Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הצטרף חבר חדש לבית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4501 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בשעה טובה אימצתי כלב :-P

אבל.... זה לא קל כמו שחשבתי, מסתבר ש16 שנים עם חתול וטיפול בכלבים של אחרים לא מכין אותך לכזה דבר.

לכן יש לי כמה שאלות ואשמח לעזרת מומחי הכלבים של הפורום.

אז ככה הבחור הוא האסקי סיבירי בן 7 חודשים לא מסורס והוא עושה כמה דברים שמפריעים לי.

1.מאז שהבאתי את הכלב (אתמול בצהריים) ועד עכשיו הוא לא נגע באוכל שלו, אתמול חשבתי שהסיבה לכך היא האוכל זבל שהבעלים הקודם נתן לי (שק של 120 קילו ב120 שקל בלי שם ובלי כלום)

הוא כן אכל עצם ללעיסה כמעט שלמה ועוד 10 חטיפונים לאילוף,אבל אני מניח שזה לא נחשב

האם העניין נורמאלי? (התרגשות ממקום חדש וכל זה)

2. הוא שותה המון,מה זה המון?

כל עוד יש מים בקערה הוא שותה,הדבר גורם לכך שהוא משתין די הרבה ולא מחזיק בין יציאה ליציאה

מה לעשות? אני מניח שלשים לו רק קערה אחת ולא למלא אותה הוא לא דבר בריא, אבל מצד שני זה ממש מטרד כמות הפעמיים שהוא משתין,בעיקר שזה בתוך הבית

3.בגלל שהוא לא מסורס הוא קופץ די הרבה ומנסה לפמפם את הרגליים שלי (שמתי לב שזה רק איתי),אני לא מתכוון לסרס אותו וסה"כ אחרי שאני מוריד אותו ממנה פעם אחת הוא מפסיק לכמה שעות.

יש משהו שאפשר לעשות מעבר (סירוס לא בא בחשבון)

4.הוא מאוד אוהב לשחק,אבל משחקי נשיכות של גורים :-( טכנית אין לי בעיה עם זה כי מרגישים לפי העוצמה שהוא נושך שזה נעשה ממשחק ולא ממשהו אחר.

הבעיה שהשינים שלו חדשות כולן והן די חדות,נוצר גם מצב שהמשחק מתחיל עם נשיכות חלשות שמתגברות (לא לרמה של לפצוע,אבל כן לרמה של כאב קל)

בנתיים מה שעשיתי עם זה הוא לצעוק עליו "לא" ולא להמשיך לשחק עד שהוא לא נרגע

יש לו חבל משיכה שקניתי לו והעצם שהזכרתי קודם,אבל העניין שלו איתם הוא לא גדול

יש משהו לעשות מעבר למה שאני כבר עושה?

5. אני מנסה לחנך אותו ל"לשבת" ו"לך למקום".

אני עושה את זה בעזרת הוראה של "לשבת" ולאחר שהוא יושב והוא רגוע (כלומר שלא מדובר במצב שהוא יושב ונותן ביסים) הוא מקבל חטיף, כנ"ל לגבי "לך למקום"

האם מה שאני עושה נכון?

במידה וכן, האם לתת חטיף אחרי כל פעם או רק בכמה פעמים הראשונות?

וזהו האמת, אני באמת אשמח לכל עזרה שהיא, כי כרגע אני קצת חושש שעשית טעות ולקחתי משהו שהוא גדול עלי :-(

ותכירו,זה פוש (קיצור לפושטק :lol:)

1463454_10202521847029986_98444204_n.jpg

When you're rife with devastation

There's a simple explanation

You're a toymaker's creation

Trapped inside a crystal ball

• תגובות 75
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כלב יפיוף, תתחדשו שניכם (אתה והכלב).

24 שעות זה ממש לא הרבה זמן להעריך התנהגות, תן לו כמה ימים להתאקלם ורק אח"כ תתחיל בחינוך והערכה.

