Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

106 GTI - להחליף או לשפר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4324 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המטרה - נטו הנאה מנהיגה

(רצוי, אבל לא הכרחי, לשמר יתרונות נוספים כמו אמינות גבוהה וצריכת דלק נמוכה יחסית)

הדילמה - לשפר את הקיים - יש מבחר מאד גדול של שיפורים לדגם הזה בחו"ל

או - לשדרג לרכב אחר - שיהיה מהנה לנהיגה לפחות כמו הקיים

מה דעתכם?

If you wanna turn, turn, don't brake

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זה בדיוק העניין... מה האלטרנטיבות מבחינת תקציב?

כמה יעלו רכבים שיהוו אלטרנטיבות ראויות?

כמה יעלה שיפור שהוא משמעותי ומוצלח? ומה עדיף בבחינת עלות-תועלת

פורסם

החל ב-20K ש"ח לרנו קליאו ספורט דור שני, וכלה ב-130K לאופל קורסה OPC חדשה.

כולן יהוו מחליפות ראויות ל-106 שלך, רובן המוחלט לטובה.

תצטרך להיות יותר ממוקד - נתחיל מתקציב.

אחר כך נשמח לדעת עוד דברים שחשובים לך מעבר להנאה - שימושיות? אמינות? הנעה?

כלל אצבע - שיפור הקיים אף פעם לא משתלם מבחינה כלכלית. זה כן יהפוך את הרכב שלך למהנה ביותר בשבילך.

אני חושב שעדיין נוסעות כמה 106 GTI-טורבו על הכבישים, לדעתי להיכנס לפרוייקט כזה בלי ידע במוכנאות זה מתכון להוצאות כספיות גדולות וחתונה קתולית עם מוסכניק אחד.

לדעתי- מיצית? הגיע הזמן להמשיך הלאה.

פורסם

לרנו קליאו ספורט אין הגה טוב מספיק, וככלל היא מאד דומה - אני לא רואה בה שדרוג, בטח לא מבחינת הנאה מנהיגה.

גם ה OPC קשה לי להאמין שתהיה מהנה לנהיגה כמו ה 106, ובעלות 100+ אלף שקלים - אפשר לחולל פלאים ב 106 בהרבה פחות כסף.

106 GTI TURBO לא בא בחשבון, אם שיפור, אז שיישאר אטמוספרי.

אין בעייה של תקציב. אופציה מאד מפתה היא הפיאסטה ST החדשה, אני רק שואל את עצמי, אם ההבדל שיהיה מבחינת נטו של הנאה מנהיגה באמת שווה 140-150 אלף שקל. ובגלל זה אני תוהה, אולי שיפור הקיים במקרה הזה כן ישתלם כלכלית - לדוגמה שיפור ב 20 אלף שקלים - לעומת קנייה בתוספת של 100 אלף שקלים - ברור שהשיפור מתשלם כלכלית.

פורסם

אתה ברצינות משווה רכב חדש לרכב בן 15+

הקורסה תהיה טובה ממנה בהפרש ניכר בכל פרמטר אפשרי

Infiniti G37-Sold

Toyota Corolla 2014-חזרה לאלבר

Ford Focus 1.5 2016

פורסם

חשדתי מההתחלה שאתה ילדון 106.

לצערי, הגה כמו ב-106 כנראה שלא תמצא בשום רכב היום. אבל כן תמצא הרבה דברים אחרים שב-106 שלך אין - רצועת כח רחבה, בטיחות, ביצועים, אמינות וגם שקט נפשי.

הנאה מנהיגה זה דבר סובייקטיבי ובהתאם גם קשה לכמת אותה. לדעתי תצטרך לעשות סיבוב על הרבה רכבים ולמצוא את מה שמתאים לך. קל זה לא יהיה.

להתפשר על משהו - בטוח שתצטרך.

בהצלחה.

פורסם

לא מבין אנשים כמוך,

"הנאה מנהיגה נטו"-למה כמה כבר יוצא לך "להנות מנהיגה" כשהמושבים שלך בני 15 ואין מזגן והדשבורד מקרקש,נשמע כמו הכי לא מהנה לנהיגה שיכול להיות.

