Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עבודה חלום - שכר גיהנום

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3266 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מוכן להתחלף אתך בכל רגע נתון חביבי.

עדיף לשבת 8 שעות ביום במשרד ליד מישהי שגם ב35מעלות תגיד שקר לה ולא נותנת להדליק מזגן, מול גיליונות אקסל שלא נגמרים?

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

• תגובות 100
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

קודם כל, תודה על ההזזה.

אליה, צביקה, מה שאתם אומרים נשמע לא אופטימי במיוחד. לא מפתיע, אבל גם לא אופטימי. הייתי רוצה להגיד ש"נקווה שיש מקומות בהם זה לא המצב" אבל אני לאט לאט מתחיל לראות את הסיכויים שזה קורה מצתמקים.

צביקה, מה לדעתך הפתרון לטפס מעלה מתחתית הסולם? עריכה? צילום? אילו עוד אופציות קיימות? הדבר הראשון (והברור מאליו) שקופץ לראש הוא כמו שאליה אמר, לצאת לדרך עצמאית. הבעיה היא שאין לי מספיק נסיון, ידע או קשרים כדי לעשות את זה.

בנוגע ללא ללכת להשקות ולא לעשות נסיעות מבחן, אין לי יותר מדי מילה בעניין. יש נסיעה, הבוסים מחליטים מי עושה אותה. כנ"ל לגבי השקות. יתרה מזו, הפתרון החלופי הוא לשבת במשרד ולעשות עבודה "פחות סקסית" (כן, זה נשמע ילדותי, אבל אין לי מילה טובה יותר לתאר את זה). כן משלמים לי על השעות של נסיעות המבחן, אבל כמו שכתבתי בפוסט המקורי, דרישות הזמן הן דרקוניות ואני, שלא מעוניין שהשם שלי יתנוסס בראש כתבת מסחן סוג ז' מעדיף להשקיע עוד זמן כדי להצליח להפיק כתבה טובה יותר. הזמן שלא משולם הוא זמן הנסיעה לנקודת האיסוף/חזרה וכנ"ל לגבי השקות. מבחינתם השעון שלי מתחיל לדפוק ברגע שהישבן שלי נגע ברכב המבחן, או נכנסתי בשערי האולם בו מתקיים האירוע.

יש לי עוד בעיה אחת, אבל איתה אני משער שרק ורדה רזיאל ז'קונט הבייתית שלנו יוכל לעזור לי - אני מעולם לא הייתי, וכנראה לעולם לא אהיה, מספיק בטוח בעצמי. אני לעולם לא אוכל ללכת ולשווק את עצמי בראיון עבודה או להדחף באמצע שיחה בהשקה כזו או אחרת ולהציג את עצמי, אני לעולם לא אחשוב ש"הנה, אני יודע מספיק כדי לעשות את זה לבד". כי למה מי אני בכלל?

רזמל - עצוב, אבל כה נכון.

ninjmnky - זה גם מה שאני חשבתי, ידידי, זה גם מה שאני חשבתי.

עריכה אחרונה על ידי Guest
פורסם

מתנצל מראש, לא קראתי לעומק את כל התגובות מפאת חוסר זמן, כמה שאלות אלייך פותח השרשור:

1.תתעלם מאלמנט ה"אני עובד במקצוע שקשור לתחביב שלי"- האם כשאתה מסתכל 10 שנים בקדימה, יש מצב שהמקצוע הזה ייהפך לכזה שמכלכל אותך היטב?

2.אתה רואה את עצמך שורד במקצוע הזה עד לאותה נקודה שבה הוא יהפוך לכזה שמפרנס אותך היטב או לפחות בצורה נאותה?

3.יש לך בכלל רצון להפוך את זה לקריירה?

אם ענית כן להכל אז בוא תשנן 2 מילים ידידי:

שכר לימוד.

