Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4587 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לכל המתעניינים בנושא -

ראו את רשימת הסיומות של מספרי הרישוי בישראל - פרק חדש שהוספתי לערך "לוחית רישוי" בויקיפדיה העברית, על סמך מחקר סטטיסטי שעשיתי על בסיס מדגם של 2,015 מכוניות משומשות מתוך אתרי מכוניות יד שניה יד2 ו- WinWin.

כיוון שאני חדש כאן בפורום, אני לא יכול לפרסם קישורים עדיין. אז למתעניינים: פשוט גשו לערך הנ"ל בויקיפדיה...

לשימושכם!

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אתה מוזמן לעדכן גם את סיומת 58 - סוזוקי חזרו להשתמש בה, גם סקניה. אני מניח שעוד יצרנים יצטרפו בהמשך.

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם

סיומת 20 - מרצדס עד שנת 98 אני חושב...

ובכל מקרה, לא התייחסת ללוחיות המעניינות של רכבים שעברו עמדה מס' 1:

רכבי משטרה-צה"ל בדימוס.

פעם הם קיבלו סופית 00 או 15, עם השנים נהיו עם תחילית 9 אך עם סיומות 57 14 60 61 62

יאאלה, איך בא לי ג'חנון עכשיו...

פורסם

סדרות מספרי הרישוי בשנות ה-80 מחולקות גם הן לשתי תקופות:

בשנים 1980-1983 הספרה הראשונה ציינה את אזור הרישוי - 1-5 איזור המרכז, 6 את ירושלים, 7-8 הצפון ו-9 הדרום (בדומה לחלוקה בתקופה 5 ו-6 ספרות). החל מ-1984 שונתה השיטה, והקידומת (2 ספרות) הוצמדה ליבואן מסויים, שיטה הנוהגת עד היום.

לגבי הסיומת - בשנים 1982-3 הסדרות המסתימות בשנים נגמרו לפני תום השנה, ועל כן חולקו גם מספרים בסיומות 52 ו-53 בהתאמה [לי אישית היה רכב עם מספר בתבנית 15XXX52 שעלה לכביש באוגוסט 1982 (סוף שנת הדגם)]. בטבלה שלך מצויין כי כלי רכב מסחריים החלו לקבל את הסיומת 5X מ-1985, אני חושב (אבל לא בטוח) שהדבר קרה ב-1984 עם המעבר לקידומות המוצמדות ליבואנים.

וענין אחרון - הקידומות והסיומות מוצמדות ליבואנמים, לא ליצרנים. כך תוכל, למשל, למצוא את פורד ומאזדה או את סוזוקי קרייזלר וג'יפ בתוך אותן סדרות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הסיומת 09 לאלפא היתה רק בשנת 90', אז יובאו ע"י ספרינט מוטורס.

באותה סיומת, 09, השתמש גם הטנדר FSO שכונה בארץ פולונז, ויובא הנה ב 94' בלבד.

בלוחית בעלת 6 ספרות החלו להשתמש מתחילת שנת הדגם 62' והמספר הראשוני של מכוניות מאזור המרכז היה 201-001.

מספר שהחל ב 100 העיד על מכונית דיפלומטית לשעבר.

שנת הדגם 79' היתה ארוכה במיוחד, מאחר ומשרד הרישוי לא נערך למעבר ללוחיות בנות 7 ספרות, ולכן שנת הדגם 80' היתה קצרה יחסית.

בשנות ה 80' מכוניות שמספר הרישוי שלהן התחיל ב 1 היו לרוב מיבוא אישי.

אפשר בעיקרון לשוב ולהשתמש במיספרים משנות ה 80'; העיניין הוא שכל עוד לא הורדה המכונית מהכביש, היא עדיין שייכת באופן חוקי לבעליה, ולא מעט אנשים פשוט לא השביתו רישומית את המכונית במשרד הרישוי, והיא עדיין רשומה על שמם.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

במשך יותר מעשור הסיומת 01 הוצמדה לאוטובוסים של אגד ודן.

לגבי אגד, הקידומות התחלקו באופן הבא:

83 + 85 + 87 : אוטובוס עירוני, מפרקי ומיניבוס

84 + 86 + 88 : אוטובוס בינעירוני וקומותיים

האוטובוסים של דן קיבלו קידומת שהחלה בספרה 9.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

תיקון קטנטן. סובארו עשו שימוש בסיומת 03 עד לסוף 1993. מכוניות שנרשמו משנת ייצור 1994 קיבלו סיומת 08.

