Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4562 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא חברות קיקיוניות אלא חברות מוכרות: אינטרנט ביטוח סלולר ועוד.מרגע שפרטי כרטיס האשראי בידיהן, הן עושות בו כרצונן. בין היתר מוקדן מתקשר ומציע שרות, הלקוח מסרב ואף לא מתעניין אך החל מאותו תאריך הוא מחוייב.

http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000905188#fromelement=hp_morearticles

שאלות למבינים:

מדוע זה מתאפשר?

למי ניתן לפנות בנושאים אלו? ניתן לפנות לחברת האשראי, זה הליך ארוך ולא תמיד מועיל.

אם צריך להגיע לבית המשפט וניתן להוכיח הדברים, במקרה הטוב החברה תחוייב בהחזר, ודאי לא בקנס מרתיע, לכן שיטית מצליח משתלמת.[מוזמנים לתקן אותי כאן אם אני טועה]

באיזה חברות יש "נטייה" חזקה לכיוון הזה?

חוץ מהצרכן, למי אכפת?

הערה: כן, אני יודע שיש טעויות ויודע שיש רמאים. ההתרשמות הסוביקטיבית שלי היא שבתקשורת מתייחסים בעיקר לכמה רמאים קטנים, לא לרמאות הממוסדת של חברות גדולות. בתקשורת חכמים על [רמאים] חלשים.

פורסם

חלק מהחברות הגדולות יורות לכל הכיוונים כדי להרוויח את לחמן לא כל כך ביושר.

אני לא יודע אם מדובר במדיניות מכוונת, או יוזמה אישית של פקידים בדרגים שונים, אבל זה בהחלט מכעיס ומשהו שצריכים להיות מודעים אליו. לא מדובר גם רק במקרים של פרטי כרטיס אשראי, אלא שיטות מצליח שונות ומשונות, והכל כשר כדי לגרום לנו לשלם עוד.

לי היה מקרה לפי כמה שנים, בו קיבלתי שיחה מנציגה נחמה מאוד של בזק בינלאומי, שהיה לה את כל הפרטים שלי והציעה לי להגדיל את מהירות הגלישה באינטרנט. לאחר שהסכמתי, ונתקנו את השיחה, ראיתי שהמהירות לא משתנה. עשיתי כמה ברורים וגיליתי שהייתי צריך לעדכן גם את הקו עצמו, שזה כבר דרך בזק ולא בזק בינלאומי (עד היום אני לא בטוח אם מדובר בשתי חברות שונות ממש). לאחר שעשיתי גם את זה, והתחייבתי לשלם עוד כמה שקלים בחודש גם להם, חיכיתי בסובלנות לשינוי בקצב הגלישה, וכשזה לא קרה - פניתי שוב לבזק בינלאומי ולתדהמתי נציג השירות שלהם אמר לי שמעולם נציגה מטעמם לא התקשרה אלי, שאין להם בכלל חבילה במחיר שהוצע לי ושעלי לשלם פי 2 יותר בערך ממה שהציעה לי חברתו לעבודה כשעתיים לפני.

מה הטריק פה? הם מציעים לך שדרוג, אלא שהשדרוג מחייב אותך גם לשנות את התשתית ושם דורשים מחויבות לשנה שאי אפשר לבטל. אחרי שאתה מתייחב לשנה, אתה מגלה שבעצם לא באמת הציעו לך שדרוג, אבל אם אתה רוצה השדרוג אפשרי, אך המחיר גבוה יותר. עכשיו לך תוכיח שצלצלו אליך ושכבר הבטיחו לך משהו אחר.

במקרה הספיציפי הזה, לאחר שעתיים של צרחות שלא הצלחתי להוציא מעצמי באף סיטואציה אחרת בחיים, זכיתי לקבל את המחיר שהובטח לי מלכתחילה. כשסיפרתי על המקרה הזה לחברים לעבודה ומכרים אחרים, גיליתי שעוד 4-5 חברים זכו לשיחות דומות.

כן, גם זו דרך להרוויח כסף. אני לא חושב שקיים פתרון אחד לדברים האלו. רק עוד ועוד מריבות, עד שבסוף מנצחים, גם אם זה דורש ללכת לבית משפט, בסופו של דבר.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

האחריות היא של הנהלת החברות, גם אם הונאת הלקוחות איננה מדיניות מוצהרת.

