Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4356 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא מצליח להבין את השרשור הזה.

לכל המתנגדים לחנייה על המעטפה בנימוק האי חוקיות בלבד יש לי רק דבר אחד להגיד, אל תתלוננו כשתופסים אותכם על מהירות "מופרזת".

אם נתעלם מטענת האי חוקיות (הנכונה אך המגוחכת) אז הטיעונים שהועלו לא מחזיקים מים. "אי תשלום ארנונה על המעטפה"? הרי אתה משלם כבר את הארנונה על החניה ו(במובלע) גם על המעטפה, הרי ללא המעטפה החניה שלך לא שמישה.

אם בעל הבית לא משתמש בחניה בתור חניה, ועשה שער רק בשביל לקבל מעטפה שהלכה למעשה זו חנייה פרטית שלו ברחוב - זה כבר לא תקין.

מה גם שעל מעטפה לא משלמים ארנונה.

אתה רציני? כלומר אם יש לי צמוד קרקע עם גינה בגודל אדנית אז אם אבקש אישור להקמת שער (שיוביל לאן?...) אז אקבל אותו וגם אקבל מעטפה? ראשית בדוק את ההליך בעיריה.

דה פאקטו, המעטפה לא יכולה לשמש מישהו מלבד בעל הבית. מי שמתנגד לכך הוא צר עין ותו לא. כתושב מודיעין (לשעבר, תודה לאל) הייתה לי חנייה סגורה שבה השתמשתי כמחסן (כמו רוב השכנים שלי) וחניתי לפניה ובדירה אחרת חניה סגורה בה השתמשתי ובכניסה אליה הוחנה הרכב של אשתי. (לעניות דעתי, כל עיריה מודרנית המקצה 1.2 מכוניות למשפחה פשוט דורשת את ההתנהגות הזו)

• תגובות 110
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

שלא תבינו לא נכון, אני דווקא בעד החנייה על המעטפה וסתם שאלתי מתוך סקרנות.

דווקא אצלי ברחוב (העמוס להפליא) יש עוד בית פרטי עם שתי מכוניות קטנות, האחת בפנים והשנייה חונה כרגיל.

הלוואי והוא היה חוסם לעצמו את החנייה/חונה על המעטפה.

ככה היה משחרר לשאר הדיירים ברחוב עוד חנייה. עזבו שהוא מחנה פנדה כמו סוואנה.

פורסם
אני לא מצליח להבין את השרשור הזה.

לכל המתנגדים לחנייה על המעטפה בנימוק האי חוקיות בלבד יש לי רק דבר אחד להגיד, אל תתלוננו כשתופסים אותכם על מהירות "מופרזת".

אם נתעלם מטענת האי חוקיות (הנכונה אך המגוחכת) אז הטיעונים שהועלו לא מחזיקים מים. "אי תשלום ארנונה על המעטפה"? הרי אתה משלם כבר את הארנונה על החניה ו(במובלע) גם על המעטפה, הרי ללא המעטפה החניה שלך לא שמישה.

נימוק האי חוקיות מספיק, אותו נימוק בדיוק הוא גם על הנהגים שנוסעים על 80 בכביש מהיר בנתיב השמאלי ביותר, גם על כאלה שעומדים באדום לבן ומצרים את הנתיב, וגם כאלה שחונים בכחול לבן לתושבי איזור בלי שהם תושבי האיזור.

אני בטוח שאם היית נניח גר בת"א באיזור שבו יש הרבה תנועה של רכבים שאינם תושבי האיזור, היית מה זה מתעצבן על כך שרכבים שאינם של תושבי האיזור חונים בחניות של תושבי האיזור. נכון?

על החנייה שלך אתה משלם ארנונה אם יש או אין מעטפה, (מבטיח לך את זה), אבל המעטפה לא נכללת בחישוב של הארנונה.

