Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4469 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

 

אני עומד בפני בחירה של רכב חדש בליסינג.

האפשרויות הן -

  • יונדאי סנטה פה (7 מקומות, פרמיום),
  • פורד אדג' (2.0 אקובוסט),
  • פורד S-MAX או גלאקסי
  • קיה סורנטו
  • פולקסוואגן פאסאט,
  • סקודה סופרב
  • ובמוו 316.

 

הרכב ישמש כרכב המשפחתי העיקרי, חמישה נפשות (בוסטר, כסא בטיחות וסלקל), באמצע שבוע נסיעות לעבודה וחזרה (+שינוע ילדים בשכונה) ובסופו נסיעות משפחתיות לטיולים וכ"ו.

בסולם החשיבות - פרקטיקה משפחתית, נוחות ,פינוק והנאה מנהיגה פרברית יומיומית.

 

למרות העדפה אישית מעט שונה, בגלל הצרכים המשפחתיים אני נוטה לרכב גבוה ומרווח יותר ובעיקרון לאחד משני הראשונים ברשימה.

לזכות הסנטה עומדים שבעת המקומות התאורטיים (שיהיו שימושים לעתים רחוקות אבל נחמד שישנם), שימושיות ומבנה קלים לעיכול למי שעובר ממשפחתית. מאידך הוא לא ממש מרגש או מרגיש מיוחד משום בחינה.

לזכות הפורד עומדים המנוע והאבזור העדיפים ומקדם חשק מעט גבוה יותר מבחינתי. החיסרון הוא עיצוב ותכנון מעט מיושן (המחליף כבר הוצג), הרוחב (זה מפריע ביומיום?) והיעדר האפשרות לביטול כרית האוויר הקדמית לטובת הסלקל.

 

אני פוזל גם לכוון ה S-Max שאולי מציע את הטוב מכל העולמות (ניהוג עדיף משולב בשימושיות) אך מרגיש מעט מיושן יותר ומסיבה שלא ממש ברורה לי וכנראה לא ממש עניינית פחות מושך אותי משני האחרים.

 

אשמח לכל עצה או דעה ובייחוד מבעלי ניסיון עם הרכבים הספיציפיים.

פורסם

אני חושב שבמוו סדרה 3 קצת קטנה למשפחה עם שלושה ילדים, במיוחד אם מדובר במשפחה עם שלושה כיסאות בטיחות למיניהן (עוד לא הגעתי לשלב בחיים בו אני יודע את ההבדלים המדויקים בין סלקל לכיסא בטיחות).

 

מבין הרכבים האחרים, ה-SMAX והגלקסי הן הבחירות הקלאסיות למשפחה עם שלושה ילדים. ה-SMAX אחלה אבל אכן קצת מבאס כי הוא יתחלף בקרוב, אם כי זה לא יהיה מאוד בקרוב. מה שנחשף זה רק הקונספט והדגם הסדרתי יגיע ארצה אם בכלל בעוד שנה פלוס מינוס (בהתחשב בקצב עדכון הדגמים של דלק מוטורס). הגלקסי נראה לי קצת גדול בשבילך, SMAX צריך להספיק מבחינת גודל.

 

לא נהגתי עדיין בפורד אדג' אקובוסט אז אני לא יודע להגיע שום דבר עליו. כן נהגתי בסנטה פה ובסורנטו ואהבתי יותר את הסורנטו. במיוחד אהבתי אותו בגרסת האורבן, שמגיעה עם מנוע בנזין חזק ומחיר אטרקטיבי יחסית. לדעתי אם אין לך בעיה של צריכת דלק (=יש לך דלקן) זאת אופציה לא רעה בכלל. הסנטה פה היה קצת פחות נחמד לדעתי וגם ככה אין מה לעשות עם מערכת ה-4X4 שלו, יכולת השטח שלו בסיסית עד כדי שולית.

 

נהגתי לא מזמן בסופרב ומאוד אהבתי את הרכב. לדעתי, הסופרב 2014 אחרי מתיחת הפנים היא מכונית מצוינת. השאלה היא האם רכב בתצורת סדאן, גדול ככל שיהיה, מתאים למשפחה עם שלושה ילדים. לא יודע, מעולם לא היו לי שלושה ילדים, אבל נראה לי שלא. שלושה זעטוטים בשורה אחת נראה לי כמו מתכון להרבה בלאגן. לפחות ב-SMAX/סנטה פה/סורנטו/גלקסי אפשר לעשות הפרדת כוחות ולהעביר אחד לשורה השלישית.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם (נערך)

תודה צביקה.