אתה כרגע משלם אותו, יש לך חרא בוסים, תלוש שכר שאינו משקף את ההשקעה שלך ואת היקף שעות העבודה שלך- אלה סממנים מובהקים לכך שאתה כרגע משלם שכר לימוד.

יש 2 מצבים "תעסוקתיים" כפי שאני רואה את הדברים:

1.מצב בו בשורה התחתונה אתה עובד עבור שכר שאינו תואם את היקף עבודתך מתוך ציפייה לבנות לעצמך מוניטין ולעבור בעתיד למשהו טוב יותר משמעותית (בין אם כעצמאי או כשכיר), במצב זה אתה משלם שכר לימוד כי אתה מוכן "להתכלב" היום כי אתה יודע שעם המוניטין המתאים יכול בהמשך להיות טוב הרבה יותר.

2.מצב בו אתה עובד עבור שכר שאינו תואם את היקף עבודתך למרות שאתה לא צופה שינוי לכך בעתיד בין אם באותו מקום עבודה או במקום עבודה אחר- במצב זה אתה לא משלם שכר לימוד, אתה פראייר שמבזבז את זמנך.

מכאן אתה מבין שעלייך להבין מה באמת האפשרויות שיפתחו בפנייך בעתיד, האם עם הוותק והמוניטין הטוב יבוא גם שכר טוב והוגן או שמא יהיה שיפור אבל עדיין לא כזה המייצג את נפחי העבודה שלך.

זה בסדר גמור לשלם שכר לימוד, זו דרך מצויינת לבנות לעצמך מוניטין מצויין ולהתקדם הלאה כשיגיע הזמן המתאים, רק תוודא שאתה לא פראייר כי יש לא מעט מעסיקים שבונים את העסק שלהם על פראיירים מתחלפים (לא מוכנים להעלות שכר או לשפר תנאים ומצידם שתתפטר, במקומך יבוא הפראייר האחר שיסונוור מנסיעת מבחן על יונדאי וולוסטר).

זו אגב הסיבה שכתבתי לך בהתחלה להתעלם מזה שאתה עובד במקצוע שקשור לתחביב שלך, זה עלול לסנוור אותך ולגרום לך לטעות בקבלת החלטות- אתה צריך להתייחס למקום העבודה כאל מקום עבודה נטו, עזוב תחביב, זה שמקום העבודה שלך קשור לתחביב שלך זה הבונוס שלך!

אל תיתן למעסיק שלך להפוך את זה לבונוס שלו כי זה בדיוק מה שהוא עושה כרגע, הוא גוזל ממך כסף בטענה ש"גם ככה אתה נהנה מזה".

מעסיק שהיה אומר לי את זה הייתי עונה לו בתגובה שהוא צריך לשלם לי יותר דווקא בגלל שאני נהנה מזה- עובד שנהנה ממקום העבודה שלו יהיה יעיל וטוב יותר למערכת מאשר עובד אחר שבא לדפוק כרטיס.

יש לך מעסיק זבל, אם אתה לא בשלב של שכר לימוד- תן לו בעיטה ותתקדם הלאה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
אני משער שרק ורדה רזיאל ז'קונט הבייתית שלנו יוכל לעזור לי - אני מעולם לא הייתי, וכנראה לעולם לא אהיה, מספיק בטוח בעצמי. אני לעולם לא אוכל ללכת ולשווק את עצמי בראיון עבודה או להדחף באמצע שיחה בהשקה כזו או אחרת ולהציג את עצמי, אני לעולם לא אחשוב ש"הנה, אני יודע מספיק כדי לעשות את זה לבד". כי למה מי אני בכלל?(דגש - נ"מ)

אלמונימי יקר, עד שלא תפתור את הבעיה הזו היא תמשיך לרדוף אחריך ולנשוך אותך בישבן. קח את זה כמשימה, קח לך פסיכולוג\ית מקצוענים, ותתחיל לתת בראש. משם הדברים יתחילו להסתדר בקלות שאתה לא רגיל אליה.

