Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4353 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בדיוק, בגירה צודק.

כך או כך המעטפה לא יכולה לשמש מישהו מלבד בעל הבית

דרך אגב מרבית האנשים שיש להם חנייה פרטית בבית פרטי שאני מכיר חונים ברחוב או על ציור המעטפה שמול השער.

החנייה משמשת אותם לימים מיוחדים כמו אירועים ברחוב/בבית שלהם/יום עצמאות/שטיפה או ניקוי פנימי לאוטו.

אם כבר הגענו לנושא הזה,

מישהו יודע מה ניתן לעשות כאשר רכב זר חונה לבעל בית פרטי מול השער?

עירייה ושיבוא פקח לחפש את בעל הרכב?

גרר דרך העירייה? איך זה עובד? בעל הרכב החוסם משלם על הגרירה וכל השאר ההוצאות?

Instagram:

VWPolo6R

• תגובות 110
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כשלי עשו את זה פשוט חיכיתי כמו מפגר עד שהאדיוט יגיע להזיז. כשלא הגיע אחרי 10 דקות התחלתי לצלצל לשכנים בשביל לחפש את האורח הסורר (אין הרבה אופציות, רק 3 שכנים באזור שלי וגם תפסתי אותו בהימור הראשון)

נדמה לי אתה יכול להביא אותו עם 172 כ"ס, וזה יותר ממה שאתה מבקש ב 22 כ"ס, אז אל תלחץ עד הסוף.
פורסם

אם בעל הבית משתמש בחניה בתור חניה - מקובל.

אם בעל הבית לא משתמש בחניה בתור חניה, ועשה שער רק בשביל לקבל מעטפה שהלכה למעשה זו חנייה פרטית שלו ברחוב - זה כבר לא תקין.

מה גם שעל מעטפה לא משלמים ארנונה.

הרי אם בעל הבית לא משתמש בחנייה בתור חניה, לא היה מוצב שם תמרור מעטפה, והחנייה הייתה ציבורית ולא חניה פרטית שלו.

לבנות שער שלא פותחים אותו רק בשביל לקבל חניה פרטית משלך ברחוב, שהלכה למעשה זה לא חניה שלך, זה חניה על תמרור מעטפה, זה מסריח.

שימו לב שאת החוק לא מעניין את מי בדיוק אתם חוסמים כשאתם חונים על המעטפה, כמו שלא מעניין אותו שכשמישהו עוצר באדום לבן ומדליק 4 וינקרים ש"יש מספיק מקום לעבור", כמו שלא מעניין אותו שחניתם בכחול לבן לתושבים בלבד ש"אתם מבקרים תושבים עם תו איזורי", וכו' וכו'.

החוק במקרה הזה ברור לחלוטין, לא חונים על תמרור מעטפה, ואותו בעל הבית לוקח סיכון שיקבל על כך דו"חות.

זה אגב לא משתנה אם בעל הבית החנה רכב אחד בתוך החניה ואחד על המעטפה בחוץ.

אני בטוח שאם נחפש מספיק טוב נמצא איזה אחד כזה שנוהג לחנות על מעטפה מול הבית, ושיש לו שוטר בשכונה שפירק אותו בדו"חות עד שהראשון התיישר.

סתם כאנקדוטה אני מכיר למשל בשכונה של ההורים שלי מישהו עשה חניה, קיבל אישורים וכו', ומהעירייה באו וסימנו תמרור מעטפה, אחרי שני דו"חות שהוא חטף (למרות שרכב אחד היה בחניה והשני חסם רק את החניה שלו), הם התחילו תהליך מול העירייה לבטל את סימון המעטפה, לקח כמה חודשים ובינתיים הוא קיבל עוד דו"ח על זה, בסוף המעטפה בוטלה.

הלכה למעשה החנייה הזאת ציבורית, וכל אחד יכול לחסום לו את החניה, אבל אנשים בשכונה פשוט מפעילים שיקול דעת ולא חונים אחד לשני מול החניה.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