 

לאחר השלמה כי מטרת העל של הרכב היא פרקטיקה, צמצמתי את הבחירה לשלושת הג'יפונים (סנטה פה, סורנטו ואדג') שאולי מוסיפים איזשהו ערך מוסף על פני הואנים.

אני אחרי נסיעות מבחן קצרצרות בסנטה פה ובסורנטו ו(דק ספורות באזור תעשייה בכ"א) ולפני פורד אדג' (מחר).

 

מבין שני הראשונים הסנטה הרגיש מעט יותר קרוב לרכב משפחתי עם עיצוב פנימי אטרקטיבי יותר וחומרים עדיפים.

הסורנטו הרגיש 'קשוח', קשה, מיושן ובסיסי יותר ומאידך היה בו משהו חסון יותר בתחושה - עדיין לא החלטתי אם זה מתבטא גם במציאות או בתחושה שהמשיכה כתגובה ישירה לרושם שיצרו הגובה והעיצוב הזוויתי יותר.

 

לרדת לגרסת האורבן לא רלוונטי מכיוון שבסופו של יום היא מציעה מעט פחות ואין הטבה כזו או אחרת כתוצאה מבחירה בגרסה הזולה יותר.

 

אפשר לשאול מה גרם לך להעדיף את הסורנטו על פני הסנטה פה?

עריכה אחרונה על ידי hissi
פורסם

בתור אב ל-3 כולל כל האיבזור אני חושב שסיננת לא נכון...

אלו אולי דגמים "סקסיים" יותר ועם יותר אפקט וואו בשכונה אבל עם אכן "מטרת העל היא פרקטיקה" אני חושב שאין תחרות ל-S-MAX.

הוא היחיד ברשימה שמציע לך 3 מושבים בגודל מלא לילדים + אבזור עשיר + 2 מושבים מעשיים מאוד + התנהגות כביש מצויינת ומהנה יחסית.

 

בטווח המחירים שלו מציעים היום את ה-C4 פיקאסו דיזל החדש עם תיבה אוטומטית (לא הרובוטית) ואיבזור כמעט אינסופי.

אישית אני חושב שהפיקאסו נוח, מאובזר ו"חכם" יותר מהפורד אם כי נופל ממנו בחוויית הנהיגה.

פורסם
אפשר לשאול מה גרם לך להעדיף את הסורנטו על פני הסנטה פה?

 

המחיר של סנטה פה 7 מושבים מתחיל בכמעט 250 אלף ש"ח, ונראה לי שזה המון כסף בשביל ג'יפוזה שאמנם יש לו מערכת הנעה כפולה, אבל אין לו שמץ של יכולת שטח מעשית. אולי זה רק אני, אבל יש הרבה רכבים אחרים שהייתי קונה בסכום הזה לפני שהייתי בודק את הסנטה פה.

 

הסורנטו, לעומת זאת, מתחיל ב-190 אלף ש"ח לגרסת ה-7 מושבים שאין לה יכולת שטח בכלל (וזה בסדר גמור, כי גם בגרסאות ה-4X4 יכולת השטח לא משהו אם כי טובה יותר משל הסנטה פה). אני דווקא אהבתי את העיצוב של הסורנטו יותר של הסנטה פה.

אהה, כן, וגרסת הנעה קדמית שחוסכת לך עוד קילומטר או שניים לליטר דלק, וגם ככה אתה לא צריך את ההנעה הכפולה שמגיעה כסטנדרט בסנטה פה כי אתה לא תרד איתו לשטח.

 

אבל כמו שכתבו כאן, אם מטרת העל שלך היא פרקטיקה אז מיניוואן הוא הבחירה הנכונה. S-MAX, אורלנדו דיזל, 5008, פיקאסו החדש - יש בשוק מיניוואנים נהדרים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

זה הרכב שנושא בתפקיד הרכב המשפחתי והדרישה הראשונה ממנו היא עמידה במשימה זו בכבוד (להבדיל מהרכב השני בבית שמאויש בד״כ רק בנהג וצריך רק יכולת תאורטית לנשיאת חמישה נפשות למרחקים קצרים).

