Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4302 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כבר דובר בעבר על הרפורמה שמנסה אגף התנועה לקדם בעזרת סגנית השר חוטובלי.

תקציר:

* העלאת מספר מצלמות המהירות ל-150.

* נהג שיבקש להישפט עבור דו"ח ברירת משפט ייאלץ להפקיד את הסכום המוצמד לדו"ח על מנת להישפט.

* נהג שיטען לחפותו בבית המשפט אך יורשע יקבל קנס כפול מהקנס המקורי.

* מדרג שיכרות, עונש הנהג שנתפס בשיכרות יהיה ביחס לרמת השיכרות.

*

גורמים משפטיים מתנגדים לסעיפים הנוגעים למשפט, וטוענים שזו הגבלה של הזכות להישפט, ובנוסף הם גורמים לנהגים להיחשב אשמים עד שתוכח חפותם.

הערה שלי: אותם גורמים משפטיים כנראה לא יודעים שזו ברירת המחדל (הלא כתובה) במשפטי תעבורה, צירוף הגורמים של: לשוטר אין סיבה לטפול אשמה על אדם חף מפשע, עדות של שוטר מקבלת משקל גבוה יותר משל אזרח אלא אם נתפס משקר, אין צורך להוכיח את העבירה (כמו למשל לצלם אותה) - אלא מספיק שלאזרח אין תיעוד שלא ביצע את העבירה.

מקור, מקור למקור

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

במקום להתרכז בשיפור התשתיות, הכבישים, הרחבתם, והוספת אמצעי בטיחות בהם, הם {מ. התחבורה} מנסים להוריד כמה שיותר נהגים מהכביש ולהעניש אותם כמה שיותר. כמובן בכיס בעיקר. בשביל זה יש כסף. מעניין אם זה מה שיוריד את מספר תאונות הדרכים...

כמה פתטי. משטרה, בתי משפט, מצלמות, עונש על זה שהעזת לבקש להישפט ועוד...

החזית המאוחדת נגד הנהגים מתרחבת. ראו הוזהרתם!

פורסם

לגבי מצלמות המהירות - לדעתי, חד משמעית מדובר במקור הכנסה נוסף והקשר בין תוספת המצלמות לבין שיפור הבטיחות בדרכים הוא רופף.

לגבי אכיפת שיכרות לפי מדרג - מצד אחד, מדובר בצעד חכם מאוד וגם הגיוני. הגיוני שאדם שנתפס עם חריגה גבולית מהכמות המותרת, אין דינו כנהג שנתפס עם כמות כפולה מהמותר. מצד שני, הדבר עלול לגרום לנהגים להקל ראש ב"לשתות קצת", כי אם ייתפסו העונש יהיה קל יותר.

כך או כך, אכיפת עבירת נהיגה בשכרות, להבדיל מאכיפת עבירת מהירות, היא מבורכת ותורמת לבטיחות בדרכים.

פורסם

הם לא הצליחו להכניס הרבה מהמצלמות, אז הם פשוט משנים את הכללים כדי להגדיל את ההכנסות.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
לגבי מצלמות המהירות - לדעתי, חד משמעית מדובר במקור הכנסה נוסף והקשר בין תוספת המצלמות לבין שיפור הבטיחות בדרכים הוא רופף.

לא רק רופף, כנראה יחס הפוך, לא פעם יש תאונות בדיוק במקום שיש מצלמה כי רכב אחד בולם כדי לא להיות מהיר מדי, והשני לא שמר מרחק ו/או לא שם לב והופ חזית-אחור.

לגבי אכיפת שיכרות לפי מדרג - מצד אחד, מדובר בצעד חכם מאוד וגם הגיוני. הגיוני שאדם שנתפס עם חריגה גבולית מהכמות המותרת, אין דינו כנהג שנתפס עם כמות כפולה מהמותר.

בהחלט, הטענות של הגורמים המשפטיים דווקא באות בסגנון: למה לכרוך רפורמה חשובה כמו אכיפת שיכרות ביחד עם צעדים אחרים שלא קשורים?

ובהיעדר הפרדה הם מתנגדים לכל הרפורמה.

מצד שני, הדבר עלול לגרום לנהגים להקל ראש ב"לשתות קצת", כי אם ייתפסו העונש יהיה קל יותר.

אפשר לתת עונש סביר ומרתיע למי שיתפס עם כמות גבולית, ולתת עונש מהדהד למי שייתפס עם כמות גבוהה.

זה עדיין מדורג וזה עדיין מרתיע מלהגיע למצב של רף גבולי.

כך או כך, אכיפת עבירת נהיגה בשכרות, להבדיל מאכיפת עבירת מהירות, היא מבורכת ותורמת לבטיחות בדרכים.

בהחלט, הבעיה העיקרית עם האכיפה הזו היא שהחליפו את בדיקות השתן והדם בבדיקות האוויר, שלפחות לפי טענות של מומחים שונים היא מאוד לא מדויקת.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הם כנראה מתכננים להעלות לעצמם את השכר שוב. הכסף צריך לבוא מאיפשהו, לא?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

זה בעצם מה שקורה מאחורי הקלעים כשאתה שומע שהתקציב הקרוב יהיה ללא העלאות מסים.

