Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ניקוי קוטב מצבר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4317 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אגב 2 - כיוון האלקטרונים בזרם החשמלי הם מהמינוס אל הפלוס , כך שזה עוד יותר הגיוני לנתק פלוס ואז מינוס .

האלטרונים "נתקעים" בדרכם אל הפלוס וחוזרים למינוס (נפרק אל האדמה).

שבת שלום

• תגובות 68
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זה עניין בטיחותי !

בניתוק מצבר מנתקים תחילה קוטב מינוס ואז פלוס

בחיבור מחברים פלוס ובסוף את המינוס

זה מגובה בהוראות יצרן וחומרי לימוד מקצועים

פורסם
שלום,

אני מעוניין לנקות את קוטב המצבר שלי שעליו הופיע גוש לבן (משער שאבנית).

קראתי שניתן לעשות זאת עם מים וסודה לאפיה אבל אשמח להכוונה מדויקת,

כיצד עושים זאת בצורה ביתית ובטיחותית?

תודה!

תרתיח מים חמים בקומקום ושפוך חופשי על קוטבי המצבר

אם יש מחברי חשמל מתחת לתושבת מצבר כסה אותם עם שקית ניילון לפני הניקוי

פורסם
אתה מהנדס רכב? אני לא , אבל מי שתכנן את זה כן!

תמונה 8 , לא ניתן להסיר (-) לפני (+)

יש ויכוחים אינסופיים על הענין הזה, ויכוח ניצחי אמרתי?

http://forum.autoworld.com.my/index.php?showtopic=95223

אגב , שים לב שהקוטב החיובי הוא שחרור מהיר ללא כלי עבודה בכדי למנוע את הבעיה היחידה בניתוק (+) ראשון , סגירת מעגל אל הגוף עם כלי עבודה.

1. הסיבה שהקוטב החיובי הוא עם שחרור מהיר אינה קשורה בכלל לוויכוח איזה קוטב מנתקים תחילה.

2. גם ברכב בקישור שצירפת ניתן בהחלט לפרק תחילה את כבל המינוס בכדי לפרק את המצבר מהרכב.

אגב 2 - כיוון האלקטרונים בזרם החשמלי הם מהמינוס אל הפלוס , כך שזה עוד יותר הגיוני לנתק פלוס ואז מינוס .

האלטרונים "נתקעים" בדרכם אל הפלוס וחוזרים למינוס (נפרק אל האדמה).

קשקוש מוחלט שלא קשור לעניין - כמו שתכתוב שבישראל נוהגים בצד ימין בגלל שכדור הארץ מסתובב סביב הציר שלו ממערב למזרח.

שבת שלום

אין שום וויכוח ניצחי איזה כבל מנתקים תחילה והדבר לא נתון לפרשנות שלך או של כול מיני יודעי דבר באינטרנט.

כמעט כול הייצרנים כותבים במפורש בספרות האחזקה לפרק תחילה את כבל המינוס מהסיבות שכבר צויינו באשכול.

גם באשכול בקישור שצירפת כתוב במפורש.

When removing the battery connections, remove the black (negative) connection first (then red (positive)).

To re-connect the wire, connect the red (positive) connection first (then black (negative)).

כנראה שלא קראת עד הסוף.

איזה כייף לי :)

פורסם
מה שכתבת זו טעות רווחת אצל רוב האנשים וגם בעלי המקצוע ואסביר:

כאשר אתה מנתק קודם מינוס ואז מנתק את הפלוס אז אתה יכול לשמש כמינוס.

כאשר אתה מנתק קודם מינוס ואז מנתק את הפלוס אתה יכול לגרום לזרם חוזר שישרוף משהו (ברכבים החדישים ישנן הגנות לענין הזה)

אני עדיין ממתין

לקבלת סימוכיין מקצועי של ייצרן הרכב לדברים שכתבת ולא מסקנות שלך ?

פורסם

2)נדרשת התערבות של ההנהלה , אכן כך , רמה נמוכה ביותר של כתיבה תוך ברבורים ובורות שאין לה גבולות.

3) מרק אם אתה מתעסק באודיו , לך תן את תורתך קודם אצל החברה שלך מאודיו, שמתחברים על ימין ועל שמאל ומתעלקים על קוי התקשורת ברכב ומשבשים את התנהגותו (קוי תקשורת מכיר? זה לא עושה אומצה אומצה).

