Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4532 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מתלבט בין סובארו אימפרזה 2002, מאזדה לאנטיס 20002 או הונדה סיויק 2002.

מה בינהם שותה פחות דלק, חלקים זולים יותר, טיפולים לא יקרים, אמינות.

תודה רבה.

פורסם

ההונדה והמאזדה יותר מפנקים.

הסובארו יותר פשוט, אבל קצת יותר אמין (לדעתי) וזול לתחזוקה למעט פרמטר של הדלק (בעיר אולי! 1/8 מחוץ 1/12).

הואיל וכל המכוניות שציינת ישנות יחסית (12 שנה) אישית הייתי בוחר האמין ביותר מבין אלו שציינת.

פורסם

בוא נתחיל מזה ששלושתן אמינות וקלות לאחזקה. האמינות בגילאים האלה (בערך 12 שנה על הכביש) יותר תושפע מאופן הטיפול שהרכב עבר. כל אלו לא כל כך רגישות לתחזוקת שבר ויכולות לרוץ הרבה מאוד קילומטרים עם מכלולים מקוריים, ככה שאין לך הרבה למה לדאוג במובן הזה. כל עוד הרכב שאתה קונה טופל בצורה טובה.

ההונדה אמינה, הכי מרווחת כאן (רצפה שטוחה מאחורה שמקלה על הסעת 3 אנשים במושב האחורי), איכות החומרים סבירה וההרכבה טובה. נוחות הנסיעה בה די טובה אבל נופלת מהאימפרזה. היא גם זריזה מאוד ביחס ל-2 האחרות, האבזור סביר והסחירות שלה גבוהה יחסית. מצד שני היא הכי יקרה לטיפולים, ביטוחים וחלפים. היא לא שקטה בתא הנוסעים (גם הסובארו והמאזדה לא, אבל עדיפות במעט) והתנהגות הכביש שלה לא יותר מסבירה.

מבחינת דלק היא הכי חסכונית כאן.

המאזדה הכי זולה כאן לטיפול ויש חלפים בשפע. היא אמינה מאוד, איכות תא הנוסעים סביר וההרכבה טובה יותר משל ההונדה. היא מציעה ביצועים סבירים (פחות טובים משל ההונדה, יותר טובים משל האימפרזה), צריכת הדלק סבירה (שוב, פחות טובה משל ההונדה ויותר טובה משל האימפרזה), נוחות הנסיעה בינונית, תא הנוסעים מבודד בסדר, התנהגות הכביש והאחיזה בסדר. לרעה נציין שהמושבים הקדמיים הכי פחות טובים כאן, היא נפוצה ומשעממת והביטוחים שלה גם כן יקרים יחסית בגלל שמדובר ברכב "גניב".

האימפרזה נוחה יחסית, הנסיעה בה שקטה מב-2 האחרות, היא אמינה וזולה לטיפול. היא גם מרגישה הכי מעודכנת כאן. מצד שני היא בזבזנית בדלק, הביצועים חלשים, והמרווח לוקה בחסר.

בכללי אחלה מכוניות מבחינת אמינות, וממוצעות למדי בשאר הבחינות. אף אחת מהן לא רכישה גרועה, אבל מבחינת אחזקה (צריכת דלק, עלויות חלפים, טיפולים וכדו') המאזדה בממוצע הכללי לוקחת (בהפרש קטן מאוד). אבל, אם יש לך משפחה הסיוויק תהיה טובה ומרווחת יותר, ואם אמינות ונוחות יותר עושים לך את זה ואתה לא נוסע הרבה, הסובארו צריכה להיות הבחירה.

בהצלחה.

פורסם
היא נפוצה ומשעממת והביטוחים שלה גם כן יקרים יחסית בגלל שמדובר ברכב "גניב".

אני בספק שיש מישהו (חוץ מאבא שלי) שמבטח רכב משנתון כזה בביטוח מקיף, כך שעצם היותו רכב גניב לא אמורה להשפיע כבר על תשלום הביטוח.

מה שאני יכולה להוסיף לדיון, זה שאבא שלי מחזיק בלאנטיס 2000 מיום עלייתה לכביש (13 וחצי שנים) כמות הפעמים שהוא נכנס למוסך שלא למטרת טיפול שיגרתי אפשר לספור על פחות משתי כפות הידיים, וגם כשזה קרה, מדובר בבלאי סביר.

דוד שלי החזיק עד לא מזמן איפרזה 98 ידנית דור אחד לפני המדובר, גם כן יד 1) כך שבכל ארוחה משפחתית היינו מגיעים לדיונים של מאזדה נגד סובארו צריכת הדלק והכו'. המאזדה האוטומטית הראתה נתונים יותר טובים מהאימפרזה הידנית. 1:11 למאזדה ו1:9 לאימפרזה. כאשר המאזדה בירושלים והאימפרזה בחיפה, כך שתנאי דרך זהים.

בגדול, אני לא חושבת שאפשר לטעות בקניה של אחת מהן, פשוט צריך לחפש את האקזמפלר השמור ביותר.

Mini Cooper S R56 - לכיף

• תוכן חדש...