Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4406 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא אכפת לי מה המותג מנסה לבטא.

אכפת לי כמה קל לחיות עם הרכב ביומיום ועד כמה הוא ידידותי למשתמש.

אני לא יורד על מאזדות בכלליות, אלא על הדור הקודם של ה3, ועל ה2 שהגיע הזמן שיחליפו כבר.

ה5 היא סבירה, המיאטה היא עדיין אחת המכוניות הכי מתנהגות שיש והג'יפונים גם לא רעים.

גם ה3 החדשה מבחינתי "עדיין לא שם" (הייתה אחת ברשותי לשבוע ולא התרשמתי יותר מדי).

מה שהמותג "מנסה לבטא" זו בדיוק הסיבה שבכל העולם אלו נחשבים לרכבי נישה ולא למיינסטרים. צריך לאהוב אותם.

• תגובות 84
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

פרנקוס, לפי מה שאתה מתאר אתה צריך לנהוג ביונדאי סונטה שנת 2000. מרווחת מאוד ו-ידידותית מאוד למשתמש [יש שני כפתורים: מזגן ורדיו].

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
לא אכפת לי מה המותג מנסה לבטא.

אכפת לי כמה קל לחיות עם הרכב ביומיום ועד כמה הוא ידידותי למשתמש.

אני לא יורד על מאזדות בכלליות, אלא על הדור הקודם של ה3, ועל ה2 שהגיע הזמן שיחליפו כבר.

ה5 היא סבירה, המיאטה היא עדיין אחת המכוניות הכי מתנהגות שיש והג'יפונים גם לא רעים.

גם ה3 החדשה מבחינתי "עדיין לא שם" (הייתה אחת ברשותי לשבוע ולא התרשמתי יותר מדי).

מה שהמותג "מנסה לבטא" זו בדיוק הסיבה שבכל העולם אלו נחשבים לרכבי נישה ולא למיינסטרים. צריך לאהוב אותם.

המרחק הוא אדיר בין מה שבפועל לבין ההצהרה שלך שהיא אחת המכוניות הגרועות בקטגוריה.

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

• חברי המעגל הראשון
פורסם

2 הדברים שהכי מעצבנים ב3 החדשה היא הקרבה המגוחכת של סוככי השמש לפרצוף של הנהג וצליל המנוע 1.5 שמזכיר מעבד מזון תעשייתי.

מעבר לזה, כל עוד אין לך בעיות גב והגובה של הרכב לא מפריע לך, זו מכונית לא רעה בכלל.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

הסיבה היחידה שלא רואים מאות ואלפי מזדה 3 החדשה על הכביש זה בגלל שהיבואן לא קיבל הקצאה מספקת מהיצרן ולכן אין להם מספיק היצע כרגע.

לעומת זאת, יוניון מוטורס יבואנית טויוטה צפתה מראש את הביקוש הרב הצפוי לקורולה ולכן קיבלה הקצאה רבה לקורולה ולכן אנחנו רואים את הקורולה על הכביש הרבה יותר מאשר את ה- 3.

פורסם
הסיבה היחידה שלא רואים מאות ואלפי מזדה 3 החדשה על הכביש זה בגלל שהיבואן לא קיבל הקצאה מספקת מהיצרן ולכן אין להם מספיק היצע כרגע.

לעומת זאת, יוניון מוטורס יבואנית טויוטה צפתה מראש את הביקוש הרב הצפוי לקורולה ולכן קיבלה הקצאה רבה לקורולה ולכן אנחנו רואים את הקורולה על הכביש הרבה יותר מאשר את ה- 3.

תודה על התגובה.

מעניין.. אתה כבר השני שכותב את זה.

אני מקווה שזה בסדר לשאול אבל - זה משהו שאתה יודע מהיבואן או שזה משהו שהסקת לבד ? האם למשל זה אומר שבמידה ואני אבקש להזמין זמן ההמתנה עד למסירה יהיה ארוך במיוחד ?

ושוב תודה, מוטי.

