Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4244 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז חברים,

עד היום השתמשתי כעיוור בכרטיס אשראי של קאל שנתן לי כלום ולקח לי המון עמלות על הזמנות מחו"ל.

לאחרונה, בבלאק פריידי האחרון יצא לי להזמין פריטים במחירים של כמה אלפים והעמלות ששילמי מאוד גבוהות.

לקחו ממני לפי שער דולר של 3.96 כשהדולר היה 3.8 וכך יצא שהפסדתי כמה מאות שקלים בהזמנות גדולות.

מכיוון שאני מזמין קבוע מחו"ל אני מחפש אשראי שיקח ממני שער יציג או לכל היותר עמלה קטנה.

שמעתי שקאל לוקחים 2.5 אחוז עמלה על כל הזמנה מחו"ל בדולרים- וזה המון.

היש כרטיס אשראי צדיק בקהל?

אולי פתרון אחר?

פורסם

הכי משתלמות - אמריקן אקספרס - בכרטיסי הזהב ומעלה - 0.5 אחוז עמלה על דולרים.

ויזה על דולר סביב ה0.6-0.7 אחוז

מאסטרקארד עמלה של 0.6 או 0.5 על יורו (תלוי בכרטיס)

אבל אפילו הגרועים ביותר שבכרטיסים שלי היו גג 1.5-2 אחוז , ככה שנשמע שמצבך ממש גרוע.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

אני פעם העברתי מחו"ל דולרים לחשבון שלי (לא בשביל זה), לאחר מכן דאגתי שישייכו לי אותו לחשבון מט"ח (רק על חיובים מחו"ל), מאז כל ההזמנות מחו"ל פשוט יורדות משם בלי עמלות ובלי עניינים. אם קניתי ב52.44$ אז זה בדיוק מה שיורד לי מהחשבון.

למה אני מספר לך את זה?

אם אתה באמת מזמין הרבה ובמידה ועמלת הפקדת מטח בבנק שלך היא לא גבוהה, אתה גם יכול להמיר באיזה צ'יינג בשער נוח ולהתנהל ככה... עוד אופציה.

פורסם

העמלה שלקחו ממני על עסקה בסך 409 דולר היא 2.61% (כמובן שאין לי חשבון עם דולרים).

יש מקום עם נתונים מדוייקים שבהם אוכל להסתכל? עכשיו שמעתי שמאסטרקארד הם הכי משתלמים, אבל כל אחד אומר משהו אחר ואין לי איך לדעת.

מה זה איימקס?

פורסם

הרשו לי להתעלק על הנושא :)

יש לי כרטיס ויזה של לאומי.

במספר עסקאות שבדקתי ראיתי שהעמלה באחוזים לא קבועה, שער ההמרה שלהם שונה מהשער היציג לא בהפרש אחיד, יכול להיות שהיום הם יגבו 4 ש"ח לדולר כשהשער היציג הוא 3.90, ומחר הם יגבו 4.1 ש"ח לדולר כשהשער הוא 3.92.

בנוסף, הם מוסיפים עמלת המרה שאני לא בדיוק יודע לחשב (לא יודע איך הם מחשבים את זה - לפני ההמרה? אחרי ההמרה? מהסכום המקורי?) - לפי החישובים שלי זה יצא בערך 0.0075% מהעסקה לאחר ההמרה מהשער היציג.

בקיצור, יוצא שעל עסקה בדולרים (הכרטיס שלי הוא כרטיס דולרים) טוחנים אותי בעמלה משתנה (באחוזים) תלוי בסכום העסקה, לדוגמה:

עסקה א':

252$

שער יציג: 3.415₪

שער שלהם: 3.4616₪

עמלת המרה: 6.54₪

שילמתי: 878.86₪ (הפרש של 2.12% מהמרה מהשער היציג)

עסקה ב':

90$

שער יציג: 3.419₪

שער שלהם: 3.4558₪

עמלת המרה: 2.33₪

שילמתי: 313.28₪ (הפרש של 1.8% מהמרה מהשער היציג)

זה נהוג כך בכל חברת אשראי, או שאני צריך להיפרד מויזה כידידים ולחפש כרטיס פחות עושק?

פורסם

עבור דולר, לאומי כארד ממירים לפי שער ההעברות והמחאות של בנק לאומי שנכון להיום לפי החישוב שלי הוא בערך 0.65% מהיציג.

בנוסף השער במחירון ללא הנחות (זהב, ביזנס, פלטינה) הוא 0.75% - אפשר גם פחות (לי לוקחים 0.25%).

במסטרכרד של פועלים לדוגמא גם ממירים לפי שער העברות והמחאות אבל של בנק הפועלים. (שכנראה הוא די זהה לזה של לאומי).

אבל המחירון הוא 0.5% לדולר. וגם פה אפשר פחות, תלוי בכרטיס.

עבור יורו זה סיפור אחר, כי בחלק מהחברות ממירים לדולר ואז לשקל שזה יוצא עמלה המרה כפולה. וגם עמלת המחירון יכולה להיות 2.5%.

--------------------------

Škoda Fabia IV TSI&DSG

פורסם

אין חברה שלוקחת עמלה קבועה?

כבר עדיף להמיר בפאיפל, שם לפחות אני יודע במעמד העסקה כמה בדיוק אשלם בשקלים.

