Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיכום 3 שנים עם סיאט לאון קופרה

GuyHar
שימו לב! השרשור הזה בן 3935 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

* מתנצל על האורך. בזמן שאתם קוראים תחשבו כמה זמן לקח לכתוב את זה ;)

עם יציאת הדור החדש לעולם, זהו זמן מצויין לסיכומים על הדור הנוכחי.

השבוע סגרתי 3 שנים עם המאהבת. סיפור האהבה שלי איתה התחיל דווקא באכזבה, עם אחותה הקטנה.

האיביזה קופרה 1.4TSI עם ה-DSG7 הנוראי. "השתדרגתי" מאיביזה FR 1.8T ובמשך 4 חודשים תמימים סבלתי מהשדרוג המאכזב.

אז נזכרתי שלפני 10 שנים הזמנתי עם אבא שלי סרט ב-DVDBOX ב-יס והסרט היה כל כך נוראי ש-10 דקות לתוכו אבא שלי ביקש להעביר. אמרתי לו בתמימות "לא חבל? כבר שילמנו 20 ומשהו שקל, בוא נראה אותו לפחות...".

התגובה שלו השאירה עלי כנראה חותם, הוא אמר "אז גם שילמתי, ואני גם צריך לסבול?"

ובאותו השבוע כבר הגעתי לסוכנות בהרצליה, ספגתי ירידת ערך אדירה על האיביזה והזמנתי את הכלה המיוחלת.

השדרוג הפעם היה כה משמעותי שקשה להחליט מאיפה להתחיל.

המנוע המעולה של הקונצרן מושך בכל הילוך ובכל מהירות ללא מאמץ ועם צליל מרשים ובשרני במיוחד בסל"ד גבוה. התיבה הידנית מצויינת ולא תחסרו כוח באף הילוך, אף פעם.

גם עם צמיגים טובים, כשהבקרות מבוטלות (חלקית כמובן, לא ניתן לנתקן לחלוטין) היא תפרפר בראשון – שני – ואפילו שלישי ביציאה חזקה מהמקום אבל עם קצת רגש, אפשר להאיץ בצורה פשוט יוצאת מן הכלל ואני לא זוכר מתי בפעם האחרונה עקפו אותי בקו ישר.

בסיבובים, ה-XDS עושה את עבודתו בצורה יעילה מאד אבל היא בכל זאת נוטה לתת היגוי למרות שעם קצת רגש על הגז אפשר להתגבר גם על זה. האחיזה פשוט מצויינת.

אגב, עם הבקרות מופעלות, בהאצה אגרסיבית מהמקום יש טלטול עז של תא הנוסעים, מלחיץ מאד אם לא מוכנים לזה, בפעם הראשונה.

ההגה הוא אולי נקודת התורפה העיקרית – אם קיוותם לקבל איזשהו פידבק ממנו, תשכחו מזה. אילם.

מבחוץ, הקופרה משדרת לאון. כן, יש ג'אנטים גדולים ופגושים שונים מהלאון הרגילה אבל רק "מביני עניין" ישימו לב.

בת זוגתי עדיין אומרת "אה הנה עוד אוטו כמו שלך" כל פעם שאנחנו רואים איזו לאון 1.2 בכביש...

לדעתי היא יפיפייה (ואני מאד אובייקטיבי...) והיא בטח יפה יותר מגרסת 5 הדלתות החדשה שלפחות בתמונות נראת כמו איביזה מגדולת ומגושמת (וזה לא אומר שאני לא מתכוון לקנות אותה :lol: )

בפנים תגידו מה שתגידו, לדעתי איכות ההרכבה טובה מספיק, גם איכות הפלסטיקים לרב טובה, לוח המחוונים מעולה והמושבים, וואו המושבים. אוחזים, תומכים ופשוט מעולים.

אבזור: אני לא חושב שיש רכב, בטח בשנתון הזה, שמגיע עם כל כך הרבה אבזור ביחסית מעט כסף.

חיישני גשם, חיישני תאורה, חיישני חנייה מקוריים, פנסי בי-קסנון מתכוונים, בקרת שיוט, גג שמש, מחשב הדרך המוכר עם שליטה מגלגל ההגה, שליטה גם על המערכת, מראות צד מתקפלות חשמלית ועוד ועוד.

בכל הקשור בפרקטיות, ללאון 5 דלתות, היא מרווחת דיו ואפילו יש לה תא מטען סביר – האמת שאצלי אין כל כך תא מטען, יש סאב ענק ומקום לעוד כמה שקיות מחצי חינם. אבל אם תוציאו את הסאב אז סה"כ הוא מספיק.

את כסא הגלגלים של אבא שלי הצלחתי להכניס מקופל גם לתא המטען ואפילו למושב האחורי (בזהירות רבה!).

אני לא בטוח אם תרצו להסיע תינוק במושב האחורי כי לא בדיוק ניתן להגיד עליה שהיא נוחה.

היא רחוקה מלהיות גרועה בהיבט הזה והיא לחלוטין לא מתרקסת בכבישי ארצנו ה"נהדרים" אבל היא גם לא C5.