1. הן מתמרצות את עובדיה המוכרנים בדמות בונוסים שמנים על מכירות ולא קונסים/מענישים/מפטרים עקב הולכת הלקוחות שולל.

2. הן מאפשרות טכנית את ההונאה (להבדיל מחברות רבות שמקפידות שלא לשמור את פרטי האשראי).

:turn-l:
פורסם

אני נוטה להסכים אך מתוך הערכה, לא ידיעה.

שמתי לב שהכותרת שלי שגוייה, ניתן לתקן אם רוצים לחיובי אשראי בגין עסקאות שלא בוצעו.

מטרידה אותי השרשרת: אתיקה נמוכה בחברות, חוסר מודעות התקשורת, חוסר אכפתיות של המחוקק[יתכן שאני טועה, שיש חוקים ותקנות שכמעט לא נאכפים, חוסר ענישה ע"י הרשות השופטת. יתכן שגם הצרכנים- אנחנו אשמים שאיננו מענישים חברות כאלו אך זה קשה כאשר כללי המשחק מוטים מאוד לכיוון ספקי השרות.

בכל אופן, כשזו כמעט נורמה, מה לנו להלין על חברות קיקיוניות ורמאיות? למה להן אסור? הרי רמאות זו שיטה מקובלת, רק להיות רמאי כושל זו בעייה.

פורסם

המצב מצד חברות האשראי לא רע בארץ.

אני יכול להגיד לך שאני עשיתי חברות במועדון של איזו רשת כאשר החברות עולה כ-300 ש"ח לשנה והם פורסים את זה ל-17 תשלומים ובדף פירוט של הכרטיס זה מופיע תחת סעיף של תשלומים. עד פה הכל בסדר.

חודשיים לאחר שירד החיוב האחרון, אני רואה שהם ממשיכים לחייב אבל תחת סעיף של הוראת קבע מה שאומר שהם חייבו אותי כבר 2 תשלומים בהוראת קבע.

פניתי לחברת האשראי והסברתי להם את המצב, המוקדנית הפסיקה את החיוב הזה באותו הרגע ובנוסף זיכתה אותי על אותם חודשיים שחוייבתי ללא הסכמתי (לטענתי). כמובן שהעניין הועבר לבדיקה מול אותה הרשת ואם יתברר שאני צודק, הכסף נשאר אצלי ואם לא, הכסף ירד לי בחיוב הבא לטובת אותה רשת אבל לא יהיו חיובים נוספים ללא הרשאה מפורשת שלי לחברת האשראי.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

בגלל דברים כאלה אין אצלי חיובים טלפוניים.

כל מי שרוצה את פרטי האשראי שלי הם לא נמסרים בטלפון אלא רק בפקס ששם אני כותב בדיוק מה מותר לחייב ומה לא. כשיש ויכוח יש לי מסמך ביד שמגדיר את הכל בצורה מפורשת.

יכול להיות שכולם צדיקים והחיובין נעשים בגלל טעות תמימה אבל אם אני יכול למנוע מראש את הפגיעה בי בגלל אותה טעות אז אני מונע את זה מראש.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

נהג לילה, רעיון יפה אך לא לגמרי הבנתי איך הוא מיושם: נניח שגבו ממך גביית יתר, יש בידך נייר שמציין במפורש על מה הסכמת לשלם. הם אישרו אותו? איזה תוקף יש לזה? אולי ישבת וכתבת הרגע? ברור לי שאני מפספס משהו.

כמובן, גם כאן אתה צריך לרדוף אחריהם.

אגב, נדמה לי ידוע לי מה חברת הטלויזיה ההרעה במיוחד וכן ספקית האינטרנט. אני לא בטוח לגבי הסלולרי והביטוח ולגבי ה"מצטיינים"

בתחומים נוספים.

פורסם
נהג לילה, רעיון יפה אך לא לגמרי הבנתי איך הוא מיושם: נניח שגבו ממך גביית יתר, יש בידך נייר שמציין במפורש על מה הסכמת לשלם. הם אישרו אותו? איזה תוקף יש לזה? אולי ישבת וכתבת הרגע? ברור לי שאני מפספס משהו.

כמובן, גם כאן אתה צריך לרדוף אחריהם.

