Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7892 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

בלאונה האוטומטית ישנו קולר גיר מובנה בתוך הרדיאטור של הרכב, מהגיר יוצאים שני צינורות שהולכים לגיר,צינור אחד לחלק העליון של הגיר וצינור שני לחלק התחתון שלו.

עכשיו,יכול להיות שחיברו לי אותם הפוך מתיי שהחלפתי את הרדיאטור?

האם חיבור הפוך של צינורות אלו יכול להשפיע על משהו או שזה לא משנה אופן חיבורם לקולר?

גם בגיר עצמו ישנו צינור עליון וצינור תחתון, שניהם כאמור מתחברים לקולר.

האם צריך שהעליון בגיר יתחבר לעליון בקולר? או שלא מחייב?

הסיפור התחיל כשניקזתי שמן אתמול,פתחתי צינור עליון מהרדיאטור (כי יש יותר גישה לצינור העליון), ואז יצא שמן לא מהצינור אלה מהרדיאטור, הנעתי לשנייה ויצא כ ליטר שמן מהרדיאטור עצמו(רציתי לנקז ליטר), לכן חשבתי והגעתי למסקנה שהצינור התחתון דוחף שמן לרדיאטור והשמן עולה ויוצא מהצינור העליון, עכשיו האם זה צריך להיות ככה? שהשמן דוחף למעלה ולא ההיפך? לפי ההיגיון אם זה היה הפוף , אז השמן נכנס מהצינור העליון ויורד ברדיאטור לצינור ותחתון וחזרה לגיר=יותר קל לנוזל לנוע ככה לא?

בקיצור איך הצינורות האלו צריכים להיתחבר(בהיינס לא כתוב).

תודה לכל העונים.

פורסם
היי

בלאונה האוטומטית ישנו קולר גיר מובנה בתוך הרדיאטור של הרכב, מהגיר יוצאים שני צינורות שהולכים לגיר,צינור אחד לחלק העליון של הגיר וצינור שני לחלק התחתון שלו.

האם חיבור הפוך של צינורות אלו יכול להשפיע על משהו או שזה לא משנה אופן חיבורם לקולר?

הסיפור התחיל כשניקזתי שמן אתמול,פתחתי צינור עליון מהרדיאטור (כי יש יותר גישה לצינור העליון), ואז יצא שמן לא מהצינור אלה מהרדיאטור, הנעתי לשנייה ויצא כ ליטר שמן מהרדיאטור עצמו(רציתי לנקז ליטר), לכן חשבתי והגעתי למסקנה שהצינור התחתון דוחף שמן לרדיאטור והשמן עולה ויוצא מהצינור העליון, עכשיו האם זה צריך להיות ככה? שהשמן דוחף למעלה ולא ההיפך? לפי ההיגיון אם זה היה הפוף , אז השמן נכנס מהצינור העליון ויורד ברדיאטור לצינור ותחתון וחזרה לגיר=יותר קל לנוזל לנוע ככה לא?

תודה לכל העונים.

המתן לאיציק . רק הוא יוכל לעזור לך, או שלח לו ה.פ!

לדעתי אין צרוף מקרים , יש הצטרפות מקרים!!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
היי

תודה לכל העונים.

שאני אבין, רצית לנקז שמן גיר אז פירקת את אחד הצינורות שמן שמתחברים לרדיאטור ??!

בנוגע לכיוון זרימת השמן, הצינור החם תמיד מתחבר לעליון והקר לתחתון, קרי - לפי מה שאתה אומר, ייתכן ואצלך זה מחובר הפוך (התחתון דוחף במקום העליון).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

א. כן,ניקזתי שמן ע"י הוצאת צינור אחד החוצה וממנו יצא השמן

ב. האם החיבור העליון על הגיר מתחבר לחיבור העליון של הרדיאטור או ההיפך?

האם לאופן החיבור בכלל ישנה השפעה על משהו?

תודה.

פורסם
א. כן,ניקזתי שמן ע"י הוצאת צינור אחד החוצה וממנו יצא השמן
למה ? לא שמעת על בורג ניקוז ?

ב. האם החיבור העליון על הגיר מתחבר לחיבור העליון של הרדיאטור או ההיפך?
למה אתה מסתבך סתם ? הצינור שמוציא שמן מחובר כרגע לחיבור התחתון ברדיאטור ? אם כן, חבר אותו לעיליון.

האם לאופן החיבור בכלל ישנה השפעה על משהו?
יעילה הקירור טובה יותר כאשר הצינור החם מתחבר לעליון והקר לתחתון (מהסיבה הפשוטה הזו תמיד תראה שהצינור החם שיוצא מהמנוע תמיד מתחבר לחלק העליון של הרדיאטור)

בנוגע ללחצים - אותו הדבר, עדיף מלמעלה למטה - הקלה משמעותית למשאבה.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

המצב הוא כזה:

פתחתי חיבור עליון ברדיאטור - הנעתי לשנייה ואז כיבתי , ממש לשנייה ויצא ליטר שמן גיר ,אבל לא מהצינור, אלה מהרדיאטור.