אתה לא משלם על עוד 10 מ"ר (נניח 2X5) חוץ מהחנייה שלך, לכן זה לא שטח פרטי שלך אלא שטח ציבורי.

וכמו שנתתי כבר דוגמא, החניה עדיין שמישה גם אם אין מעטפה, אלא שזה מצריך ממך ומשכניך התחשבות אחד בשני.

אתה לא יכול לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה, או שתחנה בחנייה חוקית או שתקבל דו"חות ולא יהיה לך על מי להלין חוץ מאשר על עצמך.

ברמה החוקית יש תמרור, 820 מספרו, הוא מעטפה בצבע לבן, ומשמעותו שאסור לחנות רכב בשטח המסומן, יש גם סעיף עונשין,

5923 מספרו, ו-250 ש"ח הסכום המוצמד אליו.

אתה רציני? כלומר אם יש לי צמוד קרקע עם גינה בגודל אדנית אז אם אבקש אישור להקמת שער (שיוביל לאן?...) אז אקבל אותו וגם אקבל מעטפה? ראשית בדוק את ההליך בעיריה.

דה פאקטו, המעטפה לא יכולה לשמש מישהו מלבד בעל הבית. מי שמתנגד לכך הוא צר עין ותו לא. כתושב מודיעין (לשעבר, תודה לאל) הייתה לי חנייה סגורה שבה השתמשתי כמחסן (כמו רוב השכנים שלי) וחניתי לפניה ובדירה אחרת חניה סגורה בה השתמשתי ובכניסה אליה הוחנה הרכב של אשתי. (לעניות דעתי, כל עיריה מודרנית המקצה 1.2 מכוניות למשפחה פשוט דורשת את ההתנהגות הזו)

אין פה עניין של צרות עין, אם אתה משתמש בחנייה כמחסן וחונה על המעטפה - למה בעצם יש שם מעטפה? הרי כל אחד אחר היה יכול לחנות שם ולא היה מפריע לרכב שלך כי אתה לא נכנס ויוצא מהחנייה.

אז הלכה למעשה מה שאתה עשית זה גם חנית במקום אסור, וגם השתלטת באופן בריוני על שטח ציבורי.

רוצה לחנות שם באופן חוקי? תתכבד ותגיש בקשה לעיריה להפוך את המעטפה לחנייה עם עמוד של חנייה למ.ר. ספציפי שלך, תראה איזה צחוק אתה תקבל בחזרה מהעיריה, העובדים בעירייה לא ישכחו את השטות הזאת למשך שנים.

ואם אתה משתמש בחנייה ועם הרכב השני חוסם את הרכב שלך, אז אתה "רק" עושה עבירת חנייה, ושוב אין לך להלין אלא על עצמך אם תתחיל לקבל קנסות.

גם הנסיונות להאשים את העיריה טיפשיות ברמה של גן ילדים, מאיפה אתה רוצה שהם יקריצו לך חניות נוספות? לחנות על העצים ועל האבנים?

מאיפה נראה לך שבשכונה שכבר בנויה לחלוטין אתה יכול להמציא חניות נוספות?

אתה מצד אחד מתלונן על זה שאין מספיק חניות, אבל מצד שני כל אחד כמוך שמשתמש בחנייה הפרטית שלו שלא לצורך חנייה מפקיע חנייה אחת שנלקחה בחשבון בחישוב כשבנו את השכונה.

ואם זה לא מספיק אז עוד כל חנייה פרטית כזו מורידה חנייה אפשרית אחת כי במקומה יש מעטפה.

אתה מכיר את המשפט "אתה לא יכול להרוג את ההורים שלך ואז לבקש את רחמי בית המשפט כי אתה יתום"?

לעבריינים תמיד יש תירוצים טובים למה הם בעצם עבריינים, ולמה העבירות שלהם הם בעצם "בקטנה" ו"מחפשים אותם" והכל זה "צרות עין".

