Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4587 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב,

לפני כחודש וחצי העברתי את הרכב טיפול 10 במוסך שבדרך כלל עושה עבודה טובה. החליפו שמנים ולא טיפלו באיזשהי בעיה לא רגילה. לפני כשלושה שבועות בעודי חונה בחניה מקורה, שמתי לב לכמה טיפות מרוכזת של שמן על הרצפה. יום אחרי בדקתי עם חתיכת קרטון ואכן יש 4 טיפות קרובות אחת לשניה שמטפטפות בקצב די מהיר (לאחר כמה שעות כבר ראיתי אותם).

פתחתי את המכסה מנוע, ושמתי לב שבאזור הפקק שבו מוזגים שמן מנוע יש כתם שמן. בדיקה מעמיקה יותר הראתה בריכות כלואות קטנות של שמן בסביבות המנוע וליד המצבר. לא לקחתי סיכון כמובן ובמשך שלושה שבועות אני בודק שמן מנוע, גיר והגה - ומד השמן לא משנה (נראה שיש קצת יותר מדי שמן גיר). מאחר ואני לא רואה נזילה בפועל, אני מניח שמה שאני רואה מהרכב זה לא נזילה אמיתית, אלה נזילה כתוצאה מכך שמישהו במוסך שפך בטעות שמן מנוע באזור המנוע - ומה שאני רואה על הכביש זהו שמן ניגר.

קניתי תרסיס לניקוי אזורים שמלאים שמן או גריז. הוצאתי את המצבר וניקתי כמה שיכולתי, אבל ישנם חלקים בחלק התחתון של הרכב שאני לא מגיע אליהם. חשוב לציין שהחלקים התחתונים של הרכב נראים לחים כל הזמן.

ולשאלה -

1. האם הגיוני שהשמן לא סיים לטפטף כחודש לאחר הטיפול? או שאני עדין רואה חלקים "לחים" בחלקו התחתון של הרכב? או שאולי בעצם ישנה נזילה כולשהי שהיא לא שמן מנוע,גיר או הגה שאני מפספס?

2. במקרה ואכן מדובר בפשלה של המוסך, איך אני יכול לנקות את השמן שממשיך לטפטף? הגישה לאזור לא ממש נוחה לנקיון ידני. או שאולי פשוט כדאי לחכות עוד חודש בתקווה שהשמן יטפטף לבד?

תודה!

פורסם

ניסתי להתייעץ עם חבר. הוא אמר לי שאולי כדאי לי לנקות את המנוע עם בקיטור. האם זה יפתור את הבעיה? איפה אפשר לבצע דבר כזה?

• תוכן חדש...