ואני מסכים עם עידן.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

~

מסמך אנושי מרתק. טוב שזה מתועד בפורום, לטובת כל החולמים שישאלו בעתיד על קריירה זוהרת בתחום.

לא הבנתי מכל הסיפור אם יש לך אישה, ילדים ומשכנתא, כלומר האם מישהו אחר תלוי בך ובמשכורת הזאת?

במידה ולא - תקום ותלך. את האהבה למכוניות איש לא יקח ממך, אבל להתפרנס בכבוד אפשר גם מדברים אחרים.

מי יודע, אולי אפילו תלמד להנות מהם.

לסיכום, הנה פוסט מאחד שיודע דבר או שניים על עיתונות רכב אך השכיל להפריד בשלב מוקדם בין התחביב למקצוע:

http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php/72845-%D7%9E%D7%94-%D7%94%D7%9C%D7%90%D7%94-%28%D7%9E%D7%A2%D7%91%D7%A8-%D7%95%D7%A9%D7%99%D7%A0%D7%95%D7%99-%D7%91%D7%92%D7%99%D7%9C-30%29?p=494115&viewfull=1#post494115

פורסם

אתה צריך להפריד בין שני דברים.

1. שכר הבסיס השעתי - אם הוא סביר לטעמך אז הכל בסדר אבל אם לא אז אתה חייב לבדוק לאן הוא יגיע בטווח הקרוב ואם אז הוא יספק אותך ויאפשר לך להחזיק בית ומשפחה.

2. שעות עבודה בחינם - פה אתה חייב לעשות שני דברים. הראשון הוא לתעד בכתב את כל התאריכים והשעות שנשלחת מטעם העבודה ולא קיבלת תשלום והשני זה להגיד לבוסים שלך שאתה לא מוכן לעשות את זה בחינם. אם הם רוצים שתגיע בתחבורה ציבורית (שזה מה שמשלמים לך בנושא הנסיעות) אז סע בתחבורה ציבורית ושישלמו את הזמן הזה. אם יחליטו לפטר אותך בגלל הדרישה לשכר אז עדיף לא לעבוד אצלם ותבע את השכר שלא שולם.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

לפי דעתי הועלו פה הרבה נקודות טובות שיכולות להשליך על עתידך וראיית הדרך שלך כיום פות"ש.

אני מסכים עם עידן (הרי יש לנו אותו שם) שאם זה התחום בו אתה מעוניין לגדול אז זהו שכר הלימוד שלך ומכאן אתה תמצא ותתפתח הלאה, אם לא בעוד שנה אז בעוד 5, אבל מתישהוא זה יקרה גם לך, אותו כיוון שאתה מחפש.

מנגד אם זאת עבודה שאתה "נהנה" (אתה כבר לא כל כך נהנה לפי מה שרשמת) ממנה יום יום ובעתיד תרצה לעסוק במשהו אחר, זה הזמן לקחת את הרגליים ולחפש משהו שמתאים יותר.

Confidence In Motion

פורסם (נערך)
מאמין שלא, אנחנו צוות קטן מאוד ושאר האנשים הוותיקים יותר עושים עבודה קשה, סיזיפית ומתסכלת עוד יותר ממני. סך הכל אני מאוד אוהב את הצוות (העובדים הפשוטים). כולם באמת אנשים טובים, הם פשוט נמצאים באותה סירה כמוני ולכן שמחת החיים נשאבת מהן אט אט.

נתת כאן לדעתי בעצמך את התשובה אם כדאי להשאר או לא.

מוכן להתחלף אתך בכל רגע נתון חביבי.

עדיף לשבת 8 שעות ביום במשרד ליד מישהי שגם ב35מעלות תגיד שקר לה ולא נותנת להדליק מזגן, מול גיליונות אקסל שלא נגמרים?

