Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4365 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום

לאחרונה גיליתי שקיימת אצלי בעיה שבמידה ואני שומע מוסיקה חלש לא שומעים (או שומעים מקוטע) באחד הרמקולים ולפעמים בשניים..

במידה ואני מגביר אז הרמקולים "קמים לתחייה" ושומעים בכל הארבע רמקולים באופן מושלם.

איפה הבעיה?

ברמקולים או במכשיר?

עריכה אחרונה על ידי fernando
פורסם

אם יש לך מגבר ברכב, תבדוק את הפיוז הראשי במכסה מנוע, יש סיכוי שהוא שרוף מעט (לפעמים אי אפשר לראות בלי זכוכית מגדלת או משהו כזה, צריך להחליף ולבדוק אם זה פותר)

פורסם

שרוף מעט? אין כזה דבר שרוף מעט. יש שלם ויש שרוף. בחיי מאיפה אתם חושבים על הבדיחות האלו זה קורע.

ועוד משתמש פורום תמים אח״כ מאמין לשטויות האלו.

לפותח האשכול:

בדרך כלל מה שאתה מתאר נשמע כמו מגעים רופפים ברמקולים עקב התיישנות.

אבל אל תשלול שהרדיו תקול, במכשירים ישנים שליטת ווליום היה אנלוגי ולא דיגיטלי כפי שאנו מכירים היום.

ייתכן ומדובר בפס פחמן בלוי בפוטנציאומטר.

לדעתי הפתרון הכי יעיל בשבילך יהיה להחליף רמקולים ואולי גם רדיו.

התעסקות ותיקונים על ציוד ישן ובסיסי אינו משתלם לדעתי.

פורסם (נערך)
שרוף מעט? אין כזה דבר שרוף מעט. יש שלם ויש שרוף. בחיי מאיפה אתם חושבים על הבדיחות האלו זה קורע.

ועוד משתמש פורום תמים אח״כ מאמין לשטויות האלו.

לפותח האשכול:

בדרך כלל מה שאתה מתאר נשמע כמו מגעים רופפים ברמקולים עקב התיישנות.

אבל אל תשלול שהרדיו תקול, במכשירים ישנים שליטת ווליום היה אנלוגי ולא דיגיטלי כפי שאנו מכירים היום.

ייתכן ומדובר בפס פחמן בלוי בפוטנציאומטר.

לדעתי הפתרון הכי יעיל בשבילך יהיה להחליף רמקולים ואולי גם רדיו.

התעסקות ותיקונים על ציוד ישן ובסיסי אינו משתלם לדעתי.

כמה שטויות רשמת בתגובה אחת שזה לא שווה אפילו תגובה.

לשואל השאלה:

רמקולים יכולים להשרף חלקית ממליארד סיבות שאין לי כוח לציין אותם אפילו.

מזה "שרפה חלקית" ? שרפה מעגלית = בווליוואם נמוך הרמקול נכבה , תגביר קצת הוא נכבה ונדלק בהתאם לצלילים מוסימים לסירוגין , תגביר עוד טיפה הוא ידלק לגמרי אבל חייב להיות עוד חלק .

החלק הזה הוא שהרמקול לא יעבוד נקי כאילו הוא נוגע בברזל מסוים והיו ממנו רעשים לא נעימים.

בדיקה לשלילה [שרפת מוליכי סליל פנימים] :

תוציא תרמקול וחזיק אותו בידים תשחק עם הרמקול קצת , תכניס אותו ותוציא [תדמה פעולה בקיצור כאילו סאב אבל לא מהר או חזק מידי] , אתה שומע רעשים של רשרוש /קרטון /התנגדות , מזל טוב מצאת את הבעיה הרמקול נשרף במעגלים הפנימים.

דרכים לבדיקה אם הרמקול בסדר:

מגבר:

תחליף יציאות במגבר ותבדוק - יכול להיות המגבר נשרף חלקית[לא סוחב] או ערוץ נשרף וכו [מנסיון אישי כאשר החלפתי מגבר כשקרה לי אותו דבר בדיוק הבעיה פותרה]. תבדוק את היציאה גם עם רמקול שעובד.

