Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לנד רובר דיסקברי TD5 - סיכום קצר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4218 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כבר תקופה ארוכה רציתי לכתוב סיכום על הרכב המשפחתי שלנו - דיסקברי TD5 2003, לי יש ניסיון של כמה אלפי קילומטרים על הרכב בלבד ולכן לא מדובר בסקירה מקיפה.

הדיסקו נמצא אצלנו שנה ובמהלכה נסע כ - 25,000 km, הוא מחליף אצלנו דיסקברי TD5 שהיה בבעלותנו מספר שנים ונהרס בתאונה.

חשוב לציין שרוב הנסיעות של הרכב אצלנו הם על הכביש והוא לא רואה שטח קשה מאוד.

על הכביש הדיסקו מאוד נעים לנהיגה ונסיעה, הוא מצוייד בזוג בולמי אוויר מאחורה שתורמים מאוד לנוחות, וגם מאפשרים הגבהה של הרכב בתנאי שטח שדורשים זאת.

שורת המושבים האחורית מוגבהת מעל השורה הקדמית וקו חלונות הצד הנמוך מקנים ליושבים מאחור אווירה אוורירית וראות מעולה החוצה, בנוסף הדיסקו שלנו מצוייד בשני גגות שמש אשר מוסיפים מאוד לחוויה.

לדיסקו יש גם שורות מושבים שלישית אבל היא לא מרווחת מספיק למבוגרים ובאמת מתאימה רק לילדים קטנים.

ועכשיו לחלק של הנהיגה, הרכב מצוייד במנוע טורבו דיזל מחומש צילינדרים, המפיק 140 כ״ס וכ-30 קג״מ ב-1950 סיבובים המשודח לתיבת 4 מהירויות.

למרות המשקל הלא נמוך של האוטו הרכב לא מרגיש איטי במיוחד והמנוע מרגיש גמיש וחזק, ובנסיעה רגועה ניתן להגיע לצריכת דלק של כ-9.5 ק״מ לליטר.

עוד כדאי לציין את מערכת ה-ACE של הדיסקו (ראשי תיבות של active cornering enhancment), המערכת אמורה לשמור את הרכב יציב במהלך פניות ולצמצם את זוית הגלגול, ברכב שלנו המערכת לא עובדת כרגע ואכן מורגש חסרונה, למרות שהדיסקו עדיין מרגיש יציב בפניות.

כמובן שהדיסקו הוא גם רכב שטח מצויין, הוא מקנה ביטחון רב לנהג לא מנוסה ומערכת בקרת האחיזה שלו יעילה ביותר, בנוסף הוא מצוייד במערכת בקרה לירידה במדרון וכמובן שתיבת העברה נמוכה.

ועכשיו לחלק הפחות נחמד, לדיסקו היו מספר בעיות במהלך השנה שכללו את מערכת הACE שהזכרתי מקודם, בולמי האוויר האחוריים שדרשו החלפה, רדיאטור שהוחלף ועוד כמה בעיות. יש לציין שאף אחת מהבעיות לא השביתה את הרכב אבל המחסור במוסכים מקצועיים ללנד רובר בארץ מקשה על הטיפול ולעיתים קרובות אנחנו נאלצים לייבא חלקים מחול בעצמנו.

מצטער מראש על האורך, כמובן שאם יש למישהו שאלות נוספות הוא מוזמן לשאול.

שקד

DSC_3173 (1).jpg

DSC_8491.jpg

MINI Countryman SD F60 | Land Rover Discovery TD5
Lexus CT200h | Audi A1 1.4 TFSI Manual | Citroen C4 eHDI | VW Golf MK4 1.6 Manual

פורסם

נשמח לשמוע עלויות אחזקה וטיפולים

כדי להיות זקן וחכם צריך קודם להיות צעיר וטיפש (א.ב לא זוכר מי אמר את המשפט הזה)

פורסם

בגלל שהרכב לא שלי ואני לא אחראי על הטיפולים בו אני אכתוב רק מה שאני זוכר.

האמינות של הרכב לא כזו נוראית בהתחשב בעובדה שבאמת מדובר ברכב בן 12 שעבר יותר מ-200,000 ק״מ.

בכל מקרה בנוגע למוסכים, מוסכי היבואן יקרים מאוד ומקצועיותם מוטלת בספק, רוב בעלי הלנד רוברים המזדקנים מוצאים מוסכים אחרים לטפל בהם.