ועל זה כבר נאמר - אל תדון אדם עד שתגיע למקומו.

יש יותר מדיי גורמים כאן, שהופכים אותך למתוסכל ועצוב, למרות שמה שאתה עוסק בו לדבריך - הוא החלום שלך.

לפעמים מסתבר - שהחלומות שלנו אינם... החלומות שלנו, מה לעשות.

אין תשלום על שעות נוספות, הבוסים ממש לא משהו (ואולי עמיתיך בחברה), גם עמיתיך למקצוע (במקומות אחרים) ו-וותיקים ממך בתחום מעידים על שכר נמוך, אין אחזקת רכב וכו' וכו'.

אם אחרי כל זה אתה מוצא עוד סיבה הגיונית להשאר שם (ולא להתמרמר או להיות מדוכא !) אשריך.

עוד משהו -

(מבלי לחשוף כמובן פרטים) מה אתה יודע לעשות ? מה המקצוע שלך ? האם יש לך אפשרות להחליף עבודה ? (אפילו להשאר בנוכחית אולי מס' שעות מצוצמם, ע"מ "להרגיע" את הדחף של להתעסק ברכבים). האם יש מצב מבחינתך, להתעסק ב"חלק אחר" של עולם הרכב? לימודים... ?

עריכה אחרונה על ידי חולגי

alfa 156 2.5.

פורסם

בזמנו רוני אהרנוביץ כתב על מגזין מסויים שהוא התפטר ממנו בגלל שאילצו אותו לכתוב דברים טובים על מכוניות מסויימות מכיוון שהיבואנים איימו להפסיק לפרסם.

הכל כסף, המגזין רוצה להרוויח ולא תמיד יהיה אובייקטיבי ולכן העבודה שלך משעממת ואתה לא יכול לכתוב מה שאתה רוצה.

מאחל לך שתמצא עבודה טובה ומהנה.

בהצלחה,

איתמר.

פורסם

אם אתה רואה את עתדיך בתחום ראה בשנה הראשונה מעין סטאג' שכזה. בדומה לעריכת דין ותחומים אחרים שנת ההתלמדות היא קריעה בשכר נמוך. צבור נסיון, צבור קשרים ולקראת סוף השנה החל לחפש עבודה אחרת בתחום עם שכר ותנאים טובים יותר. נסה כל שנתיים לטפס מדרגה אחת גבוה יותר כדי לגעת בחלום. בהצלחה,

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

זה נכתב בצורה ברורה בפוסט של רמי גלבוע בגיפולוג שצירף דריש, ואני שלא מבין דבר בתחום מבין שהוא צודק.

אתה עוסק בתחום שהוא סקסי ואטרקטיבי ותמיד יהיו צעירים שיעבדו בחינם או כמעט בחינם כדי לחיות את החלום.

מנגד, בישראל יש שוק זעום לעיתונות רכב, הסיכוי לפרוץ כעצמאי לקריירה מצליחה ומתמשכת קלוש.

לכן, גם כשכיר וגם כעצמאי העתיד התעסוקתי בתחום לא מבטיח, בלשון המעטה.

אם האפשרות לעסוק בתחום בחול חסומה עבורך, וסיכוי סביר שזה המצב (שפה, אזרחות/אישור עבודה וגם שם המצב בתחום לא משהו), מציע לך למצוא תחום אחר להתפרנס ממנו.

ככל שתקדים, כך המעבר יהיה קל ומוצלח יותר.

בהצלחה!

166, קאפה, GTV, קופה.

פורסם

לא לשלם למישהו על שעות עבודה (שעות מחוץ למשרד), מעבר לזה שזה לא חוקי, זה פשוט מעשה נבלה.

ואצל נבלות לא צריך לעבוד.

הצדק החברתי מתחיל אצל כל אחד ואחד ומה הוא מוכן שיעוללו לו.

