Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5456 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני כמה זמן החלפתי מלפג (משוחזר). מאז יש לי בעיה בסלד בסרק. כל כמה שניות הסלד יורד ועולה שוב.

ניסיתי לכוון הצתה ע"י הסבוב של המפלג אבל לא הגעתי לשיפור משמעותי. כאשר הלפטופ שלי יחזור לחיים אני אחבר את האוטו לVAG TOOL ואנסה להגיע לתוצאה טובה יותר ע"י עוןן הצתה.

בינתים יש לי הרגשה שגם בית המצערת תורם לבעיה.

אם מישהו יכול לתת לי הסבר מפורט איך אני מפרק ומנקה (ניקוי יסודי) את בית המצערת אשמח מאוד. מדובר בפולו 1997 1.4 (לא 16V).

כמו כן, אם למישהו ישנם אתרים טובים על כל הקשור לטיפולים טכניים באוטו הזה אנא שתפו....

יבגני

בחו"ל: Audi Q7 3.0 TFSI 2014, ו- Porsche Cayman S 2013

בארץ: מחפש

פורסם

ממה ששמעתי מחברים

ניקוי בית מצערת באאודי ב 200 שח בצמפיון המרכזי בבני ברק

פותר את הבעיה של קפיצות בסרק (שנעלמות אחרי 10 שניות).

אם באמת 7 שנים לא ניקו בית מצערת שווה לנקות קודם ולראות שזה הבעיה ולא משהו עם חיישנים ויקר.

פורסם

בוא תנסה משהו קודם לכן..

תפתח את מסנן האוויר שתוכל לראות את בית המצערת ותסתכל אם המצערת סגורה עד הסוף . תבקש ממשהו שילחץ על דוושת הגז ולאחר מכן ימשוך אותה מעט כלפי מעלה . נשמע מגוחך אבל קרה שברגע שמתחו לך את חוט המצערת נוצר מתיחה על המצערת שמונע ממנה להסגר עד הסוף תראה אם בזה שהרימו את הדוושה היא נסגרת יותר במידה וכן אז תרפה מעט את חוט המצערת ותבדוק אם התופעה חוזרת שוב. הייתה לי בעיה דומה וחשמלאי רצה להחליף לי את מנוע הצעדים שאחראי על יצוב הסל"ד ובסוף חיפשתי ומצאתי בעיה כפי שתיארתי לך אצלי . זה רק רעיון אבל שווה בדיקה.

• שנתיים מאוחר יותר...
פורסם

חברים,

היתה לי בעיה דומה של חוסר יציבות הסל"ד בסרק. לאחר התייעצות עם מכונאי ותיק - רכשתי תרסיס ניקוי של בית המצערת וחיישן למבדה מתוצרת חברת - BG. השם המלא: throttle body & intake cleaner (כ-50 ש"ח, בקבוק כתום, למשל ברח המסגר 8, "ג'נרל ברקס"). פותחים את שרוול פילטר האויר בכניסה לבית המצערת. מרססים כשהמנוע קר (רצוי לפתוח ידנית את הפרפר כנגד הקפיץ), מניעים (קצת משתעל), ואז תוך כדי פעולה מרססים עוד קצת תוך הזזת הפרפר. 10 דקות עבודה ולא תכירו את פעולת המנוע. בדוק על פולו קלאסיק 97 100 כ"ב, וגולף 97.

בהצלחה

יובל

• ספונסר פורום
פורסם

את ההצתה בפולו אתה לא יכול לכוון ללא סורק ואקדח הצתה ,כוון מוערך את יכול לבצע

אם תמקם את המפלג באמצע של תעלת הכוון ,שהרווח משני צידי הבורג שמחזק

את המפלג יהיה זהה .

בנוגע לניקוי המצערת ,כמו שציינתי קודם בשרשור אחר ,אחרי הניקוי צריך לבצע לימוד של המצערת וכוון בסיסי ,

אחרת המצערת לא יודעת שהיא נקייה ולא מסוגלת למצוא את מצב הבסיס ,ואתה תוכל לחשוב שהבעיה נמשכת .

אפשר כמובן לבצע חפיף בבית ללא שום ציוד אך המצערת לא תפעל בצורה מדוייקת לאחר מכן .

לכן את הפעולה הזאת שהיא קריטית לכוון המנוע אני ממליץ לעשות במוסך שמכיר את הרכב ויודע מה הוא עושה,

הנזק כ-200 שח כולל הכל .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

ואיי, ת'רד עתיק מאוד!!!!

הפולו כבר לא ברשותי אבל הנה מספר הערות:

1. אם תשים לב, פרסמתי מדריך שלם לניקוי בית מצערת בפולו (כולל "אינפוזיה") וזה לא עזר לבעיה שהייתה.

2. בהחלט צריך לבצע כיוון מצערת לאחר התהליך. אפשר לעשות זאת או: 1. ע"י ניתוק המצבר למספר דקות, חיבורו ופתיחת סוייץ' (לא להתניע) ואז מחכים כמה דקות. 2. ע"י חיבור לכבל מיוחד ולמחשב נייד ובעזרתץ תוכנה כמו VAGCOM. 3. לקחת את האוטו לביצוע כל התהליך במוסך (אבל לא על זה הפורום - לא-כן?)

3. בסוף הבעייה היתה לא בבית מצערת אלא באלטרנטור. יותר נכון גשר דיודות בתוכו. ניתקתי את האלטרנטור מהמצבר ונסעתי מספר דקות (חשוב שהמצבר יהיה חדש או המצב טוב). ראיתי שהבעייה לא קיימת. חיברתי את האלטרנטור לסקופ וראיתי שהאדווה שקיימת ברגע הפעלת המזגן (או אורות, או חלונות חשמל) גדולה מאוד (אם אני זוכ נכון -+5V). החלפתי את כל הגשר והכל נהייה מצויין.

יבגני

יבגני

בחו"ל: Audi Q7 3.0 TFSI 2014, ו- Porsche Cayman S 2013

בארץ: מחפש

• 4 שנים מאוחר יותר...
פורסם
את ההצתה בפולו אתה לא יכול לכוון ללא סורק ואקדח הצתה ,כוון מוערך את יכול לבצע

אם תמקם את המפלג באמצע של תעלת הכוון ,שהרווח משני צידי הבורג שמחזק

את המפלג יהיה זהה .

בנוגע לניקוי המצערת ,כמו שציינתי קודם בשרשור אחר ,אחרי הניקוי צריך לבצע לימוד של המצערת וכוון בסיסי ,

אחרת המצערת לא יודעת שהיא נקייה ולא מסוגלת למצוא את מצב הבסיס ,ואתה תוכל לחשוב שהבעיה נמשכת .

אפשר כמובן לבצע חפיף בבית ללא שום ציוד אך המצערת לא תפעל בצורה מדוייקת לאחר מכן .

לכן את הפעולה הזאת שהיא קריטית לכוון המנוע אני ממליץ לעשות במוסך שמכיר את הרכב ויודע מה הוא עושה,

הנזק כ-200 שח כולל הכל .

יש לי בעיה דומה בסיאט קורדובה שנת 2000 (מפרט זהה לפולו) - העניין הוא שכשאני מפעיל מזגן החוסר יציבות בניוטרל נפסק. זה עדיין אומר שצריך לנקות מצערת או שזה כבר הופך את זה לעניין אחר ?

אגב, אחרי שנקרע לי צינור הזרקת דלק והחלפתי אותו, החוסר יציבות בסל"ד ניוטרל רק החריף. איך זה קשור ? רק החלפתי צינור..

• תוכן חדש...