יש להבחין בין ההיבט החוקי להיבטים האחרים. אם נעזוב לרגע את היבטי ״צרות העין״ הצורמים גם לי, העמדת רכב על ה״מעטפה״ אינה חוקית (יותר נכון, אינה תקנית). ראשית, מעין הגיעה המעטפה ועל פי איזו סמכות? תקנה 16 לתקנות התעבורה קובעת כי למפקח על התעבורה הסמכות, בין היתר, ״לקבוע הסדרי תנועה או לפטור מהם באופן כללי או למקרה מסוים״. וזה מה שהוא קבע, ב״תקנות והנחיות להצבת תמרורים, 2012״- המעטפה הינה ״מקום אסור לחניה מסומן בצבע לבן, אסורה החניה בתוך השטח הלבן״. הקביעה הנ״ל דינה כתמרור איסור חניה, בנוסף, בדר״כ מצורף גם סימון אדום לבן, שבאותן תקנות והנחיות נקבע- ״קטע דרך שבו אסורה כל עצירה או חניה בכביש שלצידו, בכל הימים ובכל שעות היממה״. למה הוא קבע כך? כי ישנה הצדקה לסימון כזה ב״כניסה לחצרים כגון חצר או חניון״ ו״סימון מקום האסור לחניה בתוך קטע ארוך יותר אשר החניה בו מותרת״. בעוד החניה הינה שטח פרטי, ה״מעטפה״ הינה שטח ציבורי, ויש לנהוג בו על פי כל דין וכך גם לבעל הבית אסור לחנות בו (על אותו משקל, אסור לבצע פרסה אסורה גם כשהרחוב שומם וזה לא מפריע לאיש). התקנות והחוקים שעשויים לעמוד במוקד, בנוסף לעבירת איסור החניה- תקנה 72(2א) לתקנות התעבורה (מקומות אסורים בעצירה, העמדה ובחניה), סעיף 44 לפקודת הנזיקין (מטרד ליחיד) ועוד.

פורסם

אני אוסיף גם שגם בלי סימון אדום-לבן (שכן בכניסות לחנייה בדרך כלל המדרכה מונמכת לרמפה, ולא תמיד צובעים הנמכה) זה עדיין אסור לחנות שם.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

מי שטוען לצרות עיין כדאי שיבדוק אם אין פה אנוכיות וקמצנות. ארנונה, כולם משלמים אבל לא כולם מקבלים הקצאת שטח ציבורי רק לשמושם. אדם שרוצה שיקצו שטח ציבורי לשמושיו בלבד שיואיל לפצות את הציבור בדבר אחר - קרי כסף. מי שלא רוצה לשלם שיוותר על המעטפה, עם כל חוסר הנוחות שבכך. גם כך לא כל אחד יכול לרכוש בכסף פיסת שטח ציבורי לצרכיו בלבד. מדובר בעוד הפליה בוטה לטובת אלה שיש להם יותר בדרך כלל.

נהג מנוסה
:roll:
פורסם

לא אפליה בוטה אלא שטויות ברוח ניו-אייג' "צדק חברתיות" .

גם למי שאין כסף לא קונה קוקה קולה אלא "חיקוי" טמפו בזוי ועלוב, בא נטיל מס מיוחד על החארות שקונים קולה.

זה בדיוק רוח הדברים שהרסה את כל מהפכת הצדק החברתי.

צדק חברתי זה לא קומוניזם ותמיד יהיו מעמדות ותמיד יהיה מי שיש לו ומי שיש לו פחות ומי שאין לו כלל.

אני השקעתי כסף, קניתי בית פרטי עם חניה צמודה ואם זה חורא לך, יש לך בעיה!

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

בבית שאני שוכר יש לי חניה פרטית עם שער הזזה עתיק וכבד מברזל,

המדרכה אל הרחוב צרה מאד ומהצד השני רוחבה הוא סטנדרטי.

בעלת הבית ממול שיש לה חניה פרטית עם שער חשמלי, מעמידה את הפאסאט שלה בדיוק מול השער שלי,

מה שנקרא - חניה במקביל למדרכה.

כל פעם שאני חוזר מהעבודה אני מתקשה להכניס את הרכב ולעיתים מתייאש ומחנה ברחוב..

יש לציין שאין שום מעטפות בכל הרחוב (שכונה של בתי קרקע) וכולם חונים רק בצד המדרכה הרחבה יותר.

2024 KIA SELTOS 2.0L Premium

Škoda Octavia 1.5L Tsi 2025

פורסם
אני השקעתי כסף, קניתי בית פרטי עם חניה צמודה ואם זה חורה לך, יש לך בעיה!

:mm_yeah::mm_yeah:

בוא נעזוב רגע את המעטפה, את מצוקת החנייה ואת צבע המדרכה.

יש לך בית פרטי, עם חנייה פרטית בשטח הבית, שהכניסה אליה היא מהרחוב. האם היית מסכים שמכוניות יחסמו אותך? לא, כי אז לא תוכל להשתמש בחנייה.

רק לאדם אחד מותר לחסום את הכניסה לחנייה, והוא בעל החנייה. As simple as that. לך לא צריכה לשנות העובדה האם החנייה הפנימית בשימוש כרגע, או האם בעל הבית משחק שם סטנגה להנאתו. הוא יכול לחסום את הכניסה לחנייה שלו מאותה הסיבה שכלב יכול ללקק את אשכיו*, ואין שום רע בזה.

