Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4596 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ניקו, אין ספק שיש שימוש יתר באנטיביוטיקה. חלק מזה נובע מלחץ של הקהל על הרופאים, וחלק גם מתבר עם המצברטת ידע (כלומר - מסתבר שיש מחלות שבהן אנטיביוטיקה אינה מועילה למרות שמסוגב במה שנראה כזהיום חיידקי). אבל לומר שהאנטיביוטיקה מיותרת - זו שטות מאין כמותה. חשוב על מחלה בנאלית - דלקת הגרון הסטרפטוקוקית: בלי אנטיביוטיקה המחלה חולפת לאחר שבוע ועם אנטיביוטיקה לאחר 7 ימים. אבל בכל זאת הטיפול האנטיביוטי חיוני, כיון שבזכותו נמנעים סיבוכים בלב ובכליות ומורסות ועוד כהנה וכהנה. שלא לדבר על זיהומים מסכני חיים שבהם טיפול אנטיביוטי מתאים ומהיר עושה הבדל בין החלמה למוות.

לגבי "מה שמאריך את תוחלת החיים" אין ספק שלרפואה המודרנית יש חלק נכבד בכך. אבל יש עוד מרכיבים לא פחות חשובים: אספקת מים זורמים, מערכות ביוב, אספקת מזון בשפע ועוד רכיבים רבים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
כן, אנטיביוטיקה זה גרוע.

זה רק העלה את תוחלת החיים מ-20 ל-80.

:roll:

אל תתפוס אותי על קטנות, התכוונתי לאנטיביוטיקה שניתנת לדברים לא רציניים

כמו במקרה כאן של אקנה.

התופעות לוואי כוללות בין היתר- כיבים בקיבה, בעיות כבד וכליות והרשימה רק ממשיכה.

במיוחד כשמדובר לטווח הארוך.

כן, אנטיביוטיקה זה מצויין, אבל לא לכל פיפס.

מינוציקלין לא יעיל כטיפול בחצ'קונים נקודה, זה רק הורג ומונע מחיידקים להתיישב,

מה שאומר שבתקופת הטיפול לא יהיו חצ'קונים, כי אין חיידקים, אבל שימון יתר

של הפנים יישאר וברגע שהטיפול ייפסק הם יחזרו.

פורסם
ניקו, אין ספק שיש שימוש יתר באנטיביוטיקה. חלק מזה נובע מלחץ של הקהל על הרופאים, וחלק גם מתבר עם המצברטת ידע (כלומר - מסתבר שיש מחלות שבהן אנטיביוטיקה אינה מועילה למרות שמסוגב במה שנראה כזהיום חיידקי). אבל לומר שהאנטיביוטיקה מיותרת - זו שטות מאין כמותה.

איפה אמרתי את זה?

עם צינון אפשר להתמודד לבד וזה לא נעים, לעומת זאת בדלקת קרום המוח מטפלים עם המון אנטיביוטיקה לוריד. לחילופין אם נתייחס לרפואה שאני ונקמיצ'י עוסקים בה, אתה מוזמן לנסות להגיד למישהו שסובל מדלקת חריפה בעקבות זיהום בשיני הבינה שהוא יצטרך לסבול מכאבים והגבלה בפתיחת הפה למשך שבועיים בלי טיפול אנטיביוטי או שלושה ארבעה ימים עם טיפול אנטיביוטי.

לצערי רופאים נותנים המון מרשמים לאנטיביוטיקה בגלל שהרפואה בארץ צריכה להתגונן מהמון תביעות.

כל מה שכתבת נכון. זה גם לא סותר את מה שאמרתי. סה"כ ציינתי שבמשך שנים קיימת מחלוקת. בנוסף, ציינתי בכלליות מאוד (נאמר על הקצה המזלג) את הנימוקים שכל צד מעלה. אין לי צד בעניין, ואני לא אומר שמשהו טוב או רע. סה"כ הצגתי את המצב הקיים, ואת הטענות של כל צד. בריאות למי ששותה וגם למי שלא.

בקשר למינוציקלין. נקמיצ'י צודק. הלה היא האנטיביוטיקה עם הכי הרבה אחוזי הצלחה בטיפול כנגד אקנה. אחריה רוליד. יעילה או לא זה כבר עניין של הגדרה.

נ.ב. אתם רופאי שיניים?

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
מר Z.

מינוציקלין מאוד יעיל בטיפול באקנה. נקודה.

אחרת לא היו רושמים אותו.

טיפולי המשך ושמירה על התפתחות מחדש זה משהו אחר.

למה אתה סתם זורק שטויות לאוויר?

מינוציקלין יעיל רק בתקופה שבה לוקחים אותו, אני לא אגזים אם אני אגיד של-90% מהאנשים

זה חוזר בהדרגה לאחר סיום הטיפול, גם אם שומרים על הפנים.

אני שוב אומר, מינוצקילין תמנע התפתחות של חיידקים על הפנים, אבל לא שימון יתר,

וברגע שתפסיק ליטול את התרופה, שום דבר לא ימנע מהחיידקים והשמנוניות להוציא ראשים לבנים חדשים.

פורסם

ואני אומר לך אישית שזה פתר לי את הבעיה וזה לא חזר.. כבר עבר שנה++

קיבלתי את זה כפתרון מהרופא בצבא כשניסיתי להוציא פטור זקן בגלל האקנה. לא נתן פטור המניאק.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם
ואני אומר לך אישית שזה פתר לי את הבעיה וזה לא חזר.. כבר עבר שנה++

קיבלתי את זה כפתרון מהרופא בצבא כשניסיתי להוציא פטור זקן בגלל האקנה. לא נתן פטור המניאק.

לא אמרתי שלכולם זה חוזר, לרוב הגדול כן.

פורסם

אני זורק שטויות לאוויר?! :shock:

יש לך איזה סטטיסטיקה לדברים שאתה פולט כאן?

חוץ מנדמה לי/נראה לי?

ובלי קשר זה שהאנטיביוטיקה גורמת למצב האקוטי לחלוף - היא כבר עשתה את שלה ומשאירה שטח נקי לטיפולי המשך.

אני חושב שאתה לא מבין ב-100% מה התפקיד של האנטיביוטיקה בטיפול רפואי

• תוכן חדש...