Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4405 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא רואים? רואים ועוד איך. אולי ספציפת באיזור שלך לא.

חוץ מזה שאם נשים בצד את השטויות שנכתבו למעלה, מדובר בחבילה הטובה בקטגוריה.

http://www.auto.co.il/%D7%9B%D7%AA%D7%91%D7%94-30660-%D7%A1%D7%90%D7%92%D7%94-%D7%9E%D7%A9%D7%A4%D7%97%D7%AA%D7%99%D7%AA-%D7%9E%D7%91%D7%97%D7%9F-%D7%94%D7%A9%D7%95%D7%95%D7%90%D7%AA%D7%99.aspx

• תגובות 84
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
ועדיין, מאזדה 3 היא רכב שצריך להישאר רכב נישה לאנשים שמשום מה אוהבים אותו.

הוא פחות פראקטי מהמתחרות שלו, הוא לא נוח כמו חלק מהמתחרות והוא בכלליות די משעמם, לפחות בגרסאות שמגיעות לארץ.

אנחנו המדינה היחידה שבה למאזדה 3 יש נתח שוק כל כך גדול.

מדובר באחד הרכבים הכי גרועים בקטגוריה.

בוא תגיד לי במה הוא גרוע, כי אני מת לדעת איך בכל העולם שיבחו את הדגם הנוכחי, ואיך אתה מר פרנקוס חושב שהוא גרוע.

אני חושב שאתה מבלבל את הביציים ואין לך מושג מה אתה רושם. יודע מה? אגדיל ואומר שמקריאת הפוסטים שלך בפורום אני בכלל חושב שאתה בן אדם הזוי.

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם

בדור האחרון המאזדות אפילו מתומחרות יחסית סביר בהשוואה למתחרות ומאובזרות ביותר. בהחלט יש מה לאהוב בהן (מנועים חזקים יותר תמיד היו מתקבלים בברכה, אבל זה מה יש), ואת זה אני אומר בתור אחד שגם מאס מלראות אותן בכמויות על כבישי ישראל.

פורסם

אישית, צפיתי בכבישי ישראל בלא מעט יחידות מהדגם, גם לא מעט גם מהגרסה הבכירה. אם מתחיל כאן וויכוח משפחתיות, אז אין דבר כזה המשפחתית הכי טובה אלא הכי מתאימה לכל אחד ואחת. זה כמובן תקף לכל רכב כמעט. האוקטביה מרווחת אולי כמו הקורולה, אך אם יש לי שלושה ילדים בגילאי 10-16, אני אעדיף את הקורולה עם הרצפה השטוחה. אם אני נוסע למרחקים באופן קבוע או לוקח באופן קבוע לא מעט מטען, אני אעדיף את האוקטביה (או אוקטביה סטיישן בכלל), אם אני חובב הגה והעיצוב חשוב לי יותר, ה-3 היא הבחירה שלי וכו' וכו'.

פורסם

מאזדה 3 החדשה ממש ממש יפה ואני רואה אותה גם הרבה על הכביש ( אם זה גירסת הליסינג או הספיריט 2.0 ליטר ) , היא יכולה לתת פייט לקורולה אבל מבחינת מרווח במושב אחורי אין על הקורולה ! :)

לגבי הקורולה להורים יש קורולה GLI 2014 ואני יכול לומר בלב שלם שזה אוטו טוב מאוד . לגבי מערכת המולטימדיה היא כמו כל מערכת במכוניות מתחרות רק צריך להתרגל מה שגם לי קצת היה קשה .

טויוטה קורולה ה&#1.jpg

לי יש קיה ריו 2014 סדאן ואני מאוד מרוצה ממנה למרות שהיא משפחתית קומפקטית .

<Kia Rio LX 1.4 4DR automatic 2014 <SOLD

TOYOTA COROLLA SUN 2011 automatic

פורסם (נערך)
יש מכוניות הרבה יותר חסכוניות בקטגוריה במחיר דומה (מגאן ופלואנס דיזל), הרבה יותר חזקות (אוקטביה, פוקוס), שם יותר טוב ושמירת ערך עדיפה (קורולה, אהובתך), נוחות נסיעה טובה יותר (רוב האירופאיות), היונדאי והקיה נותנות תמורה לא פחות טובה לכסף.

