Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שברולט אבאו 07

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4601 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

מישהו מכיר, חווה או שמע על שברולט אבאו?

האם שווה לגעת ברכב? תקלות? טיפולים?

האם הוא איכותי?

תודה

hyundai GETZ 07 1.4L

פורסם

רכב פח, לאישתי היה את הרכב הזה במשך למעלה משנתיים

מעבר לעיצוב סביר, הוא רכב קטן, אוכל יותר מדי דלק, לא אמין בכלל, חלפים יחסית זולים לפי מיטב זכרוני

בתאונה הכי קטנה במהירות אפסית (20 קמ"ש) כל הפגוש הקידמי של הרכב התעקם כאילו נסעה לפחות 120 קמ"ש, והרכב השני (גרמני) בקושי קרה לו משהו מעבר לשריטה ושקע קטן

מדובר ברכב זול ללא שוק שיהיה קשה מאוד למכור בהמשך (מצד שני קנייה בזול כעת) אבל עדיף לך במסגרת התקציב לרדת מעט בשנתון ולקחת רכב אמין יותר, חסכוני יותר, ומעל הכול בטיחותי

פורסם

דפדף הלאה, זוועה מוטורית עם כוכב וחצי בטיחות.

למעט תא מטען גדול ומזגן אין בחתיכת פח הזה שום דבר שיש להתעקב עבורו.

היתה לי אחת מהעבודה למשך חצי שנה- ברוך שפטרנו!

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

לא מכיר את הרכב. אבל השם הרע שלו זה סוג של קונצנזוס.

מצד שני כל החסרונות הללו יכולים לקבל ביטוי ביתרון אדיר בעלות הרכישה.

תמיד מצחיק אותי שאנשים מייעצים כאן ופוסלים רכב כי יהיה קשה למכור אותו. אם קשה למכור אז קל לקנות...

קושי במכירה הוא שיקול לרעה רק אם לא מקבלים מחיר טוב בקניה.

פורסם

כמו שנאמר פה כבר, הרכב לא טוב בשום דבר.

אולי המחיר קורץ אבל מה שזול עולה לאחר מכן ביוקר.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

אני לא חושב שצריך לפסול מראש, לא בטוח שמאזדה לאנטיס שנת 98 במחיר של אביאו 07 זה בהכרח איזה שוס גדול.

המחיר כ"כ נמוך והשוק כ"כ מחורבן, שאין מה להפסיד בכלל. מקסימום בעוד 3 שנים הוא ימכור אותו ב-5K לילד בן 17 שרוצה רכב לפני גיוס.

פורסם

גם אני לא חושב שצריך ישר לפסול את הרכב הזה. מחיר הרכישה שלו נמוך מאוד ובתמורה הוא מקבל רכב משנתון מתקדם יחסית, עיצוב של רכב די מודרני ונוחות נסיעה סבירה ביותר.

בסך הכל מדובר ברכב שלא מצטיין בדבר, ואפילו נכשל בלא מעט פרמטרים. אבל כמו שאמר המגיב מעליי - לא בטוח שרכב כמו מאזדה לאנטיס, סוזוקי בלנו או סובארו אימפרזה משנת 98 יתנו תמורה עדיפה.

האוויאו מכונית די מרווחת ביחס לגודל שלה, נוחות הנסיעה בסדר, מושבים לא ממש נוחים ומרגישים זולים מאוד (כמו כל הרכב), בידוד רעשים לוקה בחסר, התנהגות כביש ירודה. הרבה תת היגוי, גם כשלא מגזימים יותר מדי, זוויות גלגול מטורפות ותחושה לא ממש יציבה בפניות מהירות מהממוצע ובמהירות גבוהה בכבישים מהירים. הגה מציק, איכות הרכבה סבירה (ישנם פה ושם קצת קרקושים עם הזמן), שדה ראייה טוב (למעט מראות מציקות), בלמים חלשים, איכות חומרים מהרמה הנמוכה, ביקוש שכמעט ולא קיים. בקשר ליחידת ההנעה מנוע עצמו לא חלש, אבל בשידוך לתיבה אוטומטית מסרסת ומהלך דוושה ארוך התחושה עצלה למדי. צריכת הדלק גם היא לא מהטובות בלשון המעטה.

הבטיחות של הרכב מתחלקת ל-2. ציון הבטיחות של דגם הסדאן (אוואו BIG) הוא כוכב וחצי במבחן הריסוק האירופי. לעומת זאת ציון הבטיחות של דגם ה-5 דלתות הוא 3 כוכבים באותו מבחן (ראה קישור מצורף):

http://www.euroncap.com/tests/chevrolet_kalos_2006/256.aspx

בקיצור לשאלותיך המרכזיות:

האם שווה לגעת ברכב? תלוי במצב שלו ובמחיר. בכללי לא הרכב הכי מומלץ, אבל אם מצאת דגם 5 דלתות שמור, מטופל במחיר טוב, והרכב עצמו מתאים לך, אז תלך על זה.