ה"פמפום" הזה זה אקט של שליטה, אין לזה קשר ישיר למין, אני מאמין שכשהכלב יתאקלם ויתאפס על מעמדו בלהקה ההתנהגות הזאת תיפסק, כמו גם עניין האוכל, תן לו כמה ימים, הוא יודע איפה האוכל, כשהוא יהיה רעב הוא יאכל.

לגבי השתייה, כלב מתרגש שותה יותר, כמו כן אם הוא נמצא במהלך טיפול בסטרואידים הוא ישתה הרבה יותר, שוב, תן לו כמה ימים.

גם אני לא סירסתי את הכלב שלי (זאב בלגי, היום הוא כבר בן 12) ולא מצטער על זה, אבל קח בחשבון שלגדל כלב לא מסורס זאת עבודה הרבה יותר קשה.

פורסם

תתחדש,

ראשית דע שאימצת שד טזמני, האסקי הם גזע מאוד פעלתן ודורש שיחרור אנרגיה, מקווה שיש לך את היכולת לשחק איתו/לתת לו מרחב משחק, אחרת ישתעמם ויפרק לך את הבית :twisted:

אחרי שהלחצתי אותך, דבר ראשון שאתה צריך לוודא- חיסונים !

דבר שני - אילוף גורים

דבר שלישי- סירוס, ימזג את רוחו, ויאריך את בריאותו

רוב הסיכויים שהוא לא נוגע באוכל בגלל שהוא מסתגל למקום החדש, איזה אוכל קנית לו ?

אל תפריז עם החטיפים והעצמות- ככה בכלל לא ייגע באוכל, זה בטח לא עוזר לשתייה שלו (המון תוספי טעם שבטח גורמים לצימאון מוגבר)

ממליץ, עם כל הכבוד לפורום רב הידע שיש לנו כאן, שתתייעץ עם וטרינר/מאלף/פורום כלבים בתפוז...

בהצלחה ואל תוותר עליו בקלות !

|fiat punto 16v Speedgear 2006|

פורסם

1. זה רגיל עבור כלבים שמשנים מקום (תלוי גם באישיות שלהם), אחד שלי ברגע שהוא עובר מקום (בא איתנו לחופשה, נמצא בפנסיון) לא אוכל ב-24-36 שעות הראשונות, השני שלי אוכל לא משנה איפה כמה ומתי.

2. תן לו, לפחות בהתחלה, מה גם שהוא גור וכשהוא יתבגר הוא יפחית בכמות השתייה ובכמות הפיפי, וגם בתדירות של הפיפי.

3. תגיד לו בצורה תקיפה לא, עם טון כועס, ובאופן קבוע, הוא ילמד.

4. תלמד אותו מעכשיו לא לנשוך אותך. כשהוא יגדל וידע גבולות הוא גם יידע לא לנשוך אפילו לרמה של כאב אלא לרמה נעימה פחות או יותר.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

תודה רבה לכולם :-P

כלב יפיוף, תתחדשו שניכם (אתה והכלב).

24 שעות זה ממש לא הרבה זמן להעריך התנהגות, תן לו כמה ימים להתאקלם ורק אח"כ תתחיל בחינוך והערכה.

ה"פמפום" הזה זה אקט של שליטה, אין לזה קשר ישיר למין, אני מאמין שכשהכלב יתאקלם ויתאפס על מעמדו בלהקה ההתנהגות הזאת תיפסק, כמו גם עניין האוכל, תן לו כמה ימים, הוא יודע איפה האוכל, כשהוא יהיה רעב הוא יאכל.

לגבי השתייה, כלב מתרגש שותה יותר, כמו כן אם הוא נמצא במהלך טיפול בסטרואידים הוא ישתה הרבה יותר, שוב, תן לו כמה ימים.

גם אני לא סירסתי את הכלב שלי (זאב בלגי, היום הוא כבר בן 12) ולא מצטער על זה, אבל קח בחשבון שלגדל כלב לא מסורס זאת עבודה הרבה יותר קשה.

אני יודע ש24 זה כלום זמן,כמו שאמרתי, אני רגיל לחתולים ושם המצב קצת יותר קל

עניין הפמפום פחות מלחיץ אותי ובעניין האוכל נראה שהדעות זהות וזה נטו בגלל התרגשות

שתייה,אז לתת לו חופשי לשתות או כן להגביל(נגיד רק אחרי טיולים)?

