Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב שהוחלפו לו שתי דלתות

trmbo
שימו לב! השרשור הזה בן 3779 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

שלום

אחרי חיפושים הגעתי למסקנה שאני רוצה לרכוש רכב מסויים, אבל יש שתי דברים שרציתי לשאול אותכם לגביו.

המוכר אומר שהוחלפו שתי דלתות בעקבות תאונה לא רצינית ואין פגיעה בעמודים ושהוא מוכן להתחייב בבדיקה.

עכשיו השאלה אם במידה כן הוחלפו הדלתות במוסך מורשה בלי פגיעה בקורות, האם יש ירידת ערך לרכב? כמה אחוז בערך מורידים?

דבר שני, הרכב טופל במוסך מורשה עם קילומטראז יחסית נמוך (70 אלף). לדברי המוכר לא עשו טיפול שנתיים וצריך לעשות טיפול. הרכב מודל 2008 . השאלה זה לא מחשיד שלא עשו טיפולים ככ הרבה זמן?

והאם על טיפול שצריך להתבצע מורידים מהמחיר? מכיוון שזה לא רכב חדש השאלה אם זה נהוג.

זה רכב ראשון אשמח לתשובות. תודה רבה

עריכה אחרונה על ידי trmbo
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

רכב שלא עבר טיפול שנתיים עם 2 דלתות שהוחלפו...לא הייתי אפילו יורק לכיוונו.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם זה רכב נדיר בארץ שיש ממנו 1~3 יחידות לכל היותר ורכב נדיר בעולם שיש ממנו לא יותר מ300 יחידות, אז שווה לקנות גם רכב כזה שלא עשו לו טיפול שנתיים. לעשות יישור קו כמו שצריך ולהנות מהרכב. למשל דגם מיוחד של בוגאטי, קיוניגסגג וכד'.

אם זה עוד רכב ליסינג המוני, אין מה להסתכל לכיוון שלו.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הקטע שזה רכב די נדיר - פונטו גרנדה 1.4 ידני, שידני קשה מאוד למצוא. מבן אדם מבוגר שאשתו נהגה בו לדבריו, עם קילומטראז נמוך.

הקטע של הדלתות, שטופל במוסך מורשה במידה ואין פגיעה אני אומר אולי נגיד ניחא.

אבל מה בנוגע לטיפול לדעתכם?

וברור שאם יש פגיעה בקורות/שילדה אני לא מתקרב

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

קח את דעתי בערבון מוגבל. אני לא יודע עד כמה הרכב נדיר, אבל אם כמו שאתה אומר, אז:

1. זה שלא עשו שנתיים טיפול זה כמובן לא טוב. הרכב עוד יחסית טרי, כך שסביר להניח שום דבר נורא לא קרה לו. לא משהו שפלאשינג טוב עם טיפול איכותי לא יכולים להתמודד איתו. קח בחשבון שרכב עבר הזנחה ויתכן תיהיה צריך להשקיע בהחלפה של כל מיני דברים כמו: חלקי מתלים, טיפול גדול עם כל הרצועות וטיימינג (לא יודע אם ברכב הזה שרשרת או רצועה).

2. אם החליפו דלתות ובאמת אין פגיעה בקורות, זה גם לא קטסטרופה.

3. אם המחיר טוב, כולל התחשבות בכך שתיאלץ להשקיע לפחות K5 ביישור קו, הורדת מחיר על תאונה והזנחה - מניח שלא צריך לפסול את הרכב על סף.

במילים אחרות, כדאי לבחון את הרכב במוסך מקצועי שמבין ולקחת בחשבון שהרכב יסע ישר לטיפול גדול אחרי שתקנה אותו.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אוקיי

המחירון המשוקלל עומד על 34500

במידה ואצליח להוריד אותו ל28,29 בהנחה שאין פגיעה בקורות, לטעמך זה כדאי?

