Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4382 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי פיג'ו 206 ידנית שנת 2000, קניתי אותה לא מזמן והיא לא ראתה מוסך כמו שצריך כבר הרבה זמן.

התקשרתי למוסך המוביל כפר סבא וקיבלתי הצעת מחיר ורציתי להתייעץ עם אנשים שמבינים בזה(יש לי הרבה ניסיון בנהיגה אבל עד היום לא יצא לי להיות במוסך)

הוא לקח את המספר רכב ואמר לי שהרכב לא היה במוסך מורשה כבר הרבה זמן ואני יודע שבעל הרכב הקודם לא טיפל בה כל כך טוב

הם הביאו לי הצעה של 6 אלף אם אפשרות לתשלומים ללא ריבית על טיפול תקופתי גדול, טיימינג, קלאץ' ומילוי גז למזגן.

לפני שסיימנו לדבר הוא אמר שהוא יכול לכווץ לי את המחיר עוד קצת.

מה דעתכם?

פורסם

יש ברשותך היסטוריית טיפולים כלשהי?

אתה יודע מתי הרכב עבר טיפול טיימינג בפעם האחרונה?

קמה ק"מ עבר הרכב?

מעניין אותי אך הביאו לך הצעת מחיר מבלי שהם ראו את הרכב.

לא הייתי מטפל ברכב כזה במוסך מורשה, יש לך מס' מוסכים מומלצים שיעשו את אותה העבודה, אם לא הרבה יותר טוב ובמחיר יותר נח:

גבע, אורן שירותי רכב, אמ. הדרך ושאפט.

הייתי קופץ עם הרכב לאחד מהם כדי שהם יסתכלו אליו ויתנו את חוות דעתם.

Peugeot 3008 1.6 Premium 2021
Mazda 2 Pure White 2015

Peugeot 206 XS 2006

• ספונסר פורום
פורסם

חסרים בהודעה שלך כמה פרטים חשובים, כמו נפח המנוע (1.4 או 1.6 ליטר) וגם פרטים נוספים על מה שכולל הטיפול.

בסך הכל המחיר שקיבלת לא מאוד יקר לטיפול גדול כולל החלפה של קלאצ' וטיימינג במוסך מורשה, אבל כמו שכתבו כאן - ברכב כזה אפשר לטפל גם במוסכים אחרים ולקבל עבודה טובה וכנראה גם מחיר יותר נמוך.

פורסם

נפח המנוע הוא 1.4, הקילומטרז' על 162 אלף ואין לרכב היסטוריית טיפולים.

לוציפר, המוסכים שציינת הם באזור השרון?

לא ממש משנה לי מוסך מורשה או לא, העיקר שידעו מה הם עושים, מחיפוש קטן שעשיתי בגוגל ראיתי על המוסך שדיברתי איתו הרבה המלצות(אבל כסף זה גם בעיה חח)

פורסם

למה צריך להחליף קלאץ'? האם הקלאץ' מחליק?

זה לא פריט שמחליפים בתחזוקה מונעת, אלא רק שיש תקלה.

לא הייתי מסתמך על הצעת מחיר טלפונית אשר ניתנת ללא בדיקה של הרכב.

ברכב בגיל כזה שלא ראה מוסך אפשר להשקיע הרבה אלפי שקלים ב"יישור קו". לכן צריך לתת עדיפות לתיקון לפי סדר חשיבות:

- תקלות בטיחות (חופש במערכת הגה, מתלים, בלמים, וכו')

- תקלות בעלות פוטנציאל נזק (טיימינג, דליפות נוזלי קירור וסיכה, וכו')

- תקלות נוחות (מזגן, חימום, וכו')

מוסך מקצועי ואמין יכול לבחון את הרכב ולתת לך הערכת מחיר. ראה מומלצי הפורום.

פורסם

המוסכים לא מורשי יבואן אלה מורשי משרד התחבורה. אבל עושים עבודה לא פחות, אם לא יותר טובה.

גבע, שאפט ואמ הדרך נמצאים בתל אביב.

אורן שירותי רכב בראשון.

אני אישית מטפל ברכב שלי בגבע, מאוד מרוצה מהם, אתה יכול לבדוק את השרשור המלצות שלהם פה בפורום.

גם עם שאפט יש לי נסיון חיובי, גם אליהם אתה יכול לקורא בפורום.

אין לי נסיון אישי עם אורן ואמ הדרך, אבל גם להם יש שרשור המלצות.

קפוץ אליהם, עדיף אם תאום מראש. יבדקו לך אותו מקצה לקצה (לא מחייבים על בדיקה) ויפרטו לך בדיוק את הדברים שיש להחליף ע"פ סדר חשיבותם.

Peugeot 3008 1.6 Premium 2021
Mazda 2 Pure White 2015

Peugeot 206 XS 2006

פורסם (נערך)

רק להעלות טיפה מודעות: לי עם היונדאי שלי(לנטרה 1998 אוטומט) התקשרתי למוסך מורשה לקבל הצעה.

רשום להם כל טיפול שנעשה מתי וכמה ק"מ אצל סניפים של מוסכי יונדאי מורשים.

לכן ידעו לתת הצעת מחיר אבל רק על בסיס מה שהם יודעים, לצורך העניין יתכן שהרכב שלך אחרי טיימינג שנעשה במוסך אחר.

סביר להניח שההצעה שקיבלת היא בהתאם לטיפול האחרון שנעשה במורשה, והתייחסו לכך שכאילו זה היה הטיפול האחרון בכלל.

בכללי אני הייתי מחליף:

-שמן מנוע+ פילטר.

-פילטר אוויר

-מצתים

-חותי הצתה(לא מכיר שיש הוראה מפורשת אך הרכב כבר לא צעיר)

-נוזל בלמים(כל שנתיים)

-נוזל קירור(כל 3 שנים)

-מסנן מזגן

-מסנן דלק(תברר אם צריך להחליף)

-שמן גיר(תברר אם צריך להחליף)

-כנראה גז למזגן.

-קיט טיימינג(אם לא תצליח לגלות מתי הוחלף עדיף לעשות לדעתי)

לדעתי אמור לעלות סביבות 4500 טיפול כזה, תלוי אם תשים חלקים מקוריים; איזה מוסך יעשה לך את זה וכמה מהרשימה הזו באמת תעשה.

אני לא מומחה פשוט התעניינתי בדברים האילו בעבר ומהתרשמות שלי נראה לי טיפול כזה מכסה די הכל.

בטוח יש אנשים שיגידו שלא צריך לעשות הכל אבל לפעמים זה לא הק"מ זה הגיל.

עריכה אחרונה על ידי yonatanalman
  • תוכן חדש...