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)

m3xtr3m3, אתה וvik פשוט הזויים.

יש לבנאדם חניה בבית, ויש כניסה אליה מהרחוב שמסומנת על ידי מעטפה, המעטפה לא יכולה להיות 2 מטר כי כך הוא לא יוכל להיכנס לחניה, הרוחב של מעטפה כזאת הוא בערך 4 מטר, יש תקנים לזה - עניין של קוטר סיבוב וכו'.

עכשיו לכם מפריע מאד, שהבנאדם - למרות שיש לו חניה פרטית מחנה על המעטפה ובכך "מרוויח" את השטח הזה ו"גונב" מהציבור.

אבל בואו נעמיק רגע את המחשבה. נניח והיה חונה בחניה, האם מותר למישהו לחסום אותו ולחנות מול השער? לא, כלומר - המעטפה נשארת ריקה ואתה ויק, לא יכול לחנות בה.

ואם הבחור חונה במעטפה של עצמו - גם כן אתה לא יכול לחנות בה.

אז עם מה נשארנו? שאתם חבורה של קנאים צרי עין שמפריע לכם שהבנאדם שכנראה הרכב לא הדבר החשוב לו בחיים, מנצל את השטח שלו באופן יעיל יותר לצרכיו.

אז סלחו לי על הביטוי - אבל תוציאו קצת את הראש מהתחת ותנסו להבין שאף אחד חוץ מ"אני פראייר" שלכם לא נפגע כאן.

עריכה:

שמע m3xtr3m3, קראתי את ההודעה האחרונה - זה לא ברור לך שאם הבחור לא היה יכול "לחסום" לעצמו את הכניסה לחניה - הוא לא היה הופך את החניה של עצמו ל"מחסן" וכן חונה בה?

עריכה אחרונה על ידי shellcase

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

• חברי המעגל הראשון
פורסם

m3xtr3m3, טכנית אתה צודק שמדובר בעברה על החוק, אבל כל עוד הוא לא מפריע לאף אחד בפעולה שלו, מה הבעיה בזה? אף אחד לא יכול להפסיד מהמצב הזה.

להשוות את זה לאנשים שנוסעים סתם בשמאלי או מצרים נתיבים זה לא נכון מאחר שהם יוצרים מטרד מידי לכל הסובבים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)

א. אתה טועה (לקחתי חנייה כ-2 על 5 מטרים)

ב. הבנאדם לא מרוויח כלום, השטח הזה לא מיועד לחנייה, לא שלו, לא של השכנים וגם לא של באגי עם מנוע של STI.

ג. אם מחוץ לחנייה לא הייתה מעטפה אלא קווים של חניה רגילה, כל אחד היה יכול לחנות שם, כולל השכנים שלו. כמו שאמרתי זה לא המצאה חדשה, זה קיים ואני מכיר לפחות בעל בית אחד שביקש שלא תהיה מעטפה ויחזירו את זה להיות חנייה רגילה.

ד. אנחנו מתקרבים לאנשהו עם העריכה שלך, אז אתה בעצם מודה בפה מלא, שהבנאדם הפך את המעטפה לחנייה פרטית שלו, ברחוב, מבלי לשלם עליה ארנונה, היטלי פיתוח ועוד כספי שקר לרשות המקומית, אתה יודע איך קוראים לזה? השתלטות בריונית על שטח ציבורי.

הלכה למעשה זה לא שונה מאשר עבריין שמגיע לחנייה ציבורית פתוחה, שם גדר ושערים ומתחיל לגבות כסף.

אם לא ברור לך מה לא בסדר בכל הסיפור הזה אתה צריך ללמוד מה ההבדל בין שטח ציבורי לפרטי.

סלואי, אם הבנאדם לקח חנייה תקינה ומסודרת ברחוב, שמו עליה מעטפה כי יש לו חנייה פרטית שאינה בשימוש, אז המסקנות הן:

1. הוא "יכול" לחנות שם (ולהסתכן בקנסות).

