Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אלפא רומיאו 4C הגיעה לישראל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4475 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

גם תתקדם, גם תשחרר וגם מנסיוני אני יכול להגיד לך ש 80% ממי שרואה את המגילה שכתבת, לא טורח כלל להתחיל לקרוא, 90% ממי שהתחיל, פורש באמצע.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תגובות 600
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כתבתי תגובה די ארוכה, אבל זה בזבוז זמן. אולי עם הגיל עוד תבין שאתה לא מרכז העולם.

בכל מקרה, משהו קטן:

עוד תגובה לא רלוונטית, איפה אתה רואה שרשמתי "אתה לא מבין"

סליחה, צודק.

הניסוח המדויק היה:

"

אל תדבר שטויות".

משנה לחלוטין את רוח הדברים, בטח כשמצרפים לזה את "מז**ים במוח עם משהו שהם שמעו מאח של דוד של חבר", פתיחת כל תגובה בערך בזלזול ביכולות הבנת הנקרא של אנשים אחרים (קצת יותר מבוגרים ואולי אפילו קצת יותר משכילים ממך) ואולי ציטוטים אחרים שאין לי שום עניין לחפש.

בסדר, הנקודה שלך הובהרה. כאמור, אתה לא תקנה פיאט 4C, כי אתה מחכה לאריאל אטום או לוטוס אליז. לא ענית לי, אבל בסדר. גם הבנתי לבד למה התעקשת בכל תגובה שלך לכתוב שמדובר ב"פיאט" ולא "אלפא". אחרת, כמו שבאמת חשבתי (ע"ע התהייה שלי האם אתה מרגיש "אחד שמבין"), עוד היו חושבים שאתה כותב עובדות לא מ"מקור מיהמן" (כלומר ויקיפדיה), אלא משהו ששמעת מאח של דוד של חבר.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
המתגים משותפים בקונצרן כולו וזה קורה גם ב-VAG. באאודי A1 יש אותו הגה כמו ב-A8 כמדומני. מתגי המגבים ב-VAG זהים בכל המכוניות פחות או יותר ואפילו ב-R8 תמצא אותם, כנ"ל גם לגבי מתג הפעלת האורות ברכבי הקונצרן (מתג סיבובי משמאל לקונסולת ההגה), שאאודי מוסיפה עליהם טבעת כרום כדי להתבדל. אגב, גם מתגי השליטה על החלונות זהים.

ספציפית לדיון, אני מזהה מהתמונות של ה-4C את מתגי המגבים\אורות מהפנדה. ואין על מה להתבייש בהם, הם איכותיים מאד וה-tactile feel שלהם מעולה.

תחשוב על זה ככה: ה-4C הוא "רכב על" שעבר הקטנה עקבית בקנה מידה בכל היבט שניתן, על מנת שניתן יהיה למכור אותו במחיר הזה. הכסף כאן הלך בדיוק להיכן שצריך, על מנת ליצור תמהיל ראוי ומוצלח של מרכיבים בהתחשב בתקציב ובעיקר בנפח הייצור. רכב במהדורה כה מוגבלת הוא בהכרח יקר בצורה מטורפת; כדי להעמיד רכב כזה בסכום המדובר היה צריך לקצץ איפשהו.. לא היית מעדיף שיקצצו בשלדה, נכון? אם כן, אתה צריך לבחור בקאיימן. כל כך פשוט.

איש לא ביקש מתגים חדשים, אפשר היה להחליף רק את הפלסטיקה החיצונית של המתג כדי לתת תחושה של משהו יקר בהרבה, ייצור פיסת הפלסטיק החיצונית זולה בהרבה ממה שאתה מתאר.
פורסם

ייצור כזה מצריך, לפי המעט שאני יודע, פתיחה בתהליך ארוך ויקר יותר מאשר הפיתוח והייצור עצמם (אישורים, עמידה בתקנים, שלל ניסויים לבדיקת עמידות לאורך זמן, הנדסת אנוש וכו'). בהתחשב בזה שמדובר ברכב שמיוצר בעבודת יד בכמה אלפי עותקים, אני חושב שזה נסלח. לעזאזל, אפילו יש פח חשוף בתוך הרכב.. זה ברור לגמרי שהוא תוכנן ונועד להיות רכב נהיגה נטו.

אני מניח שאפשר היה להוסיף גימור כרום פה ושם ולגרום לתא הנוסעים להיראות יותר "פוש", אבל כאמור, אם זה מה שאתה מחפש - וזה לגיטימי לחלוטין - יש תחרות בסגמנט ויש דגמים שעונים גם לצרכים האלו (קאיימן פעם שניה. פעם שלישית יימכר?).