פורסם

לא יודע מה יהיה זמן ההמתנה לקבלת רכב. את זה כדאי לשאול את הנציגים באולם המכירות.

הידע שלי מתבסס על קריאה בפורומים ובנוסף באחת הכתבות שפורסמו עם השקת הרכב בארץ היה כתוב במפורש שצפויים זמני המתנה ארוכים מכיוון שהיצרן לא קיבל הקצאה של רכבים מספקת.

פורסם (נערך)

1) ניסית לחיות עם רכב כזה ולהכניס עגלת תינוק בגודל נורמלי לבגאז'? על בסיס קבוע ויומיומי. גם הלחיות וגם העגלה.

כמעט לכל רכב נורמלי יש פתח תא מטען יותר נוח. ייתכן. אבל פתח הטעינה ברוב רכבי הסדאן שאני מכיר בד"כ בעייתי

2) במושבים האחוריים לא נוח לשבת והחלק התחתון של הדלת לא מאפשר להוציא באופן נורמלי את הרגל כי היא נתקעת בין החלק הקדמי של המושב לקורה שמאחורי הנהג, אם אתה נועל מעל מידה 36 (אני 42 והסתבכתי כל פעם). סיבה די מטופשת, במחילה, לפסול רכב

3) הקורה שמעל הדלת האחורית של הנוסעים נמוכה מדי וצריך להתכופף בשביל להיכנס.

4) המושבים קשים מדי. לא ממש, לא הרבה יותר מהמתחרות

5) הראות אחורה בעייתית ומשתווה רק לסיטרואן C4, שהוא די נוראי בעצמו. לא מכיר את הסיטרואן, אבל אין לי בעייה עם הראות לאחור. אני מאוד אוהב שהמראה המרכזית קצת "טרפזית"- הרבה יותר נוח ממלבן חד כמו שהיה לי בפוקוס

5) הדשבורד "פולש" למרחב האישי וזה הכל מרגיש די קלאוסטרופובי. הוא מנופח מדי. אישי. גם בקורולה הקודמת זה ככה, יש בזה משהו מציק לפעמים

6) הפלסטיקים מרגישים זולים. סבירים פלוס לטעמי (טוב נו, הרפרנס שלי להשוואה הייתה פוקוס דור ראשון... :shock:)

צריכת דלק סבירה לזמנה (ממוצע 10.8, עירוני/ בינעירוני 50/50, נמדד על פני 25K ק"מ), הגה חד ונוח, תגובת דוושה זריזה, בלמים חדים וטובים, שלדה יציבה ואחיזה טובה. כל הר"מ מתייחס לדור הראשון של ה3.

הרכב רחוק מלהיות מושלם ואני לא כותב לו כאן שירי הלל, אבל להגיד שהוא ממש גרוע זה קצת יותר מידי, גם לדעתי.

עריכה אחרונה על ידי שביט

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

כמה שטויות נאמרו כאן. ה-3 לכל שלושת דורותיה נחשבה לאחת המשפחתיות הטובות בקטגוריה. הדור הראשון היה כמעט חסר מתחרים, הדור השני היה מתיישן אמנם אך עדיין היה בחלק העליון של המשפחתיות והדור האחרון אחד מהטובים ביותר בקטגוריה ללא ספק (זה גם עניין של העדפות). הקורולה לדעתי לא מספיק איכותית בשביל להתחרות ב-3 ורק מי שזקוק למרווח ושימושיות עדיף לו לבחור בה. בכל שאר הדברים כמו נוחות, איכות, בידוד רעשים, ליטוש, אבזור, מראה, הנדסת אנוש, יכולת דינאמית, צריכת דלק, ה-3 עדיפה. הרנו מגאן מתיישנת וללא מנוע הדיזל (שלא הרבה אוהבים) היא בכלל לא אופציה לדעתי בגלל הנדסת אנוש לקויה, מזגן חלש, יכולת דינאמית לא מרשימה כ"כ עם היגוי קליל ומנותק לגמרי וחוסר ריסון בכבישים גליים ופניות. צמד הקוריאניות לא ברות השוואה בכלל ל-3 בשום אופן (כל מבחן דרכים ביניהן הן נפלו הרבה לפני ה-3). אגב, Dorsht, נוחות הנסיעה במאזדה 3 החדשה טובה מאוד. אמנם קצת נוקשה אבל לא נופלת מהאירופאיות. מבחני רכב רבים אמרו שאפילו היא יותר נוחה מהאוקטביה החדשה. האם נהגת/נסעת בכלל ב-3 החדשה? גם הדורות הקודמים הציעו נוחות סבירה לגמרי ביחס למתחרות, גם אם לא מצטיינת.

