Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4484 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

אחרי שלוש שנים עם i30CW צריך לבחור את הסטיישן המחליפה.

מראש חשבתי על הפוקוס סטיישן או על הדגם החדש יותר של i30. כאן בפורום ראיתי המלצות גם על Kia Ceed סטיישן עליה לא חשבתי מראש.

הרכב הנוכחי (מודל 2010) שירת אותנו היטב ולא היו לו תקלות כלל; צריכת הדלק שלו קצת גבוהה לדעתי והוא לא מאד מרווח. הייתי שמח למשהו מרווח יותר ועם תא מטען גדול מעט יותר (הדגם החדש וגם הפוקוס לפחות מבחוץ נראים רחבים יותר).

מעמית במקום העבודה שמחזיק בפוקוס סטיישן כשנה ורבע שמעתי כמה דברים מדאיגים: הילוכים שנתקעו ואיפשרו רק נסיעה קדימה, ובלמים שלא מגיבים כשהרכב קר - קרה לו כמה פעמים שניסה לצאת מחנייה בבוקר והרכב נעצר רק ברכב בפגוש הרכב שמאחוריו או מלפניו. לדבריו הרכב שלו ופוקוסים אחרים עברו כמה עדכוני תכנה כדי לטפל בבעיות האלו ועדיין לא ברור לו שהיא נפתרה. מלבד זאת הוא אומר שהרכב לא מאד מרווח.

מישהו שמע על בעיות כאלו? זאת פעם ראשונה שאני שומע על דבר כזה. הבן שלי הוא נהג חדש ואם יש צל של סיכוי לתקלה כזו או לבעיית בטיחות אחרת זה פוסל מבחינתי את הרכב מיידית.

קריטריונים:

- בטיחות

- אמינות

- צריכת דלק נמוכה

- ביצועים ונוחות

- מרווח פנימי

- איבזור

יש דגמים נוספים של מכוניות סטיישן שניתן לקבל בליסינג באותה דרגה ולא חשבתי עליהן? רנו, סיטרואן, קרוז, אופל?

מה היתרונות והחסרונות של כל דגם?

תודה!

פורסם

הקיה סיד מעולה , והיא לדעתי יותר טובה מהI30 , היא נראית טוב יותר , היא חסכונית יותר , בעלת ביצועים יותר טובים ( בזכות הגיר הרובוטי לעומת האוטומטי הרגיל בI30 ) והיא גם מעט יותר מאובזרת , למרות שהI30 מגיעה עם מערכת מולטימדיה בהתקנה מקומית.

ויש לך גם את האפשרות של רנו מגאן סטיישן דיזל שתהיה חסכונית , אני לא בטוח לגבי המרווח.

citroen c3 picasso 1.6 hdi mt

פורסם

הכי חסכוניות בדלק הן כניראה האוריס סטיישן היברידית ורנו מגאן סטיישן דיזל. האוריס צפופה מאחור (עוד יותר מהפוקוס שגם היא לא ממש מרווחת) ולרנו יש תא מטען מטומטם שכן כאשר מקפלים את המושבים מאחור, הם נשארים בזווית של 45 מעלות ולא מתקבל תא מטען שטוח.

קיה סיד סטיישן עדיפה על ה-I30CW, היא איכותית יותר, מאובזרת יותר (למרות מסך המגע שיש ביונדאי שיוצר סוג של שוויון) וחסכונית יותר בזכות תיבה כפולת מצמדים. המרווח דומה למדי מלפנים, מאחור ובתא המטען והן מהיותר מרווחות שיש בסגמנט הזה.

אישית הייתי חושב בכלל על האוקטביה החדשה, לא סטיישן אבל עם תא מטען שימושי יותר מסטיישן, מרווחת עם מנוע טוב. אמנם תיבת ההילוכים עשויה להתקלקל, אבל לא משהו שהייתי נלחץ ממנוע בליסינג בכלל.

פורסם

מחזק לגבי הסיד סטיישן. אני לקחתי אותה בליסינג לאחר שהייתה לי גם את הסיד הקודמת.

היא מאובזרת בהרבה יותר מהI30 , חזקה למשפחתית בזכות מנוע הזרקת דלק ישירה לצילנדרים וגיר כפול מצמדים (10.2 למאה קמ"ש).

