Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

משפחתית בליסינג

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4422 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

אני צריך לבחור רכב מליסינג ומתלבט בין כמה אפשרויות.

מדובר על רכב משפחתי למשפחה עם שני ילדים קטנים וכלבה.

כיום הרכב העיקרי במשפחה הוא פאביה ספייס, והוא מעולה מבחינת מקום האחסון, אבל בספסל האחורי אין מקום לכלבה בין כיסאות הבטיחות.

בגלל הרכב הנוכחי התלהבתי מתצורת הסטיישן ולכן אני נוטה לכיוון זה, אבל מחפש רכב רחב יותר.

אני יכול לבחור בעלויות דומות פחות או יותר בין I30CW פוקוס סטיישן, הונדה אינסייט וניסן נוט.

על איזה רכב הייתם ממליצים?

פורסם

ניסאן נוט נמצאת רגע לפני החלפה. בעצם מה זה רגע לפני החלפה, מה שמוכרים כרגע בארץ אלו שאריות שירדו מפס הייצור לפני כמעט שנה. חכה לדגם החדש, כי הנוכחי כבר מיושן ולא ממש רלוונטי בשוק.

הונדה אינסייט רכב חמוד, אבל גם שם המושב האחורי די צפוף. השאלה היא אם יש לך איזו שהיא הגבלה על הדלק ממקום העבודה, ששווה להתפשר על המרווח בשביל צריכת הדלק.

פורד פוקוס סטיישן מכונית לא מומלצת לטעמי. קודם כל בגלל הגיר הרובוטי כפול המצמדים שלה שאינו מוצלח לטעמי ושנית בגלל המושב האחורי המאוד לא מרווח שלה.

יונדאי i30cw מכונית חביבה, בסדר גמור אבל לא מלהיבה. הסיד החדשה, אחותה לפלטפורמה, טובה ממנה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
תבדוק את האוקטביה, אומנם לא סטיישן אבל תא מטען ענק ונוח מאוד להטענה. כמו כן מושב אחורי מרווח.

לאחי יש אוקטביה, והוא אכן מאוד מרוצה ממנה, אבל לצערי בעסקת הליסינג היא יקרה יותר מהרכבים שהצעתי.

ד"א רכבים באותו מחיר בתוצרת סדאן הם המזדה 3 קורולה, ולנסר. אבל כפי שאמרתי אני מעדיף סטיישן.

פורסם

אם יש לך צורך במרכב סטיישן, אל תלך על המאזדה 3. אמנם מבחינת רוחב, מדובר באחת המשפחתיות עם הספסל האחורי הרחב ביותר, אפילו רחב יותר מבאוקטביה, אבל מעבר לזה יהיה קצת פחות נוח לשים שם כיסאות בטיחות בגלל גישה צרה יחסית. במיוחד לעומת משפחתיות הסטיישן. בנוסף גם תא המטען די קטן, גם בסדאן וגם בהאצ'בק. אני עוד אומר לך את זה כאחד שמאוד אוהב את הדגם וחושב שהיא אחת המכוניות היותר מעניינות וטובות בקטגוריה.

-פוקוס סטיישן היא מכונית מהנה, מאובזרת, נאה לדעתי, די איכותית ושימושית. כשהיא הגיעה לארץ היא הייתה המשפחתית הנמכרת ביותר, ולא סתם. מדובר מכונית טובה, אך קצת מיושנת. היום יש הרבה אופציות לא פחות טובות ממנה. כמו שכבר אמרו לך היא די צפופה במושב האחורי, הגיר לא הכי חלק, הנדסת אנוש לא טובה וביצועים די פושרים.

-ניסאן נוט מיושנת, הדגם החדש כבר נמכר בחו"ל. לא יודע מתי הוא אמור להגיע לארץ.

-הונדה אינסייט תיתן לך קצת תחושה עתידנית ותחסוך לך בדלק משמעותית, אבל היא מרגישה זולה לדעתי, צפופה ולא הכי נעימה. לא אהבתי כ"כ.