LOTUS ELAN PLUS 2 S130 1972, MG MIDGET 1963

CJ-7 GOLDEN EAGLE 1978, טילון ICM 1960,1962,1959....אופנוע "צבי"

וספה 1957, 1959,1963 ..."גיפ'" פורד GPW 1943..ב ס א WM20 1940 ועוד..

פורסם
כל הכבוד! נושא שמעניין אותי באופן אישי. הנה הקישור:

תודה רבה!

אתה מוזמן לעדכן גם את סיומת 58 - סוזוקי חזרו להשתמש בה, גם סקניה. אני מניח שעוד יצרנים יצטרפו בהמשך.

לכל המבקשים לעדכן - אני הייתי רוצה לשמור על הערך בויקיפדיה ככזה שיש לו כמה שיותר הוכחות במציאות. כיוון שהטבלה מבוססת על רכבים אמיתיים, אני רוצה להמשיך ולהתבסס על כאלה. אני יכול להסתמך על אנשים שמכריזים שיש להם רכב עם סיומת שמעדכנת נתון בטבלה (כמו MoshE86 - אעדכן את המידע הזה בטבלה). בכל מקרה לא הייתי רוצה להסתמך על ידע אישי או השערות... לכן הסליחה עם כל אלה שיש להם ידע בנושא (ואני משוכנע שיש כאלה עם ידע עצום).

בכל מקרה, לא התייחסת ללוחיות המעניינות של רכבים שעברו עמדה מס' 1:

רכבי משטרה-צה"ל בדימוס.

פעם הם קיבלו סופית 00 או 15, עם השנים נהיו עם תחילית 9 אך עם סיומות 57 14 60 61 62

נכון, כי הטבלה מבוססת על רכבים משומשים שיש ביניהם גם רכבים שאת/ה מזכיר/ה.

סדרות מספרי הרישוי בשנות ה-80 מחולקות גם הן לשתי תקופות:

בשנים 1980-1983 הספרה הראשונה ציינה את אזור הרישוי - 1-5 איזור המרכז, 6 את ירושלים, 7-8 הצפון ו-9 הדרום (בדומה לחלוקה בתקופה 5 ו-6 ספרות). החל מ-1984 שונתה השיטה, והקידומת (2 ספרות) הוצמדה ליבואן מסויים, שיטה הנוהגת עד היום.

כפי ששמת לב הטבלה מפרטת את הסיומות ולא את הקידומות, אבל זה מידע בהחלט מעניין...

לגבי הסיומת - בשנים 1982-3 הסדרות המסתימות בשנים נגמרו לפני תום השנה, ועל כן חולקו גם מספרים בסיומות 52 ו-53 בהתאמה [לי אישית היה רכב עם מספר בתבנית 15XXX52 שעלה לכביש באוגוסט 1982 (סוף שנת הדגם)]. בטבלה שלך מצויין כי כלי רכב מסחריים החלו לקבל את הסיומת 5X מ-1985, אני חושב (אבל לא בטוח) שהדבר קרה ב-1984 עם המעבר לקידומות המוצמדות ליבואנים.

וענין אחרון - הקידומות והסיומות מוצמדות ליבואנמים, לא ליצרנים. כך תוכל, למשל, למצוא את פורד ומאזדה או את סוזוקי קרייזלר וג'יפ בתוך אותן סדרות.

כיוון שהיה לך רכב משנת 1982 עם סיומת 52, אעדכן את הטבלה בהתאם.

לגבי יצרנים/יבואנים - התלבטתי בעניין הזה איך להציג את הטבלה. החלטתי על יצרנים כי אלו הם הנתונים שיש לי מאתרי המכוניות המשומשות. אבל זה בהחלט בא לידי ביטוי, כי בדרך כלל אם מופיעה פורד תמיד תופיע מאזדה באותה שורה בטבלה.

בכל מקרה, הזכרתי את זה בגוף הפרק, לפני הטבלה: "...ב-1990 הסיומות החלו להיקבע על פי יבואן כלי הרכב, אך לא לפי מפתח קבוע".

הסיומת 09 לאלפא היתה רק בשנת 90', אז יובאו ע"י ספרינט מוטורס.

באותה סיומת, 09, השתמש גם הטנדר FSO שכונה בארץ פולונז, ויובא הנה ב 94' בלבד.

אבדוק את נושא האלפא...

לגבי FSO, לא שמעתי על הרכב הזה עד עתה... תודה על המידע!

פורסם

מענין שבויקיפדיה ישנה דוגמה ללוחית רישוי מאילינוי שרשום בה הספרה 10 והמילה באנגלית-עברית ESER.

• תוכן חדש...