Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4248 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני גם הייתי שוטף,אתה לא כושה משהו חריג כמו לשטוף ביום כיפור או לשטוף עם מוסיקה בעוצמה גבוהה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
בשביל זה יש חוקים של איתות, זכות קדימה והתפרצות לנתיב.

כל עוד הוא לא עובר על החוק הם לא יכולים להגיד לו כלום ואין להם זכות להיפגע מפעולה סבירה מאוד שמישהו עושה.

וכן, מוזיקה זה קצת לעבור את הגבול ולהתגרות. גם את זה לא צריך לעשות.

לא הבנת את הנקודה. אתה שוב מסתכל על הדברים כמו רובוט.

מה עם קצת התחשבות? מכיר את המושג?

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

ניקו,קצת ניזכרתי בתרבות ביפן אחרי שקראתי את דבריך,

מתגעגע ומקנא,

תרבות ההתחשבות וכבוד האחר מושרשת שם עוד מהגן,

(אמר חיים הכט שפורמט ''יצאת צדיק'' לא ילך שם)

בהתחלה לא הצלחתי להבין את הכבוד וההתחשבות שרוחשים אנשים זרים אחד לשני,

וזה אפילו מצחיק קצת..(חח קדים אחד לשני)

חבל שבארץ אין תרבות כזו ו''כל דְּאַלִּים גָּבַר''..(מי שחזק קובע)

פורסם

אני גם גר בקרבת בית כנסת אבל לא שוטף בשבת,גם כי אני מכבד אבל בעיקר כי אני שונא שמסתכלים עליי עובד (לא בקטע של שנאה,אלא מהתעניינות). אני אוהב לשטוף עם הלבד שלי כשאף אחד לא בסביבה.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

אני לא מבין מה בעיה?

שטיפה עושה רעש?

יש עשן שמגיע לאזור הבית כנסת?

שוטפים בחניה של הבית כנסת?

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אין בעיה. יש רעש של שואבה אבק. יש אנשים שלא שוטפים בשבת.

לצורך העניין, אם ישטוף - אין עם כך שום בעיה חוקית או מוסרית. יחד עם זאת, אם שאל, אז כנראה שיש לו רצון להתחשב.

אני גם חילוני גמור, אבל מבחינתי מי ששונה ממני לא "ילך לחפש". למה? כי אני מאמין בשכנות טובה, ואני מאמין שאם אפשר, אז למה לא להתחשב?

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

כולם כאן מתחשבים במתפללים - ומה עם התחשבות באלה שאינם מתפללים, ורוצים לנצל את השבת לצרכים אחרים?

התחשבות היא דבר הדדי, וכפי שלא ראוי להפריע לתפילה, נניח, על ידי מוזיקה רועשת, הרי שגם לא ראוי להפריע למי שאינו מאמין להתנהל בשבת כראת עיניו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ניקו,אם יש צורך לשאוב וגרים ממש קרוב,אז אפשר לעשות לפני התפילה או אחרי,זה סך הכול 15 דקות וזהו.

פורסם

אם כבר התחשבות, אז אולי שיפסיקו לנסוע בימי שישי עם הרכב והכריזה רבת העוצמה שמכריזה על זמני הדלקת נרות שבת, מה גם שעושים זאת בין השעות 14:00-15:00.

האם ההתחשבות לא אמורה להיות הדדית?

בנוסף גם שכריזה ברכב זה לא חוקי לעומת שטיפת רכב (אם דלי) שחוקית למהדרין.

אך הבעיה היא שהדרישה להתחשבות היא חד צדדית.

פורסם

אני לא מבין איזה התחשבות אתה צריך באדם שאורחות חייו מבטלות את שלך.

ואם אני טבעוני ואוהב ביום העצמאות לצאת לפארק לפיקניק, אתה תתחשב בי ולא תעשה על האש לידי כי אני לא יכול לראות ״גופות״ נשרפות על המנגל?

מה שאני עושה בימי השבוע הוא ענייני הפרטי. זה שאדם שוטף את רכבו לא אמור להפריע לאף אחד. ממש לא קשור להתחשבות.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

האמת כשאני חושב על זה זה די טיפשי שאני לא שוטף את האוטו גם מכבוד ולא רק מזה שכולם מתעניינים,מימלא אני כל היום מסתובב להם עם האוטו מול העיניים.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

התגובות מתחלקות ל 2.

אלה שמסורתיים ואומרים לא לשטוף

והחילונים שאומרים לשטוף

ואני אומר שזכותך לעשות מה שאתה רוצה, ואתה מוזמן לשטוף.

אבל כדי לשמור על כבודו של אדם אחר, תמנע מלהדליק מוסיקה למשל במהלך השטיפה או להרעיש ביתר מידה.

Miata ND2

פורסם
כולם כאן מתחשבים במתפללים - ומה עם התחשבות באלה שאינם מתפללים, ורוצים לנצל את השבת לצרכים אחרים?

התחשבות היא דבר הדדי, וכפי שלא ראוי להפריע לתפילה, נניח, על ידי מוזיקה רועשת, הרי שגם לא ראוי להפריע למי שאינו מאמין להתנהל בשבת כראת עיניו.

1000+

אני אישית גרה בביניין בלי שכן אחד דתי, אבל לא תשמעו אותי מדליקה שואב אבק בשבת גם בתוך הבית. כי אני מכבדת את השכנים ואת השקט.

לעומת זאת, לא אחשוב פעמיים לצאת לחניה עם שני דליים כדי לשטוף את האוטו, גם אם היה בית כנסת מעבר לכביש, כי זה לא עיניינו של אף אחד וגם לא אמור להפריע להם (כל עוד לא מסנים לכפות עלי את האמונה שלהם).

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם
בדיוק.

שילכו לחפש.

גם בכביש, לא צריך איתות. אני מתעלם מהם ושהם יתעלמו ממני.

תור ארוך לרמזור? פחחחח אני נדחף. מתעלם ושיתעלמו ממני.

בכלל אין צורך להתחשב באף אחד שהוא לא אני עצמי.

+1 :)

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

• תוכן חדש...