-טויוטה קורולה החדשה מרווחת מאוד, גדולה, שימושית, בעלת תא מטען די גדול ונוח, ביצועים טובים, צריכת דלק סבירה ואבזור טוב. אך אין בה איזשהו ערך מוסף מסוים, רכב טוב שעושה הכל בסדר גמור. לא יותר מכך. קח בחשבון שתא המטען שלה אמנם מרווח, אבל הוא יהיה פחות נוח להטענה לעומת רכבי סטיישן.

-לאנסר, מיושנת. לא ממש בתחרות. לזכותה היא נוחה יחסית, מרווחת, נאה ודי שימושית. הביצועים לא טובים, איכות נמוכה, בידוד לוקה בחסר וכו'. לא הכי כדאי לדעתי.

-סקודה אוקטביה היא המשפחתית סדאן הכי שימושית שיש (יותר נכון, ליפטבק - כלומר תא מטען בולט אך נפתח עם החלון האחורי) ואחת המשפחתיות היותר טובות כיום בכלל. אין הרבה דברים רעים להגיד עליה מלבד מחיר גבוה מדי, אבזור נמוך ואמינות שעדיין בגדר סימן שאלה.

במרכב סטיישן יש לך אפשרויות כמו קיה סיד או אופל אסטרה טורר שלדעתי הן 2 מכוניות טובות מאוד ושימושיות. לדעתי האופל עדיפה.

יש לך עוד אפשרויות כמו רנו מגאן אסטייט דיזל או שברולט קרוז וואגון (שאותה אני לא מכיר כל כך. אם היא דומה לאחותה הסדאנית, תרד מזה. חכה למישהו שאולי יוכל לשפוך עליה יותר אור ממני).

פורסם
אם יש לך צורך במרכב סטיישן, אל תלך על המאזדה 3. אמנם מבחינת רוחב, מדובר באחת המשפחתיות עם הספסל האחורי הרחב ביותר, אפילו רחב יותר מבאוקטביה, אבל מעבר לזה יהיה קצת פחות נוח לשים שם כיסאות בטיחות בגלל גישה צרה יחסית. במיוחד לעומת משפחתיות הסטיישן. בנוסף גם תא המטען די קטן, גם בסדאן וגם בהאצ'בק. אני עוד אומר לך את זה כאחד שמאוד אוהב את הדגם וחושב שהיא אחת המכוניות היותר מעניינות וטובות בקטגוריה.

-פוקוס סטיישן היא מכונית מהנה, מאובזרת, נאה לדעתי, די איכותית ושימושית. כשהיא הגיעה לארץ היא הייתה המשפחתית הנמכרת ביותר, ולא סתם. מדובר מכונית טובה, אך קצת מיושנת. היום יש הרבה אופציות לא פחות טובות ממנה. כמו שכבר אמרו לך היא די צפופה במושב האחורי, הגיר לא הכי חלק, הנדסת אנוש לא טובה וביצועים די פושרים.

-ניסאן נוט מיושנת, הדגם החדש כבר נמכר בחו"ל. לא יודע מתי הוא אמור להגיע לארץ.

-הונדה אינסייט תיתן לך קצת תחושה עתידנית ותחסוך לך בדלק משמעותית, אבל היא מרגישה זולה לדעתי, צפופה ולא הכי נעימה. לא אהבתי כ"כ.

-טויוטה קורולה החדשה מרווחת מאוד, גדולה, שימושית, בעלת תא מטען די גדול ונוח, ביצועים טובים, צריכת דלק סבירה ואבזור טוב. אך אין בה איזשהו ערך מוסף מסוים, רכב טוב שעושה הכל בסדר גמור. לא יותר מכך. קח בחשבון שתא המטען שלה אמנם מרווח, אבל הוא יהיה פחות נוח להטענה לעומת רכבי סטיישן.