העובדה הכי טובה היא ללכת למבחני דרכים בין אם בארץ או בחו"ל (הרבה יותר אובייקטיביים ממכם) וללכת לראות איך תמיד, מאז הדור הראשון ה-3 תמיד יוצאת בין המשפחתיות הכי טובות בקטגוריה, והרבה פעמים גם הטובה ביותר. הדגם החדש ניצח לא פעם את הקורולה והפוקוס, לא רק בארץ. וגם ניצח את המגאן בדגמי הבנזין ואפילו את הגולף בשורה התחתונה בזכות התמורה למחיר.

למי שלא מאמין, נגד המגאן:

http://www.motoringresearch.com/car-news/mazda3-v-renault-megane-january-sales-battle-starts-early-1204937983

נגד הקורולה:

http://www.autos.ca/car-comparisons/comparison-test-2014-mazda3-vs-2014-toyota-corolla/

http://www.latimes.com/business/autos/la-fi-1012-hy-corolla-mazda3-20131012-story.html#page=1

בנוסף לקורולה, גם ה-I35 והקרוז מצטרפות:

http://www.caradvice.com.au/277666/small-car-comparison-toyota-corolla-v-mazda-3-v-holden-cruze-v-hyundai-elantra/

נגד הפוקוס:

וגם הגולף מצטרפת:

http://www.youtube.com/watch?v=7o7sVsSdNBg

זה רק מוכיח שאתם כאן סתם כדי להשמיץ. אנחנו במשפחה לפני הרכישה בדקנו כמעט כל מתחרה בטווח המחירים ולמרות שה-3 הייתה יקרה יותר מרוב המתחרות בזמנה, היא הייתה גם המכונית הכי טובה בתמורה שהיא נותנת גם מעבר לזה שהיא מהנה לנהיגה, שזה מה שאותי די קנה.

שמוליק, תגובות מתלהמות כמו זו הן בדיוק מה שגרם לי לעזוב את הפורום לפני יותר מחצי שנה.

חזרתי לפני שבוע ואני שוב שוקל ללכת מפה, אז תודה לך על המתקפה האישית והלא נחוצה הזו :|

המאזדה 3 היא רכב עם ארגונומיה לקויה (יש שיפור בדור האחרון אבל הקודם איום). ?!

1) ניסית לחיות עם רכב כזה ולהכניס עגלת תינוק בגודל נורמלי לבגאז'?

כמעט לכל רכב נורמלי יש פתח תא מטען יותר נוח. אני חי עם רכב כזה, ואמנם אני לא צריך להכניס עגלת תינוק לבגאז'. אבל הכיסא גלגלים של אבי נכנס די בקלות לתוך תא המטען (כיסא גדול יחסית), כולל כל הציוד הנלווה ועוד אפשר לדחוף קצת קניות מהשוק בלי הרבה בעיות. הרבה בזכות מוטות טלסקופיים ולא מוטות ברזל רגילים כמו בהרבה רכבי סדאן שגוזלים משימושיות תא המטען.

