Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4568 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רוצה להנחית בעזרת האקולייזר מס' תדרים.

500-700 ב3DB, ו700-1500 ב6DB.

יש לי אופצייה לקבוע גם את הQ.

איך אני עושה זאת בצורה הטובה ביותר? (איזה Q, כמה תדרי אמצע לבחור, בכמה להנחית כל אחד מהם).

האלמנט הסורר - סיז רפרנס

יחידת הראש - F1

פורסם

הנתון הכי חשוב שלא ציינת הוא - מה היא רזולוציית האקולייזר בF1?

שליש אוקטבה? 31 ערוצים לכל התחום.

רבע אוקטבה? הפסקתי לספור :-D

ואני יוצא מתוך נקודת הנחה שאתה משתמש באקולייזר שהשיטה שלו היא PEAK ולא מדף עליון או מדף תחתון (הנחתה או הגברה גורפת מנקודת ההשוואה) אחרת לQ אין ממש משמעות עד כמה שזכור לי, לפחות משימוש בMDSP.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

הרזולוצייה היא שליש אוקטבה, 31 ערוצים לכל התחום. (עבור הQ הרזולוצייה אפילו מגיעה לשישית אוקטבה).

אני עובד עם האקולייזר הפרמטרי, והוא עובד לפי פיק (בגרפי אין בכלל אופצייה לקבוע את הQ).

היום קצת שיחקתי עם זה, וכיילתי 3 תדרים מרכזיים.

630 הרץ (אם אני זוכר נכון), Q=3 הנחתה ב-3DB.

1100 הרץ, Q=2 הנחתה ב-3DB.

ולבסוף 2KHZ, Q=5 הנחתה ב-3DB.

ואחרי זה שיניתי את נקודת החיתוך של המידבאס שייחתך בLPF בתדר 4.5KHZ במקום ב3.6KHZ.

אין לי מכשיר RTA או SPL ודיסק בדיקה, כך שאני מסתמך על האוזן שלי (שאיך אומר בעדינות, לא הכי מוזיקאלית).

פורסם

אז איך אתה קובע את הטווחים שאתה רוצה להנחית ואת ההנחתות, לפי אוזן לא מוזיקלית?

מתחדשת*

פורסם

הסתמכות על גרף ההענות של האלמנט, וכן לפי ניסוי של נקודות חיתוך שונות עבור המידבאס.

הבעיה היא שיש תדר או הרמוניה שגומרות את האוזן (ולא רק לי), אחרי שקראתי עוד חומר (נוסף על מה שכבר קראתי) לגבי המידבאס, ואחרי שבידדתי שהבעיה היא אכן במידבאס ולא בטוויטר, חתכתי את המידבאס בLP בתדר של 600 - והפלא ופלא, נעלם האוסף תדרים המעצבנים - אבל גם כל המיד נעלם, ולכן החלטתי להעזר באוקלייזר, להנחית מספיק כדי להעלים את ההרמוניות, אבל לא יותר מדי כדי לא להעלים את תחום המיד.

ועוד דבר קטן, כשאני אומר אוזן לא מוזיקאלית, אני בעצם מתכוון חוסר היכולת לשמוע צליל מסויים ולהגיד מהו התדר במדוייק, אם אתה מסוגל כל הכבוד!

פורסם

ברור שאני לא יכול.

לרגע לא התיימרתי לומר שמישהו כן יכול.

חוץ מאליקו, שגם יודע לזהות פאזה לא נכונה ודרגת חיתוך של הקרוס.

גרף ההיענות של אלמנט במעבדה לא מאד רלוונטי להתנהגות שלו ברכב, עם כל המסביב.

תמצא חבר עם RTA, או לחילופין אפליקציה מספיק טובה, ותזהה את התדר הסורר במקום שהראש שלך נמצא ברכב.

או לחילופין ניסוי וטעיה עד שתהיה מרוצה.

בהצלחה עם זה, אגב :lol:

מתחדשת*

פורסם

ברור לי שגרף הענות במעבדה רחוק ממה שיהיה בתכלס, אגב, במבחן של ZAPH AUDIO לאלמנט גרף שטוח מ100 הרץ ועד 4 קילו-הרץ כך שלך תדע איך האלמנט מתנהג באמת.

