Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הצטרף חבר חדש לבית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4506 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מקובל לבינתיים שהוא מקשיב רק לך, אבל לאורך זמן רצוי שהוא יקשיב לכל חברי המשפחה.

בכל מקרה תמיד בהתחלה הכלב מתחבר לבן משפחה אחד יותר מלשאר ורואה בו מנהיג ולכן מקשיב לו. גם זה תלוי באישיות של הכלב.

לגבי המשחקי נשיכות - קודם כל תאסור עליו לחלוטין לנשוך אותך, זאת אומרת להגיד "לא" תקיף ולהושיב אותו ולא להתייחס לדקה או שתיים.

אחרי כמה ימים (בתנאי שסיימו להתחלף לו השיניים לחלוטין). תוכל לשחק איתו והוא יידע לא לנשוך, במקסימום לתפוס לך את היד עם השיניים מבלי ללחוץ.

הפיפי זה תקין לחלוטין לימים ראשונים, עם זאת רצוי שיתחנך מעכשיו לא לעשות פיפי בבית, בכל פעם שעושה פיפי בבית תגיד בטון כועס "אסור" ותכעס עליו לדקה-שתיים, בכל פעם שעשה פיפי בחוץ תן לו חטיף קטן.

ההתנייה הכפולה (כעס וחטיף) בדרך כלל גורמת לחינוך מהיר במיוחד בגזעים חכמים.

שים לב ששינוי בשגרה יכול לגרום לו לעשות לפעמים דווקא הפוך לחינוך. במקרה כזה ההתנייה הכפולה תחזיר אותו לתלם מהר.

עם הגדול שלי הגענו למצב שהוא מבין משפטים פשוטים כמו "לך תביא את הבובה" בהגייה רגילה, ומבלי שהבובה נמצאת באיזור בכלל.

חיסון משושה מגיע בדרך כלל בשלוש מנות (שתי מנות בהוריקן, הפרש של חודש בין המנות), חיסון כלבת מנה אחת שנתית ביחד עם תשלום אגרה, וכמובן שבב, עקרונית אין מניעה לעשות מנה של משושה יחד עם שבב וכלבת, ולרוב עושים זאת ביחד.

החיסון הנוסף יכול להיות נגד שעלת מכלאות, מחלה לא נעימה אבל לא נוראה בדרך כלל (דיי דומה לשפעת שלנו), חלק מהוטרינרים לא ממליצים לחסן עקב כך שהחיסון יעיל למ שספר שבועות בלבד.

בדרך כלל נהוג לחסן נגד שעלת מכלאות כלבים לפני כניסה לפנסיונים מסוימים או לפני מגע עם הרבה כלבים אחרים.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תגובות 75
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אתה יודע שאם הוא יברח לך יום אחד וימצא נקבה שגם הבעלים שלה חושב כמוך יהיו בעולם עוד כמה גורים שימצאו עצמם במכלאה ?

זה כלב, הוא לא יודע שהביצים שם.

אטרקציות לאירועים

פאביה על כביש זה כמו צ'אק נוריס בקטטה בבר.
פורסם

כלב שמשחק משחקי נשיכות יודע לפי כל מי שהוא משחק איתו מה החוזק המתאים לכל אחד מה"חברים למשחק".

את אבא שלי הכלב שלנו נושך בעדינות יתרה. גם את אחותי. איתי הוא יותר מרשה לעצמו ועם האקס של אחותי הוא בכלל היה עף על עצמו. הדרך היא פשוט להחצין את הכאב אם כואב לך או מציק לך. ככה הכלב מקבל פרופורציה ותוך משחק 2 לומד מה סף הכאב שאתה מוכן לקבל במשחק כזה. תשתדל לא להשתמש במילה לא. אמורה להיות לה קונוטציה של איסור מוחלט. כלומר, אם תגיד לכלב לא כשהוא משחק משחקי נשיכה הוא אמור להבין ממך שמשחקי נשיכה בכללי זה אסור. אם תצעק לו "איה" או משהו כזה הוא ימתן את הכוח.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

תתחדש הוא באמת יפיוף!

