Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4220 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אז אחרי המוווון זמן (נספר בשנים :-)) שלא הייתי פעיל בפורום,

חזרתי לכאן עם רכב חדש ועוד כמה וכמה שאלות :wink:.

אז את הרכב החדש, הונדה סיוויק 2005 דגם EX, קניתי ביום רביעי שעבר ולצערי בעקבות מזג האוויר הסוער עדיין לא ייצא לי להתעסק בכל הניקיון והקוסמטיקה, מקווה שיתבהר לקראת סוף השבוע כדי שאוכל לפנק אותה קצת בשטיפה רצינית.

אז מה שרציתי לשאול:

1. אחרי חיפושים רבים בפורום, עדיין לא מצאתי תשובה אחידה והחלטית לגבי ניקוי שטיחים וריפודים יסודי, מה הדרך המומלצת לקבלת התוצאה הטובה ביותר?

2. ניסיתי גם למצוא אשכול שאני די בטוח שראיתי אותו בפורום הזה, שמדבר על ניקוי תא המנוע. מהי הדרך הכי טובה להבריק את תא המנוע וממה צריך להיזהר? חוץ מדברים חשמליים כמובן.

3. הצבע של הרכב במצב מעולה אבל יש צורך בפוליש ו-ווקס, הבעיה היא שאני קצת מפחד לנסות את זה לבד בפעם הראשונה ומעדיף לשלם כמה מאות שקלים לאנשי מקצוע, יש לכם מקום להמליץ לי עליו באיזור הדרום - מרכז? (איזור אשקלון, באר שבע או באיזור ראשון)

4. כמו שאמרתי, הצבע במצב טוב אבל... הפגושים של הרכב קיבלו קצת שיפשופים מקדימה ומאחורה ועוד איזה מכה בפגוש האחורי שגרמה לפיצוצים בצבע, ראיתי לא מעט המלצות על מוסך "גוונים" באשדוד שגם המחירים שם סבירים. יש לכם עוד המלצות כדי שאוכל לקבל הצעות מחיר מכמה מקומות?

5. הדשבורד ספג לא מעט ספריי סקיי בחיים שלו. אחרי שיפשוף רציני של הדשבורד עם סקוץ׳ רך, מים וסבון רוב השמנוניות יצאה, הבעיה העיקרית היא בפתחים של המזגן, איך אפשר לנקות שם את כל השכבה השומנית?

בהמשך אני מקווה שייצא לי להיכנס קצת יותר לעולם הדיטיילינג ולהתחיל לשגע אתכם גם בנושאים האלה :wink:

הנה תמונות של הרכב ממה שיצא לי לצלם עד כה..

אשתדל לצלם עוד תמונות, במיוחד של כל מה ששאלתי ולהעלות בהקדם..

20141119_081141.jpg20141119_081153.jpg

תודה רבה!

טלאור.

פורסם

בקשר לריפודים, נאמר אין ספור פעמים, apc ושואב רטוב יתנו את התוצאה הטובה ביותר. בלי זה לא תגיע רחוק מידיי.

בקשר לפתחי מזגן, דבר איתי, אני אנקה לך את זה בקיטור בכמה דקות, בכיף.אני מרחובות.

מתן.

פורסם

ראשית כל- תתחדש!

נראית מעולה. נשמח לקבל עליה קצת פרטים- יד, ק''מ וכיו''ב.

לעניין- ברכב הקודם שלי ביצעתי שיקום קוסמטי עצמאי ועל מנת לנקות את הריפודים הייתי עושה את הדברים הבאים:

1. על מנת לנקות בצורה יסודית את הדשבורד הייתי מנקה כשלב ראשון את כל הדשבורד, הדיפונים בדלתות ושאר הפלסטיקים עם מגבון לח

על מנת להוציא כתמים קלים להורדה, אבק וכדומה.

בשלב השני הייתי לוקח ספוג פלא וסוחט אותו על מנת שלא יהיה מים אך שהספוג ישאר לח ולאט ובעדינות מנקה הכל

ומיד לאחר מכן עובר על השטח שניקיתי את מטלית על מנת הוציא את שאריות המים שנשארו.

- ניקיון שטיחים הוא החלק הפחות כיף של הפרויקט עקב וכל שטיח של רכב משומש מפוצץ בחול גם אם הוא לא נראה לעין

אז ראשית כל הייתי עובר עליו עם לחץ אויר יסודי, אחר כך עם שואב יסודי, מעביר מברשת על מנת לגרוף את החלקיקים שבכל

זאת נשארו על השטיח, שוב מעביר שואב ולבסוף הייתי משתמש בספריי קצף לחידוש מושבים, נותן לספריי להיספג בשטיח,

משפשף על מברשת על השטיח ולבסוף ושואב שוב את החומר שנספג בשטיח לסיום התהליך הייתי ''מסרק'' את השטיחים.

לניקוי המושבים הייתי קודם כל עושה שואב יסודי ולאחר מכן מרוקן על המושבים 2 מיכלים של ספריי קצף לחידוש מושבים

נותן לחומר להיספג טוב טוב במושבים ומשפשף עם מברשת קשיחה על כל המושבים, כולל משענת יד.

