Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1097 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

ברשותי פורד פוקוס 2006, שהיו לה בעבר מספר בעיות עם מערכת שמן הגה כוח - החליפו לי (כבר לפני די הרבה זמן, כשנה וחצי) משאבה, היו מספר נזילות, צינורות הוחלפו וכו'.

אתמול בשעת לילה מאוחרת כאשר נסעתי והאצתי, התחלתי לשמוע קול "לא טוב" מהמנוע. למזלי זה היה ממש ליד הבית, החניתי ובדקתי את הרכב היום.

אני אתאר את הסימפטומטים כמו שהצלחתי להבין אותם:

כאשר אני מתניע, הכל תקין. אם אני שם קצת גז פתאום מתחיל הרעש המוזר, אם אני עוזב את הגז - הרעש עדיין שם. אחת הדרכים להעלים את הרעש היא לסובב את ההגה עד הסוף ימינה או עד הסוף שמאלה. ממש ממש עד הסוף. אם זה קצת לפני הסוף - לא עוזר.

אם אני מסובב את ההגה עד לאחד הקיצונים ואז לוחץ על הגז, הכל כשורה. ברגע שאני אלחץ קצת על הגז, ואז אוציא אותו מאחד הקיצונים (נניח אסובב קצת ימינה) אז מתחיל שוב הרעש.

פתחתי את מכסה המנוע, ראיתי שבמיכל השמן של ההגה כוח אני ב-overflow, כלומר, יש לי יותר שמן מקו המקסימום. הוצאתי קצת מהשמן עד לרמה נורמלית.

תופעה מעניינת: ברגע שאין רעש קו השמן מגיע לנקודה מסויימת, וברגע שמתחיל הרעש, קו השמן עולה איזה סניטימטר וחצי למעלה. ברגע שאני מסובב את ההגה עד הסוף ובעצם הרעש מסתיים, רמת השמן חוזרת לרמה נורמלית.

לא כל כך הצלחתי להבין מדוע ההתנהגות הזאת קורית, מה קורה שם בידיוק כשאני מסובב את ההגה עד הסוף? למה זה שונה?

יש למישהו רעיון מה הבעיה, ואולי איך אפשר לפתור אותה?

תודה רבה!

פורסם

לא מרגיש לי קשה במיוחד. אני מניח שזה אומר שהוא תקין.

האם יכול להיות שאיכשהו יש אוויר תקוע?

תודה!

פורסם

אגב, אני אחדד קצת לגבי הרעש - זה רעש חזק וגבוה, ככל שאני לוחץ יותר על הגז, הוא נהיה יותר ויותר גבוה.

פורסם

אני לא מומחה אז זה סינית בשבילי :-)

יש משהו שאני יכול לעשות לבד כדי לתקן את זה?

יש בעיה להמשיך לנסוע עם הרכב עוד שבוע? (כדי להביא אותו למוסך שאני סומך עליו)

תודה!

פורסם

אם מדובר על רעש שמרגיש כמו גרירת משהו על חול ונוצר כל פעם שמסובבים את ההגה אפילו קצת..אז יתכן וזה צינורות לחץ שמן הגה כח לא מקוריים ויש אוויר.

היה לי רעש כזה . מסתבר שלצינורות המקוריים יש וסת ומי ששיפץ פשוט לא שם אותו.

יש משהו בסיפור שלך שמרמז בדיוק על כך - כאשר מסובבים תהגה עד הקצה אין רעש.את הפעולה הזו מבצעים כדי להוציא אוויר ממערכת הגה כח.תבדוק אם הצינורות מקוריים

פורסם

עדכון:

השתמשתי בהליך שראיתי אי שם באינטרנט:

פתחתי את המכסה של מיכל שמן ההיגוי, הנעתי את הרכב, והחזקתי במשך 15 דקות את ההגה מסובב הכי הרבה לאחד הצדדים. אמרו שם שאם יש במערכת אוויר כלוא אז יכול להיות שיהיה קצף במיכל.

לא היה קצף ולא שום דבר, אבל איכשהו אחרי ההליך הזה נתתי לרכב להרגע כמה שעות ואז יצאתי לנסיעה קצרה ונראה שזה עכשיו תקין. אני יעדכן אם זה חוזר,

בכל מקרה, אם מישהו אחר נתקל בבעיה הזו, זה הליך פשוט וקל ששווה לנסות. נקווה שזה תיקן את זה...

פורסם

כאשר אני מבצע תיקון כלשהוא הדורש לרוקן את שמן ההגה אז במילוי ובהנעה אני משחק עם ההגה לשני הכיוונים מספר פעמים עד שכל השמן ניקלט במסרק ובצינורות ואז לא נוצר מצב של אויר כלוא במערכת ההיגוי.

פורסם

להחזיק הגה כוח נעול במצב כזה ליותר מכמה שניות עלול להרוס את המשאבת לחץ שמן אז מעניין מאיפה הנוהל הזה של להחזיק ל 15 דקות נעילה הגיע מפורום מקצועי או חובבני?

פורסם

פיצלית את ההודעות האחרונות לשירשור נפרד - האם נגרם נזק מהחזקת הגה מסובב עד הסוף ברכב עם הגה כוח הידראוולי?

הדיון כאן:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?517131-%D7%94%D7%90%D7%9D-%D7%91%D7%A8%D7%9B%D7%91-%D7%A2%D7%9D-%D7%94%D7%92%D7%94-%D7%9B%D7%95%D7%97-%D7%94%D7%99%D7%93%D7%A8%D7%90%D7%95%D7%95%D7%9C%D7%99-%D7%A0%D7%92%D7%A8%D7%9D-%D7%A0%D7%96%D7%A7-%D7%9E%D7%94%D7%97%D7%96%D7%A7%D7%AA-%D7%94%D7%92%D7%94-%D7%9E%D7%A1%D7%95%D7%91%D7%91-%D7%A2%D7%93-%D7%94%D7%A1%D7%95%D7%A3

במידת האפשר, מבקש לצרף הסברים.

פורסם

טוב לצערי היום הרכב חזר לסורו. מעבר לזה, אפשר להרגיש שמערכת התגבור לא עובדת. אם אני מניע את ההגה מקיצון לקיצון אפשר להרגיש הקלה באיזורי הקצוות וכבדות כשאני יותר באמצע.

משהו נוסף לנסות לפני שאני לוקח את הבובה למוסך?

• 9 שנים מאוחר יותר...
  • תוכן חדש...