אז איך המאזדה בדיוק הכי טוב בקטגוריה? :lol:

בוא ניקח את גרסת ה-2 ליטר ספיריט (על מנוע הליסינג מיותר להרחיב, אבל גם הוא עדיף בהרבה על הדורות הקודמים של המאזדה). ביחס ביצועים/צריכת דלק רק האוקטביה 140 עדיפה, ה-3 במקום השני, האוקטביה טובה גם במרחב ושימושיות, בשמירת ערך הגרסה הזאת תהיה בסדר גמור להערכתי, אבל אני לא נביא. נוחות לא מדהימה, אבל זה כבר לא נורא כמו בדורות הקודמים, עכשיו בעיצוב היא מובילה, באיבזור ביחס למחיר היא מובילה גם, בהתנהגות כביש היא אחת הטובות (חשבתי שבגלל זה יאהבו אותה יותר בפורום כאן), אז סה"כ היא חבילה לא רעה, תלוי מה העדפות שלך. הקוריאניות בכלל לא תחרות פה לדעתי למעט תחום הסטיישן (במיוחד גרסת ה-1.4 ידנית של I30, שאין לה תחרות לדעתי מבחינת תמורה למחיר) , שחסרון הגרסה הזו אצל מאזדה בולט מאוד וכנראה מפריע לה להוביל במכירות שוב. העדפות של נהגי ליסינג השתנו וגם אני היום מעדיף סטיישן ורק על הסעיף הזה מאזדה באמת נופלת אצלי וחבל.

עריכה אחרונה על ידי Arco
פורסם

ולי נדמה שבאופן כללי הקטגוריה הזו הפכה לפופולרית פחות בשוק הפרטי. כמות המכוניות הללו על הכבישים היא בראש וראשונה פונקציה של המצאי בציי הליסינג. בשוק הפרטי מי שכבר יכול לקנות מזדה כזו חדשה, יכול לרוב לתת עוד קווץ' קטן ולטפס במעלה המיצוב לתוך איזה ג'יפון, או קווץ' קצת חזק יותר ולמצוא עצמו באיזו ב.מ.וו 1 או אודי מהזולות. מי שלא, מחפש באופן טבעי אלטרנטיבות זולות יותר. כל המשפחתיות הללו נעשו פשוט קצת יקרות מדי.

פורסם

יש כמה סיבות:

1. שוק הרכבים המשפחתיים נחלש מאוד בשנתיים האחרונות והרבה מאוד אנשים עברו לג'יפונים, לכן רואים פחות מאסות של רכבים פרטיים חדשים בכלל על הכביש ובפרט את ה-3 החדשה.

2. הדור הקודם של ה-3 היה רב מכר, נמכר בכמויות מטורפות והיווה הפתעה לכולם בשוק הישראלי. ממש כל רכב שלישי על הכביש היה מאזדה 3 או 6.

לדור הנוכחי אין את אותה המאסה המטורפת של מכוניות, כתוצאה מההפרש הפתאומי בין הדור החדש לישן נוצר מצב שנראה כאילו אין הרבה מהדור החדש על הכביש. אני אישית רואה אותה בכמויות במקום מגורי.

3. הדגם הושק לפני פחות משנה בארץ, תן לה קצת זמן לתפוס תאוצה. אני בספק אם מאזדה ימכרו בכמויות שהם מכרו את הדור הקודם כי התחרות הרבה יותר חזקה עכשיו, אבל אני בטוח שהם ימכרו אותו יפה. הדגם החדש באמת טוב מאוד.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

לטעמי דגם ההצ'באק היא המכונית היפה בקטגוריה by far. וכן רואים על הכביש לא מעט ,לכן אם זה החשש היחיד שלך אז הסר דאגה מלבך ואם כבר זה אמור להיות יתרון עבורך.

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם
שלום לחברים,

אני מקווה שזה הפורום הנכון כדי להעלות את השאלה הזו.

לאחרונה התחלתי להתעניין במאזדה 3 (מודל 2014) אבל משהו קצת מפריע לי.

בכל האתרים שסיקרו את הרכב כתוב שהוא הושק באוקטובר 2014 אבל משום אני כמעט ולא רואה כאלה (הצורה החדשה) על הכביש וזה למרות שאני נמצא על הכביש כשעה בכל יום.