:idea:
פורסם

האהבה עיוורת - ברור לחלוטין שמרכב ברמת מחיר כזו ניתן לצפות למינימום סביר של רמת גימור, במבט אובייקטיבי רואים את זה, במבט מאוהב - לא.

פורסם

פגשתי מישהו במוסך של אלפא היום שאמר שחבר טוב שלו קנה את אחת מה ה4C מתוך ה3 שיש בארץ.

ובינתיים יש להן בעיה לעלות על הכביש בעיה עם הרשיון או משהו כזה,והוא שילם עליה פחות מהמחיר המוצג.

Vw Polo GTI

פורסם
האהבה עיוורת - ברור לחלוטין שמרכב ברמת מחיר כזו ניתן לצפות למינימום סביר של רמת גימור, במבט אובייקטיבי רואים את זה, במבט מאוהב - לא.

סביר זה סובייקטיבי. גם אתה לא רואה את זה במבט אובייקטיבי.. אף אחד לא. בכל אופן, אני רק יכול להצביע אל השכנים מצפון (VAG) שעם קופת המזומנים האדירה שלהם, המסוגלות הטכנית הגבוהה וההשפעה הפוליטית הרבה, עדיין עושים שימוש "חוצה מותגים" ברכיבים בתא הנוסעים, כפי שהבאתי כדוגמא בהודעה קודמת ולא מממנים, מפתחים ומכשירים רכיבים ייחודיים עבור כל סגמנט\נישה.

יותר מזה, אם ערן צודק וזה זלג גם ללמבורגיני, זה אפילו חמור מבמצב בפיאט - לא תמצא פרארי כלשהי שיש בה רכיב משותף נראה לעין עם רכבי הקונצרן האחרים.

פורסם
סביר זה סובייקטיבי. גם אתה לא רואה את זה במבט אובייקטיבי.. אף אחד לא. בכל אופן, אני רק יכול להצביע אל השכנים מצפון (VAG) שעם קופת המזומנים האדירה שלהם, המסוגלות הטכנית הגבוהה וההשפעה הפוליטית הרבה, עדיין עושים שימוש "חוצה מותגים" ברכיבים בתא הנוסעים
מסכים אתך לגמרי על הפסקה האחרונה, עם זאת אציין שעדיין - ברמות המחיר האלה - ניתן לצפות לקבל סטנדרט מינימלי שאותו ניתן לגזור מהמתחרות שבאותן רמות מחיר.
פורסם (נערך)
מסכים אתך לגמרי על הפסקה האחרונה, עם זאת אציין שעדיין - ברמות המחיר האלה - ניתן לצפות לקבל סטנדרט מינימלי שאותו ניתן לגזור מהמתחרות שבאותן רמות מחיר.

הייתי מחזיק איתך באותה דעה אם ה-4C הייתה מיישרת קו עם נפחי הייצור של מתחרותיה. אבל היא לא. אם נשאר במשפחה, הגיבלי החדשה שנמכרת באופן גס במחיר דומה, מיוצרת ב-50,000 עותקים, פי 10 יותר מה-4C. תהליך הייצור שלה כולל אוטומציה ברמה מתקדמת כך שהיצרן מרוויח עוד יותר על כל יחידה, בלי קשר לנפח הייצור. זה מה שמאפשר לו להרשות ייצור חלקים ייחודיים למזראטי וכמובן לספק תא נוסעים איכותי ומוקפד מאד. רק כדי לסבר את האוזן, אפילו פרארי מוכרת בשנה יותר עותקים מאשר ה-4C תימכר בכל מחזור החיים שלה...

אני מאתגר אותך למצוא מכונית בת ימינו שמיוצרת באותה כמות של עותקים אך זולה יותר, או עולה אותו דבר אך מיוצרת במספר נמוך יותר של עותקים. אני לא חושב שתצליח למצוא מקבילה כזו בעולם הרכב, אפילו בלי אילוצים נוספים. והיה ומצאת (לוטוס?) ויש לה תא נוסעים מוקפד יותר (יש מצב..), אוכל רק להצטער ולומר שהקפדה על איכות חומרים לא הייתה מעולם הצד החזק של האיטלקים. :lol:

עריכה אחרונה על ידי Fkl0ster
פורסם

מפתיע אותי כמה מדברים פה על מתגים באלפא בעלת מנוע מרכזי, שלדה מקארבון והגה לא מוגבר. ועוד בפורום חובבי הגה. הזוי משהו.

emotion of motion

פורסם
מפתיע אותי כמה מדברים פה על מתגים באלפא בעלת מנוע מרכזי, שלדה מקארבון והגה לא מוגבר. ועוד בפורום חובבי הגה. הזוי משהו.