אשמח לחוות דעת של אנשים נוספים.. תודנ רבה לכולם!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

במקרה אני יודע כמה קשה להשיג גרנדה פונטו 1.4.

אני מציע שתעשה בדיקה ואחרי זה תחזור לפה.

דבר אחד אני לא מצליח להבין,הבן אדם שנתיים לא עשה ברכב שום דבר מבחינה מכנית? לא שמן? לא נוזל קירור?

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

דבר אחד אני לא מצליח להבין,הבן אדם שנתיים לא עשה ברכב שום דבר מבחינה מכנית? לא שמן? לא נוזל קירור?

לא כולם חובבי רכב. עבור חלק מאנשים רכב זה כמו מקרר או מכונת כביסה. לא החליפו שמן שנתיים, לא כזה נורא במיוחד אם לפני זה עשו טיפולים מסודרים ושמו שמן סינטטי. אני מכיר מישהו ששם שמן סינטטי איכותי במיוחד כדי לא לעשות לרכב טיפולים. הרכב שלו משרת אותו נאמנה ואין תקלות מיוחדות.

מנוע שבנוי טוב די עמיד להזנחות כאלה. בדרך כלל במקרה של הזנחה המנוע לא יהיה זה שיילך ראשון (אלא אם הולך טיימינג).

אני מכיר רכבים ששרדו יפה הזנחה של שנים: 6 שנים ללא החלפה של שמן, נוזל קירור או כל דבר אחר. לא היו תקלות מיוחדות. זה היה רכב דיהטסו 3 צילינדר.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

במידה והיצרן החליט על מרווחי טיפול של כל 30 אלף ניתן להבין מדוע לא נעשה טיפול(למרות שזה לא בסדר)

במידה ולא מדובר שיכולה לגרום לך נזק לא קטן,היתרון שמדובר בתיבה ידנית שתחסוך לך גם דלק וגם שיפוץ יקר במדיה יתקלקל באחד הימים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יכולה לגרום לך נזק לא קטן

איזה נזק נגרם מזה שלא עושים טיפול שנתיים?

רכבי ליסינג בלי בעיה שורדים 3 שנים והופכים לפרטיים אחרי זה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

איזה נזק נגרם מזה שלא עושים טיפול שנתיים?

רכבי ליסינג בלי בעיה שורדים 3 שנים והופכים לפרטיים אחרי זה.

בליסינג הם לפחות זוכים לטיפול בסיסי כל שהוא.

אם אני לא טועה ברכב הזה גם צריך לבצע טיימינג פעם בכמה שנים,מעניין אם בוצע.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני אשאל מחר אם אי פעם הוחלף טיימינג ואם במהלך השנתיים האלו אפילו לא הוחלפו שמנים או נוזל קירור.

להערכתם, כמה יעלה טיפול מקיף של רכב כזה ב70000 כולל טיימינג?

אגב, אני מתכוון לחייב את המוכר לפני הבדיקה על מנוע שילדה וגיר, יש למישהו טופס מוכן מראש?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ברשותי פיאט פונטו איבו והוראות היצרן אומרות טיפול כל שנתיים/30 אלף ק"מ, כיוון שמדובר ברכב שחולק את אותם המכלולים המכניים, אני מאמינה שאותן הוראות תקפות לגבי הגרנדה. ככה שלא מדובר בהזנחה קשה, חבל לשפוט מהר מידי ולשלול על הסף.

אכן מדובר בדגם די נדיר.

תבקש מהמוכר התחייבות בכתב לפני הבדיקה שאם יהיו ליקויים בעלי משמעות גבוהה הוא ישלם על הבדיקה.

לגבי עלות טיפול, אתה יכול להתקשר לכמה מוסכים מורשים באיזור שלך ולבקש הצעת מחיר לטיפול כולל רצועת טיימינג.

בהצלחה

Mini Cooper S R56 - לכיף

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 3779 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...