סירוס,ידוע ומוכן לזה :-P

תתחדש,

ראשית דע שאימצת שד טזמני, האסקי הם גזע מאוד פעלתן ודורש שיחרור אנרגיה, מקווה שיש לך את היכולת לשחק איתו/לתת לו מרחב משחק, אחרת ישתעמם ויפרק לך את הבית :twisted:

אחרי שהלחצתי אותך, דבר ראשון שאתה צריך לוודא- חיסונים !

דבר שני - אילוף גורים

דבר שלישי- סירוס, ימזג את רוחו, ויאריך את בריאותו

רוב הסיכויים שהוא לא נוגע באוכל בגלל שהוא מסתגל למקום החדש, איזה אוכל קנית לו ?

אל תפריז עם החטיפים והעצמות- ככה בכלל לא ייגע באוכל, זה בטח לא עוזר לשתייה שלו (המון תוספי טעם שבטח גורמים לצימאון מוגבר)

ממליץ, עם כל הכבוד לפורום רב הידע שיש לנו כאן, שתתייעץ עם וטרינר/מאלף/פורום כלבים בתפוז...

בהצלחה ואל תוותר עליו בקלות !

דווקא מבחינת לפרק דברים הוא בסדר גמור, הוא היה לבד בבית כל הלילה והנזק היחיד הוא חפיסת שוקלד ריקה שהוא קרע לגזרים ומצית שהלך לעולמו.

סה"כ לא נורא ללילה ראשון.

מה שכן, המנייק לא מפסיק לרוץ :shock:

חיסונים נעשו כולם (משושה,כלבת ועוד אחד שאני לא זוכר)

סירוס,אני יודע שיהיה לי קל יותר ואני יודע שאסור לעשות האנשה עם כלבים, אבל אני לא מסוגל :-(

קניתי לו מה שהחנות המליצה (מקום שאני מעל עשור קונה שם) הוא נקרא MAX או משהו כזה.

עושה רושם של די טוב כי המרכיב העיקרי הוא בשר עוף.

כמובן שהאוכל מותאם לגורים (האוכל שהבעלים הקודם הביא לי היה לבוגרים,לא יודע למה)

הוא עד עכשיו קיבל מעדן בחנות כלבים (רצועות קנגרו או משהו כזה) ועוד אחד בבית, העצם שלו ואיזה 10 חטיפי אילוף

זה נחשב הרבה?

וטרינר הוא יראה ביום ג' כנראה,מאלף כנראה רק בגיל שנה (או שזה מאוחר מדי)

1. זה רגיל עבור כלבים שמשנים מקום (תלוי גם באישיות שלהם), אחד שלי ברגע שהוא עובר מקום (בא איתנו לחופשה, נמצא בפנסיון) לא אוכל ב-24-36 שעות הראשונות, השני שלי אוכל לא משנה איפה כמה ומתי.

2. תן לו, לפחות בהתחלה, מה גם שהוא גור וכשהוא יתבגר הוא יפחית בכמות השתייה ובכמות הפיפי, וגם בתדירות של הפיפי.

3. תגיד לו בצורה תקיפה לא, עם טון כועס, ובאופן קבוע, הוא ילמד.

4. תלמד אותו מעכשיו לא לנשוך אותך. כשהוא יגדל וידע גבולות הוא גם יידע לא לנשוך אפילו לרמה של כאב אלא לרמה נעימה פחות או יותר.

1.אתה הבן אדם העשירי שאומר לי את זה בקשר לאוכל,עכשיו אני רגוע :-P

2.כלומר לתת לו מים חופשי? כמו שאמרתי,זה גורם לו להשתין די הרבה

3.זה מה שאני עושה,אבל הוא חושב שזה משחק ומנסה שוב (אחרי הפעם השנייה הוא בד"כ מבין,או שאני פשוט הולך ממנו)

4.השאלה איך? אין לי בעיה עם ביסים חלשים של משחק הבעיה שלפעמים הוא כן מכאיב

עכשיו הוא רצה לשחק בנשיכות,אמרתי לו "לא" בצורה תקיפה ואז הבאתי לו את החבל משחק ואיך שהוא התחיל לשחק איתו ולא נשך אותי הבאתי לו חטיף.