2. שכן או עובר אורח לא יכול לחנות שם כי הוא לא יודע אם חיים חונה בחנייה או לא חונה בחנייה.

אז הוא גרע חנייה מהחניות ברחוב והפך אותה לפרטית לשימוש בלעדי שלו.

וכל זה כשהסיבה למעטפה היא חנייה פרטית שלו שבכלל אינה בשימוש!

לכולם אגב השאלה נשאלת - ממתי הסיבה "כי זה החוק" אינה מספיק טובה בשבילכם?

עריכה אחרונה על ידי m3x7r3m3

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אני חושב שכל הרחוב צריך לאסוף כסף ולתת לבעל החניה שעומד על המעטפה שלו כי בזכותו, יש לכם פחות רכב שמחפש חניה ברחוב.

לפחות אמרתם לו תודה?

קניתם עוגה? בונבוניירה?

צרות עין קיצונית שאומרת "אני אוציע לעצמי עין רק בשביל שלשכן יוציאו גם", הרי אם הוא לא יחנה על המעטפה, הוא יחנה ברחוב ויגביר את עומס החניה ברחוב.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

באגירה, יש לך פה אחד שמודה בפה מלא, שמקום שהיה יכול לשמש חנייה ציבורית ללא כל הגבלה הפכה למעטפה (והלכה למעשה לחנייה פרטית שלו ברחוב) רק בגלל שיש לו שער לחנייה פרטית שמשמשת כמחסן.

לא מגיע לאנשים כאלה לא עוגה ולא בונבוניירה, מגיע להם קנס 250 שקל בכל שעה עגולה.

למה? כי זה החוק.

אם רוצה מר בחור לחנות לפני החנייה שלו במקום המעטפה, יתכבד, ילך לעיריה, ימלא טפסי בקשה, ואם יקבל אישור יהפכו את המעטפה לחנייה תקינה עם עמוד שמגביל החנייה למ.ר. שלו, ואז ישלם גם על הפקעת השטח הציבורי.

אבל בינתיים הוא מפקיע שטח ציבורי, ועובר עבירת חנייה. על מה מגיע לו בונבוניירה?

תפנימו את העניין הזה:

השטח שמסומן במעטפה, הוא לא של בעל הבית, הוא לא לשימושו, הוא לא בבעלותו, לא חוכר ולא שוכר אותו.

זה שטח ציבורי לכל דבר בדיוק כמו נתיב, בדיוק כמו מדרכה.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

תתלונן!

הוא יקבל דו"ח ויפסיק לעמוד על המעטפה.

החניה תשאר מחסן, אף אחד לא יעמוד על המעטפה ונוסף לך לרחוב עוד רכב שנאבק איתך ועם כל באי הרחוב על חניה ציבורית.

תעשה את זה לכולם ועל כל רחוב קטן יתווספו לך 4-5 מחפשי חניה כאלה שעד היום החנו את הרכב השני שלהם על המעטפה.

עכשיו נשאלת השאלה העיקרית, מה הרווחת (או הפסדת) במהלך הזה?

פורסם

כמה דברים:

א. אין קשר לרווח והפסד, זה החוק נקודה.

ב. מדובר על שטח ציבורי ולא פרטי, אין כאן רווח והפסד, יש כאן הורדת עלוקות מהשטח הציבורי (באותה מידה אשאל אותך, אם יש שטח ציבורי גדול וריק שמשמש כחניון חינמי, ובא פלוני אלמוני, מגדר את השטח ושם שומר בכניסה, האם אין עם זה שום בעיה? ואם יתחיל לגבות כסף על החנייה?).

מה לגבי חופי הכינרת? באו אנשים שיש להם מסעדה, גידרו את החוף שליד המסעדה, ולא הגבילו את הכניסה, האם זה בסדר? מה הבעיה עם זה? הרי זה לא שמישהו מפסיד משהו מזה שהם שם נכון?