אשמח אם מישהו יוכל לשפוך קצת אור על הנושא, האם זה נובע מזה שהמכירות של הרכב הזה לא ממש ממריאות או שאולי יש סיבה אחרת לזה ?

פשוט נראה לי מוזר..

תודה מראש, מוטי.

זה בדיוק מה שאמרתי לעצמי אתמול שכמעט ולא רואים את החדשות למרות שהן נמכרות הרבה זמן.

ואני חושב שהתשובה היא שהמראה שלהן ספורטיבי מדיי ולא משפחתי מה שמרחיק משפחות רבות.

פורסם
ועדיין, מאזדה 3 היא רכב שצריך להישאר רכב נישה לאנשים שמשום מה אוהבים אותו.

הוא פחות פראקטי מהמתחרות שלו, הוא לא נוח כמו חלק מהמתחרות והוא בכלליות די משעמם, לפחות בגרסאות שמגיעות לארץ.

אנחנו המדינה היחידה שבה למאזדה 3 יש נתח שוק כל כך גדול.

מדובר באחד הרכבים הכי גרועים בקטגוריה.

רק להבין: אתה מדבר על ה-3 החדשה או על הקודמת?

אם על החדשה - אתן לך ליהנות מהספק מכיון שאני עצמי טרם נהגתי בה ולכן אין לי את היכולת להתייחס אליה באופן ענייני.

אם על הקודמת - בתור אחד שתוצרת אסיה היא לא בדיוק כוס התה שלו, לצערי אין בידי ברירה אלא לומר שאתה, איך נאמר בעדינות... מדבר שטויות.

מנוע ה-1.6 מטפס היטב בסל"ד על אף ההספק הצנוע, תיבת ההילוכים זריזה ונעימה על אף היותה פלאנטרית עם ארבעה הילוכים בלבד, הגה שכבר קשה למצוא כמותו ואבזור בסה"כ סביר גם בגירסת הבסיס.

בהן צדק שאין לי מושג מה אתה רוצה מהאוטו הזה. הייתי מוכן להחליף אותו בכל רגע בפיאסטה הרובוטית המשמימה שכרגע יש לי.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
בוא תגיד לי במה הוא גרוע, כי אני מת לדעת איך בכל העולם שיבחו את הדגם הנוכחי, ואיך אתה מר פרנקוס חושב שהוא גרוע.

אני חושב שאתה מבלבל את הביציים ואין לך מושג מה אתה רושם. יודע מה? אגדיל ואומר שמקריאת הפוסטים שלך בפורום אני בכלל חושב שאתה בן אדם הזוי.

שמוליק, תגובות מתלהמות כמו זו הן בדיוק מה שגרם לי לעזוב את הפורום לפני יותר מחצי שנה.

חזרתי לפני שבוע ואני שוב שוקל ללכת מפה, אז תודה לך על המתקפה האישית והלא נחוצה הזו :|

המאזדה 3 היא רכב עם ארגונומיה לקויה (יש שיפור בדור האחרון אבל הקודם איום).

1) ניסית לחיות עם רכב כזה ולהכניס עגלת תינוק בגודל נורמלי לבגאז'?

כמעט לכל רכב נורמלי יש פתח תא מטען יותר נוח.

Mazda-3_Sedan_2010_photo_4d.jpg

2) במושבים האחוריים לא נוח לשבת והחלק התחתון של הדלת לא מאפשר להוציא באופן נורמלי את הרגל כי היא נתקעת בין החלק הקדמי של המושב לקורה שמאחורי הנהג, אם אתה נועל מעל מידה 36 (אני 42 והסתבכתי כל פעם).

לא בדקתי ספציפית אם תיקנו את זה בדגם הנוכחי אבל זה אחד הדברים שתסכלו אותי בדגם הקודם.

2008-mazda-mazda3-4-door-sedan-auto-s-grand-touring-side-exterior-view_100259820_l.jpg

3) הקורה שמעל הדלת האחורית של הנוסעים נמוכה מדי וצריך להתכופף בשביל להיכנס.

תוסיף לזה את העובדה שאתה צריך להיות ממש זהיר עם הרגל כי אין מקום, ויש לך גישה ממש לא נוחה לשם.

4) המושבים קשים מדי.

5) הראות אחורה בעייתית ומשתווה רק לסיטרואן C4, שהוא די נוראי בעצמו.