לגבי צריכת הדלק אצלי ברכב עם רגל כבדה ורוב הזמן בתפעול ידני/ ספורט הצריכה נעה סביב ה1-12 עירוני. בנסיעה רגועה עם מצב Eco אפשר להגיע לצריכה בהרבה יותר טובה במיוחד אם מדובר בנסיעה משולבת בינעירוני.

פורסם

בבדיקה שעשיתי לפני חצי שנה אינני זוכר שהסיד הייתה מפוארת או מאובזרת יותר מהיונדאי.

מערכת המולטימדיה הטובה וחלונות צד אחוריים מושחרים. הביאו אותי להחלטה לקחת את היונדאי (רכב של מקום העבודה, לא רכב צמוד).

הרכב החליף יונדאי 2010 וההבדל באיכות מורגש בכל פינה.

מתחיל בפלסטיקה, ממשיך במנוע/גיר ובעיקר ברמת בידוד רעשי כביש ורוח.

הרכב לא מושלם (בידוד עדיין לא ברמה אירופאית והפלסטיקה מעט זולה).

אם חברת הליסינג מאפשרת, הייתי בודק אופל אסטרה סטיישן ומחליט אחרי השוטאה מעשית בין השתיים.

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם

הפוקוס אכן צפופה. ואכן יש בעיות עם הגיר. הסיפור של הבלמים נשמע לא נשמע הגיוני אם אכן זאת הייתה בעיה כבר היינו שומעים על ריקול נרחב.

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם

לאוריס סטיישן יתרון נוסף מעבר לחסכון בדלק בדמות שווי שימוש נמוך יותר בכ-250 ש"ח לחודש.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
בבדיקה שעשיתי לפני חצי שנה אינני זוכר שהסיד הייתה מפוארת או מאובזרת יותר מהיונדאי.

מערכת המולטימדיה הטובה וחלונות צד אחוריים מושחרים. הביאו אותי להחלטה לקחת את היונדאי (רכב של מקום העבודה, לא רכב צמוד).

כנראה שביצעת בדיקה לא מדוייקת.

אצלי הסיד עם מערכת מולטימדיה אך בכל זאת זה לא העיקר כאן.

הנה כמה דברים שאין בI30 ויש בסיד-

מנופי העברת הילוכים מאחורי גלגל ההגה

בקרת שיוט נשלטת מההגה

מראות מחוממות ומתקפלות חשמלית מהשלט

מפתח חכם

תאורת לד גם שהפנסים הראשיים דולקים- בI30 תאורת הלד היא DRL בלבד.

פנסי ערפל עוקבי פנייה

פתיחת וסגירת כל החלונות ברכב בלחיצה אחת

4 רמקולים בדלתות ועוד 2 רמקולים בדשבורד ועוד..

ואם נוציא את תוספת האבזור מהמשוואה עדיין הגיר כפול מצמדים שמגיע בסיד מפיק מהמנוע בהרבה יותר עם נתון האצה עדיף העברת הילוכים עדיפה וכוח זמין יותר.

פורסם

לדעתי יש גם את הקרוז החדשה בסטיישן, אך היא לא תהייה הכי חסכונית בחבורה

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם
הפוקוס אכן צפופה. ואכן יש בעיות עם הגיר. הסיפור של הבלמים נשמע לא נשמע הגיוני אם אכן זאת הייתה בעיה כבר היינו שומעים על ריקול נרחב.

מסתבר שיש קצת מידע על בעיית הבלמים בפוקוס, בין היתר כאן באחד הפורומים. גם ב-ynet היתה כתבה בנושא, עם הרבה מגיבים שנתקלו בבעייה כזו (ואחרים שהתלוננו על בעיות גיר רציניות). איך זה שלא הוציאו recall? גם אני לא מבין. באולם התצוגה של פורד היום אמרו לי שהבעייה נפתרה בעזרת עדכון תכנה, ולא קרה בהרבה מקרים, אבל הרושם שלי הוא שהם מייפים את התמונה. נראה לי שעיקר המתלוננים הם בעלי הסטיישן ולא הדגם הרגיל, למרות שאני מתקשה להבין איך זה קשור. גם בן משפחה שהיתה לו פוקוס (סדאן) והיה מאד מרוצה ממנה סיפר שהוחלף בה מצמד אחרי כ-15,000 ק"מ.

