Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4353 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אם אני מבין נכון, השאלה היא האם זה חוקי לחסום לעצמך את הכניסה לחניה פרטית.

למה לעזאזל שזה יפריע למישהו?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 110
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כתבו פה כבר--> צרות עין.

מפריע להם שהבן אדם משתמש בחנייה הפרטית שלו לשימושים אחרים (שטח משחק לילדים/מחסן/מנגל).

באמת לא יודע למה זה מפריע לאנשים. אם היה תופס חנייה אחרת שבכל מקרה אחר הייתה מיועדת למישהו ללא חנייה פרטית, אז מסכים.

אך הוא חונה במקום שהוא לא חנייה, אלא חוסם לעצמו את השער. מה זה מפריע?

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
פורסם

מבחינת עניין החוקיות בלבד, זה לא חוקי לחסום לעצמך את החניה ולהחנות על תמרור המעטפה.

מעבר לזה באופן אישי אני חושב שכל עוד זה לא מפריע לתנועת הרכבים ברחוב אין עם זה כל בעיה מוסרית.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זה מקרה יפה של אכיפה עם הגיון בריא ולא רובוטים.

פורסם

נכה אשר רוצה שיסמנו עבורו מעטפה על הכביש צריך לעבור ועדות ואישורים, רק אחרי שמוציאים לו את הנשמה (כמה פעמים) הוא מקבל אישור.

בעל בית צמוד קרקע, יעשה פתח בחומה ויציב בה שער אשר לעולם לא ייפתח, יסמן מעטפה על הכביש ומרגע זה שיריין לעצמו חניה על הכביש.

פורסם

טרונצ'ו, במקום שבו יש רשות מקומית שגם עושה את העבודה כמו שצריך, מצב כמו שאתה מתאר לא יקרה.

להורי יש שכן שהחליט בנוסף למקום אחד שהעירייה סימנה בו תמרור מעטפה, הוא זקוק לעוד אחד ולא היה אכפת לו שסימון עצמי של תמרור הוא עבירה פלילית.

באישון לילה סימן לעצמו תמרור מעטפה נוסף על גבי הכביש וסידר לעצמו שתי חניות צמודות ושמורות לו לבני משפחתו.

פניה לעירייה (חיפה) וכעבור מספר ימים התייצבו במקום עובדי העירייה שמחקו את הסימון הפיראטי.

לאחר מספר ימים נוסף, אמי הבחינה באותו השכן יוצא בשלוש בלילה עם פח צבע ומסמן שוב את התמרור באופן בלתי חוקי.

בבוקר היא טלפנה שוב לעירייה והתייצב במקום פקח שנתן לעבריין זימון לבית משפט ושוב עובדי העירייה מחקו את הסימון הפיראטי.

מאז השכן התיישר והשקט חזר לרחוב.

פורסם

מה זה משנה אם השכן חונה בפנים או לא?

ואם יום אחד הוא יחליט לחנות בפנים ומישהו חסם את החנייה?

גם אם הוא היה משתמש בחנייה הפרטית לא היית חוסם את השער נכון?

אז אותו דבר אם הוא חוסם לעצמו את השער (שזה לא מפריע לאף אחד)

אם כבר תגיד תודה שהוא מתחשב ולא חונה בחניות הרגילות שברחוב (לא במעטפה) ובעצם מבזבז מקום חנייה (או 2 אם סופרים את החנייה הפרטית)

Instagram:

VWPolo6R

פורסם
ברחוב מקביל, יש בית פרטי מבין כמה בניינים שהוא בעל חנייה פרטית.

בהתאם לכך, יש מעטפה על הכביש אשר מאפשרת לו כניסה לחנייה שלו.

אבל, זה אבל גדול. החנייה של הנ"ל בכלל חסומה וסגורה בשער שכן מעולם לא נכנס לשם רכב.

הרכב של בעל הבית מחנה על המעטפה ומשאיר פתק נחמד לפקח.. אני גר פה

מתוך סקרנות נטו, העניין חוקי? האם הכניסה לחנייה יכולה לתפקד כחנייה לכל דבר?

בנוסף, ברחוב שלי מצוקת החנייה היא מטורפת.

ישנה כניסה נוספת לחנייה פרטית אבל מאז ומתמיד גודל המעטפה ואורך הסימון אדום לבן הוא לא פרופורציונלי בעליל, הכניסה לחנייה היא כשניים וחצי מטר כאשר המעטפה כמעט באורך חמש מטר. גם כאשר באים לחדש את הסימונים ממשיכים באותו אופן.

מה ניתן לעשות במקרה הזה ?

רצתם על 120 מבלי לקרוא באמת.

כתבתי פה שני מקרים:

הראשון - כתבתי במפורש, סתם עניין אותי אם זה חוקי, לא מפריע לי. זה בכלל קורה ברחוב המקביל שלי.

השני - מאוד! מפריע לי. זה קורה ברחוב שלי, כאשר הסימון מעטפה הוא בחוסר פרופורציה מטורפת שגורם שבמקום שהיו שתי חניות יש אחת גדולה.

באמצע הלילה לחפש חנייה ולגלות שפיאט פנדה מחנה בחנייה הגדולה הזאת לבד רק כי מישהו החליט להשאיר פתח של משאית זה מאוד מעצבן.

אדגיש כי למצוא חנייה ברחוב שלי בשנה האחרונה הפך להיות סיוט, בכל שעה.

אז השאלה בכלל הייתה, מה ניתן לעשות במקרה שסימון המעטפה הוא פשוט גדול מדי?

