Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4360 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

****הנהלת קארספורום אינה מספקת שירותי הגהה. ההודעה אינה נמחקת מכיוון שכבר הגיבו לה. נא להקפיד על כתיבה בעברית תקנית ועל סימני פיסוק. לכותב נשלחה התראה****

לפי מה שהבנתי מי שקונה הוא אמור לשלם תבדיקה.

אבל אתה יוכל ליפול על בנאדם שלמרות שהוא חותם הוא יוכל לברוח ולך תתבע אותו על 500 שקל .

אני מחפש פיתרון לעניין

מה אם זה שהמוכר ישלם איתי חצי חצי + תופס התחייבות (לפחות הוא יפחד מי זה קצת )

או שיש דרך אחרת ?

ורציתי לדעת האם כדאי להוסיף בטופס ליקוים העולים מעל 500 ש"ח המחיר יופחת מהמחיר שנדרש על הרכב ? או לרשום מעל 500 ? או לא לרשום בכלל ?

תודה

עריכה אחרונה על ידי asicoc
  • תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אם אתה המוכר בחיים אל תתחייב בבדיקה.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

בגדול אם הוא מתחייב שהשלדה לא נפגעה והמנוע במצב תקין(תמיד יהיו כסתח''ים אבל לפעמים יש תקלות אמתיות) וזה באמת יוצא ככה בבדיקה אתה משלם 500 ש''ח.

אם מתגלה שיש נזק לשלדה (תחליטו בנכם כמה חמור) או המנוע לא תקין בצורה שתגרום לך לא לרצות את הרכב אז ה500 שקל עליו.

תנסח טופס שכולל את מה שכתבתי בשפה קצת "יפה יותר" תחתמו שניכם ותצרפו צילומי תעודות זהות.

לדעתי זה אמור להספיק,אבל תחכה תגובות של אנשים מנוסים ממני (בחיים לא התחייבנו בבדיקה).

נ.ב בנושא של המנוע אין שחור ולבן אז תצטרכו להחליט בנכם גם כן באיזה מצב אתה לא תרצה את הרכב,כי יכול להיות שתקלה "רצינית" שתתגלה שם תתוקן ע''י המוסך בכמה מאות שקלים או פחות.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

אתה יכול לכתוב חוזה קטן בינכם, שאם בבדיקה ייצאו ליקויים המוגדרים בעלי משמעות גבוהה, אז המוכר מחוייב להחזיר את עלות הבדיקה.

פיתרון נוסף, שלדעת עדיף, לקחת את הרכב לבדיקה במוסך. יש אפילו מוסכים שעושים את הבדיקות האלה בחינם. ככה אתה גם יודע להעריך את מחיר תיקון הליקויים. החיסרון היחיד הוא שלא בכל מוסך יש ציוד מתקדם לבדיקת שילדה.

פורסם

כשיש נזקי פח ושלדה, יש משמעות שולית (כמו שפשופים על הדלתות), יש משמעות נמוכה (כמו מעיכה בטמבון או טמבון שהוחלף) ויש משמעות גבוהה (הלחמות בשלדה למשל).

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

מוכר חכם - לא יתחייב על שום דבר. אם המוכר ישר - ייתן לך גילוי נאות של מה שהוא יודע.

בנוסף - לעניין הפרשנות לליקויים (שנמצאו ע"י מכון הבדיקה) - עזוב, אתה לא תצא מזה.

alfa 156 2.5.

פורסם (נערך)

"מתחייב בבדיקה" בד"כ בא עם תמונה של הרכב נמצא במגרש מאובק שלידו עוד כמה מכוניות שנראות גם הן באופן חשוד עומדות למכירה.

זה צירוף מילים שאין מאחוריו כלום. מתחייב על מה? על "פגיעות מעיכה בטמבון" או על "רעד מנוע, ככל הנראה תושבות" הוא מתחייב או אולי רק על זה שהשלדה לא שבורה לשניים?

ואם מתברר שהיא כן ולא מתחשק לו להחזיר לך את הכסף? עכשיו לך תרדוף אחריו בבתי משפט.

ועוד משהו, אם הייתי מוכר רכב וקונה פוטנציאלי היה מתחיל לדרוש ממני כל מיני התחייבויות חתומות שעלולות לעלות לי בכסף - הייתי שולח אותו לכל הרוחות. אני מוכר רכב במטרה להכניס כסף בכיס ולא בשביל לפזר אותו. כמוכר אני מוכן לפעמים להתפשר קצת במחיר ולמכור "לקונה טוב" מאשר להתעסק עם כל מיני חכמולוגים שמביאים לי ניירות לחתימה ומשחיתים את זמני (ששווה כסף).

אז מה הפתרון? לא פשוט לקנות רכב משומש בישראל.

פתרון חלקי שמתאים לאנשים שיש להם קצת יותר כסף ואין להם זמן פנוי (כמוני) נכנסים לסוכנות טרייד-אין (כגון אוטודיל) ושם סוכן מלובש בחליפה וחד לשון דוחף להם רכב שהם יודעים שהוא בלי פגיעות שלדה או מנוע וגיר גמורים לחלוטין, אבל יכול להיות שעם בעיות אחרות (במקרה שלי - הסתירו בעיות חמורות מאוד במערכת המצמד שדרשו אינספור ביקורים במוסך, בנתיים טפו-טפו 40K ק"מ והמצמד החדש שהתקין הבעלים הקודם עובד חלק) וכל זאת במחיר שיהיה קרוב לודאי גבוה מזה שתקבל בחוץ.