+1 זה.

שווה ערך לתלונה על זה שב Noble M600 אין חיבור USB לסטראו.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

שאלה, הלכת וקנית היום את ה-4C המדהימה הזאת, אתה הולך להשאיר אותה במסלול בקביעות? (נניח והיה מסלול, זרום איתי).

אתה הרי הולך להתנייד איתה בדרך למסלול ובחזרה.

תרצה שיהיה בה מיזוג אויר? אני מניח שכן.

תרצה שתיהיה לה נוחות סבירה להתנהלות מנהלתית? אני מניח שכן.

תרצה שאיכות החומרים\הרכבה יהיו ברמה סבירה פלוס? אני נוטה לשער שכן.

אז למה בעצם לא לצפות לקצת ייחודיות בפלסטיקים של המתגים ברכב כל כך ייחודי וכל כך לא זול?

צריך לצאת רגע מגישת ה״פנטזיה״ שאומרת בגדול ״אני רוצה למבורגיני, לא אכפת לי מה הצבע, איזה שטיחים ואם יש בה ריח מסריח, העיקר שתיהיה למבורגיני״ כי זה מרגיש כמו איזה חלום שאתה מוכן להתפשר על כל כך הרבה דברים- העיקר שתיהיה לך.

עכשיו בוא נחזור למציאות רגע, אתה הולך להוציא לא מעט כסף על ה-4C הזאת או הלמבורגיני שחלמת עליהן ועכשיו היד משגת- רגע, למה שיהיה בה ריח לא נעים? למה שאתפשר על הצבע?

אתה הרי מוציא על זה כל כך הרבה כסף, שלפחות תקבל מוצר שהולם את ההוצאה.

אני לא מלטף את הדשבורד ברכב שלי (למעט כאשר אני מנקה אותו), כשאני בנהיגה ספורטיבית הידיים שלי לא עוזבות את שעות 9 ו-3 וגם אז פחות מעניין אותן מגע ההגה וכולי מפוקס בנהיגה, אבל אחרי שסיימתי את הסשן שלי אני רוצה להנות ברכב מאיכויות כאלה ואחרות שתואמות את שוויו.

פרארי 360 צויידה בתא נוסעים לא איכותי במיוחד ודי מינימליסטי עם איכות חומרים בינונית.

ב-430 זה עבר שיפור מורגש וב-458 קיבלת תא נוסעים עם איכויות שגם מרצדס לא היתה מתביישת בהם- דיפונים שגם נראים טוב וגם מרגישים איכותיים, מושבי עור ברמה גבוהה מאוד ועוד כמה וכמה דברים נוספים, פרארי הבינה שלמרות שאלה מכוניות ביצועים קיצוניות מי שמשלם כל כך הרבה עבור מכונית מגיע עם רמת צפיות מסויימת, זה לגיטימי לחלוטין.

כמובן שאם היה מדובר במכונית זולה בהרבה היתה רמת צפיות שונה אבל ברכב שמראש כל כך ייחודי יש צפיה לא לחסוך בקטנות האלה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

ולראיה, בטויוטה GT86 יש שעון זמן שלקוח מטויוטה קורולה/ סובארו לאונה משנות השבעים, זה מזיז למישהוא?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

ודאי שזה לגיטימי, אבל לא ממש שייך לאוטו שכזה שכל מטרתו המוצהרת היא נהיגת הארד קור. האוטו הזה משדר את כוונת יצרניו להעמיד על הכביש אוטו קל מאוד, ספרטני וחסר פינוק מיותר באיבזורו. זה לא לקסוס, גם לא גירסת AMG של מרצדס, אפילו לא פרארי. ואולי זה המקום להזכיר את הגרסאות קלות המשקל והמאוד ספרטניות של האחרון, אלו שנקראות סקודריה אזורה ( אם אני זוכר נכון, לא בטוח ), שאין בהן מזגן, גם לא רדיו, אפילו חוט במקום ידית בחלק מהדגמים והכל בכדי להקל במשקל, נדמה לי שלשם כיוונו מי שהגו את האוטו הזה. הצליחו או לא, לי אין מושג, אבל לפי הטענות כאן כנראה שבענין של התדמית לפחות הם עבדו נכון.

• תוכן חדש...