Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עד 60 אלף - סיוויק / מזדה 3 / לנסר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4297 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם,

הגיע הזמן לחפש משהו חדש ואוטומטי, אחרי שנים יפות וטובות עם קורולה 01 ידנית.

2 ילדים קטנים ונוסעים כ 15K בשנה.

מחפש אמינות, תצרוכת דלק טובה ואחזקה לא יקרה. לא אכפת לי נוחות ואבזור, לא אכפת לי ביטוח יקר.

הכיוון שיש כרגע:

סיוויק 08 יד ראשונה פרטי 100K ק"מ מטופלת במורשה ובלי תאונות יכול לרדת ל 57 אלף.

מזדה 3 2010 מבחר עצום מליסינג 80-100K ק"מ.

לנסר 2011 1500 במבחר מליסינג כנ"ל.

מי יכול לענות על הצרכים שלי?

קורולה רובוטית אשתי לא תסתדר ולכן אני יורד ממנה, קורולה חדישה יותר עולה על התקציב.

תודה לעונים

יש 3 סוגי אנשים אלה שיודעים חשבון ואלה שלא

פורסם

אתה יכול בשקט להוסיף לרשימה גם I30 רגילה או CW (דגם סטיישן)

מאזדה- שתיינית דלק יחסית,המיצובישי בגרסת ה1.5 די עצלנית אז מהרשימה שלך נשארה רק הסיוויק-אלא שהאחזקה שלה יקרה יותר מהיונדאי (שגם יכולה להיות צעירה בשנתיים-שלוש).ברר עם כלמוביל טרייד אין,יש להם מכוניות כאלו במלאי

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

מי אמר שהאחזקה של הסיויק יקרה? הרי גם כאן בפורום אנשים התלוננו על מחירי הטיפולים במוסכים של יונדאי.

לי יש סיויק דור 8, מחירי הטיפולים בחברה סבירים ואפשר לקבל הנחה.

צריכת הדלק מעולה בגלל הגיר בעל 5 הילוכים ומנוע i-vtec.

מרווחת, נוחה, מזגן מקפיא, מנוע חזק יחסית לשאר המשפחתיות (140 כוחות סוס).

פורסם

איתמר,חבר יקר .

אחזקה היא לא רק תיקונים וטיפולים במוסך.

עלויות הביטוח יקרות משמעותית בהונדה (אל תאמין לי בדוק אותי,ביטוח מקיף יקר מאוד במיוחד לנהג צעיר/חדש).

לגבי צריכת דלק של הרכב שלך לא מכיר אבל ה I30 יחסית חסכונית ובבינעירונית אוכלת 1:12-1:12.5.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

אני מצטרף להמלצה על הi30 ומוסיף שתי מתחרות מבית קיה - קיה פורטה וקיה סיד. שתיהן חולקות הרבה מכלולים עם i30. מכוניות אמינות ולא יקרות לתחזוקה, מניסיון עם היונדאי - לא יקרה לאחזקה וצריכת הדלק סבירה למדי.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
איתמר,חבר יקר .

אחזקה היא לא רק תיקונים וטיפולים במוסך.

עלויות הביטוח יקרות משמעותית בהונדה (אל תאמין לי בדוק אותי,ביטוח מקיף יקר מאוד במיוחד לנהג צעיר/חדש).

לגבי צריכת דלק של הרכב שלך לא מכיר אבל ה I30 יחסית חסכונית ובבינעירונית אוכלת 1:12-1:12.5.

1:12 בכביש בין עירוני זה לא חסכוני לרכב מודרני.

בסיויק אני נסעתי לצפון עם מזגן, בעליות של טבריה וסביב הכינרת, 612 ק"מ למיכל שזה 15 ק"מ/ל', בעיר בקלות מגיע ל 10 ק"מ/ל'.

אני לא יודע לגבי נהג צעיר אבל הביטוח של הסיויק זול ב 500 ש"ח מהביטוח של הפולו 2007 של הוריי (פוליסות זהות אצל אותו סוכן).

אני לא אומר שהיונדאי לא טובה חס וחלילה להיפך אני גם ממליץ לאנשים כאן על היונדאי וגם אני התלבטתי לגביי היונדאי אבל בביצועים וצריכת דלק

לסיויק יש יתרון שאתה יכול ליהנות מביצועים טובים וצריכת דלק טובה מבלי לרכוש רכב עם יותר מדי טכנולוגיה שיכולה לגרום לתקלות כמו מנועי ה Tsi ותיבות ה DSG.