פורסם

תברר עם העיריה, הם אחראים לכל זה. אגף הפיקוח

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
פורסם

אין פה צרות עיין, יש פה ניצול הרכוש הציבורי שלא לשמו. פשוט צריך לשנות את החוק כך שאו שיתאפשר לכל הציבוור לחנות במעטפה ובלבד שישאירו טלפון ויהיו זמינים. או שכל בעל מעטפה ישלם מס לקופה הציבורית לפי גודל המעטפה.

נהג מנוסה
:roll:
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

למה צריך לשנות דברים ולסבך את החיים כשכרגע זה עובד בצורה שמתאימה לכולם? הדבר היחיד שצריך לתקן זה את גודל המעטפה, שלא תתפוס יותר מחניה אחת.

אתה לא יכול לחייב אנשים לחנות רק בתנאי שהם זמינים בטלפון...

פורסם
אין פה צרות עיין, יש פה ניצול הרכוש הציבורי שלא לשמו. פשוט צריך לשנות את החוק כך שאו שיתאפשר לכל הציבוור לחנות במעטפה ובלבד שישאירו טלפון ויהיו זמינים. או שכל בעל מעטפה ישלם מס לקופה הציבורית לפי גודל המעטפה.

זה האימ-אימא של הצרות עין!

ואם אתה משלה את עצמך שלא אז שיהיה לבריאות.

אגב ההצעה שלך לתשלום אגרה מיושמת בפועל, קוראים לזה ארנונה והיא כוללת את שטחי החניה והגישה.

ושומאכר, לדעתי אתה נוהג בשפלות.

זה אחד הדברים המעצבנים שיש.

אני אישית הייתי מעדיף כבר שהיית חונה לי בתוך החניה, כך לפחות הייתה לי האופציה לחסום אותך ולהפוך את המטבע כך שאתה תמתין לי שאני יזיז את הרכב כאשר אתה תרצה לצאת.

אך לא, אתה לא טיפש מסתבר, אתה לא תתן שייקחו אותך שבוי אלא תיקח את בעל הבית שבוי ע"י כך שתחסום לו את החניה..

יפה מאוד! קבל ח"ח..

אגב, אני ממש לא מבין מה האינטרס שלך היה להעלות את ההודעה שלך, אני אישית הייתי מתבייש לרשום זאת בפורום. אם לא היית משתמש וותיק הייתי בטוח שאתה טרול.

פורסם
כתבו פה כבר--> צרות עין.

גיא, אתה טועה בגדול.

אני גר ברחוב בו אין לאף דייר בצד שלי של הרחוב חניה פרטית. החניה ברחוב היא חופשית. לפעמים אתה מוצא חניה צמוד לבית, ולפעמים במרחק של 50 מטר, או 100 מטר אם מישהו עושה אירוע. לעשות "כאילו חניה", לסמן מעטפה, ולא להשתמש בחניה זה לשריין לעצמך חניה בצמוד לבית ושיתפוצצו כולם, אני בסבבה שלי ושכל השכנים ימותו.

כיום אצלי בבית יש 4 מכוניות, ובשוטף יש שלוש. אני מקפיד אחת מהן להחנות רחוק בשביל להשאיר לשכנים חניות פנויות, ואישתי מחנה במקום אחר מאותה הסיבה, כך שרק שתי מכוניות שלנו תופסות מקום מול הבית. ברור שאני יכול למלא את הרחוב במכוניות שלי, ואין בזה שום דבר לא חוקי, אבל יש בזה הרבה חוסר התחשבות בשכנים שגם הם רוצים לחנות קרוב לבית.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

מה שכתבת discoDT5 (יואב?) הוא נכון לגמרי, אך זה לא המקרה המדובר.

המקרה המדובר מתאר מצב בו יש לך חנייה פרטית משלך בתוך השטח שלך (ולא חנייה פרטית המסומנת ברחוב) ובאופן הגיוני יש סימון של מעטפה מחוץ לשער (הרי מול השער זו לא חנייה, זו כניסה לחנייה הפרטית של בעל הנכס). אז השאלה כאן היא האם זה בסדר מצד בעל הנכס לחנות על המעטפה ולא בתוך החנייה הפרטית שלו (הנמצאת, כאמור, בתוך הנכס).

תכלס, זה נגד החוק כי הוא חונה על מעטפה. אך אותה מעטפה צויירה שם מראש אך ורק על מנת שלא יחסמו לבעל הנכס את הגישה לרכב. אז יוצא שהוא לא תופס לאף אחד חנייה, והוא לא מפריע לאף אחד (מלבד לעצמו כביכול). זה גם לא מכער את הרחוב כי כפי שהבנתי שאר הרחוב כן מלא חניות.

אז למה שזה יפריע למישהו שהשכן לא מחנה בפנים אלא בחוץ כפי שתיארתי? ובשטח שהתפנה לו בפנים (החנייה הפרטית שהוא לא משתמש בה) ישתמש לדברים אחרים (כגון שטח משחק לילדים וכו').

אז נסכם את המקרה הנ"ל:

יש שכן שיש לו חנייה פרטית, היחיד ברחוב לפי פות"ש.

הוא בוחר שלא להחנות בה ולנצל אותה לדברים אחרים.

הוא מחנה במעטפה שמול השער שלו.

אז למה שלאחרים יהיה אכפת מלבד צרות העין?

(מבקש סליחה מפות"ש, כבר ביססנו שאתה שואל רק מסקרנות, אך לצורך הדיון שהתפתח המשכתי עם הקו)

פורסם

במקרים רבים מאוד, בעל החניה הפרטית עומד על המעטפה שלו בזמן שבתוך החניה הפרטית נמצא הרכב השני של המשפחה, אם תאסרו על עמידה על המעטפה, הרכב יתפוס מקום חניה ברחוב.

גם צרי עין וגם יורים לעצמכם ברגל.

בראבו!

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תוכן חדש...