-לאנסר, מיושנת. לא ממש בתחרות. לזכותה היא נוחה יחסית, מרווחת, נאה ודי שימושית. הביצועים לא טובים, איכות נמוכה, בידוד לוקה בחסר וכו'. לא הכי כדאי לדעתי.

-סקודה אוקטביה היא המשפחתית סדאן הכי שימושית שיש (יותר נכון, ליפטבק - כלומר תא מטען בולט אך נפתח עם החלון האחורי) ואחת המשפחתיות היותר טובות כיום בכלל. אין הרבה דברים רעים להגיד עליה מלבד מחיר גבוה מדי, אבזור נמוך ואמינות שעדיין בגדר סימן שאלה.

במרכב סטיישן יש לך אפשרויות כמו קיה סיד או אופל אסטרה טורר שלדעתי הן 2 מכוניות טובות מאוד ושימושיות. לדעתי האופל עדיפה.

יש לך עוד אפשרויות כמו רנו מגאן אסטייט דיזל או שברולט קרוז וואגון (שאותה אני לא מכיר כל כך. אם היא דומה לאחותה הסדאנית, תרד מזה. חכה למישהו שאולי יוכל לשפוך עליה יותר אור ממני).

עשית כאן תכלס סקירה למרבית האפשרויות שקיימות. אני דווקא מעדיף את קיה סיד, גם מבחינת האבזור שהוא רמה אחת מעל וגם צריכת דלק הרבה יותר טובה (בהשוואה לאופל כמובן).

פורסם

הבחירה בליסינג היא מתוך רשימה סגורה, והעלות קבועה לפי רכב ללא התחשבות בצריכת הדלק.

אני פוסל את האוקטביה פשוט כי היא יקרה יותר בעסקה המוצעת.

אופל ורנו לא ברשימה.

קרוז נדמה הוצעה רק בגרסת הסדאן, ויש לי אנטי לשברולט, שמעתי יותר מדי חוות דעת שליליות.

לסיד תא מטען קטן, הייתי מגדיר אותה כהאצ'בק לא סטיישן.

בעקבות התגובות פסלתי את הנוט והאינסייט.

עדיין מתלבט בין הI30CW והפוקוס.

פורסם

אל תתלבט - לך על היונדאי ולא תצטער.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

נפח תא המטען של הI30CW הוא 528-1642 ליטר, נפח תא המטען של הסיד סטיישן הוא 528-1660 ליטר, אז איך הגעת למסקנה שהתא מטען קטן ?

בכל אופן לי יש מהליסינג את הסיד סטיישן, לא הייתי מחליף אותה לרגע בשום סטיישן שמוצעת ברמת מחיר שלה. מהסיבה שהיא מאובזרת יותר, זריזה יותר- כמובן גם בגלל השילוב עם הגיר כפול מצמד ומהנה יותר.

בכל מקרה אם מדובר בין היונדאי לפוקוס, קח את היונדאי, הפוקוס צפופה מאחור מאוד ובכלל די צפופה בתא הנוסעים.

פורסם
נפח תא המטען של הI30CW הוא 528-1642 ליטר, נפח תא המטען של הסיד סטיישן הוא 528-1660 ליטר, אז איך הגעת למסקנה שהתא מטען קטן ?

זה כי הסתכלתי על גרסת ההאצ'בק. טעות שלי (:

בבוקר דיברתי מזכרון, עכשיו אני מול הרשימה, ובכלל אין אופציה לסיד, רק לפורטה. באותו מחיר של הI30CW.

זאת כבר שאלה של אבזור מול מרכב.

אופציה חדשה ששמתי לב אליה היא הסקודה רפיד, שאומנם צרה, אבל יותר זולה וכמעט זהה לפאביה הנוכחית.

עכשיו אני מנסה לשכנע את אישתי (הנהגת העיקרית ברכב) לא לחסוך ולהתפנק עם ה I30CW

פורסם

מבחינת ביצועים הראפיד טובה מה i30cw. מכל שאר הבחינות, כולל מרווח פנים, ידה של ה i30 על העליונה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תוכן חדש...