לסיויק יש חסרונות, לא אמרתי שלא, כמו לכל רכב שיש יתרונות וחסרונות ‎;)‎.

פורסם

מצטרף להמלצה על הסיוויק, אמינות, צריכת דלק, שמירת ערך, וכח ברכב הזה הרבה יותר טוב מהמתחרות.

נ.ב. לגבי הביטוח (לנהג 30+ לא חדש) מקיף + חובה 4,500 ש"ח (אבא שלי).

פורסם

פות"ש - המאזדה 3 לא רק שתיינית דלק, היא גם צפופה ולא נוחה (במיוחד מאחור) ותא המטען שלה, בדגם הסדאן הנפוץ, קטן עם פתח יחסית צר. ממליץ לך מאד לבדוק את נוחות הגישה לילדים כאשר צריך לטפל בהם דרך הדלתות האחוריות. מער לכך - המנוע חלש יחסית ותיבת ההילוכים לא מתמודדת היטב עם עליות.

איתמר - חישוב צריכת הדלק צריך להתחשב בתנאי הנהיגה - אין דין נהג יחיד שנוהג 90 קמ"ש במישור בלי מזגן כדין נהג עם אה ו-2-3 ילדים, על מטענם ועם מזגן פועל, בהרים (או אפילו במישור). ההערה שלך נכונה לנהג הראשון שתארתי, השני עלול צרוך הרבה יותר. לכן, כאשר אתה כותב "נסיעה לצפון" אתה צריך לפרט קצת יותר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

נסיעה מק.גת למזרח הכינרת, 2 אנשים רכב עמוס בתיקים, מזגן דולק.

מהירות הנסיעה- נסיעה במהירות המותרת (90-110 קמ"ש).

כמובן באזור הצפון הכבישים התחילו להיות מפותלים עם עליות מה שמקשה על המנוע.

שהינו בצפון מספר ימים וטיילנו באזור ושוב, הכבישים באזור מפותלים ויש לא מעט עליות מה שמקשה על המנוע להשיג צריכת דלק טובה (משיכת סל"ד, האצה ובלימה).

מילאתי מיכל מלא לפני שיצאתי מק.גת, איפסתי את הק"מ במחשב, נסענו לצפון ותדלקתי שוב רק כשחזרנו לאחר 4 ימים בצפון וכשהרכב גמע 612 ק"מ וסה"כ הליטרים שהרכב צרך - 40 ל' (אם תחשב את זה- 1:15, ושוב, זה לא הצריכה של המחשב אלא בדיקה שלי).

אם מתחזקים את הרכב נכון, לא מאיצים מהר מדי, שומרים על מהירות קבועה וגולשים לעצירה- אפשר להשיג תוצאות כמו הצהרת היצרן כמעט בכל רכב,

ובמקרים של קמצנות יתרה, אפילו יותר ממה שהיצרן מצהיר :lol::

פורסם

זה ההבסל בין נסיעה שעיקרה בין עירונית רגועה לבין נסיעה לעבודה וחזרה, מרחקים קצרים, נסיעה עירונית ובמקרה שלי גם בעליות של הכרמל. ועל כל הצרות אשתי מאמנת את שרירי הרגליים כל בוקר כדי שתוכל ללחוץ חזק על הגאז. התוצאה - מכונית שבשימוש השגרתי צורכת כ-10-11 קמ"ל לעומת כ-14 ויותר בנסיעה מחיפה לנגב וחזרה (עם 4-5 נוסעים על מטענם).

ד"א - בפינלנד, עם גולף סטיישן 86 כ"ס ידנית עמוסה ב-4 נוסעים ובגאג' מפוצץ הצריכה היתה סביב 18 קמ"ל ואולי יותר (לא יכולתי למלא לגמרי בגלל שיטת התשלום). תוצאה של נהיגה במישור, בין עירונית ועם הקפדה על מהירויות מותרות נמוכות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הרכב שהכי הדהים אותי בצריכת הדלק היה סיאט קורדובה 2005 מנוע 1.4 גיר רגיל 75 כ"ס. עגלה, אין מה לצפות מבחינת ביצועים.

המסלול היה כזה- התחלת הנסיעה בבאר שבע לקרית גת, לאחר מכן לאשקלון, מאשקלון לבית אורן שבכרמל, מבית אורן לנתניה, מנתניה לאשקלון, קרית גת וחזרה לב"ש.

רכב עמוס (תיקים, 4 אנשים שאחד מהנוסעים שקל כמו 2 אנשים :lol: ) כל זה ביום אחד, עם מזגן דלוק צריכת הדלק עמדה על 1:18!.

• תוכן חדש...