אי הספקת חשמל :

יכול להיות שלא עובר לו חשמל טוב וכשאתה מגביר חזק יש יותר דרישה לחשמל לכן עובר יותר חשמל אז מן הסתם הוא "יתעורר".

תבדוק שהמגעים של החשמל בסדר ושהכבל תקין ולא נפגם , תבדוק הן למגבר/רדיו. עדיף לוודא עם רמקול אחר.

לפי מה שאתה מספר הבעיה היא או בחשמל או במגבר או ברמקולים .

תשמע קיימת אופציה גם שהרדיו דיסק נהרס וזאת הבעיה , בשביל לבדוק אם זה הרדיו דיסק תנסה לשמוע מוזיקה ממנו בדרך אחרת.

סביר להניח אתה משתמש בדרך אחת קבועה [דיסק/AUX] אם יש לך USB , בלוטוט , דיסק , AUX או פשוט רדיו , תנסה את כולם.

אם אתה משתמש בAUX יכול להיות הבננה AUX הפנימית נשרפה כתוצאה מזלזול ווליאום , ניתוק בווליאום גבוה והשלכת הכבל שיעשה חיכוך את כל גוף , אפילו הגוף האנושי במגע ה הכבל AUX שגורם לרעשי חשמל.

האופציה הכי פשוטה : ה RCA מת?

***סליחה על שגיאות כתיב עולה חדש

עריכה אחרונה על ידי Hi5687
פורסם

נשמה שלי, חכמולוג קטן:

דיברתי על רמקול? לא. דיברתי על פיוז. שסיבולת להספק טרמי אין לו לעומת סליל של רמקול.

לא דובר פה על מגבר, צויין רדיו דיסק ורמקולים.

תשתמש במוח החכם שלך ותסיק מסקנות מהמידע שפותח האשכול סיפק, ולא להגיד שהבעיה במגבר בגלל שחכמולוג שותף לך רשם שיש בעיה במגבר שלרגע נתון זה אינו קיים בכלל במערכת. ושהפיוז חצי שרוף.

רמקול שקם לתחייה בווליום מסויים סובל מנתק בסליל או מחוט מוביל גמור. רוב הסיכויים כתוצאה מהתיישנות ותנאי שימוש/התקנה/מזג אוויר.

ואל תנסה ללמד אותי על רמקולים או על חשמל/אלקטרוניקה.

הוכחת את רמת האינטלגנציה שלך, שאפילו לא טרחת לקרוא את האשכול המאוד קצר הזה מההתחלה.

פורסם
כמה שטויות רשמת בתגובה אחת שזה לא שווה אפילו תגובה. עם זה לא שווה תגובה - אל תגיב! בטח ובטח שלא כלפי סמכות בפורום אודיו!

לשואל השאלה:

רמקולים יכולים להשרף חלקית ממליארד סיבות שאין לי כוח לציין אותם אפילו. חובת ההוכחה היא עליך ואם אין לך כוח - אל תכניס לכאן עצלנות שכזו.

מזה "שרפה חלקית" ? שרפה מעגלית = בווליוואם נמוך הרמקול נכבה , תגביר קצת הוא נכבה ונדלק בהתאם לצלילים מוסימים לסירוגין , תגביר עוד טיפה הוא ידלק לגמרי אבל חייב להיות עוד חלק .

החלק הזה הוא שהרמקול לא יעבוד נקי כאילו הוא נוגע בברזל מסוים והיו ממנו רעשים לא נעימים.

בדיקה לשלילה [שרפת מוליכי סליל פנימים] :

תוציא תרמקול וחזיק אותו בידים תשחק עם הרמקול קצת , תכניס אותו ותוציא [תדמה פעולה בקיצור כאילו סאב אבל לא מהר או חזק מידי] , אתה שומע רעשים של רשרוש /קרטון /התנגדות , מזל טוב מצאת את הבעיה הרמקול נשרף במעגלים הפנימים.

ללחוץ על הממברנה בפעולה מכנית נגדית מהווה פעולה שיכולה להוציא את הסליל מהמרכוז שלו ויתכן וזה בדיוק מה ששמעת - אין לרמקול "מעגלים" יש לו סליל, ליבה שהוא מלופף עליה ומגנט! - זה מנוע בסיסי לא PCB! אל תבלבל בין רמקול לקרוס אובר.

