבור המהיר לתוך הצינור ? התשובה היא לא.

לדוגמא: לצינורות מניילון קיים כלי ייעודי אשר מרחיב בצורה מבוקרת את הצינור בקצה למידה הנכונה ואז מכניסים את הניפל או החיבור המהיר.

בקיצור לכול סוג של חומר שממנו עשוי הצינור קיימת גם שיטה מתאימה ונכונה לתיקון ולא משהו אוניברסלי.

אצלי בגולף הצנרת ממיכל הדלק בתחתית הרכב עשוייה מפלסטיק מאוד קשיח בעל חיבור מהיר לפילטר הדלק ומנסיוני אם הצינור נשבר בקצה אין ברירה אלא להחליף את כול הצינור יחד עם המחבר המהיר מכיוון שבארץ אין קיט ייעודי לתיקון מסוג זה.

פורסם

בסוף הלכתי למוסך המרכזי של סיטרואן בבני ברק שהחלפיו את הצינור דלק. דווקא הפתיעו לטובה מבחינת התמחור. 650 סט צינורות ופחות משעת עבודה (למוסכניק הנחמד שטיפל בי קוראים רפי). יצא פחות מאלפיה אחרי מע"מ.

פורסם
תודה על העדכון.

האם במקרה שאלת לגבי אפשרויות התיקון של הצינור ?

שאלתי בכמה מוסכים. אף אחד לא עשה זאת מאודו.

• תוכן חדש...