זו גם שיטה או שכלב לא יבין על מה החטיף במקרה כזה?

מצטער על החפירה,כמו שאמרתי, אני חדש בנושא גידול כלב ולא רוצה לעשות טעויות שיפגעו בי או בכלב.

נ.ב

אם יש לו עצם בפה ואני לוקח אותה הוא קצת "נאבק" (כמו שאני מושך את החבל) אבל הוא לא נוהם ולא נובח, זה מצב טוב,נכון?

פורסם

אל תגביל אותו במים.

כמו שאמרת, אין לך נקודת השוואה, אני מגדל כלב ו-3 חתולים, ואת כמות המים שהוא שותה בשבוע, שלושתם ביחד לא שותים בחודש.

כמו שאמרתי, אם הוא מטופל בסטרואידים אז הוא ישתין המון.

כמו כן אם הוא מתרגש או מגיע למקום חדש, יתכן שהוא ישתה יותר ע"מ שיהיה לו יותר שתן לסימון.

ורק ע"מ שיהיה ברור, אל תגביל אותו במים.

פורסם
אל תגביל אותו במים.

כמו שאמרתי, אם הוא מטופל בסטרואידים אז הוא ישתין המון.

ורק ע"מ שיהיה ברור, אל תגביל אותו במים.

לא מטופל בסטרואידים

ולגבי המים,קיבלתי :-P

פורסם

1. לא רוצה לאכול לא צריך, הנה האוכל וזה מה יש שיסתדר. יום, יומיים ביום השלישי הוא יתחיל לאכול מה שיש.

2. שישתה כמה שבא לו (כמובן בתנאי שאין איזו בעיה בריאותית שגורמת לו לשתות הרבה), אבל פיפי בבית בגיל כזה זה אסור ולא משנה מה התירוץ.

3. אתה הכלבה שלו? מה זה עולה לך על הרגל? אם אתה נותן לו לשלוט בך מעכשיו, יותר מאוחר הוא יהיה בעל הבית ואתה באמת תהיה הכלבה שתמלא את הרצונות שלו.

4. כמו 3, אתה בעל הבית ואתה קובע איך ומתי משחקים. לא רק שאתה קובע את זה, גם אם משחקים במשחקי משיכות, אתה תמיד מסיים את המשחק בכך שאתה המנצח במשיכה כדי שהוא יבין שפיזית אתה החזק ואתה השולט.

5. קודם תהיה בעל הבית (חזור לסעיפים 3 ו-4) ואז תצליח יותר טוב גם ללא חטיף. כרגע מה שאתה עושה זה בסדר אבל לאורך זמן עניין החטיף צריך להפסק. אז בהתחלה כן עם חטיף כדי שהוא יבין מה משמעות המילה "שב", אבל אחרי שהבין אין צורך בחטיף, אפשר ליטוף.

אני מציע לך לקרוא קצת סיזר מילן, נעזוב כרגע את השיטה שלו לאילוף\חינוך, הוא מלמד שם קריאה של הכלב וזה הבסיס.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

1. קיבלתי

2. לא נראה לי שיש בעיה,כמו שאמרתי בשלישי אני אקח אותו לוטרינר.

לגבי איסור הפיפי, לא מדובר בכמויות או שהוא עושה רק בבית, שאלתי והתייעצתי עם מספר אנשים וכולם אמרו שזה נורמאלי וסביר להניח שזה בגלל ההתרגשות (זה לא שהוא עומד ומשתין,יוצא לו תוך כדי משחק או התרגשות).

3.הוא קופץ גג לשניה ואני מעיף אותו,זה לא שאני נותן לו לבעול לי את הרגל,עדיין הייתי שמח לטיפ שיגרום לו להפסיק (בלי לחתוך ביצים בבקשה :-P)

4.אני תמיד זה שמפסיק את המשחק ואף פעם לא נותן לו ללכת עם החבל אחרי שהתחלתי לנסות לקחת לו אותו.