תקלות? הרכב ממש אמין. תקלות חשמל פה ושם צצות מדי פעם, רצועת טיימינג שיכולה להיקרע ותצריך החלפה של כל הראש מנוע (לי קרה באופטרה 3 פעמים תוך שנה וחצי/שנתיים), מנורת צ'ק אנג'ן שאוהבת להידלק, מנוע נוטה לזייף לפעמים ועוד קצת. בצע חיפוש כאן בפורום, אני מאמין שיש לא מעט מידע.

טיפולים? כל 15 אלף ק"מ. מחירי הטיפולים זולים יחסית ומומלץ לבצע אותם בזמן. אחרת מתחילים הבעיות. אוואו שמורה תהיה זולה לאחזקה (למעט הדלק) ואמינה יחסית.

איכותי? ממש לא. רחוק מזה...

בנוסף אני ממליץ לך לחפש יונדאי גטס או פיאט פונטו ספייס שיהיו לא פחות טובות מהאוואו ונמכרות גם הן במחירים נמוכים יחסית.

פורסם

יש הרבה דברים שאני מוכן להסכים איתם אבל פה אני חושב שמטעים אותו

תקציב לקנייה אוואו סבירה בשנתון 2007 היא סביב 20אלף שקל, מאיפה מביאים את זה שבמחיר הזה מביאים לאנטיס 98? באמת חברים, סביב עשרים אלף ניתן בקלות למצוא יפנית מתחילת שנות האלפיים (2002-2004) עם מצב השוק הנוכחי והיה תהיה עדיפה בכמה דרגות על פני ה"דייהו" של שברולט

זו הדעה שלי, אבל אם חשוב לו שנתון והוא מוכן להתפשר על בטיחות נמוכה שיהיה בהצלחה

פורסם

תקלות? הרכב ממש אמין. תקלות חשמל פה ושם צצות מדי פעם, רצועת טיימינג שיכולה להיקרע ותצריך החלפה של כל הראש מנוע (לי קרה באופטרה 3 פעמים תוך שנה וחצי/שנתיים), מנורת צ'ק אנג'ן שאוהבת להידלק, מנוע נוטה לזייף לפעמים ועוד קצת. בצע חיפוש כאן בפורום, אני מאמין שיש לא מעט מידע.

נשמע כמו סיבה לברוח מהשברולט כמו מאש

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

cars-@-lover

כתבת שהוא אמין בציניות אחרי כל המגילה הזו? או שבאמת התכוונת שהרכב אמין אחרי שמנית את כל הדברים האלה?

so far so good so what

פורסם

מתחיל להזכיר לי את הבחור הזה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=423871&highlight=%D7%93%D7%99%D7%99%D7%94%D7%95+%D7%A0%D7%95%D7%91%D7%99%D7%A8%D7%94

וכן, דייהו נובירה זה ח#א אוטו

בעצם טיימינג שנקרע כל חצי שנה לא קרה לי אפילו בדייהו נובירה

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
cars-@-lover

כתבת שהוא אמין בציניות אחרי כל המגילה הזו? או שבאמת התכוונת שהרכב אמין אחרי שמנית את כל הדברים האלה?

לדעתי הוא פשוט שכח את המילה ״לא״.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

רכב לא משתלם ולא מוצלח, דייהו במיטבה.

המחליפה שלה הרבה יותר טובה ומוצלחת.

כפי שנאמר הרכב גרוע יחסית בתחום הבטיחותי (לצורך העניין, אפילו שהציון בגרסת 5 הדלתות הוא גבוה יותר מזו של ה4 דלתות, עדיין מכוניות מהסגמנט הזה קיבלו ציונים עדיפים - גטס, סיריון, פונטו ספייס וכו' 4/5 כוכבים, גרנדה פונטו, רנו קליאו מ2006 ומעלה וכו' - 5/5 כוכבים).

גם צריכת הדלק והאמינות לא מי יודע מה, הביקוש לרכב גרוע שזה יתרון ברכישה וחסרון במכירה.

מעבר לכך אני ממליץ לעשות מאמץ ולקנות רכב נורמלי ולא משהו מעפן.

גטס לא מכונית יקרה, אך מאוד אמינה, תחזוקה זולה אפילו במורשה, בטיחות סבירה ברמות הגימור הגבוהות, צריכת הדלק בגרסאות הידניות טובה יחסית ובאוטומט החל מ2006 עם מנוע 1.4 צריכת הדלק סבירה. יש ביקוש למודלים במצב טוב.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תוכן חדש...