2) במושבים האחוריים לא נוח לשבת המושבים עצמם טובים והנוחות שם בסדר גמור, אם כי היה נחמד קצת יותר מרווח רגליים והחלק התחתון של הדלת לא מאפשר להוציא באופן נורמלי את הרגל כי היא נתקעת בין החלק הקדמי של המושב לקורה שמאחורי הנהג, אם אתה נועל מעל מידה 36 (אני 42 והסתבכתי כל פעם). אני גם בדיוק אותה מידה ולא "הסתבכתי" פעם אחת. אמנם די צר שם ולא הכי נוח, אבל זה לא משהו בעייתי. אנשים מבוגרים נכנסים ויוצאים משם ללא כל בעיה, מניסיון. מה שכן מעצבן זה אם צריך לשים כיסא בטיחות, אז הגישה לשם די מוגבלת ולא נוחה וגם הגג שמשתפל מוקדם יחסית, מקשה.

לא בדקתי ספציפית אם תיקנו את זה בדגם הנוכחי אבל זה אחד הדברים שתסכלו אותי בדגם הקודם. בשני הדורות הקודמים זה לא תסכל אותי, אבל בהחלט בדור החדש יש יותר גישה למושב.

3) הקורה שמעל הדלת האחורית של הנוסעים נמוכה מדי וצריך להתכופף בשביל להיכנס.

תוסיף לזה את העובדה שאתה צריך להיות ממש זהיר עם הרגל כי אין מקום, ויש לך גישה ממש לא נוחה לשם. ממש הגזמה

4) המושבים קשים מדי. לדעתי הם טובים מאוד, לא מעייפים ובעלי תמיכה טובה לירכיים ותמיכה צידית מעולה.

5) הראות אחורה בעייתית ומשתווה רק לסיטרואן C4, שהוא די נוראי בעצמו. הראות אחורה טובה מאוד, אמנם החלון גבוה יחסית וזה כן קצת מציק (לי יש חיישני רוורס אז זה בכלל לא מפריע לי), אבל המראות הגדולות בהחלט מפצות על זה. כל מי שנהג לי ברכב החמיא על השדה ראייה.

5) הדשבורד "פולש" למרחב האישי וזה הכל מרגיש די קלאוסטרופובי. הוא מנופח מדי. בדור הראשון אין שום תחושה קלאסטרופובית, הדשבורד אמנם יוצא החוצה, אבל לדעתי זה יתרון. תנוחת הנהיגה טובה, תחושה עוטפת של התא והנדסת אנוש מעולה. השמשה הקדמית ענקית ובשילוב הדשבורד הנמוך יחסית יש תחושה טובה, די ספורטיבית והראות החוצה מעולה. הדור השני קצת יותר חובק בתא הנוסעים, אני אישית מאוד אוהב את זה, וגם כאן השמשה הגדולה מפצה על זה בגדול. תאי הנוסעים של ה-3 תמיד היו מאוד נוחים ועוטפים, זה אחד הדברים שאני אוהב ברכב.

6) הפלסטיקים מרגישים זולים. אני יכול להבין את זה ברכב של 80000 אבל לא ברכב שעולה כמו מאזדה 3. אין ל-3 שום חיסרון מול המתחרות באיכות הפלסטיקה וההרכבה. הכל יושב טוב ובמקום גם לאורך שנים. בדור הראשון יש קצת יותר פלסטיקים חלולים, מה שהיה מקובל באותה תקופה בסגמנט, אך הדור השני מציע איכות חומרים טובה למדי והדור השלישי מעולה ביחס לרוב המתחרות.

להמשיך? על כל רכב אפשר לתפוס כמה חסרונות ולהפוך אותם למהותיות. זה לא חוכמה. בינתיים כל מה שאמרת זה שטויות, ואני אחרי כ-3 שנים עם הרכב אינטנסיבית לא מזהה עם מה שכתבת כאן.

תשובות באדום.

האמת? עצוב לראות שבפורום מוטורי מכובד שוללים רכב טוב יחסית בגלל שהוא נפוץ מדי ואולי קצת מאוס בעיני כמה מהגולשים כאן. כל זה מתאים לפורום FXP, לא לפורום חובבי רכב כמו קארספורום.