כלכלית, הבעיה שלך מתחילה בזה שאתה בתחום בו התחרות רבה (הרבה יודעים לכתוב, הרבה רוצים להיות כתבי רכב), הכסף קטן (הדפוס בצרות כלכליות, ובכלל קשה להרוויח בשוק קטן כמו בארץ מתוכן נטו, כך שחשיבותו קטנה) והעבודה קלה לביצוע (יש המון תוכן זמין מחו"ל ובכלל).

לכן התחום ירד לזנות.

רמת הכותבים, רמת הכתיבה, היידע של הכותבים - בצניחה מתמדת.

בנוסף, הפערים בין המוצרים השונים קטן.

לדוגמא, פעם היית משווה סובארו DL לסיטרואן BX. שני מוצרים נורא שונים.

היום... כל המכוניות פלוס מינוס אותו הדבר.

מה כבר יש לכתוב שהוא מעניין?!

שהדגם ההוא מנצח את המבחן, כי מסך המולטימדיה שלו גדול בחצי סנט'...

אתה בחור מוכשר, יודע לכתוב, מוכן לעבוד קשה... חפש תחום יותר מעניין מביקורת צרכנית על מוצרי צריכה (שזה 95% מהעבודה).

לאן תוכל להתקדם מכאן?

כמדיה לשוק הצרכני הפורום הוא מקום הרבה יותר מעניין לקריאה מהדפוס הממוסד. הכותבים כאן לא חייבים כלום לאף יבואן/יצרן, יש לחלקם ניסיון אמיתי וארוך טווח עם הרכב, וחלקם אשכרה מבינים משהו במכונאות...

בשום מקור פרינט לא היית מקבל דיווח על בעיית ה-DSG והיקפה כמו בפורום, לדוגמא.

זה לא שהפורום כמקור יידע הוא לא בעייתי (למדיות חברתיות יש נטייה להעצים בעיות מעבר לגודלן הרלוונטי, וההתלהמות הטוקבקיסטית חוגגת), אבל לפחות אף אחד לא חייב כלום לאף אחד אחר ועל כל כותב יש לך עשרה מבקרים.

ומעבר לזה, מה נשאר... כתבות על אקזוטיקה?!

כמה נהגים בארץ יש להם רמת מיומנות מספיקה, פרספקטיבה מספיקה, ניסיון רלוונטי מספיק, כדי לכתוב ביקורת עניינית על למבורגיני?

בשביל לקרא על אקזוטיקה, עדיף לקרוא כתבות מחו"ל מאנשים שעוסקים במכוניות ברמות הללו באופן קבוע.

בקיצור, בחמישייה לחודש, לא כולל הוצאות, שיחפשו סטודנטים שיתקצרו להם כתבות מחו"ל.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

בשביל 5000 שקלים בחודש, בתחום הרכב - יש לי כרגע שתי עבודות בהן תרוויח הרבה יותר, ויתייחסו אליך עם הרבה יותר הערכה וכבוד.

מה רזמל - זה מדוייק ונכון.

שני כתבי רכב שאני מכיר - שניהם זו עבודה נוספת, תחביב שקצת מכניס כסף, אבל לא הפרנסה העיקרית.

עוד שני חבר'ה - לא יתעשרו מזה.

עצתי החברית לך - תעוף משם. אם אתה רוצה להישאר בתחום הרכב יש עבודות בתחום.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
בשביל 5000 שקלים בחודש, בתחום הרכב - יש לי כרגע שתי עבודות בהן תרוויח הרבה יותר, ויתייחסו אליך עם הרבה יותר הערכה וכבוד.

בעבודות האלו.. הפעלת המזגן כפופה לאישורה של אישה הריונית?

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

חיים פעם אחת. מה הטעם לסבול בעבודה שמציקה לך ברמה כזו שאתה צריך לפתוח שרשור בפורום ?

תזיז את הגבינה בעצמך.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

• תוכן חדש...