תסביר להם כבר שזה אסור למה נמאס לי לחפש את ההתקנות הפיראטיות שלכם ולפרק אותן.

תקבל סימוכין , לא אשלוף סתם תשובה, בודק לעומק ואם טעיתי גם אתנצל.

ירדתי מספיק נמוך

שבת שלום

פורסם

ערב טוב חברים,

נא להרגיע את הרוחות :-D

יש כאן דיון מעניין ונראה לי לא לעניין להתחיל עריכות. מבקש כרגיל לשמור על כבוד הדדי.

בסיטרואן C4 באמת אי אפשר (או שאפשר אבל בדרך מאוד לא נוחה ולא טבעית) לנתק את ה (-) לפני ה (+), המינוס מכוסה על ידי הקופסה של המצבר, אותה אי אפשר להרים לפני ניתוק פלוס.

לא ידע מדוע עשו את זה כך.

פורסם (נערך)

בוקי, אין שום דיון מעניין חוץ מהעניין שאביב29 מערבל מושגים ומונחים מתחום החשמל שלא קשורים בכלל בכדי להוכיח שיש לנתק את הפלוס תחילה.

סלח לי בוקי אבל הבחור כותב שטויות.

"אביב29

כתב:

viewpost-left.png

מה שכתבת זו טעות רווחת אצל רוב האנשים וגם בעלי המקצוע ואסביר:

כאשר אתה מנתק קודם מינוס ואז מנתק את הפלוס אז אתה יכול לשמש כמינוס.

כאשר אתה מנתק קודם מינוס ואז מנתק את הפלוס אתה יכול לגרום לזרם חוזר שישרוף משהו (ברכבים החדישים ישנן הגנות לענין הזה)"

מה הקשר לזה שב-C4 צריך לנתק את הפלוס קודם ? תיכנון מסיבות שלא קשורות לכך שיש לנתק את המינוס תחילה.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

פורסם (נערך)
בוקי תודה על התשובה העניינית.

ביום ראשון אני בודק את זה סופית , מקווה להגיע לתשובות מדויקות ומבטיח לעדכן .

הבנתי אותך. קודם כול אתה יוצא בהצהרות ובהסברים שלא מחזיקים מים ולאחר מכן אתה הולך לבדוק ולחפש הסברים שיצדיקו את טענתך ?

עריכה אחרונה על ידי מרק10

פורסם

מרק תפסיק לקחת את זה אישי.

בעבר הייתה הנחה רווחת שיש לנתק מינוס אך משהו פה השתנה.

ברגע שהתחלתי לדבר על הנחות בנוגע לתנועות אלקטרונים , הבנתי שמשהו פה לא סגור אצלי סופית ואני צריך לחקור לעומק.

כבר עניינתי בנושא אנשי חברת חשמל שמכורים לדבר וביום ראשון בודק עוד.

תן לי זמן ואני מקווה לחזור עם תשובות ענייניות ובשפה פשוטה יחסית(לטובת כולנו).

שבת שלום בדגש על שלום.

פורסם

אני רוצה להתייחס רגע לנושא הגירוז של הפלוס.

רכשתי אתמול מצבר חדש ואחרי שהיה לי ניסיון רב עם הקורוזיה, ושהייתי צריך לנקות אותה לפחות פעם בכמה חודשים ואם לא הרכב פשוט לא היה מניע.האם זה בסדר להשתמש בגריז כמו של ציריות? אני יכול למרוח אותו על הפלוס מבלי לפרק ולסגור את המכסה?

תודה

Peugeot 208GTI 2017 and Hyundai Tucson 1.6T 2019. 😀

Hyundai Tucson 2.0L Open sky 2016-2019- Sold Hyundai Elantra 2006 2.0L 2006-2016-Sold, Peugeot 206XS 2015-2021 Sold

פורסם
אני רוצה להתייחס רגע לנושא הגירוז של הפלוס.

רכשתי אתמול מצבר חדש ואחרי שהיה לי ניסיון רב עם הקורוזיה, ושהייתי צריך לנקות אותה לפחות פעם בכמה חודשים ואם לא הרכב פשוט לא היה מניע.האם זה בסדר להשתמש בגריז כמו של ציריות? אני יכול למרוח אותו על הפלוס מבלי לפרק ולסגור את המכסה?

תודה

בד"כ כשהייתי מבצע עבודות דומות הייתי מורח על הקוטב לאחר מכן מרכיב את החוטים ומסיים בשכבה קלה על החוטים.

8)
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4317 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...