משמע הצינור התחתון דוחף לא ? כי יצא שמן מהרדיאטור חור עליון ולא מהצינור שפרקתי.

כלומר כרגע המצב הוא :

הצינור שמחובר לתחתית הרדיאטור, הוא הצינור שדוחף והחיבור העליון של הרדיאטור הוא מחזיר את השמן בחזרה לגיר, כלומר כרגע החיבור שיש לי ברכב הוא הפוך.

אם משהו יוכל לומר לי האם החיבור העליון ברדיאטור מתחבר לחיבור העליון בגיר, והחיבור התחתון ברדיאטור,מתחבר לחיבור התחתון בגיר , או ההיפך, אז פתרתי את הבעיה.

תודה.

פורסם
המצב הוא כזה:

פתחתי חיבור עליון ברדיאטור - הנעתי לשנייה ואז כיבתי , ממש לשנייה ויצא ליטר שמן גיר ,אבל לא מהצינור, אלה מהרדיאטור.

משמע הצינור התחתון דוחף לא ? כי יצא שמן מהרדיאטור חור עליון ולא מהצינור שפרקתי.

כלומר כרגע המצב הוא :

הצינור שמחובר לתחתית הרדיאטור, הוא הצינור שדוחף והחיבור העליון של הרדיאטור הוא מחזיר את השמן בחזרה לגיר, כלומר כרגע החיבור שיש לי ברכב הוא הפוך.

אם משהו יוכל לומר לי האם החיבור העליון ברדיאטור מתחבר לחיבור העליון בגיר, והחיבור התחתון ברדיאטור,צתחבר לחיבור התחתון בגיר , או ההיפך, אז פתרתי את הבעיה.

תודה.

מה לא הבנת ?

לא משנה איזה צינור יוצא מהגיר ומאיפה.

העליון צריך להיות הדוחף, התחתון צריך להיות המחזיר שמן לגיר.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אז בקיצור , אני צריך להפוך את החיבורים אצלי.

אם משהו היה יכול לומר לי לפי חור עליון בגיר לחור עליון ברדיאטור, אז בוודאות הייתי יודע אילו מהם דוחף ואיך לחבר בוודאות את הצונורות.

פורסם
אז בקיצור , אני צריך להפוך את החיבורים אצלי.

אם משהו היה יכול לומר לי לפי חור עליון בגיר לחור עליון ברדיאטור, אז בוודאות הייתי יודע אילו מהם דוחף ואיך לחבר בוודאות את הצונורות.

תנתק את שניהם, תניע את הרכב ל 2 שניות ותראה מי דוחף.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

הבעייה שאני צריך עוד משהו איתי וגם 2 בקבוקים לכל צינור כי 2 שניות יוצא המון שמן.

כעיקרון אני יכול להסתכל בכל סובארו אוטומטית, לכולן יש קולר בגיר לא?

פורסם
הבעייה שאני צריך עוד משהו איתי וגם 2 בקבוקים לכל צינור כי 2 שניות יוצא המון שמן.

כעיקרון אני יכול להסתכל בכל סובארו אוטומטית, לכולן יש קולר בגיר לא?

יש לכולן.

בשביל לבדוק את זה לבד פשוט תארגן 2 בקבוקים, תניע את הרכב ל-2 שניות... וזהו, לא צריך יותר מזה.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

צודק, לפרק שני צינורות ,לחבר שני בקבוקים,ולבדוק.

אם משהו היה מוכן לבדוק איך זה ברכב שלו אז זה היה חוסך לי את הבדיקה הזאת.....

זה משגע אותי כבר העניין הזה.

פורסם
צודק, לפרק שני צינורות ,לחבר שני בקבוקים,ולבדוק.

אם משהו היה מוכן לבדוק איך זה ברכב שלו אז זה היה חוסך לי את הבדיקה הזאת.....

זה משגע אותי כבר העניין הזה.

זה בדיוק 5 דקות לבדוק את זה, כבר פירקת את אחד הצינורות גם ככה... אל תהיה עצלן, גש לבדוק.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
כרגע הכל מחובר, דווקא פה נאמר אחרת...אני פשוט לא רוצה לעבוד פעמיים, אני חייב תשובה מדוייקת :

http://forums.nasioc.com/forums/archive/index.php/t-606936.html

גאון אתה... בקישור שהבאת יש בדיוק 2 דיעות סותרות, האחת אומרת שהכניסה היא למעלה והשניה אומרת שהכניסה היא למטה...

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...