דרך אגב שלא יבינו אותי לא נכון, לדעתי האישית כל נהג שנחשד בנהיגה בשיכרות צריך לקחת לו דם (כמובן בהתאם לתנאי הבדיקה הנדרשים - חיטוי שלא באמצעות אלכוהול, שימוש באדם מורשה ללקיחת הדם וכו').

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אני חושב שראוי לתת לכל אחד שדורש זאת בגלל שיש לו השגות על הבדיקה את הזכות לעבור בדיקת דם, ורק לפיה ניתן יהיה להרשיעו.

אבל מבחינת המדינה אתה אמור לשלם קנס, אם בחרת להישפט אתה צריך לשלם קנס פעם אחת לפני המשפט כפיקדון, ואחרי שתורשע במשפט גם תשלם שוב כעונש על זה שהעזת בכלל לבקש להישפט, אז ברור שצדק וזכויות אזרח לא ממש מכוונים אותם שם.

פורסם

אתה יכול גם היום אם אתה מואשם בנהיגה בשכרות להתפנות מיידית לחדר מיון ולבצע בדיקה בתשלום.

הבעיה היא שאתה צריך ממש לנהל משפט כדי שיתייחסו לבדיקת הדם (האמינה) ולא לינשוף עם אמינות נמוכה בהרבה.

כמו שיש היום נשיפון וינשוף צריך להיות נשיפון לקבלת אינדיקציה כללית, ומי שנחשד ע"י הנשיפון צריך לבצע בדיקת דם.

ואז מי שנתפס נוהג שיכור צריך לקבל את כל הצינור.

אבל מצב חצי-חצי כפי שיש עכשיו, יש אכיפה נגד נהגים שיכורים, אבל המכשור לא מספיק מדויק (ומילא אם היה מעביר נהגים שיכורים, לא רצוי אבל מקובל משפטית במדינה דמוקרטית, המכשור לפעמים מרשיע נהגים שאינם שיכורים, זה כבר לא מקובל משפטית), מפמפמים בתקשורת ועדיין אין אמינות למערכת בעיני הציבור.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מה שמעניין אותי זה האם במהלך חיינו הקצרים והעלובים נזכה לחזות בהורדת מיסים כלשהי, כמו שהבטיח אותו בדרן טלוויזיה לשעבר.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

גם אם כן, יורידו את המסים הישירים, אבל אתה תשלם יותר על העקיפים.

משמע יקחו לך פחות 1000 שקל במס הכנסה, אבל אתה תוציא עוד 200 בתחנת דלק, עוד 500 בסופר, עוד 150 במוסך ועוד 200 בחשמל ומים.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

דרך אגב שלא יבינו אותי לא נכון, לדעתי האישית כל נהג שנחשד בנהיגה בשיכרות צריך לקחת לו דם (כמובן בהתאם לתנאי הבדיקה הנדרשים - חיטוי שלא באמצעות אלכוהול, שימוש באדם מורשה ללקיחת הדם וכו').

מכיון שאני יודע שאתה בחור רציני ומיושב בדעתו.

מפליאה אותי התגובה שלך, משמעותה היא שכל שוטר ובא כוחו יכולים להתעמר ולהתעלל באזרח.

פורסם (נערך)

למה להתעמר? במה זה שונה מהמצב הנוכחי?

במצב הנוכחי מי שחשוד בנהיגה בשכרות נעצר בצד, עובר בדיקת מאפיינים, נבדק ע"י נשיפון (אדום או ירוק), סומן אדום נבדק ע"י הינשוף (מוציא ערכים מספריים ולא ערך בינארי).

במצב שאני מציע הכל זהה למעט בדיקת הינשוף, שתוחלף בבדיקת דם.

יותר מזה, במצב המוצע על ידי לכולם אינטרס משותף בבדיקת דם, למשטרה כדי להוכיח אמינות ובדיקות מהימנות וכן התייחסות לאזרחים ולמה שמפריע להם.

לנהג יש אינטרס לבצע בדיקה מדויקת יותר, כדי שלא יהיה חלק מסטטיסטיקת ה-False Positive ויואשם על לא עוול בכפו.

בעלי האינטרס שיפגעו הם כמובן יבואני המערכת של הינשוף שישארו ללא מקור ההכנסה הזה.

בכל מקרה כפי שלא עושים בדיקת ינשוף (עם ערכים) לכל נהג היום אלא לפי חשד + בדיקת מאפיינים + בדיקת נשיפון בינארית ורק לאחר קבלת "כן" בכל הסעיפים נבדק ע"י ינשוף, כך מוצע שיתייחסו לבדיקת הדם.

לא רק זה אלא שהוצאת הליך הבדיקה עצמו מידי המשטרה לידי מד"א יעשה רק טוב מבחינה מקצועית.

היום דיוק הינשוף תלוי בכיול תקופתי, כיול יומי, צורת הנשיפה של החשוד ועוד.

בבדיקת דם ע"י איש מד"א מורשה לכך מנטרל את הבעיות הללו, ציוד המעבדה בכל מקרה מכויל לפי הצורך בבית החולים, אין תלות בחשוד ואין תלות בידע של השוטר המפעיל וכו'.

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...