דרכים לבדיקה אם הרמקול בסדר:

מגבר:

תחליף יציאות במגבר ותבדוק - יכול להיות המגבר נשרף חלקית[לא סוחב] או ערוץ נשרף וכו [מנסיון אישי כאשר החלפתי מגבר כשקרה לי אותו דבר בדיוק הבעיה פותרה]. תבדוק את היציאה גם עם רמקול שעובד.

אי הספקת חשמל :

יכול להיות שלא עובר לו חשמל טוב וכשאתה מגביר חזק יש יותר דרישה לחשמל לכן עובר יותר חשמל אז מן הסתם הוא "יתעורר".

תבדוק שהמגעים של החשמל בסדר ושהכבל תקין ולא נפגם , תבדוק הן למגבר/רדיו. עדיף לוודא עם רמקול אחר.

לפי מה שאתה מספר הבעיה היא או בחשמל או במגבר או ברמקולים .

תשמע קיימת אופציה גם שהרדיו דיסק נהרס וזאת הבעיה , בשביל לבדוק אם זה הרדיו דיסק תנסה לשמוע מוזיקה ממנו בדרך אחרת.

סביר להניח אתה משתמש בדרך אחת קבועה [דיסק/AUX] אם יש לך USB , בלוטוט , דיסק , AUX או פשוט רדיו , תנסה את כולם.

אם אתה משתמש בAUX יכול להיות הבננה AUX הפנימית נשרפה כתוצאה מזלזול ווליאום , ניתוק בווליאום גבוה והשלכת הכבל שיעשה חיכוך את כל גוף , אפילו הגוף האנושי במגע ה הכבל AUX שגורם לרעשי חשמל.

האופציה הכי פשוטה : ה RCA מת? הRCA מת? - תצטרך להמתין עד שתתפנה חלקת קבר פנויה בבית עלמין ירקון

***סליחה על שגיאות כתיב עולה חדש

אני מבקש ממך ומכל חבר פורום אפשרי אחר:

1. אם אין לך כוח להסביר - אל תכתוב.

2. אם אין לך היכולת להגיב בצורה חברית - אל תכתוב, זה פורום של חברים קודם כל ואחר כך אוהבי אודיו.

אני לא חוסם אותך, לא מזהיר אותך ולא שום דבר אחר - אבל אני מבקש ממך למתן את התגובות שלך בטח ובטח שכלפי וותיקים שכבודם מונח במקומו.

עריכה - תגיב שוב והפעם, תהיה נחמד לשם שינוי? או שאל תגיב בכלל.

ביטלתי את הנעילה לשרשור כי אני רואה שלא מדובר בפותח השרשור שמגיב כך ואני רוצה שפותח השרשור יקבל את העזרה הראויה.

רק הפעם - תחזרו לקו ידידותי אחד אל השני בתגובות שלכם או שלשם שינוי אני אשתמש בכוח ניהולי כלפי חבר פורום חדש - לא רוצה לעשות זאת.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם
נשמה שלי, חכמולוג קטן:

דיברתי על רמקול? לא. דיברתי על פיוז. שסיבולת להספק טרמי אין לו לעומת סליל של רמקול.

לא דובר פה על מגבר, צויין רדיו דיסק ורמקולים.

תשתמש במוח החכם שלך ותסיק מסקנות מהמידע שפותח האשכול סיפק, ולא להגיד שהבעיה במגבר בגלל שחכמולוג שותף לך רשם שיש בעיה במגבר שלרגע נתון זה אינו קיים בכלל במערכת. ושהפיוז חצי שרוף.

רמקול שקם לתחייה בווליום מסויים סובל מנתק בסליל או מחוט מוביל גמור. רוב הסיכויים כתוצאה מהתיישנות ותנאי שימוש/התקנה/מזג אוויר.

ואל תנסה ללמד אותי על רמקולים או על חשמל/אלקטרוניקה.

הוכחת את רמת האינטלגנציה שלך, שאפילו לא טרחת לקרוא את האשכול המאוד קצר הזה מההתחלה.

