Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4528 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

כבר פתחתי כמה שרשורים בנושא המערכת אבל אזכיר מעט.

ברשותי הנ''ל:

מגבר jbl 1004

סאב jbl gt5-1204 תיבה פורטד מקורית.

אני מודע לכך שישנם שירים עם באס מאוד חזק שמתבטא ברעשים ממכסה הבגאז ומהפלסטיקה כי הרכב הוא מאזדה לאנטיס 2003.

לפני כחודש חיברתי את הסאב למערכת וגם למגבר. במגבר כיוונתי flat ובסאב חתכתי על 85hz והאמת שהרגשתי שהסאב קצת יותר מדייק ומוצא חן בעיניי.

הייתה לי הזדמנות ולשלושה ימים לקחתי מחבר הרץ es300 וניסיתי לכוון אותו כדי להחליט אם שווה מבחינתי לקנות אחד כזה או לא. האמת שלא כל כך הבחנתי בהבדל.

לאחר מכן החזרתי את הסאב שלי וכמובן.כיוונתי מחדש את הגיין והשארתי חיתוך מהר''ד כמו קודם.

א. אם אני סוגר לגמרי את הבאס בוסט במגבר, הסאב כלל לא מורגש אז פתחתי אותו ממש מעט.

ב. גם שאני מכוון את הגיין כמו לפני חודש הסאב עדיין נשמע מוזר, סוג של באס צרוד/מזוייף.

ג. ניסיתי גם לסובב אותו כלפי פנים הרכב אבל זה לא שינה כל כך.

מה תותחי הפורום מציעים לעשות?

תודה מראש!

פורסם

כמה דברים,

דבר ראשון יש גבול למה אפשר לבקש ממגבר מגושר, אפשר לנסות להגביר טיפה את הגיין (בעדינות כן),

מניסיון אישי מערכת חשמל בסיסית לא תמיד מספקת את הסחורה, בעיקר לא כשמבקשים באס "הדוק" או מדוייק יותר.

מה שאתה כן יכול לנסות ויכול להיות שיעזור

לחתוך את הסאב עם lpf באיזור השמונים דרך הרדיו דיסק (כמו שהבנתי זה מה שאתה עושה היום), ובנוסף להפעיל hpf על 32hz לסאב, דרך המגבר , שזה בעצם יוצר פילטר סאבסוניק כמו שיש במונובלוקים, יש לזה כמה ייתרונות זה יגרום לסאב לצרוך פחות אנרגיה וישאיר יותר כוח זמין במגבר, זה גם ישמור על הסאב, על חשבון התדרים הנמוכים שאותם ממילא פחות שומעים- יותר מרגישים.

קינג הציע להפוך פאזה, הוא לא סתם נקרא קינג.

תנסה, מה יכול להיות.

SCANSPEAK

פורסם

אלופים אתם, כל כך נהנה לקרוא וללמוד בפורום. תודה על העצות, אמצא זמן בימים הקרובים ןאעשה זאת.

לגבי התדרים מתחת ל32 אתה בעצם אומר לא לתת לסאב לנגן אותם, אני מבין נכון?

פורסם

כן, אבל.

חיתוך ב 32 לא אומר שלא תשמע את מה שמתחת, זה אומר שתתחיל הנחתה מ 32, ומטה, עכשיו מבחינת שמיעה ההבדל כמעט ולא מורגש (אם בכלל), אולי תרגיש טיפה פחות וויברציות בקטעי באס ממש נמוכים.

בגדול חיתוך כזה שומר על האלמנט, ומפחית צריכת חשמל, למי שיש תיבה פתוחה זה מומלץ בלי קשר.

תנסה.

SCANSPEAK

• תוכן חדש...