פתרון אחר הוא להשאר בשוק המשומשות הפרטיות, להיות מאוד-מאוד סבלני, לקרוא בקפידה את המודעות ולחפש בהן סימני אזהרה. לדבר באריכות ובסבלנות עם המוכר וגם בשיחה הזאת להתרשם מהבנאדם ולחפש אותות אזהרה. ללכת לראות את הרכב באור יום מלא מלווה בעוד חבר, שהוא נטול פניות ולא מתלהב כמוך כבר לשלם ולקחת לסיבוב. לשבת עם המוכר על כוס קפה ולהכיר אותו עוד יותר ואז ללכת למכונית עם checklist מסודר (מותאם לדגם הספציפי ולמחלות הספציפיות שלו) ולבדוק אותו הן סטטית והן דינמית (נהיגת מבחן). רכבים שעברו את תהליך הסינון, אם הוא נעשה בקפידה, יהיו לרוב יחסית "נקיים" והסיכון ליפול על משהו דרמטי בבדיקה הוא קטן.

עדיין קיים הסיכון שתיפול על חתול מרושע בשק, אבל זה משהו שקיים בכל רכב משומש ולעיתים גם לא באשמת המוכר.

עריכה אחרונה על ידי Doc Slow
פורסם

נורא פשוט הענין הזה, לא מתחייבים וזהו. מוכר שמתחייב על מנוע תקין ועל שילדה בתולה, לא יודע מה מצב המנוע, גם לא מצב השילדה. ככלל מוצרי יד שניה ואין סיבה שמכוניות ייצאו מכלל זה היא מכירה as is. כמובן שחובת הגילוי הנאות מחייבת את המוכר לגלות כל מה שבידיעתו והבדיקה במכון או במוסך היא לרוב פריבילגיה של הקונה, לא איזו חובה של המוכר ולכן עלותה היא על הקונה.

מעודי לא ביקשתי, גם לא נתתי התחייבות מוזרה כזו שלזכרוני היא בכלל סיפור חדש יחסית שכנראה נולד אצל סוחרים בנסיון לקדם מכירות. וכן, גם לא זוכר שנשאר אצלי איזה אוטו שהוא בגלל שלא הסכמתי להתחייב.

פורסם

דבר ראשון אני קונה רכב משומש כי אני סטודנט והרכב זמני . אם הייה מקום מסוים שהייה אפשר לשלם על הרכב אבל בעוד 3 שנים יש מצב שהייתי קונה אולי לא חדש אבל רכב שנת איזה 2009 2010 .

מה אתם אומרים על התחייבות חצי וחצי ? אם המוכר והקונה ישלמו חצי וחצי הם כנרא אימנים ..אפחד לא היכנס סיכון של 250 שקל + חתימה על תופס .

מה אתם אומרים ?

ולא הבנתי למה לא כדאי לבנאדם להתחייב ? אז מה כדאי לקנות תרכב ככה בחפיף בלי בדיקה בלי כלום ?

פורסם

הכוונה היא שאין לו באמת מושג מה מצב הרכב אז זה טיפשי שהוא מתחייב.

אתה קונה,אינטרס שלך לבדוק את מצב הרכב אז תשלם את הבדיקה וסע לשלום.

פורסם

כן אחי אבל לפחות דברים בססים אחי שילדה מנוע וגיר .

אינטרס שלי לבדוק תרכב ואינטרס שלו להוכיח לי שהרכב תקין מהבחינות האלו .

זה החלום של כול הרמאים שלא תיהיה בדיקה בכלל ואז יהיה אפשר למכור רכבים גמורים לגמריי ...

מי שה רכב שלו אמור לדעת תדברים האלו ... וגם אם הוא לא יודע מכול מיני סיבות אז הוא צריך להתחייב ופעם הבאה שהוא הירצה למכור תאוטו

אז הוא יידע בדיוק מה יש לו .

אני לא חושב שבנאדם צריך לקנות תרכב ככה באוויר

פורסם

לא הוא לא אמור לדעת.

בן אדם שהוא יד 3-4-5, כנראה לא באמת יודע מה עבר על הרכב, וזה יהיה מטומטם להתחייב בבדיקה, גם כי שמעתי שהתחייבות כזאת, במקרה ומוקלטת - נתפסת בבית משפט, ומכיוון ש"מתחייב בבדיקה" זה מושג רחב, הקונה יכול אחרי זה לתבוע את המוכר על כך שהתחייב אבל בפועל הרכב גמור.

הבדיקה היא אינטרסט של הקונה, אז שהוא ישלם עליה. כמובן שאתה יכול לנסות לסכם בכתב, כולל ת.ז. שלך ושל המוכר, על כל מיני סעיפים, לא כל מוכר יהיה מוכן לחתום על תופס כזה.

פורסם

בדרך כלל אלו שמתחייבים זה סוחרים!!!! מבטיחים לך את כל העולם ואף פעם לא ישלמו, תיזהר!!!!!!!!!

אדם פשוט בדרך כלל יחשוב פעמיים לפני שיתחייב.

נוסע בפריוס 2008

• תוכן חדש...