אני לא יודע מה הידע האישי שלך באילוף \ טיפול בכלבים.

בייחוד בגזעים גדולים לדעתי חובה סירוס\ עיקור ואילוף.

אם תזניח את האילוף יהיה מאד מאד קשה לשלוט בו.

תתכונן לשעות של הנאה, כלב זה דבר מדהים זה באמת נותן לך מושג למשפט "חבר לחיים".

ואם אתה רווק אז בכלל כלב כזה ישיג לך מספרי טלפון בערמות :-D

בלוג קרינה חשוב! [URL]http://terrorkrina.blogspot.ie/[/URL] :lol:

פורסם

לילה היה שקט, בוקר לא כול כך :cry:

אבא שלי לוקח את הכלב לטיול לפני העבודה וכשהכלב חזר הוא פשוט היה באטרף,קפץ עלי ועל המיטה כשאני ישן וכשקמתי להרגיע אותו הוא פשט קפץ, ניסה לפמפם ופשוט לא עזר מה שעשיתי הוא לא הפסיק, כמובן שדחפתי אותו כל פעם אבל הוא קפץ מחדש ואני לא יודע אם להגדיר את הצורה שהוא נשך כמשחק או כנסיון להכאיב.

אבל זה די כאב וגם פה לא עזר שאמרתי "לא" ולא עזר כשנסיתי פשוט להתעלם.

לצערי הייתי נואש וקצת עייף והקשבתי לעיצה שנתנו לי שאני ממש לא אוהב אותה, יחד עם ה"לא" נתתי לו כאפה על הישבן, יש לציין שגם זה לא הרגיע אותו אז הוצאתי אותי למרפסת שלו (מרפסת חיצונית פתוחה שיש לו שם את האוכל ונקודת רביצה)

חוץ מזה בכללי הוא היה היום בסדר,עשה פיפי בבית רק פעם אחת וזה היה במרפסת, ככה שלא נורא והאפילו השארתי אותו לבד עם אמא שלי והוא היה שקט מאוד.

הוא סוף סוף אוכל, למרות שזה דרש שאני אשב לידו בכמה ביסים הראשונים והוא נרגע עם השתייה ושותה רק אחרי הליכות או משחק ממושך :-P

מה אתם ממליצים לעשות אם המצב של היום בבוקר יחזור מחר?

m3x7r3m3, הסברתי לאמא שלי איך לתת לו פקודה ועכשיו הוא גם מקשיב לה

פיפי הוא כבר עושה הרבה יותר בחוץ,בעצם בכל יציאה הוא עושה, היה לו רק פשלה עם קקי היום בבוקר

לגבי הנשיכות- אני מנסה,כמו שכתבתי, עוד לא מצאתי דרך יעילה לגרום לו להפסיק. אני משחק איתו הרבה יותר עם הצעצועי לעיסה ועושה רושם שזה מפחית את הנשיכות

ה"ההתנייה הכפולה" אכן עובדת לבנתיים וכפי שאמרתי יש שיפור ממשי

חיסונים יטופלו עוד השבוע, כמו גם בדיקה כללית לכלבלב

rgunv, אתה צודק במשפט הראשון אבל בשביל זה אני משגיח עליו שלא יברח ולא כלום וכנ"ל שאר אנשי הבית

ואני ממש לא מסכים עם המשפט השני,הכלב אולי לא יודע שיש לו "ביצים" אבל זה יגרום לו לחוסר וזה בטוח.

גם חוץ מעניין הפימפום הוא לא עושה כלום, הוא מאוד נחמד לזכרים אחרים ולא שמעתי אותו נוהם בשום צורה

SuperBamba, אני מנסה את עניין ה"איה" אך לא רואה שיפור,איך שהוא נותן ביס חזק מדי,אני זועק "איה" אם הוא מבין ומוריד עוצמה אני ממשיך,אם לא פשוט עוזב אותו.