לאחר מכן שואב את כל החומר שנספג במושבים ומעביר מטלית יבשה (וחדשה) על המושבים.

נ.ב- זאת השיטה שאני אימצתי ברכב הקודם שלי.

ממליץ לך לנסות לקבל עוד כמה עצות מעוד מגיבים פה שמבינים עניין ולאמץ את הדרך הטובה והיעילה ביותר.

2. לגבי ניקוי תא המנוע- אין לי עצות מקצועיות לתת לך. נחכה למגיבים הבאים.

3. אני מכיר כמה מכוני דיטיילינג מעולים שיכולים לעשות עבודה מצוינת על הרכב

אבל יש לקחת בחשבון שזה ממש לא יסתיים בכמה מאות שקלים. יש להכין את עצמך לעובדה שהסכום יהיה עם 4 ספרות.

4. אין לי מה להוסיף.

5. אין לי מה להוסיף.

שלומי.

פורסם

תודה על העזרה.. השכלתי.

m.l, תודה על ההצעה. אם ייצא לי להגיע לאזור אני אדבר איתך.

shlomi6280, אני אנסה את מה שאמרת לי על כל הריפוד והשטיחים, אשתף בתוצאות..

ובקשר לפוליש ווקס, לפי מה שאני מכיר יש לא מעט מקומות שעושים את זה במחירים סבירים של 300-400 ש"ח. אני לא חושב שאני אשקיע כל כך הרבה על פוליש ווקס, אני לאט לאט אלמד לבצע את זה ואני אעשה לבד, רציתי רק לפעם הראשונה מישהו מנוסה בזה.

יש למישהו עוד המלצות / הצעות?

פורסם

מצתרף לשרשור. מעוניין לבצע פוליק ווקס לפונטו שלי...

אשמח ללינקים למוצרים. הבנתי שצריך פלסטלינה ועוד.

תודה לעונים.

פורסם

ממה שהסבירו כאן בפורום וגם בעלי מקצוע בתחום - לא סתם יש מקומות כמו סוויסווקס שעל פוליש לוקחים לכל הפחות 800₪ (תלוי בתוצאה הנדרשת) ויש מקומות שעושים את זה ב250-300₪. רמת העבודה שונה, ההשקעה על הרכב שונה, איכות החומרים שונה, מקצועיות העובדים, והכי חשוב - התוצאה הסופית.

בסופו של דבר איך אמר לי הבחור בסוויסווקס - אם יש משהו טוב, זה שאנשים באים לכאן ומקבלים שוק מהמחיר, אחרי שהם עושים פוליש ווקס ב300-400₪, הם חוזרים לכאן ומקבלים עבודה כמו שצריך.

מקום זול במקרה הטוב יעשה עבודה לא הכי איכותית ובמקרה הרע גם יגרום נזק לצבע.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
ממה שהסבירו כאן בפורום וגם בעלי מקצוע בתחום - לא סתם יש מקומות כמו סוויסווקס שעל פוליש לוקחים לכל הפחות 800₪ (תלוי בתוצאה הנדרשת) ויש מקומות שעושים את זה ב250-300₪. רמת העבודה שונה, ההשקעה על הרכב שונה, איכות החומרים שונה, מקצועיות העובדים, והכי חשוב - התוצאה הסופית.

בסופו של דבר איך אמר לי הבחור בסוויסווקס - אם יש משהו טוב, זה שאנשים באים לכאן ומקבלים שוק מהמחיר, אחרי שהם עושים פוליש ווקס ב300-400₪, הם חוזרים לכאן ומקבלים עבודה כמו שצריך.

מקום זול במקרה הטוב יעשה עבודה לא הכי איכותית ובמקרה הרע גם יגרום נזק לצבע.

האמת שיש בזה משהו, אני רשמתי את זה כי זה מה שאני מכיר ומחוסר ידע.

עכשיו אחרי שוטטות ממושכת בפורום אני קצת יותר מבין ואני אפילו חושב שאני אעשה את זה לבד כי המצב של הצבע לא רע, רק צריך רענון.

את הידיים יש, עכשיו צריך רק את הכלים.

ד"א, מה אתם אומרים על לבצע פוליש בעזרת מברגה ופד עם מתאם?

אני לא חושב שאני אשקיע מעכשיו על מכונה ואני חושב שזה אחלה בתור התחלה.

פורסם

שקלת לשכור מכונה? משתלם משמעותית מלרכוש אחת.

התוצאה הסופית גם תהיה טובה עשרת מונים בהשוואה לעבודה ידנית.

לא יצא לי לראות עבודה של דיטילירים אחרים, אבל יצא לי לראות את העבודה של סוויסווקס הן בפרוייקטים השונים שהועלו כאן, והן מול עיני כששטפתי שם פעם את הרכב. יאמר לזכות הבחור - הוא ייסודי, ואהבתי לראות את התוצאות השונות.

M-TECH E46

• תוכן חדש...