אגב, נדמה לי ידוע לי מה חברת הטלויזיה ההרעה במיוחד וכן ספקית האינטרנט. אני לא בטוח לגבי הסלולרי והביטוח ולגבי ה"מצטיינים"

בתחומים נוספים.

יש לך פקס עם אישור משלוח שיש בו פירוט ותאריך. לרוב עצם זה שאתה אומר להם שיש לך מסמך שכתוב בו XYZ כדי שיבטלו את החיוב ואם לא עוזר אז מפקססים את זה לחברת האשראי ובזה נגמר הסיפור (מניסיון עם ספק אינטרנט בעבודה).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
חלק מהחברות הגדולות יורות לכל הכיוונים כדי להרוויח את לחמן לא כל כך ביושר.

יש את שיטת מצליח שלהם כמו שירותים למיניהם שדוחפים "קח זה חצי שנה -שנה חינם ללא חיוב אח"כ תבטל מה אכפת לך"

הייתי מקבל בחמישי קבוע סמס של יתרת העו"ש מדיסקונט עד שחלפה לה שנה והם התחילו לקחת כמעט 12 ש"ח בחודש על 4 סמס מסכנים שהם שולחים לי... ואני עוד מרוב טיפשות ועצלנות נתתי להם לסחוט ממני את "העמלה" מספר חודשים.

מיותר לציין את חוסר המידע על מנת להטעות כמו החבילה שלקחתי מסלקום לשנה במחיר של "75 שח" (95 בפועל) לחודש.. מה שהם לא אמרו שזה לא כולל מע"מ.., לא בטלפון ,לא בסניף ולא היונה ששירתה איתי שמשדלת חברים שלה בפייסבוק כדי לעשות קופה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לי יש מקרה מוזר שכמה שזה נשמע הזוי, עוד לא התפניתי לטפל בו. שמתי לב שיורדים לי כל חודש 160 ש"ח בדיוק, לטובת חברת הביטוח "9000000". יש לי ביטוח רכב אצלהם, אבל שילמתי את החובה והצד ג' בתשלום אחד. בסוג התשלום כתוב "הוראת קבע". מרגיז מאוד.

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם

חברת האשראי אינה הבעיה בנושא כזה. היא רק מסלקה שמעבירה כסף ממך לספק.

היא לא מכרה לך שום דבר ולא לוקחת עבור עצמה שום דבר (את העמלה הסוחר משלם, לא אתה).

אם הספק שולח אליה דרישת תשלום בשיטת מצליח או נסיון לחלוב משהו מעבר למוסכם - הבעיה שלך היא עם הספק.

אבל, חברות האשראי מטפלות מהר ויעיל בכל פניה של לקוח שטוען שגבו ממנו כסף במרמה או טעות.

אם לא קבלת מוצר , ובלי התחכמויות כאלו ואחרות שלפעמים מקובלות בישראל שלנו, או יש חיוב שאינך מכיר בכלל את מוצאו - מתבצעת בדיקה והכסף מעוכב או מוחזר תוך זמן קצר.

טענות של גביית יתר על מה שכן או לא אישרת למוקדן'נית - בדרך כלל לא יטופלו כי פה יש ספקות והטיפול הוא של הצרכן מול הספק.

אפשר לנסות להתלונן במשרד הממשלתי הרלבנטי (אנרגיה, תקשורת) או גופי פיקוח שיש. איני מיודע כמה שיניים יש להם ומה היעילות בטיפול. לפעמים השיטה צריכה להיות פרסום המקרה ברשת, אם כי גם שם כבר ראינו שאפילו לחברות גדולות זה לא מזיז.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

באיזה חברות יש "נטייה" חזקה לכיוון הזה?

אדם חכם כנראה לא יענה על השאלה הזו כדי לא להתקל בעו"ד ממולחים ובתביעות לשון הרע.

הכתבה מזכירה את 013 - נטויז'ן. מקריאה באינטרנט, הם לא לבד.

אני חושש הרשימה הנגדית, של ה"צדיקים" קצרה יותר. אני יכול להעיד שב-7 שנים האחרונות, "יס" נהגו בהגינות ושקיפות מלאים איתי ומעולם לא ביצעו תרגילי "מצליח", ולכן, לצערי, אני "תקוע" איתם.

:turn-l:
  • תוכן חדש...