אין לי בעיה עם המשחק בכללי וזה די חביב אפילו,אני אשמח רק לקצת פחות סימנים על היד :-)

אבל

Nightstalker, תודה רבה :-P

אין ידע, אבל לומד מחברי הפורום וספרים\מאמרים שאני פוגש ברשת

אילוף הוא יקבל בגיל שנה (או לפני אם הוטרינר ימליץ) סירוס אך ורק אם יהיה מדובר בבעיה בריאותית שדרוש זאת.

שים לב שכבר מאתמול,כלומר מהרגע שהוא אצלי, אני עובד על האילוף, כרגע דברים פשוטים כמו "שב" ולגרום לו לחרבן\להשתין בחוץ, אבל הבנתי את הרעיון ואני מרגיש שהולך לא רע.

כל טיול אני מקבל מחמאות של "איזה חתיך" "איזה עיינים" "איזה כוסון" ואז אני מבין שמדברים על הכלב :cry: נראה איך משתמשים בזה לטובתי :wink:

When you're rife with devastation

There's a simple explanation

You're a toymaker's creation

Trapped inside a crystal ball

פורסם

לך, מצא ליווי של מאלף מקצועי. אני ממליץ בחום לא ללכת למאלפים שעושים בעיקר שימוש בעיקר אמצעים כוחניים (אני לא נגד, אבל הרבה יותר קל ללמד כלב להרגע, ללכת רגלי, לא למשוך רצועה וכו', עם חיזוקים חיוביים).

אם להיות בוטה, כל מה שאתה יודע, כל מה שאתה עושה - לא שווה כלום. זה פשוט אלתור נטול בסיס (למשל, הסירוב שלך לסרס אותו נובע מבורות נטו. אתה יכול לבחור לא לסרס, אבל אתה תאכל על זה הרבה קש).

ולעשות טעויות בהתחלה, עם גזע קשה וחזק כמו האסקי, אלו טעויות שתאכל עליהן קש כל חיי הכלב.

מצד שני, על השקעה בלימוד אילוף (אתה תלמד בעיקר, לא הכלב...), תבטיח לך חבר טוב ורגוע בעתיד (מסורס או לא).

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

לא כל הכלבים משוגעים כי הם לא מסורסים. שלי לדוגמא, רק כשיש מישהי מיוחמת בשכונה הוא משתגע ועולה לי על הרגל כי הוא חרמן נטו.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם
לא כל הכלבים משוגעים כי הם לא מסורסים. שלי לדוגמא, רק כשיש מישהי מיוחמת בשכונה הוא משתגע ועולה לי על הרגל כי הוא חרמן נטו.

או בורח (בייחוד האסקים, שיש להם נטייה גנטית חזקה לברוח).

פורסם

תודה falou :-P

אשמח לקבל ממך טיפים דרך אגב כי עושה רושם שאתה מאמין הרבה יותר בעניין החיזוק החיובי ופחות ב"עונשים" (תקן אותי אם אני טועה, פשוט זה הרושם שקיבלתי משירושרי עבר על כלבים) וזו שיטה שיהיה לי נוח איתה יותר (קשה לי לכעוס עליו :oops:)

כפי שאמרתי,אני לא מבין בשיט בגידול ואילוף,עניין הסירוס הסברתי לך בעבר בשירשור אחר ואני כן דבק באמונה שלי, אין לי בעיה "לסבול" קצת יותר בשביל זה.

הבעיה שאני הבעלים ה"שני" של הכלב ונראה לי שהבעלים הקודם עשה שטויות. בעיקר בעניין הטיולים הוא אמר שהוא היה נותן לכלב למשוך אותו ואני יודע שזו טעות חמורה.