אנחנו התנסנו במספר מוסכים אבל התקשנו למצוא אחד שממש אפשר לסמוך עליו לצערנו.

בנוגע לעלויות, אם אני לא טועה החלפת הרדיאטור עלתה משהו כמו 1500 ש״ח

בולמי אוויר אחוריים - כ - 1000 ש״ח

טיפול גדול הכלל החלפת שמן גיר, שמן מנוע, שמן דפרנציאלים ויתכן שעוד דברים שאני לא זוכר עלה משהו כמו 4000 ש״ח...

בנוסף הזמנו משאבה הקשורה למערכת ה-ACE שעלתה כ-400$.

במהלך השנה שהרכב היה אצלנו נכנסו בו מקדימה והוחלפו מספר חלקים הכוללים את הפגוש, פנסים, מכסה המנוע נצבע מחדש והגריל הוחלף.

כמובן שהכל היה מכוסה בביטוח אבל אם אני לא טועה כל פנס עלה כ-1700 ש״ח והסמל למכסה המנוע עלה 500 ש״ח :shock:

אם אני לא טועה גם יצא להחליף משאבת דלק שעולה כ-1500 ש״ח

מצטער שאני לא יכול להביא פירוט עלויות מפורט יותר...

בכל מקרה סביר להניח שלנד קרוזר מאותה השנה יהיה אמין יותר במקצת אבל לא יודע בכמה, בשבילנו עלויות האחזקה שוות את הערך המוסף שיש לדיסקו.

אשמח לענות על שאלות נוספות

Lexus CT200h | Audi A1 1.4 TFSI Manual | Citroen C4 eHDI | VW Golf MK4 1.6 Manual

פורסם

האמת, שפחות נורא ממה שחשבתי.

אי שם בשנת 99 לקחתי ריינג' רובר בן שלוש לבדיקה ואחר כך ניגשתי למרכזי בקריית אריה לשאול עלויות.

החשבון שכלל החלפת בולמים היה בעשרות אלפים, מה ששכנע אותי ואת הבעלים המיועד לוותר על החויה ועל המותג.

מעניין אם יש פערים משמעותיים בין מחירי חלפים בין רינג' לדיסקברי, או שהשנים עשו את שלהם.

פורסם

מעניין, למה דווקא רכשתם אותו. שוב.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

מכל הדברים דווקא טיפול ב4000 שקל נשמע כמו שחיטה רצינית, אלא אם יש שם החלפת בלמים, טיימינג ועוד תופינים.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

רכשנו דיסקברי שוב מכיוון שמאוד אהבנו את הדיסקו שנהרס בתאונה, והתקדמות לדיסקו 3 היתה גוררת תוספת משמעותית לתקציב.

גם ה-SUV's האחרים שניתן להשיג בתקציב דומה לא היו שידרוג ביחס לדיסקו שהיה לנו ואף ירידה ברמה ולכן הוחלט ללכת שוב על דיסקברי TD5

פורסם

כן, הטיפול ההוא אכן היה יקר מהמצופה, לא זכור לי שהוחלפו בלמים.

בכל מקרה הטיפול הזה בוצע אצל מוסך שהיה תמיד תוקע מחירים ולאחר מספר שנים איתו החלטנו לעזוב אותו.

פורסם

המומחיות הגדולה של האנגלים היתה בניית מכוניות פשוטות ובלתי אמינות, כאן לפחות מדובר במכונית מורכבת..

יחסית לספורי הבלהות ששמעתי ממקורות יודעי דבר, נראה שנפלתם על מכונית שתוחזקה היטב.

נקווה שתמשיכו להנות ממנה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

שכן מחזיק אחת כזו שנת 2001 כבר הרבה שנים בתחזוקה פדנטית מאין כמוה (כל רשרוש הרכב במוסך) אבל בשורה תחתונה

הרכב עם480K ק"מ על השעון, מנוע מקורי שסוחב היטב (מותקן מד חום מיוחד ישירות על הראש לזהירות כפולה), גיר שופץ השנה פעם ראושונה,

הכריות הוחלפו לבולמים מתוצרת פוקס (5K לסט) והרכב נוסע בשטח בצורה מדהימה פשוט מרחף.

סה"כ האחזקה לא זולה בעליל אבל תחושה מיוחדת מאוד בנסיעה.

• תוכן חדש...