מלבד זאת הפוקוס אכן נראית צפופה יותר. כנראה שהאופציה הזו יורדת.

פורסם

תודה על כל העצות.

הלכתי לראות הערב כמה מכוניות:

ה-i30 עשתה רושם לא רע ממבט חיצוני.

בקיה בירושלים לא היה את הסטיישן בתצוגה - אולי רק בשבוע הבא תגיע. היתה שם רק סיד ספורט כך שפחות יכולתי להתרשם.

הפוקוס מרגישה מאד צפופה מאחור.

הכי חסכוניות בדלק הן כניראה האוריס סטיישן היברידית ורנו מגאן סטיישן דיזל. האוריס צפופה מאחור (עוד יותר מהפוקוס שגם היא לא ממש מרווחת) ולרנו יש תא מטען מטומטם שכן כאשר מקפלים את המושבים מאחור, הם נשארים בזווית של 45 מעלות ולא מתקבל תא מטען שטוח.

קיה סיד סטיישן עדיפה על ה-I30CW, היא איכותית יותר, מאובזרת יותר (למרות מסך המגע שיש ביונדאי שיוצר סוג של שוויון) וחסכונית יותר בזכות תיבה כפולת מצמדים. המרווח דומה למדי מלפנים, מאחור ובתא המטען והן מהיותר מרווחות שיש בסגמנט הזה.

אישית הייתי חושב בכלל על האוקטביה החדשה, לא סטיישן אבל עם תא מטען שימושי יותר מסטיישן, מרווחת עם מנוע טוב. אמנם תיבת ההילוכים עשויה להתקלקל, אבל לא משהו שהייתי נלחץ ממנוע בליסינג בכלל.

את הרנו מגאן לא היה באולם התצוגה אבל היתה להם מכונית כזו בחנייה בחוץ. אני די בטוח שאתה טועה לגבי זווית הקיפול של המושבים ושניתן לקפלם עד הסוף, אם מזיזים או מוציאים את משענות הראש. דווקא נראית אופציה די מעניינת, אם כי נתוני זיהום האוויר של המגאן דיזל גרועים ולי זה מפריע.

האוריס נשמעת אפשרות מעניינת גם היא, והפיתוי של שווי שימוש נמוך יותר משמעותי גם הוא, אבל אם היא עוד יותר צפופה מהפוקוס אני לא בטוח שכדאי. קורה שאנחנו נוסעים עם שלושה מבוגרים מאחור.

לגבי האוקטביה: אמנם תא המטען גדול וגם מנועי ה-TSI קורצים לי, אבל הסיבה שאנו מעדיפים סטיישן היא כי נוח לנו שהכלבה תיסע בבגאז' ולא תלכלך את כל הרכב בשערות. היא אמנם לא כלבה גדולה אבל תצורת חמש דלתות עם לוח עליון קשיח פחות תתאים מאשר תא מטען סטיישן עם וילון נגלל.

אנסה לראות את הקיה, את האוריס ואת האופל בימים הקרובים כדי להחליט.

לגבי הגיר הרובוטי של הקיה יש לי שאלה: לנוכח הרבה תלונות שראיתי על הגיר הרובוטי של הפוקוס (ואם אני לא טועה גם של הקורולה בעבר) - קיה הצליחה לעשות משהו שהחברות הגדולות יותר נכשלו בו? בגיר הרובוטי של הקיה הכל עובד כמו שצריך?