 

בדומה לג׳יפונים, השורה השלישית בואנים הקטנים באה על חשבון יכולת העמסה של עגלה + בימבה וכל האבזור הנלווה. על כן, למעט מבנה שונה של הספסל השני ההבדלים בין הואנים לג׳יפונים שוליים בעיניי - גם אלו וגם אלו מאכלסים שלושה זאטוטים בנוחות.

 

לתפיסתי הואנים מוסיפים לחבילה הבסיסית נוחות תפעול ועדיפות בניהוג. הג׳יפונים מוסיפים יכולת עדיפה בטיולי שבילים בסופ״ש ופוזה מסויימת.

 

עם יד על הלב ברור לי שאתם צודקים והחבילה הראשונה ׳הגיונית׳ יותר, ועדיין משהו בחבילה השנייה קוסם לי יותר. אני רק לא מצליח לבודד אם זו החלטה עניינית או שמא אני מקבל את ההחלטה בהתבסס על פגושים מגודלים מכרום.

 

לגבי הפרשי המחיר, אני בטוח שאם אבחר ברכב זול יותר קצין הרכב יודה לי, אבל גודל העודף מ 250 פחות משחק כאן תפקיד ויותר רלוונטי מה שבסופו של דבר הרכב מציע.

פורסם

הבנתי אותך...

מה דעתך על שברולט טראוורס? ב-250 אלף ש"ח אתה מקבל 8 מושבים, מנוע 3.6 ליטר עם 281 כ"ס, מושבים חשמליים, חישוקי 20 אינטש' והמון מקום לבימבה (וזה לפני שהזכרתי את הפוזה).

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

הטראוורס היא עשרה צעדים יותר מדי.

אני לא אוהב את הגודל, את ה׳פוזה׳ ואין לי צורך במקומות הנוספים. היא משמעותית יותר גדולה מה S-MAX שבתורה יותר גדולה מהג׳יפונים (שמתהדרים בנתון אורך דומה לאוקטביה) ואנחנו מתניידים לא מעט באזור תל אביב.

 

היום נקבעה לי נסיעת מבחן באדג׳ ואני אנסה לקחת לסיבוב S-MAX מהעבודה. מבטיח לעדכן אח״כ.

פורסם

האדג׳ היא מכונית מאד בינונית ורחוקה שנות אור מה-SMAX המעולה. המינוס הגדול ב-SMAX הוא מזגן עם יכולת קרור נמוכה משהו. יש לי נסיון עם הגלקסי (אותה פלטפורמה) והמזגן שם מאד חלש יחסית לחלל הגדול של תא הנוסעים. מבחינת נימוסי כביש והנאה בנהיגה ל-SMAX אין תחרות (הוא גם מאד מרווח).

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

 

פורסם
למעט מבנה שונה של הספסל השני ההבדלים בין הואנים לג׳יפונים שוליים בעיניי - גם אלו וגם אלו מאכלסים שלושה זאטוטים בנוחות.

 

מבנה הספסל השני הוא הוא זה שעושה את כל ההבדל - 3 מושבים מלאים שכל אחד ניתן להזזה בנפרד לפי היושב בו לעומת חצי-מושב אמצעי עם מבנה לא ארגונומי בעליל לנסיעה ממושכת ולא ממש מתאים לכיסא בטיחות. אפשרי אבל למה להתפשר במחירים האלה.

 

מניסיון גם המושבים בשורה השלישית מעשיים בהחלט לילדים וקיפול של מושב בודד מותיר 6 מושבים מאוד מעשיים + המון מקום למטען.

במיניוואנים גם מאובזרים יותר, מעשיים יותר ומתוכננים הרבה יותר חכם ונוח מהכביש-שטח עלאק.

 

בדורות קודמים ל-SMAX היו טענות שיש עניין עם המיזוג - לא יודע אם פתרו את זה.