אני אומנם נותן לו להיות לפני, אבל אני קובע את הקצב ומאט או עוצר אותו עם צריך, כנ"ל לגבעי קביעה לאיזה כיוון הולכים

פורסם

מזל טוב,

לגבי הפמפום, אל תוותר לו, כמו שאמרו קודמי מדובר בשליטה, הכלב הגיע ללהקה חדשה , ומנסה לקבוע את מקומו,

אתה צריך להבהיר לו שהוא האחרון בבית.

אפשרות לשליטה זה הצמדה לרצפה במיוחד על הגב, אומר כניעה מוחלטת (יהיה לך קשה עם הגודל שלו כפי שנראה בתמונה) . או לתפוס בצוואר ולתת ניעור קל גם מורה על שליטה.

אני ממליץ לך בחום להפגש עם מאלף וכמה שיותר מוקדם עדיף. קל יותר לשנות הרגלים בהתחלה, אח"כ זה מעט בעייתי.

בנוסף קח בחשבון שזה כלב אנרגנטי שצריך לרוץ והרבה . וטיול של 10-15 דקות בקצב הליכה שלך לא נחשב. אם יש גינת כלבים באיזור מומלץ לקחת וכמה שיותר צעיר ככה יכיר את הכלבים האחרים והסיכוי לקרבות כלבים קטן יותר (בהנחה שאתה לא רוצה לסרס כעת) .

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

קודם כל תלך לוטרינר, אם השיניים שלו עדיין גודלות זה לא משנה איזה שיטת חינוך תנסה, השיניים כואבות לו והוא יחפש משהו רך לנשוך כדי להוציא את הכאב.

אם השיניים סיימו לגדול לו, אתה יכול להגיד לו "לא" תקיף כמו שאמרתי קודם, הוא יירתע מזה לכמה דקות, לאט לאט הוא יבין שהוא לא נושך אותך, והוא לא עושה איתך משחקי נשיכות כשהוא רוצה, וכשאתה תתן לו את היד לכיוון הפה הוא ישחק איתך ויבין שמשחקים כשאתה רוצה.

לא לכל כלב מתאים סירוס, בטח לא כשאתה מחפש את השעשועים והמשחק, לא מעט פעמים אחרי סירוס הם נהיים אפתיים ו"זרוקים" יותר.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אפשרות לשליטה זה הצמדה לרצפה במיוחד על הגב, אומר כניעה מוחלטת (יהיה לך קשה עם הגודל שלו כפי שנראה בתמונה) . או לתפוס בצוואר ולתת ניעור קל גם מורה על שליטה.

בנוסף קח בחשבון שזה כלב אנרגנטי שצריך לרוץ והרבה . וטיול של 10-15 דקות בקצב הליכה שלך לא נחשב. אם יש גינת כלבים באיזור מומלץ לקחת וכמה שיותר צעיר ככה יכיר את הכלבים האחרים והסיכוי לקרבות כלבים קטן יותר (בהנחה שאתה לא רוצה לסרס כעת) .

זה מה שעשיתי היום בבוקר,הבעיה שזה לא מרגיע אותו והוא נאבק, הגיוני סה"כ

אני מוציא אותו במשך היום לטיולי צרכים ובשמונה בערב (זו השעה שאני בד"כ חוזר מהעבודה) אני לוקח אותו למגרש כדורסל ננעל וזורק לו צעצועים, אתמול זה הצליח להתיש אותו ואני מאמין שזו הוצעת מרץ מספקת בישבילו

יש גם גינת כלבים לא רחוק, אבל אני לא רוצה לשחרר אותו לפני שהוא לפחות יודע מה זה "בוא", אני כן דואג להפגיש אותו עם כלבים שאני פוגש תוך כדי הטיול (בתנאי שהבעלים של הכלב השני מסכים) וחוץ מלנסות לעלות עליהם הוא מגיב בצורה מאוד חברותית :-P

קודם כל תלך לוטרינר, אם השיניים שלו עדיין גודלות זה לא משנה איזה שיטת חינוך תנסה, השיניים כואבות לו והוא יחפש משהו רך לנשוך כדי להוציא את הכאב.