*כי הוא יכול

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

רק שיש אנשים שחושבים שבמסגרת "צדק חברתי" הם יעלו את טרוצקי (שגם ככה היה יהודי) לרחובות ארצנו.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
אני השקעתי כסף, קניתי בית פרטי עם חניה צמודה ואם זה חורא לך, יש לך בעיה!

אין קשר בכלל לעניין כסף, כמו שאמרתי, על סימון מעטפה לא משלמים ארנונה.

ובכל מקרה גם אם הבית שלך ואתה חוסם רק את עצמך ואפילו אם אתה ראש העיר, חניה על סימון מעטפה אסור.

כנ"ל אם ממש ליד הכניסה לחניה שלך יש סימון אדום לבן ולא מעטפה, מותר לך לחנות שם כי זה הכניסה לחניה שלך? לא, כנ"ל מעטפה, כנ"ל שילוב של השניים.

יש לבעל הבית חניה פרטית והוא בוחר שלא להשתמש בה? תפאדל, אבל שיחנה כחוק, לא באדום לבן ולא על מעטפה.

זה מינימום של כיבוד החוק.

:mm_yeah::mm_yeah:

בוא נעזוב רגע את המעטפה, את מצוקת החנייה ואת צבע המדרכה.

יש לך בית פרטי, עם חנייה פרטית בשטח הבית, שהכניסה אליה היא מהרחוב. האם היית מסכים שמכוניות יחסמו אותך? לא, כי אז לא תוכל להשתמש בחנייה.

רק לאדם אחד מותר לחסום את הכניסה לחנייה, והוא בעל החנייה. As simple as that. לך לא צריכה לשנות העובדה האם החנייה הפנימית בשימוש כרגע, או האם בעל הבית משחק שם סטנגה להנאתו. הוא יכול לחסום את הכניסה לחנייה שלו מאותה הסיבה שכלב יכול ללקק את אשכיו*, ואין שום רע בזה.

*כי הוא יכול

שביטוס, זה לא משנה אם המעטפה היא בכניסה לחנייה של קומפלקס או של בית פרטי בודד.

יש מעטפה? יש אדום-לבן? לא חונים, נקודה.

אתה יכול לטעון בשיא ההגיון שאתה בעצם חוסם רק את עצמך, ושאתה לא מפריע לאף אחד, ושבעצם לא לקחת כלום מאף אחד (לא נכון אבל לא משנה), זה עדיין לא הופך את המעשה הזה לחוקי.

ואותו בעל בית בניגוד לכלב, לא יכול לחנות שם כי תמרור 820 (מעטפה) אומר במפורש "מקום אסור לחניה מסומן בצבע לבן. אסורה חניה בשטח המסומן".

אז לא, בעל הבית לא יכול לחנות שם בדיוק באותה מידה שאתה לא יכול לשים את הרכב באדום לבן עם 4 וינקרים כדי לקפוץ רגע לפיצוציה, אפילו שהנתיב מספיק רחב וזה לא מפריע לאף אחד לכאורה.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זה לא שהוא לא יכול, אסור לו. פיזית הוא יכול לעשות מה שבא לו. בכל ישוב נורמלי פקח לא יתן לו קנס ואף אחד לא יתלונן עליו (כי הוא לא מפריע לאף אחד).

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

כמו שאמרתי בבית שמש באותה תקופה המדוברת באנקדוטה קודם, לא היה דבר כזה פקח, לא היו כאלה.

אממה הרחוב הוא רחוב ראשי, עברה ניידת, כנראה שיעמם לשוטרים במשמרת לילה, והדביקו דו"ח לא רק לאחד אגב, אלא לכמה.

כנראה ראו שזה מעביר את המשמרת ומספק את הסחורה ואחת לכמה שבועות עשו מבצע כזה לאורך כל הרחוב הראשי (לרחובות הצדדיים הם לא נכנסו).

וכמו שהוא "יכול" לחנות שם, גם פקח וגם שוטר יכולים לפנק אותו בדו"ח על סך 250 ש"ח בכל יום (סעיף 5923).

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

לא בהכרח. לי יש חניה פרטית, הכניסה לה אינה מסומנת ואף אחד לא חונה בה, גם לא אני, מתוך כיבוד הקשר והיחס שבין שכנים. כניסה לחניה שהיא חלק מכביש ציבורי, מפקיעה בעצם שטח ציבורי לטובת אדם פרטי וזו סוג של מתנה מהציבור לפרט. מדובר בזכות שימוש ולמטרה מוגדרת בלבד וזה הכל. ישנה רשימה מוגדרת ומוגבלת של מי שזכאי לחניה פרטית ברחוב, בעלי הבתים הצמודים אינם בין אלו ובצדק.

• תוכן חדש...