פורסם

בגדול מההיכרות שלי כרטיסי מאסטרקארד של ישראכרט (לא של לאומי כארד), הם הטובים ביותר לרכישות בדולרים, בדר"כ 0.5 %. כנ"ל אמריקן אקספרס, אני מעדיף את המאסטרקארד בגלל שבשימוש בארץ לא מקבלים בכל מקום אמריקן אקספרס.

לכרטיסים של כ.א.ל. יש עמלת המרה זוועתית בדר"כ ואני מתרחק מכ.א.ל. כמו מאש.

שים לב, PAYPAL מציע לך חיוב בשקלים ושהוא מבצע את ההמרה בשבילך, באמזון יש שירות דומה והם בדר"כ מוגדרים בברית מחדל, זה תענוג יקר מאוד, תמיד יותר זול לשלם בדולרים.

אם יש לך אפשרות להשיג כרטיס קורפרייט זהב (דרך מקום העבודה, בגיל שלך - של ההורים) הוא הכי אהוב עליי, התשלום הוא שוטף +30, עמלת ההמרה לדולר היא 0.5% וכשטסים לחו"ל יש כניסה חינם ללאונג' בנתב"ג.

פורסם

פעם היה לי מאסטרקארד וקניתי המון באיביי, לא זכורה לי שום עמלה, לא יודע לענות לגבי שער ההמרה. למיטב זכרוני, העסקה בוצעה לפי שער יציג וזהו.

היום יש לי ויזה, ואכן הם לוקחים 2.5% מכל עסקה.

הקטע היותר הזוי, זה שקניתי מוצר מאתר בישראל, סיומת co.il, האתר מאורח במחשבים בישראל והחברה רשומה וממקומת בישראל, אבל במסגרת מבצע שהם עשו עם פייפאל, קיבלת אחוז הנחה משמעותי על מוצר מסוים אם שילמת עליו בפייפאל.

ביצעתי את העסקה, שילמתי בפייפאל, האתר בישראל להזכירכם, כמובן שהתשלום היה בשקלים, אבל עדיין לקחו עמלה בגובה 2.5%.

גיליתי את זה כשקיבלתי את פירוט האשראי החודשי, והיה שם דבר נורא מוזר.

הם המירו את השקלים לדולרים, ואז המירו את הדולרים לשקלים, וכמובן שלקחו את העמלה שלהם.

כששאלתי למה, אמרו לי שפייפאל הוא שירות סליקה בינלאומי שעובד רק עם דולרים (אין לי מושג אם זה נכון) ושחייב להמיר לדולרים על מנת להשתמש בו, ושלקחו עמלה רק על ההמרה מדולרים לשקלים, ולא לקחו על ההמרה משקלים דולרים. מבולבלים? גם אני. רבתי איתם, צרחתי עליהם, זרקו עליי ז*ן. בסוף החלטתי לוותר כי בסופו של דבר היה מדובר בסך הכל באיזה 20 שקל.

אגב, אם תריצו חיפוש על הנושא הזה, תגלו שהיו כבר 2 תביעות יצוגיות בסך כולל של כ26 מליון שקל אם אני זוכר נכון, כנגד כאל, אבל אין לי מושג איך הם נגמרו, אם בכלל.

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

שימו לב שישראכרט ולאומי קארד ממירים לפי שער מכירה העברות/המחאות של בנה"פ ולאומי בהתאמה (שכמובן קצת גבוהים מהשער היציג). לעומתם, כאל ממירים לפי שער יציג.

אבל(!), עמלת ההמרה של ישראכרט וויזה לאומי על דולרים היא 0.5% ו-0.75% (בנוסף לשער הגבוהה יותר, כמובן), בזמן שכאל לוקחת 2.5% (בויזה עסקי 0.9%).

בכרטיסים עסקיים של ישראכרט וכאל זה יוצא די זהה, תלוי בכמה השער של בנה"פ היה גבוה מהיציג ביום הספציפי. בכרטיסים בלי הטבות מיוחדות, ישראכרט עדיפים.

פורסם

שימו ב לשני דברים:

1. השער היציג ביום ביצוע הרכישה אינו בהכרח השער ביום ביצוע ההמרה, ובימים אלה שבהם הדולר עולה בקצב מהיר זה יכול להתבטא בהפרש משמעותי. עסקה שבוצעה ביום ב' נסלקת רק ביום ד' או ה' - ובינתיים שער הדולר יכול לעלות ב-2-3%.

2. השטות הגדולה ביותר היא לבצע המרה על ידי פייפאל - העמלה שלהם די שערורייתית.

3. הרכישה הטובה ביותר היא בדולרים. הבעיה היא שחלק מהמוכרים הסיניים משתמשים במטבעות אקזוטיים כגון דולר אוסטרלי, ואז נכנס סיפור ההמרה הכפולה.

4. כדאי מאד ללמוד את מדיניות ההמרה של כל כרטיסי האשראי שבידכם מתוך אתרי חברות האשראי, ואז לבחור במתאים. לגבי אמריקן אקספרס וישראכרט - אני מחזיק בכרטיסים בדרגות גבוהות - ודומני ששיטת ההמרה זהה או כמעט זהה. לא בדקתי לגבי כרטיסים בדרגות נמוכות יותר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...