פורסם

הגיר שהיה בקורולה הוא אכן רובוטי . הגיר שיש בקיה נקרא גיר כפול מצמדים dct בדומה לגיר כפול המצמדים שיש בפוקוס החדשה ובקונצרן vag. הגיר בסיד החדשה הוא גם הגיר כפול מצמדים שקיים ביונדאי ולוסטר , עד היום לא נתקלתי בבעיות לא ברכב שלי ( כחצי שנה) ולא ברכבים אחרים עם הגיר הנ״ל אם זה במסגרת עבודתי בחברת ליסינג גדולה ואם זה בפורומים ובאתרי רכב. התנהגות הגיר נעימה יותר מהdsg שקיים בקונצרן ואג , רעידות בתחילת הנסיעה אם בכלל עדינות בהרבה יותר ואין בלבול בהעברת ההילוכים או קפיצות / רעידות / רעשים. בפורד פוקוס הגיר מתנהג משמעותית שונה מהגיר הנל. בתפעול ידני ומצב ספורט הרכב יותר נמרץ וקיימת זמינות כוח בכל שלב. אני בכל מקרה מרוצה מאוד מפעולת התמסורת ולא הייתי מעוניין להחליפה לתיבת הילוכים אוטומטית פשוטה גם אם הייתה קיימת האפשרות. אני מציע לנסות נסיעת מבחן על מנת להבין ולהרגיש בדיוק כל רכב.

פורסם

את הרנו מגאן לא היה באולם התצוגה אבל היתה להם מכונית כזו בחנייה בחוץ. אני די בטוח שאתה טועה לגבי זווית הקיפול של המושבים ושניתן לקפלם עד הסוף, אם מזיזים או מוציאים את משענות הראש. דווקא נראית אופציה די מעניינת, אם כי נתוני זיהום האוויר של המגאן דיזל גרועים ולי זה מפריע.

יש כאן באתר מבחן ממצה למגאן סטיישן דיזל והבוחן מדבר שם גם על נושא זה.

לגבי תיבות ההילוכים כפולות המצמדים שיש גם ברנו וגם בסיד, שתיהן מצוינות ומרגישות ממש כמעט כמו תיבה אוטו' רגילה ועד היום, לא שמעתי על שום תלונה בתחום זה. הן אמנם לא נמרצות כמו התיבות של פולקסווגן או פורד, אך גם לא סובלות מהבעיות של השתיים האחרונות.

האוריס סטיישן לא תתאים לשלושה מבוגרים, אלא אם נעשה שינוי מאחור (לא ידוע לי על כך) לעומת דגם ההאצ'בק.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

שלום

אני כבר צריך להחליט ונותרו לי כמה שאלות קטנות.

מאחר ואת האופל ואת הרנו לא ניתן לקבל במקום העבודה שלי (יקר מדי), והאוריס סטיישן תגיע לארץ רק בסוף מרץ, ההתלבטות היא בין ה-Ceed SW ל-i30 CW הדי דומות. את שתיהן ראיתי באולמות התצוגה. הישיבה ביונדאי היתה לנו נוחה יותר.

שתי שאלות:

1. יש הבדלים בין השתיים מבחינת בטיחות? קיה כותבים בפירוש שיש להם 5 כוכבים במבחני ריסוק, ביונדאי לא מצאתי מידע כזה.

2. האבזור הבסיסי של הקיה טוב בכמה פרמטרים (לא כולם משמעותיים בעיני, אבל חלקם בהחלט כן). החיסרון שלהם הוא שהאבזור הזה לא כולל חיישני רוורס או מצלמת רוורס. השאלה היא עם איזה אבזור שתיהן מגיעות בדגמי ליסינג. האם בטוח שהיונדאי מגיעה עם מערכת מולטימדיה הכוללת מצלמת רוורס? האם לקיה יש משהו מעבר למה שמופיע במפרטים שלהם? מה בעיניכם משמעותי מבחינת האבזור מלבד זאת?

מלבד זאת - האם יש עוד שיקול משמעותי להעדפה בין אחת לשנייה?

תודה על העזרה,

עמוס

פורסם

למיטב זכרוני (ואינני מול מחשב אז תצטרך לאמת את זכרוני בעצמך) גם היונדאי וגם הקיה נבחנו בתצורת ההאצ׳בק שלהן במבחן הריסוק ולא בתצורת הסטיישן. זה לא אמור להשפיע בצורה משמעותית על ציון הבטיחות, אבל בכל זאת...

כנס לאתר של euroncap ובדוק את הציונים בעצמך.

היונדאי אכן מגיעה עם מערכת מולטימדיה בהתקנה מקומית שכוללת גם מצלמת רוורס. ראה כאן:

http://www.carsforum.co.il/cars/מגזין-רכב/1073/חדשות/2013-יונדאי-i30cw-–-מערכת-מולטימדיה-כסטנדרט

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תוכן חדש...