מציע לך בחום לבחון את ה-C4 פיקאסו דיזל החדשה ובמיוחד הדגם המפואר (190000 ש"ח) שמלבד אפקט הפוזה-שטח ואולי ה"כמעט-ספורטיביות" של ה-SMAX הוא עדיף בהרבה ומאובזר כמעט בכל מה שתרצה, במיוחד מבחינה בטיחותית.

פורסם

אז נסעתי היום באדג'.

 

נסיעה של כחצי שעה ועל כן התרשמות ממעוף הציפור.

 

השלילי

מרגע ההנעה הרכב מרגיש גדול מאוד - יותר מאשר גודלו האמיתי. היציאה מהחניון שלנו, על שביליה הצרים ומרובי הסיבובים הרגישה ממש לא נוח. יש המון שטח מת והתחושה בשטח צפוף מרגישה מסורבלת -

- קורות A רחבות מאוד,

- הראות לפנים מוגבלת בגלל מכסה מנוע משתפל שלא ברור איפה הוא נגמר,

- מראות הצד זוועתיות - הן קטנות וחלקן מכוסה במראה פנורמית - מה שיוצר שטח מת ענק בצידי הרכב. חייבים לסובב את הראש לאחור ע"מ לוודא שהנתיב פנוי.

מנסיון עם רכבים קודמים גדולים יותר מתרגלים לזה (יש בעברי אקונוליין וסברבן) אבל זה בהחלט לא רכב מומלץ לתנועה עירונית.

 

הבלמים של הרכב חלשים מאוד והתחושה היא כי הם לא הולמים את משקל הרכב.

מרחקי העצירה ארוכים ונדרשת לחיצה הגונה על הדוושה בכדי ליצור תאוטה משמעותית.

 

הטוב

הרכב חזק. מאוד. הגיר איטי וכרגיל בימינו תמיד נמצא שני הילוכים גבוה מדי. לכשכבר ההילוך יישר קו עם הדוושה, מהירות ההאצה של הרכב בשילוב עם משקלו ורעש המנוע עושה נעים מאוד בבטן בכביש המהיר.

רעש המנוע ה V6 אולי לא מתחרה ברכבי ספורט אבל הוא בהחלט נעים יותר לאוזן מאשר מנועי הארבע צילינדרים שמוצעים במיטב התוצרת הקוריאנית (בישראל) והוא באופן מפתיע אוהב לעלות בסל"ד.

 

התחושה הכללית של הרכב היא כשל רכב מסגמנט גבוה יותר ביחס לקוריאניות.

החומרים, האבזור והתחושה הכללית בתא הנוסעים מחניפה יותר לנהג מאשר בסורנטו הנוקשה או ביחס לסנטה פה שפשוט מזכיר לי מדי את ה I30.

זה פשוט מרגיש המון אוטו לשקל ביחס למתחרים הישירים.

 

וזה שלא החליט אם זה שלילי או חיובי

 

אני חלוק עם עצמי לגבי מערכת My Ford Touch - מצד אחד היא מציעה המון אפשרויות, שליטה ותפעול על גבי שלושה מסכים, המערכת נראית ונשמעת אטרקטיבית מאוד. מאידך, בנסיעה של חצי שעה העסק היה מסורבל מאוד - יכול להיות שמתרגלים לזה אבל פעולה פשוטה שבד"כ נעשית בלחיצת כפתור מצריכה טיול בין תפריטים ואפשרויות. נראה לי שקצת סיבכו את העסק לשם הסיבוך והפסאודו "מגניבות" שבמסך המשוכלל.

 

הספסל האחורי אכן רחב ומרווח, אך מעט פחות משציפיתי לרכב בגודל הזה.

הוא יאכלס שני מבוגרים בנוחות רבה מאוד אך כמו שכתב גיל - החלק האמצעי בעייתי לאורך זמן ואינו מתחרה בזה של ואנים למרות הרצפה השטוחה.

 

ההגה - גלגל ההגה דק מדי לטעמי, תנועתו כבדה יותר משציפיתי וכבדה בכלל. זה לא אידאלי ולא ממש משרה תחושה ספורטיבית אך זה עדיף לטעמי על הגאים אמריקאיים אחרים שהכרתי בעבר. דיוק והיזון חוזר לא היו שם.