ג. תאמין לי שבמקרה כזה כשייאסר על חברנו לחנות על המעטפה ליד הבית שלו הוא ירוץ אחרי העירייה להסביר להם שהחנייה בעצם אינה חנייה, ושאפשר להוריד את המעטפה ולהפוך לחנייה כשרה למהדרין.

ד. לא כל דבר צריך להימדד ברווח והפסד, יש דברים שזה פשוט מריח ממש ממש רע.

ה. מה לגבי הציבור? הציבור לא מפסיד שטחים כתוצאה מבריונים כאלה?

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

עכשיו נשאלת השאלה העיקרית, מה הרווחת (או הפסדת) במהלך הזה?

לדעתי, הדיירים מרוויחים חניה נוספת אם הוא ייכנס פנימה והמעטפה תתבטל או תצטמצם

2024 KIA SELTOS 2.0L Premium

Škoda Octavia 1.5L Tsi 2025

פורסם

על כמה אצבעות לדעתך אתה מסוגל לספור בתים פרטיים באזורים עירוניים צפופים(בכל זאת, איזה מעמד סוציואקונומי מסוים)שיש בהם רק רכב אחד בבית?

רכב אחד בחניה, רכב שני סוגר אותו על המעטפה.

איפה לעזאזל הבעיה?

פורסם

באגירה פה בדיוק הבעיה:

הייתה לי חנייה סגורה שבה השתמשתי כמחסן (כמו רוב השכנים שלי) וחניתי לפניה

יענו ניקח את השכונה הזאת, אם המצב הסוציואקונומי המסוים הזה, וזה שאין הרבה בתים עם רכב אחד, וכל השכונה הכינה לעצמה חניה פרטית על קרקע ציבורית.

ובכל מקרה אשאל אותך שוב:

באותה מידה אשאל אותך, אם יש שטח ציבורי גדול וריק שמשמש כחניון חינמי, ובא פלוני אלמוני, מגדר את השטח ושם שומר בכניסה, האם אין עם זה שום בעיה? ואם יתחיל לגבות כסף על החנייה?.

מה לגבי חופי הכינרת? באו אנשים שיש להם מסעדה, גידרו את החוף שליד המסעדה, ולא הגבילו את הכניסה, האם זה בסדר? מה הבעיה עם זה? הרי זה לא שמישהו מפסיד משהו מזה שהם שם נכון?

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

זה לא בריא לקנא.

בשורה התחתונה אנשים ימשיכו להחנות על מעטפות ולנצל את החניה שלהם לצרכים אחרים.

העיריה לא תבטל את המעטפה כי הדייר הפך את החניה הפנימית למחסן ולא תיתן דוח לדייר שחוסם לעצמו את החניה.

מה שנשאר לקנאים זה לאכול את הלב.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

אתה טועה, וההוכחה היא שיש סעיף עונשין על חניה על מעטפה והיא נאכפת (כמו כל העבירות בישראל) לפי החשק של השוטרים.

העירייה לא תבטל את המעטפה אלא אם כן בעל הבית יבקש.

ובעל הבית יבקש אם יחטוף דו"חות בצרורות על העבירה (וזה מנסיון), ובא לציון גואל.

אין שום קנאה בזה, זה בסה"כ עניין של מדינת חוק מול רפובליקת בננות.

באותה מידה אתה גם לא צריך לדווח על זה שבדיוק יש משאית שפורקת סחורה באמצע הרחוב וחוסמת את התנועה.

אתה גם לא צריך לדווח ששכן שלך החליט לבדוק עד כמה טוב הוא מחקה את אייל גולן בשעה 1 לפנות בוקר.

אתה גם לא צריך לדווח שבמועדון שאתה נמצא בו בדיוק דקרו מישהו.

הכל עניין של השקפה, מדינת חוק או רפובליקת בננות.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...