אני אשמח לשיטה נוספת לגרום לו להחליש את הנשיכות או להפסיק לחלוטין

5. הוא כבר מקשיב לשב בצורה כמעט מושלמת ומקבל ליטוף ומילים טובות שהוא יושב,בלי חטיף, עכשיו הוא מקבל חטיף רק אם עשה משהו מאוד מיוחד כמו כשהוא עושה פיפי בחוץ או יושב במקום שסידרתי לו (אם ובלי פקודה).

נ.ב

הצלחתי לעייף את המנייק והוא ישן כרגע לידי :-P

פורסם

לגבי השתייה- דבר נורמלי לחלוטין ובינתיים אל תגביל אותו.

יש לי שכן שהייתה לו כלבה שהוא כן היה מגביל במים כיוון שהיא הייתה מסוגלת לשתות המון (אם הייתה נותן לה קערה אז היא הייתה מסיימת אבל אם היית נותן לה 2-3 קערות גם הייתה מסיימת) והוא כן היה מגביל. עם זאת- אני מכיר עשרות רבות של כלבים והיא היחידה שאני מכיר שהיה צריך להגביל. ככה שזה מאוד נדיר.

שאר הדברים- כמו שאמרו...

שיהיה בהצלחה ואני מקווה ששניכם תדעו שנים רבות של אושר ושמחה

פורסם

כיף!!!!

כל מה שכתבת, הכל רגיל, במיוחד אצל גורים. הכל סטנדרטי, לא להילחץ חלילה! לאט לאט ובסבלנות, הסדר יבוא על כנו והכל יהיה בסדר.

לגבי האוכל, הוא יתחיל להבין שזה האוכל שיש לו, ועם זה ננצח. כלבים יודעים לעשות שביתת רעב, אבל לפגוע בעצמו הוא לא יפגע. הוא יאכל טוב מאוד.

לגבי המים, בחיים אל תשאיר קערה ריקה. בהתחלה משתין הרבה ושותה הרבה? אולי יש סיבה לכך. אז תתאמצו ותורידו אותו טיפה יותר זמן\פעמים. נכון, זה קשה, אבל זה MUST.

נשיכות - אני חולה על זה. גם אם זה מכאיב לי טיפה, עדיין זה כיף ההנאה הזאת שלהם, כל עוד הוא שמח גם אני, כמובן בגבול הטעם הטוב (עד שנמאס לי והוא יודע טוב מאוד).

יאללה, זזתי להוריד אותו :wave2::inlove:

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

אנשים שמתקמצנים על החיות שלהם מרתיחים אותי, כלב לא ישתה עד שהוא יתפוצץ, אם כלב שותה יותר מידי באופן קבוע צריך לבדוק לו תפקודי כליות.

לא מגבילים כלב במים אף פעם, רוצה להגביל מישהו, תגביל את עצמך.

גם אני מת על משחקי גורים, חכה שהכלב יגיע לגיל 8 ויהפוך לשטיח, אתה עוד תתגעגע למשחקים הללו.

פורסם

כמו שאמרתי, אני לא מגביל במים

חשבתי לעשות זאת כי נראה שהוא רק שותה ושותה, חשבתי שהוא כמו ילד קטן שלא יודע מתי להפסיק.

כפי שאמרתי, אני מאוד חדש בכל הנושא ומשתדל להקשיב לכל עיצה שאני מקבל (בעיקר אם היא מתקבלת מיותר מבן-אדם אחד)

שמתי לו עכשיו עוד מים, הוא שתה קצת ואכן הפסיק ולא נגע במים שוב לבנתיים.

הכלב אצלי בקושי 30 שעות וכבר אני מרגיש שיפור עצום, הוא מקשיב לפקודות שב ולך למקום (למרות שהוא מקשיב רק לי ולא לשאר בני הבית לבנתיים,תקין?)

החתולה שלי במשך 16 שנים התנהגה כמו גור, לא יזיק לי שטיח שאפשר ללטף :-P (מזל שבחרתי האסקי :x)

• תוכן חדש...