 

ישנה זווית גלגול ראשונית מכובדת בהעברות משקל אך שם הרכב נעצר. בסך הכל הוא יחסית נטוע ונוטע ביטחון בפניות ביחס לברייה בגובהו ומשקלו.

 

עכשיו צריך להחליט אם ללכת עם ההגיון או עם הבהמה האמריקאית...

פורסם

קראתי עכשיו קצת מבחנים מארה״ב.

בעיקר משעשע אותי שמה שהרגיש לי גדול, מסורבל וסיכמתי אותו במילה בהמה מסוכם שם כמיד-סייז ידידותי שאמא שלך תאהב לנהוג בו.

 

הכל יחסי בחיים...

פורסם

נהניתי מהסקירה של הרכבים שבחנת והמסקנות שלך לגביהם :-)

 

אבל אכן כמו שציינו מעליי, עם 3 ילדים אכן הייתי בוחר מיניוואן בכל זאת, עם שלושה מושבים נפרדים בשורה השנייה.

 

זה לא רק שמבנה השורה השנייה שונה לעומת ג׳יפון, אלא זה גם עניין של ניצול רוחב הרכב בצורה מיטבית יותר במיניוואן. המושבים הצדדיים במיניוואן ממוקמים צמוד לדלתות הרכב, דבר שמתאפשר עקב כך שדפנות המינוואן זקופות ולא מתעקלות כלפי פנים כמו בג׳יפון.

 

בג׳יפון כמו ברכב רגיל, צורת השורה השנייה היא כזאת, שקיימים בה שני שקעים המיועדים לשני נוסעים. השקעים הללו נמצאים יותר במרכז רוחב השורה השנייה, דבר שמותיר רוחב אפקטיבי צר יותר לנוסע האמצעי, לעומת מיניוואן.

 

הפורד גלקסי והאסמקס מצויינים אבל כבר וותיקים וחסרים באבזור. ניתן לשקול אותם בגלל המרחב הרב והביצועים המשובחים.

 

מיניוואן מודרני, קטן יותר מהנ״ל, אבל מלבד השורה השלישית אני לא חושב שהוא יהיה מרווח פחות מהאסמקס, הוא אכן הסיטרואן c4 פיקאסו החדש כמו שציינו מעליי.

 

הוא מגיע מאובזר באופן פנטסטי, בייחוד בדגם המפואר, יותר מכל הרכבים שציינת, עיצוב פנימי וחיצוני מיוחד ומודרני. חסכוני מאד, אם זה חשוב לך.

 

החסרון הוא, אם אפשר לקרוא לזה כך, שהוא זול מדיי ונשאר לך עודף למלוא התקציב :-) החסרון הוא בעיקר תדמיתי...

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

 

 

פורסם

רק לציין - הרבה מהאיבזור בפיקאסו החדשה הוא בטיחותי ולא רק לפינוק (חיישנים ומערכות התראה שונות).

פורסם

אני דווקא ממש אהבתי את האדג'.

מסכים איתך לגבי הראות המוגבלת וההגה הקשה (בחניה מרגיש כאלו אין הגה כוח לפעמיים).

לגבי מנוע- לא הבנתי מציעים לך אקובוסט או V6?

את האקו אני לא מכיר הV6 מעולה לדעתי, מאיץ ומרגיש חזק בכל רגע. צריכת דלק דיי גרועה (אם כי אותך זה לא מעניין).

מערכת המולטימדיה שלו מעולה! לוקח יום-יומיים להתרגל אבל היא ממש ממש נוחה ולעומת המערכת של הפאתפיינדר (2014 החדש) היא פשוט מעולה.

חיבור מידי לטלפון , סנכרון, מערכת שמע סופר איכותית של סוני (ביחס למחיר כן?) .

באופן כללי אני מאוד אהבתי את הרכב הדבר היחיד שצריך להתרגל (יותר בפתפיינדר , טיפה פחות באדג') זו הכניסה/יציאה לרכב.

לאנשים גבוהים (אנוכי) לא מפריע אבל לאנשים פחות גבוהים (אמא שלי) זה טיפה מציק.

 

באופן כללי למרות שאני לא מכיר את הסנטה פה החדשה אני אישית חושב שהייתי הולך על האדג.

HONDA CIVIC hatchback-RED

×
×
  • תוכן חדש...