Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4552 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

במה הנושא שונה ממערכות רבות אחרות שמתוכננות לשרוד במצבי קיצון אבל עם הגבלת זמן?

אתה יכול לסגור חלון חשמלי ללא כל בעיה אבל אם תושיב ארבעה אנשים שיפתחו ויסגרו ארבעה חלונות ללא הפסקה אז המצבר ייגמר, המנועים יישרפו ואולי גם הנתיך יישרף.

אין בעיה לבלום מ160 ל0 קמ"ש אבל אם תעשה את זה 20 פעם ברציפות הבלמים יישרפו.

כנ"ל בstall test. זה בסדר לחמש שניות. קצת יותר מזה והשמן בגיר ירתח.

כנ"ל בחלק מהרכבים (במיוחד הקטנים) שבהם אין כיסוי טעינה מלא כשהרכב בסרק אבל בנסועה נורמלית כשחלק מהזמן הרכב עומד ובחלק אחר הוא נוסע אז בסה"כ כיסוי הטעינה מספק. תעמוד עם רכב כזה מספיק זמן בסרק עם צרכנים דולקים ותגמור את המצבר.

אז זה אותו דבר גם כאן. באופן נורמלי המערכת עובדת כמעט ללא לחץ ואם אתה מסובב גלגלים זה מגיע לכדי 50 באר ברגע סיבוב הגלגלים אבל כשהגלגלים כבר בזווית קבועה הלחץ שוב יורד מאוד. כשאתה מסובב את ההגה עד הסוף הלחץ מגיע לכדי 170 באר (דוגמא מרכב מסוים. אני לא מכיר את המערכות בכל הרכבים) ואם תחזיק את הלחץ הזה קבוע השמן יתחמם עד רתיחה וייגרם נזק.

עריכה אחרונה על ידי חנן-ג'יפולוג
פורסם

בדיוק מסיבה זו קיים שסתום הקלה (שסתום ביטחון) שתפקידו להיפתח בלחץ מתוכנן מראש ולהעביר חלק מזרימת השמן מקו הסניקה לקו היניקה בכדי להוריד את הלחץ במערכת.

עדיין זה לא עונה על השאלה מדוע ייצרן X מגביל את החזקת ההגה מסובב עד הסוף ל-5 שניות ואחר ל-10 שניות ויש כאלה גם ל-15 שניות.

מהו הזמן המקסימלי האמיתי המותר להחזיק את גלגל ההגה במצב זה ?

איזה כייף לי :)

פורסם (נערך)

ה170 באר האלה שציינתי זה הלחץ שהשסתום הפורק במשאבה שומר עליו. זה מספיק לחץ בשביל לחמם במהירות רבה מאוד את השמן.

לגבי השאלה הנוספת שעלתה כאן:

סלח לי על הרדידות אבל להערכתי המספרים האלו לא נולדו מתוך מחקר מדויק שמגלה בדיוק כמה זמן לוקח לשמן לרתוח במצב כזה. יותר סביר שהיצרנים נתנו פרק זמן סביר שהנהג הסביר לא צריך להגיע אליו. הרי אין צורך אמיתי להיות בסיטואציה הזו: אתה מסובב את ההגה עד הסוף, מחזיר אותו ס"מ אחורה, וזהו. אין שום צורך להחזיק את ההגה עד הסוף. גם אם נשער שכן היה מבחן שהראה שהמערכת מסוגלת לשרוד חמש דקות, איזו סיבה יש ליצרן לאפשר לנהג לעשות את זה?

"סביר" זה עניין אינדבידואלי ומכאן, להערכתי, הגיעו המספרים השונים, שכולם, למעשה, מתכוונים לאותו דבר: אל תחזיק את ההגה עד הסוף.

עריכה אחרונה על ידי חנן-ג'יפולוג
פורסם

יש שסתום הקלה ויש שסתום ביטחון. השסתום ביטחון זה הגבול העליון של המערכת ונועד לשמור עליה מפני "פיצוץ" בלחץ גבוה.

ישנו גם שסתום הקלה שאפשר לכייל אותו ללחץ הרבה יותר נמוך (לדוגמא 120 באר) וזה בכדי לא להעמיס על המערכת סתם.

פורסם
יש שסתום הקלה ויש שסתום ביטחון. השסתום ביטחון זה הגבול העליון של המערכת ונועד לשמור עליה מפני "פיצוץ" בלחץ גבוה.

ישנו גם שסתום הקלה שאפשר לכייל אותו ללחץ הרבה יותר נמוך (לדוגמא 120 באר) וזה בכדי לא להעמיס על המערכת סתם.

במערכות הידראוליות סטנדרטיות ברכבים פרטים קיים שסתום הקלה בודד שהינו חלק אינטגרלי ממשאבת השמן. לא קיים שסתום ביטחון או שסתום הקלה נוסף אלא במערכות

AFTERMARKET של ייצרנים שונים.

פורסם

מעניין למה היצרנים לא חשבו לעשות מעצור ס״מ אחד לפני הנעילה, ולמנוע את כל ההזהרות. גם אם זה יגדיל את הרדיוס בעוד 10 ס״מ

פורסם (נערך)
מעניין למה היצרנים לא חשבו לעשות מעצור ס״מ אחד לפני הנעילה, ולמנוע את כל ההזהרות. גם אם זה יגדיל את הרדיוס בעוד 10 ס״מ

במערכות תגבור מסויימות אכן קיימים 2 שסתומים (poppet) בגיר של ההגה המאפשרים לכוון את הנקודה שבא הלחץ במערכת יירד לפני שההגה מגיע לסוף המהלך המכני.

בכול מקרה גם בתצורה זו קיים שסתום ביטחון.

עריכה אחרונה על ידי מרק10

• תוכן חדש...