בשורה התחתונה, מכונת נהיגה מהירה! מאד מהירה!

Overall, מכונית נהדרת בעייני.

המכונית היחידה שהחזקתי איתה 3 שנים וזה אומר משהו על בן 28 שהחליף כבר 5 מכוניות מאז שהוצאתי רשיון.

קצת מספרים:

מחירון על הכביש – 221 אלף ש"ח לדגם האקסלנס + פנסי קסנון. כמובן שהיו הנחות מכובדות.

ביטוח בשנה הראשונה – 9,000 ש"ח הזויים. היום סכום שפוי הרבה יותר של כ-4,500 ש"ח.

אגרת רישוי – קצת למעלה מ-3,000 בשנה, שנתיים הראשונות (אם זכרוני אינו מטעני)

ו-2,263 ש"ח לשנה הנוכחית.

הקפדתי על טיפולים כל 7,500 ק"מ. בשנתיים הראשונות במוסך המרכזי הגנב ובשנה השלישית אצל מוסך רון. על אף שנה שלישית של רצון טוב, הרי איזה רצון טוב יש לצ'מפיון?

במוסך רון כולל שמן איכותי טיפול עלה כ-800 ש"ח.

המחירון המשוקלל לאור הק"מ הנמוך (31 אלף בלבד) עומד על 126K.

מנוע 2.0 ליטר טורבו עם 240 כ"ס במקור.

צ'יפ מדהים של GIAC , קולר S3 ופילטר INBOX בשילוב עם אוקטן 98 מהק"מ הראשון מצביעים לכיון של בין 310 סוסים באורווה וצפונה.

גיא

קופרה 1.jpg

קופרה קטן.jpg

Seat leon Cupra MK3 FL 2011 - sold

Seat leon Cupra 280 - sold

Golf GTI Performance - sold

Awaiting on new car :)

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אכן, זהו פשוט רכב מעולה מכל הבחינות (לדעתי עדיף על ה Golf GTI),

לי הייתה ה FR 2.0 ונהנתי מכל רגע, אין לי ספק שה'מפלצת' שלך מהנה הרבה יותר :)

האבולוציה שלי:

Polo GTI 2013 -> Peugeot 208 GTi 2016 Manual

Mazda 3 2012 -> Seat Leon FR DSG 2010 -> Chevrolet Spark 2013

Peugeot 309 Manual 1991 -> Toyota Corolla (1992) automatic -> Mazda 3 2009

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יופי של סיכום ויופי של רכב!

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ללא צל של ספק, זה הרכב שנותן תמורה מעולה לכסף. קשה לי לחשוב על רכב אחר שנותן תמורה שכזאת.

If you can't go fast with 90hp, 900hp won't help you. © Bob Hall

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה על הסיכום,איך הרכב "מזדקן" מבחינת פלסטיקה פנימית?

הצבע הלבן פשוט יפה על הקופרה..מחיר המחירון ההזוי של הרכב הופך אותו למציאה ממש,למי שמחפש רכב מהיר ומאובזר יחסית.

ודבר אחרון:תתחיל לנהוג יותר מה זה31k בשלוש שנים???

עריכה אחרונה על ידי יניב alfa

סעו בצד ימין!!

306XT,307XS,Mito155 HP בעבר

,Giulietta QV. היום

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה העל הסיקור,הלאון ניראית גם היום ממש טוב,איך הביטוח צנח ככה?

היום: סיטרואן קקטוס 2016./מיצובישי ספייס סטאר 2014

פעם: פיאט דובלו 2002, רנו קליאו 2012.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

גיא, אתה הורגת אותי!

לא עובר יום מבלי שאני משכנע את עצמי כמה מעבר ללאון קופרה הוא הכרחי מבחינתי.

על שלך נדלקתי עוד משרשור הקניה שפתחת בזמנו.

רכב מדהים - הלוואי והיה הממון בכיסי לקנות אותו.

פשוט מקנא בקונה המאושר שיקח אותו ממך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ביקורת ממש יפה.

באמת אחת המכוניות הספורטיביות הכי משתלמות שיש בארצנו.

אבל הק"מ שלך? חחח אצלי Gti בת 3 עם 78k. ידנית עם 3 דלתות וקצת פחות פרקטית.

אין ספק שהקופרה רכב מדהים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אחלה סקירה שיופי של רכב.

אין לי ספק שאם הייתי בסטטוס אחר בחיי כרגע, היא היתה הבחירה שלי.

מסתכל מהצד ומקנא :D

אז מה.. לאון קופרה חדשה? :wink:

Cadillac ATS Premium 2015

Citroën C5 Aircross Shine PK 2021

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני זוכר שאבי הוציא מהסוכנות לאון sportup ב2007. המראה שהיה אז לא שיגרתי בעליל סובב כל ראש אפשרי. מאז הוא הספיק לרכוש את הלאון השלישית שלו. על הדור הנוכחי יש קונצנזוס בבית שהוא פושר ומטה. אז עכשיו אני עובד על מחליפה עם כמות כפולה של סוסים. ולפותח השרשור- סוף הדרך של רכב יש לך. המלך מת- יחי המלך החדש?

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 3935 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...