אגב, לנושא השרשור - המאזדה 3 החדשה נמכרת בכמויות מכובדות למדי בארץ. אני אישית רואה המון כאלה כמעט בכל נסיעה או הליכה. בזמן האחרון עולות יותר ויותר כאלה לכביש בגלל שבהתחלה היו בעיות הספקה בגלל כמות מוגבלת של רכבים. מעבר לזה אפילו בינתיים רוב ה-3 החדשות שאני רואה הן מרמות הגימור הגבוהות ולא מעט מהן עם המנוע החזק ולא רק ליסינג כמו שקורה עם הקורולה למשל.

פורסם
אישית, צפיתי בכבישי ישראל בלא מעט יחידות מהדגם, גם לא מעט גם מהגרסה הבכירה. אם מתחיל כאן וויכוח משפחתיות, אז אין דבר כזה המשפחתית הכי טובה אלא הכי מתאימה לכל אחד ואחת. זה כמובן תקף לכל רכב כמעט. האוקטביה מרווחת אולי כמו הקורולה, אך אם יש לי שלושה ילדים בגילאי 10-16, אני אעדיף את הקורולה עם הרצפה השטוחה. אם אני נוסע למרחקים באופן קבוע או לוקח באופן קבוע לא מעט מטען, אני אעדיף את האוקטביה (או אוקטביה סטיישן בכלל), אם אני חובב הגה והעיצוב חשוב לי יותר, ה-3 היא הבחירה שלי וכו' וכו'.

לדעתי אתה צודק כי למשל מכר שלי לקח את המאזדה בגלל המנוע 2000 שלה

עוד מכר שלי לקח יונדאי I25 בגלל שהוא המון שנים עם יונדאי ומרוצה ממנה.

רועי

פורסם

בעיניי הדור האחרון של המאזדה 3 הוא גם הטוב מכולם - זה פשוט BMW סדרה 3 לעניים - תביטו טוב בעיצוב הן החיצוני והן הפנימי.

אבל בניגוד לכמה שנים טובות אחורה בהן היה קשה למצוא רכב שיש לו גם סקס אפיל מסויים ופוזה, גם אמינות טובה וגם רמת אחזקה שפויה ומחיר טוב - זה הפך את ה3 ל"ערס-מוביל" האולטימטיבית.

אם תבחנו את השוק היום אתם תראו שהתחרות הרבה יותר קשה!

יונדאי, לדעתי, סגרו את הפער לחלוטין! הרכבים שלהם עם פוזה מטורפת, יפים עם סקס אפיל מאוד חזק, מאובזרות היטב ועם מנועים חזקים מספיק בכדי לעמוד בתחרות בכבוד רב.

משפחת TSI בין DSG או לא מבית VAG - לא צריך להוסיף הרבה.

הקורולה החדשה.

האחות של ה3 מבית פורד - הפוקוס

ההסבר הוא פשוט - היום לערסים הרבה יותר קשה לבחור!

גיי-לוסטר? (למען האמת אני מתחיל לאהוב את הרכב הזה יותר ויותר אבל אני פוזל לכוון של גרסאת הטורבו)

מאזדה 3?

פוקוס?

אסטרא ברלינה?

פאביה?

מה בזמנו היה להציע לסקודה לעומת מה שיש להם היום במלאי?

אופל נכנסה חזק לתחרות.

שוב - גופיית הסבא נשארה לבנה והגורמט נשאר 18 קאראט עם "חי" או מגן דוד והקניון נשאר אותו הקניון - אבל איזה סמל לשים על מחזיק המפתחות כבר פחות ברור מאשר פעם.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

ולא ברור לי ממש למה - רכב מצויין! עם צריכת דלק טובה וכוח טוב, נוחות נסיעה טובה - המינוסים העיקריים הם תא מטען בינוני מינוס ועלות חלפים ותחזוקה קצת יותר גבוהים מהרגיל (ואני לא אתפלא אם אני טועה כאן למעט לגבי תא המטען לגביו אני בטוח במאה אחוז שהוא לא מספיק גדול).

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תוכן חדש...