יש את הפיוזים מזכוכית הזולים, שהם נשרפים המתכת בפנים לפעמים נוגעת לפעמים לא נוגעת ושאתה נוסע יש מצב שהיא תזוז ואז המגבר נכבה וחוזר לפעול, קרה לי פעם, טימטם לי את השכל.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

אבל תסכים איתי שזה עדיין לא נחשב חצי שרוף, או שרוף חלקית. הפיוז עשה את העבודה שלו ונשרף, אך התזוזות גרמו לסגירת מעגל מידי פעם. בדיוק כמו שקורה עם חוט להט של מנורה כשהוא מתנתק. למעמים נגיעות קטנות על המנורה גורמות לו להידלק. אבל בעיקרון המנורה סיימה את תפקידה.

אבל נשים את זה בצד לרגע. כי לפותח האכול אין מגבר, ומישהו הניח שיש לו.

פורסם
שלום

לאחרונה גיליתי שקיימת אצלי בעיה שבמידה ואני שומע מוסיקה חלש לא שומעים (או שומעים מקוטע) באחד הרמקולים ולפעמים בשניים..

במידה ואני מגביר אז הרמקולים "קמים לתחייה" ושומעים בכל הארבע רמקולים באופן מושלם.

איפה הבעיה?

ברמקולים או במכשיר?

קודם כל פיוז "שרוף חלקית" (שזה בסה"כ פיוז שרוף אבל חלק מהמוליך שלו עדיין נוגע בין שני קטביו כי לא נשבר\נשרף לחלוטין אך לא מסוגל לעמוד באותה כמות זרם שהוא אמור להעביר) בד"כ יגרום להתנהגות הפוכה - המערכת אולי תידלק אבל ברגע שננסה להעביר עליה משהו שיגרום לה לצרוך יותר זרם כמו למשל להגביר את הווליום - היא פתאום תכבה.

יכול להיות מצב שהפיוז פשוט נשבר או שנוצרת "קשת" בתוך בית הפיוז ואז מצליחים להגיע למצב שכאשר צריכת הזרם גדולה יותר נוצר פתאום מגע מלא - זה מצב מסוכן שבמערכות מוגברות רואים בו התכה של בית פיוז, כבל ואף גרוע מכך.

יכול גם להיות שמדובר ברמקול אחד שיש בו מוליך על גבול הנתק אבל משהו מחזיק אותו במקומו - ברגע שמגבירים את הזרם - יתכן ותנועת רמקול פתאום מחזירה אותו למקום ונוצר מגע ועוד אלף השערות.

בעיני הדרך הבטוחה יותר היא:

1. לבדוק או פשוט להחליף את הפיוז של המערכת - גם בבית הפיוזים ברכב וגם על המערכת עצמה.

2. לנתק את הקונקטור של המערכת ולבדוק עם סוללה את תגובת הרמקולים (בדיקה שגם כדאי לקרוא איך לעשות אותה בכדי לא לשרוף סליל של רמקול עם מתח DC)

3. לנסות להפעיל את המערכת על מקור מתח 12V חיצוני ולראות עם עדיין ישנן תופעות כאשר היא פועלת ללא רמקולים ומחוץ לרכב.

וכן - פיוז שרוף זה פיוז שרוף - בין אם הוא עדיין מצליח להוליך משהו - ביחס לתפקוד המיועד לו - סיים את מחזור חייו ולכן שרוף.

ודרך אגב עם אחרי שלושת הבדיקות מעלה הבעיה עדיין חוזרת - כנראה שיש בעיה במגבר הפנימי של המכשיר - אולי הלחמות קרות על רכיב המגבר עצמו, אולי בעיית במגע ביציאות לרמקולים - בכל מקרה אם הרמקולים תקינים לבדיקה חשמלית והפיוזים תקינים - צריך לבדוק את המכשיר.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

********** בלי שליליות! *********************

תודה,

אדי!

אזהרה אחרונה לכל חבר פורום חדש שיגיב כאן בטון שלילי - ההודעה תימחק ותשלח התראה.

די!

אם אתם לא יכולים להתכתב אחד עם השני בצורה הדדית - אל!

פורסם

תודה רבה לכוווולם!!

אתם נשמעים מקצועניים ברמה הגבוהה ביותר..

אפעל לפי המלצותיכם הרבות ובהמשך יודע על כך...

תודה שוב!! :-D

• תוכן חדש...