Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4248 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

הרכב:

מיצובישי קולט 1997, 90כ״ס, 185000ק״מ.

1-באיזה שמן ואיזה צמיגות אתם ממליצים לי לשים ברכב? (בטיפול הקודם שמתי 10w40 של וולולין)

2שמן גיר של איזה חברה ואיזה צמיגות? (כרגע עומד 75w80 API gl-4 של BG, ההילוכים נכנסים קשה במיוחד בהילוך השני)

3-נוזל קירור החלפתי לא מזמן (ירוקים) כמו שהבנתי משנת 97 צריך לשים מים אדומים, זה משנה כל כך? או שאני יכול להשאר עם המים הירוקים?

פורסם

הכל בסדר.

עבור נוזלקירור אין הגדרות מיוחדות ע"י היצרן: רק על בסיס אתילן גליקול

בקשר השמן ממסרת ידנית ההמלצה לשמן בדרגה צמיגות יותר גבוה (75W-85 או 75W-90)

יכול להיות שהקושי בהכנסת הילוכים היא בגלל שחיקה של תותבים במקשרים (?)ec.pdfeo.pdfmt.pdf

פורסם

1- יש עדיפות לשמן סינטטי מלא 5w40 במקום 10w40 ?

2- מישהו יכול לעזור לי למצוא שמן גיר?

אני לא מוצא שמן בצמיגות 75W90 או 75W85 (מצאתי רק בתקן gl-5)

3- אפשר דוגמא לנוזל קירור עם אתילן גליקול?

האתר הזה אמין ? http://cararac.com/coolant/mitsubishi/colt.html

פורסם

1. כן.

2. אין שום בעייה עם השמן גיר שלך, החלפה שלו לא תעזור.

3. רובם המכריע (אם לא כל) נוזלי הקירור בשוק מבוססים אתילן גליקול. נוזל קירור לא קונים לפי צבע אלא לפי מאפיינים. אני מאמין שאם שמת נוזל קירור של חברה מוכרת אז הוא כנראה יעשה את העבודה.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

תודה!

אז בטיפול הבא נשים שמן מנוע 5w40,

נשאר עם השמן גיר שקיים (למרות שאני לא ממש אהבתי אותו, לפני שהחלפתי אותו ההילוכים נכנסו יותר טוב),

נשאר גם עם אותו נוזל קירור (zerex).

פורסם

אם לפני ההחלפה ההילוכים נכנסו יותר טוב צריך לשאול למה. השמן של BG הוא מוצלח וטוב וגם עם הצמיגות אין בעייה.

ידוע לך מה היה בתיבה לפני? האם אתה בטוח שיש שינוי באופן העברת ההילוכים?

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

לא ידוע לי מה היה, השמן שהיה בתיבה לא הוחלף כלל רק במסגרת האחריות שלו, זה היה לפני שנים רבות. (ככה נאמר לי מבעל הרכב הקודם)

את האמת אני לא ממש בטוח, אולי זה רק בראש.

מצמד ישן יכול לגרום בקושי בהעברת הילוכים? (מצמד מקורי של הרכב)

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

עדיף להשתמש בחלקים לפי הוראות היצרן / לפי מה שתמשתמשים במוסך מורשה.

לפעמים אתה רוצה לשים משהו יותר טוב, אבל בפועל זה לא עוזר בכלום וזה יכול להיות לא מתאים וגם זורק כסף.

חשוב מאוד לא לקנות את הזול ביותר במיוחד בשמנים ונוזלים אחרים - כי זה פשוט הורס את הרכיבים.

בשמנים חוץ מהצמיגות 10W40 יש גם סטנדרטים של איכות, לכן חבל לפספס ולקחת שמן שלא מתאים למנוע.

אתה יכול ללכת למוסך מורשה לא יקר, בדרך כלל הטיפולים לא יקרים בהם אלא רק החלקי חילוף.

לקחת מהם הצעת מחיר עם פירוט על סוגי החלקים והנוזלים ולפי זה כבר לעשות לבד או לעשות אצלהם.

פורסם

דבר ראשון תודה על התשובה!

אני מעדיף לדעת מק״ט של המצתים (לדוגמא) ולקנות דרך חנות חלפים, המקורי יעלה כפול 2.

אני כבר סגור על הכל, אני צריך לדעת רק איזה מצתים אני צריך לרכב?

פורסם
דבר ראשון תודה על התשובה!

אני מעדיף לדעת מק״ט של המצתים (לדוגמא) ולקנות דרך חנות חלפים, המקורי יעלה כפול 2.

אני כבר סגור על הכל, אני צריך לדעת רק איזה מצתים אני צריך לרכב?

אני תמיד הולך לחנות חלפים באזור תעשיה, הם יודעים בדיוק איזה פלאג צריך לאיזה אוטו כי יש להם את הספר של הפלאגים.

חוץ מזה אתה יכול לבדוק לדוגמא באתר של denso מה המק"ט שאתה צריך בדיוק.

פורסם (נערך)

בדקתי באתר, אני לא מוצא מיצובישי קולט (1.6 SOHC 16VALVE 4G92).

השמח אם מישהו יגיד לי את המק"ט ויענה לי על השאלה- האם מצמד ישן יכול לגרום לקושי בהעברת ההילוכים?

עריכה אחרונה על ידי yosi704
  • תוכן חדש...