בכל אופן, מאז ההתקנה הראשונית היה את התופעה הזו שמאוד הציקה, בהתחלה שיחקתי עם נקודות החיתוך ולא הצלחתי לפתור אותה, אח"כ בודדתי שזה רק מהמידבאס (כשכיביתי את הטוויטרים לחלוטין עדיין התרחשה התופעה), ואז בשיתוף גרף ההענות, ותגובות מכל מיני בעלי האלמנט בחול החלטתי להוריד כל פעם את נקודת החיתוך של האלמנט עד שהתופעה פסקה.

נ.ב. עם RTA חינמי לאנדרואיד וקובץ PINK NOISE הראה שיש ספייק באזור ה1-3 קילו הרץ ואז באזור ה6-8 קילו הרץ (אבל זה למפריע במיוחד).

פורסם

קודם כל תברר מה הערכים של הq בכדי לדעת עד כמה ההשפעה שלו רחבה או צרה בין תדר הנושא לבין שני התדרים הגובלים.

ככה אתה תדע טוב יותר מה אתה באמת עושה, אבל בלי שיקוף של rta אתה בתכלס מגשש באפלה.

לא שזה כזה נורא אבל זה לא המצב האידאלי.

יש תדרים כואבים במיוחד לאוזן כמו 400 הרץ או 1 קילו הרץ שלא לדבר על אזור ה2.5 או ה8.

הrta בסמארטפונים לא רע סהכ אבל אל תסתמך עליו בשום פנים ואופן על כל דבר מתחת ל1 קילו.

יש כאלה שלא קוראים שום דבר אמיתי בתחום הזה ויותר גרוע יש כאלה שמציגים שם משהו לא נכון

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

ערך הQ הקטן ביותר הוא 0.5, אבל ההשפעה היא הפוכה לחלוטין.

אני מסתמך על הטבלה בקישור הבא: http://www.rane.com/note170.html

בגדול יש שם טבלה שמקשרת בין ה-Q לבין רוחב הפס באוקטבות ביחס לתדר האמצע.

אם לדוגמא אבחר בתדר 1000 הרץ, ב-Q=1.414 ההשפעה תיהיה אוקטבה אחת, כלומר יהיה שיא שלילי שיתחיל מ750 הרץ ששיאו יהיה ב-1000, ויחזור חזרה למצב הרגיל ב1250 הרץ.

פורסם

תעבוד עם הQ הקטן ביותר עם ככה ותישאר בPEAK - ההשפעה היא מאוד גורפת כבר בQ הזה ולפי מה שאני מבין אין לך בעיות ביחידת הראש שדורשות כזאת איקולציה מאסיבית (F1 בכל זאת) השאלה היא עד כמה צריך באמת לתקן את תוצאות החיים האמיתיים בתוך הקבינה לאחר שהצליל יצא מהרמקולים.

מציע לך לא לוותר על האפשרות לעשות RTA מדוייק לרכב - אתה תדע בדיוק מה משגע אותך.

Pioneer TS-X150

פורסם

עד כמה צריך? אני מוכן לקפוץ דרך ראש העין בדרך לצפון ביום רביעי בבוקר ותשמע בעצמך.

אגב, יכול להיות שבכלל מדובר בהדים/החזרים כך שהכל יכול להיות.

פורסם

יורי ממה שקורה/קרה אצלי הפיקים המעצבים הופיעו באזורי השילוב בין המיד לטוויטר, החלטתי לא לשבור עם זה את הראש עד שיגיעו המידים החדשים, ביינתיים יצרתי "בור" קטן בין המיד לטוויטר וזה דיי נעלם, יכול להיות שעוד קצת התעקשות עם ה TA גם תעזור.

בכל אופן דיי לצרה בשעתה - כשיגיעו המידים נסדר את זה, נסה למצוא פתרון זמני עד שתתקין את המידים- כל מה שתעשה עד אז יצטרך להמחק.

SCANSPEAK

פורסם
עד כמה צריך? אני מוכן לקפוץ דרך ראש העין בדרך לצפון ביום רביעי בבוקר ותשמע בעצמך.

אגב, יכול להיות שבכלל מדובר בהדים/החזרים כך שהכל יכול להיות.

יורי,

אתה מוזמן לראש העין - רק לא השבוע הזה לצערי - יותר מידי דברים שאני צריך להספיק לעשות.

כמו שאתה יודע יש לי לפטופ עם REW 5 ומיקרופון UMIK1 של MDSP אז ככה שאנחנו יכולים לקחת על הרכב שלך קריאה מדוייקת ולעשות תיקונים כנדרש.

אבל לא השבוע - דבר איתי שבוע הבא ואנסה לעזור לך.

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...