אם השיניים סיימו לגדול לו, אתה יכול להגיד לו "לא" תקיף כמו שאמרתי קודם, הוא יירתע מזה לכמה דקות, לאט לאט הוא יבין שהוא לא נושך אותך, והוא לא עושה איתך משחקי נשיכות כשהוא רוצה, וכשאתה תתן לו את היד לכיוון הפה הוא ישחק איתך ויבין שמשחקים כשאתה רוצה.

לא לכל כלב מתאים סירוס, בטח לא כשאתה מחפש את השעשועים והמשחק, לא מעט פעמים אחרי סירוס הם נהיים אפתיים ו"זרוקים" יותר.

הבאתי לו את הדבר הזה שנותנים לתינוקות כשצומחות להם שיניים, הוא מת על זה :lol:

הוא מבין את העניין לאט לאט ומצאתי דרך חדשה להתעלם ממנו, פשוט ללכת מהאזור שהוא נמצא בו.

אני אוהב את ההתנהגות שלו ובאמת שאני לא רוצה לסרס, אחרת הייתי לוקח נקבה וזהו.

כפי שאמרתי, לא הייתי מוכן לכך שכלב חדש הוא עניין כזה "מסובך" אבל אני מוכן להתאמץ בשביל שיהיה גם לי טוב אבל גם לכלב

פורסם

כפי שאמרתי, לא הייתי מוכן לכך שכלב חדש הוא עניין כזה "מסובך" אבל אני מוכן להתאמץ בשביל שיהיה גם לי טוב אבל גם לכלב

מה שתארת עכשיו זה שום דבר לעומת כמות העבודה שמצפה לך לאורך השנים ע"מ לגדל כלב שמח ומאושר (במיוחד זכר לא מסורס), אם אתה לא מוכן לעניין אז עדיף שתחסוך לעצמך ולכלב הרבה עוגמת נפש ותמסור אותו כבר עכשיו.

נכון שלחתול יש גם 4 רגליים וזנב, אבל פה הדמיון נגמר, גידול כלב זה שונה לחלוטין מלגדל חתול.

כרגע הוא גור אז אין הרבה בעיות, אבל קח בחשבון שכשהוא יגיע לגיל שנה הוא יתחיל לריב עם זכרים אחרים (2 זכרים גדולים זה מלחמת עולם), אל תמהר להפגיש אותו עם כלבים אחרים כל עוד לא ווידאת שמדובר בנקבה או זכר מסורס.

פורסם
תודה falou :-P

אשמח לקבל ממך טיפים דרך אגב כי עושה רושם שאתה מאמין הרבה יותר בעניין החיזוק החיובי ופחות ב"עונשים" (תקן אותי אם אני טועה, פשוט זה הרושם שקיבלתי משירושרי עבר על כלבים) וזו שיטה שיהיה לי נוח איתה יותר (קשה לי לכעוס עליו :oops:)

התיעוד המדעי חד משמעי כיום:

1. חיזוקים חיוביים הרבה יותר אפקטיבים.

2. תאוריית הדומיננטיות ביחסים עם הכלבים - נטולת וולדיות מדעית, ומבוססת על מסקנות שגויות מתצפיות על זאבים בתנאים לא טבעיים (גני חיות).

כלב מאלפים עם התניות. כדי ללמוד לעשות את זה נכון, צריך איש מקצוע שידריך, לפחות ברמה הבסיסית. אחרי שמבינים את העיקרון, אפשר להמשיך לבד.

לגבי סירוס, אחרי שהכלב ייכנס לקרבות ו/או ייברח לחפש נקבה וישוב חבול (אם ישוב...), תבין שביצים זה בעיקר מקור לצרות. אבל... זו ההלוויה שלך. אני מכיר אנשים שמגדלים כלבים לא מסורסים בכיף, אבל הם (1) מנוסים ו-(2) לא מגדלים האסקי. האסקי זה חתיכת תיק...

• תוכן חדש...