5) הדשבורד "פולש" למרחב האישי וזה הכל מרגיש די קלאוסטרופובי. הוא מנופח מדי.

6) הפלסטיקים מרגישים זולים. אני יכול להבין את זה ברכב של 80000 אבל לא ברכב שעולה כמו מאזדה 3.

להמשיך?

פורסם
המאזדה 3 היא רכב עם ארגונומיה לקויה (יש שיפור בדור האחרון אבל הקודם איום).

מה?!

1) ניסית לחיות עם רכב כזה ולהכניס עגלת תינוק בגודל נורמלי לבגאז'? ועוד איך! העגלה נבלעה בפנים בלי בעיה.

כמעט לכל רכב נורמלי יש פתח תא מטען יותר נוח.

[ATTACH=CONFIG]384779[/ATTACH]

2) במושבים האחוריים לא נוח לשבת והחלק התחתון של הדלת לא מאפשר להוציא באופן נורמלי את הרגל כי היא נתקעת בין החלק הקדמי של המושב לקורה שמאחורי הנהג, אם אתה נועל מעל מידה 36 (אני 42 והסתבכתי כל פעם). לא זכור לי שישבתי במושב האחורי, אבל לפחות לאשתי לא היתה אפילו חצי תלונה.

לא בדקתי ספציפית אם תיקנו את זה בדגם הנוכחי אבל זה אחד הדברים שתסכלו אותי בדגם הקודם.

[ATTACH=CONFIG]384777[/ATTACH]

3) הקורה שמעל הדלת האחורית של הנוסעים נמוכה מדי וצריך להתכופף בשביל להיכנס.

תוסיף לזה את העובדה שאתה צריך להיות ממש זהיר עם הרגל כי אין מקום, ויש לך גישה ממש לא נוחה לשם. ע"ע סעיף קודם.

4) המושבים קשים מדי. ע"ע סעיף קודם. בנוסף, מצאתי אותם די תומכים בגב התחתון.

5) הראות אחורה בעייתית ומשתווה רק לסיטרואן C4, שהוא די נוראי בעצמו. לא משהו שמפריע מהותית ברמה היומיומית.

5) הדשבורד "פולש" למרחב האישי וזה הכל מרגיש די קלאוסטרופובי. הוא מנופח מדי. בראייתך הוא "פולש", בראייתי הוא "עוטף". עניין של השקפה.

6) הפלסטיקים מרגישים זולים. אני יכול להבין את זה ברכב של 80000 אבל לא ברכב שעולה כמו מאזדה 3. הם אינם מן המשובחים, אבל בטח לא כאלה גרועים כמו שאתה מנסה לצייר אותם. מצד שני, לעומת כל היתרונות של הרכב הזה, הנקודה הזאת לפחות בעיניי בטלה בשישים.

להמשיך?

באדום

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

תקפתי אותך כי הרגזת אותי בגלל תגובתך חסרת התוכן.

עכשיו הבאת נימוקים שהם לא רלוונטים. מה אתה משווה בין הדורות הקודמים לדור הנוכחי ובמיוחד כלפי המתחרות הנוכחיות?

ה-3 הנוכחית היא חיה אחרת. היא יותר פרימיומית, היא הרבה יותר איכותית. עם זאת, במבחנים השוואתים היא לא יכולה לצאת מנצחת, לא בגרסא של ה-1.5 ואפילו לא בגרסא החזקה יותר. כן, היא לא מושלמת ואפילו חסרות לה כמה נקודות משמעותיות. ברוב המבחנים ההשוואתים שהיו, ה-3 הייתה בשלישיה הפותחת (קורולה, ואוקטביה) וכל אחת הציעה משהו אחר ובגלל זה היה קשה מאוד להחליט.אבל מבחינתי, כל שאר המכוניות הן חסרות תוכן ורגש. הן משעממות ואני אפילו לא מתכוון על הניהוג, אלא על מה שהמכונית משדרת.

קבל את זה בידידות ולא הייתה לי כוונה אמיתית לתקוף אותך. המגמה כאן מאז שאני מכיר את הפורום הזה ואני מכיר אותו מההתחלה, היא לרדת על המותג מאזדה ושלא בצדק. מעטים האנשים (ואני מרשה לומר שאני בניהם) שבאמת מרגישים את מה שהמותג מנסה לבטא במכוניות שלו.

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

• תוכן חדש...