Infiniti G37-Sold

Toyota Corolla 2014-חזרה לאלבר

Ford Focus 1.5 2016

פורסם

ה 106, בכל גירסאותיה, היא אחד מהרכבים שהכי נהניתי לנהוג בהם. נכון, חוץ מה GTI היא לא חזקה במיוחד, והיא בטח לא מודרנית, אבל את החיבור הכי טוב עם רכב היה לי עם ה 106, משהו אינטואיטיבי שהוא תוצר של משקל נמוך, רכב קטן, שלדה מצויינת, והגה מתקשר. היום, לצערי, הספורטיביות עם גלגלי ה 17-18 אינץ' שלהן פשוט חזקות מדי, אוחזות מדי, ויקרות הרבה יותר מדי בשביל באמת להנות מנהיגה.

אם הייתי במקום פותח השרשור, ואם היה לי כסף לרכב פנאי, הייתי שומר על ה 106 ועושה ממנה רכב לסופ"שים. בתור רכב יחיד שצריך להיות all rounder, אין ספק שבחירה ברכב חדש תהיה טובה הרבה יותר (ומכל הביקורות שקראתי הייתי כנראה בוחר בפיאסטה).

פורסם
לא מבין אנשים כמוך,

"הנאה מנהיגה נטו"-למה כמה כבר יוצא לך "להנות מנהיגה" כשהמושבים שלך בני 15 ואין מזגן והדשבורד מקרקש,נשמע כמו הכי לא מהנה לנהיגה שיכול להיות.

כנראה שלא נהגת ב-106.

מדובר ברכב הכי מהנה לנהיגה שאני נהגתי בו (ונהגתי בקליאו, באיביזה ודומיהן). וד״א, יש ברכב מזגן.

פורסם

:)) צדיקים מלאכתם נעשית בידי אחרים

יש ברכב מזגן מקורי טוב, הדשבורד לא מקרקש, ולמען הסר ספק, אין שום קשר בין מזגן, קרקושים והנאה מנהיגה (והמבין - מבין)

ברור שבהרבה פרמטרים, רכב חדש עולה על ה 106.

בדיוק בגלל זה חידדתי את השאלה - רק בפרמטר של הנאה מנהיגה ספורטיבית - מה עדיף - עלות-תועלת? לשפר או להחליף?

(אגב - רכב לסופשבוע זה בדיוק מה שעובר לי בראש, רק שאני מספיק חולה בשביל לנסוע בו גם ביומיום)

פורסם

אם אתה אוהב הנעה קדמית - הייתי מחפש טייפ R, באופן שממש הפתיע אותי בתור פרנקופיל - בעיני היא היורשת הכי קרובה של PSA ספורטיביות, וחזקה משמעותית.

אם אתה רוצה להתקדם להנעה אחורית או 4X4 - יש הרבה אופציות מעניינות.

פורסם
אם אתה אוהב הנעה קדמית - הייתי מחפש טייפ R, באופן שממש הפתיע אותי בתור פרנקופיל - בעיני היא היורשת הכי קרובה של PSA ספורטיביות, וחזקה משמעותית.

אם אתה רוצה להתקדם להנעה אחורית או 4X4 - יש הרבה אופציות מעניינות.

לא הייתי רוצה משהו מאד דומה מבחינת החוויה, רק יותר חדש או מודרני. ולכן אני מניח שאופציות כמו המיני-קופר או הטייפ R לא מספיק טובות.

הייתי רוצה שדרוג משמעותי בכל מה שקשור להנאה מנהיגה - לחיבור נהג-רכב.

אם מדובר בהחלפה - הנעה אחורית היא בהחלט כיוון מעניין, וגם 4X4.

אם מדובר בשיפור - אין צורך בהחלפה של המנוע. המנוע הקיים מצויין וניתן להוציא ממנו 160 כ"ס בקלות, וגם הרבה יותר. עוד כח זה חשוב אבל לא מספיק. אני מניח ששיפור יחייב גם לפחות שדרוג לדיפרנציאל מוגבל החלקה, ואולי גם בלמים ודברים נוספים. אם משפרים צריך להגיע לחבילה כוללת שמכויילת ומרגישה משמעותית טוב יותר מהמקורי (והמקורי היא חבילה מאד מאד טובה, בכל מה שקשור להתנהגות מאוזנת ומאד מתקשרת).

פורסם

קודם כל, לא ניתן להוציא מהמנוע 160 כ"ס "בקלות". זה יעלה לא מעט ויגרור ככל הנראה עבודה לא עגולה של המנוע בסרק, מה שיוריד עוד יותר מהשימושיות של אוטו ישן-גם-ככה. המנוע הזה במקור סיפק 120 כ"ס, אתה מדבר על תוספת של 30% :roll:

במקומך הייתי בודק מיאטה NA או NB. או נשאר עם האוטו. תכלס רואים שאתה מאוהב.

• תוכן חדש...