Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4393 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

יש לי אקסנט 2007 (120 אלף ק"מ).

בשנים הראשונות טופלה במוסכים מורשים (לא יודע בדיוק איזה שמן מזגו שם..) לפני שנתיים שמתי ברכב 5W30 סינטטי מלא (של EUROL מיונדאי שופ). לפני שנה, בטיפול גדול, שמו לי שוב שמן רגיל (אני מניח 15W40 או 10W40), חצי סינטטי סטנדרטי.

עכשיו אני לפני טיפול קטן (שמן+פילטר) ואני רוצה להשקיע בשמן טוב לאוטו, שישמור על המנוע. בפעם האחרונה שהייתי במוסך אמרו לי שה5W30 דליל מידי ויכול לעשות תקתוקים. מצד שני, ראיתי שבספר יצרן באנטרנט (מחו"ל) כתוב שבאקסנט ניתן להשתמש ב5W30.

אז איזה שמן הכי מומלץ לאקסנט שלי? (סוג שמן, ואשמח גם להמלצה על פירמה ספציפית של שמן טוב). והמלצה למקום רכישה בחיפה (או בצקפוסט), גם תתקבל כמובן בברכה.

שבת שלום רגועה ושקטה.

צחי

פורסם

שלום וברוך הבא לפורום.

השמן המומלץ ביותר עבורך הוא השמן בצמיגות ובתקנים שיצרן הרכב ביקש. תוכל למצוא זאת בספר הרכב שלך. אני ממליץ לך בנוסף, להתחשב בהמלצה של יצרן השמנים בהתאם לרכב שלך. כלומר, אם יצרן הרכב מבקש שמן בצמיגות 5W-30 ויצרן השמן ממליץ לך על שמן כזה מסידרה מסויימת אז לך על זה.

למה הכוונה? קח לדוגמה את יורול שהזכרת כאן. אחת הצמיגויות המומלצת להונדה סיוויק על ידי היצרן עצמו היא 5W-30. השמן המומלץ על ידי יורול לרכב הזה הוא 5W-30 מסידרת אופטנס. יש כאלה שטוענים ששימוש בשמן של יורול מסידרה אחרת גרם למנורת לחץ השמן שלהם להבהב מדי פעם.

השמן המומלץ על ידי קאסטרול זה 5W-30 מסידרת ה EDGE.

בקיצור, מה שאני מנסה לומר לך הוא שיש להתחשב גם בהמלצת יצרן השמן לגבי איזה שמן מליין השמנים שלו הוא ממליץ להשתמש אחרת זה עלול לגרום לתופעת לוואי כזאת או אחרת כדוגמת טיקטוקים שהזכרת.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

בספר שירות המקורי כתוב למיטב זכרוני 15w40. (מה שהיבואן תרגם)

אבל באתר של יונדאי העולמית ממליצים למיטב זכרוני על 5w30.

דיברו על זה גם בפורום פה (על ההמלצה של היבואן המקומי שלא בדיוק מדויקת או מיטבית)

לכן אני שואל

• תוכן חדש...