Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מחשב.

RS
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4456 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מהמפרט שחשבתי אליו - אל מה שהצעת (בצרוף הארדיסק 500 ג"ב).

(הרבה מאוד תמונות, מסמכים, מוזיקה...)

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

• תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

i3 4130 Haswell הוא אוברקיל לשימוש רגיל, זה לא מעבדים של פעם אלא מאוד חזקים ואים אין דירשה לעיבוד של תוכנות מיוחדות /מישחקים עם כרטיס מסך חזק אין טעם להשקיע בו.

הG2020 שיש לי הוא כמו הQUAD של פעם ויותר. אין לי בעיה גם לעבוד בסולידוורקס או פוטושופ, אז מעבד 4/2 I3 הוא השקעה מיותרת.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם
מהמפרט שחשבתי אליו - אל מה שהצעת (בצרוף הארדיסק 500 ג"ב).

(הרבה מאוד תמונות, מסמכים, מוזיקה...)

תבדוק קודם כל כמה מסמכים, תמונות וכו' יש. חבל לקנות הרדדיסק חדש בשביל זה. מה עוד שההבדל בין 500 גיגה לטרה זניח, אז אם קונים אז לפחות טרה.

פורסם
i3 4130 Haswell הוא אוברקיל לשימוש רגיל, זה לא מעבדים של פעם אלא מאוד חזקים ואים אין דירשה לעיבוד של תוכנות מיוחדות /מישחקים עם כרטיס מסך חזק אין טעם להשקיע בו.

הG2020 שיש לי הוא כמו הQUAD של פעם ויותר. אין לי בעיה גם לעבוד בסולידוורקס או פוטושופ, אז מעבד 4/2 I3 הוא השקעה מיותרת.

מסכים שלשימושים של ההורים G2020 יספיק, אבל אם יש כסף, האפגרייד לדעתי ישתלם לטווח הארוך כמו גם אפשרויות השימוש עם המחשב.

האמת שלשימושים של ההורים, המחשב הקיים בתוספת SSD יותר מיספיק. הם לא יכירו אותו אחרי ה SSD. הוספתי SSD למחשב AMD 3600X2 ישן שלא זז לפני כן בשביל הילד הקטן והוא טס.

כלכלית, הוספה של SSD למחשב ההורים, והוספה של SSD למחשב הקיים של RS זו האופציה הכי טובה עם התמורה הגבוהה ביותר לכסף. כמובן שכמו שנאמר קודם אם הוא ימות, אז אפשר תמיד להעביר את ה SSD למחשב חדש.

RS,

איזה לוח אם יש על המחשב הקיים של ההורים? דגם?

פורסם

מסכים עם hwgeek, לפני חודש קניתי מחשב עם המעבד הזה לשימוש בסיסי של אינטרנט וסרטים HD, ואני אומר לך המעבד הזה הוא ממזר לא קטן 8)

אני בלי כרטיס מסך בנפרד, והמעבד הזה עם המעבד הגראפי הפנימי שלו מריץ לי משחקים מלפני שנה או שנתיים בלי להזיע.

מאוד ממליץ עליו למחשב בסיסי למרות שהוא אוברקיל.

Peugeot 206 Xs 1.6l 16v :lol:

Peugeot 205 Forever 1.4l 8)

Peugeot 306 1.4l - נגנבה :-(

פורסם

אכן המעבדים החדשים של אינטל גם בגירסאות הזולות(G2020 או דור החדש G3220) הם חזקים מאוד יחסית למה שיהיה פעם.

יש להם כוח עיבוד רב ולשימוש רגיל הם מעל ומעבר וכל השקעה נוספת למען "טווח ארוך" הוא ביזבוז במידה ולא מנוצל כבר בשנה הקרובה.

קצב ההיתקדמות גבוה מאוד ולא שווה להשקיעה היום יותר למען שיעבוד טוב יותר ב2016+, עדיף כל פעם להיתחדש כי חוץ מהמעבדים הרבה פיצ'רים מיתווספים עם הזמן .

מחשב מבוסס G3220 + SSD ירגיש הרבה יותר מהיר להוריך ממחשב i5+HDD בשימוש הרגיל.

לכן אם אין צורך בכוח עיבוד לצורך רינדורים/עריכה/מישחקים בQHD מומלץ מעבד כמו G3220 + SSD של 120GB.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם
אם מדברים כבר על SSD...

יש ברשותי את המיני נייד של אייסר - acer aspire one 751h, עם 2 GB זיכרון ומ"ה - ויסטה.

המחשב זוחל מאוד לאחרונה בטעינת מ"ה ובגלישה באינטרנט.

המחשב מיועד לאופיס ואינטרנט נטו.

האם כדאי להתקין SSD עם מ"ה 7?

תודה.

המעבד שלו מאוד חלש.

SSD ישפר את הביצועים אבל במקרה שלך לדעתי זה לא יהיה דרמטי מדי.

אצלך המעבד הוא צוואר בקבוק לפני ההארד דיסק.

שוב, אין פה מה להפסיד, אם בסוף אתה מחליט שזה לא מספיק לך וקונה לפטופ חדש אז הוא יגיע עם דיסק רגיל

(מחשבים שמגיעים מראש עם SSD עולים הון), אז פשוט תחליף את הרגיל עם הSSD שכבר מכיל את המערכת הפעלה שלך

וצא לדרך.

פורסם

מסכים איתך, אבל בהתחשב בפער המחיר בין המעבדים ובהתחשב בזה שלבחור היה תקציב גבוה יותר (כלומר לא לחוץ על כל שקל) לא רואה סיבה לא ללכת עליו, להזיק זה לא יזיק, להגיד שזה מיותר זה לא מדויק, זה נכון שזה לא חובה.

פורסם
מסכים איתך, אבל בהתחשב בפער המחיר בין המעבדים ובהתחשב בזה שלבחור היה תקציב גבוה יותר (כלומר לא לחוץ על כל שקל) לא רואה סיבה לא ללכת עליו, להזיק זה לא יזיק, להגיד שזה מיותר זה לא מדויק, זה נכון שזה לא חובה.

:mm_yeah:

פורסם

כמו שכבר אמרו לך המחשבים של היום הם מאוד חזקים, גם הפשוטים מבניהם. והעובדה שהם מיועדים למחשב נייח(לא צריך להתחשב בחימום או בצריכת חשמל) הופך אותם לעוד יותר חזקים. לצורך העניין, המחשב שלי הוא i3 חדש אבל הפשוט ביותר, והוא יותר חזק מהמחשב הנייד i5 של חבר שלי.

אני קניתי את הדגם שמוכרים עכשיו ב ksp ב 1365 שקל, i3 + 4 גיגה ראם, והשימושים שלי הם כמו של ההורים שלך. ומה אני אגיד לך? המחשב לא עושה קולות שקרובים אפילו לגימגום. מריץ הכול מהר בלי בעיה. אין צורך להשקיע יותר מהסכום הזה.

המהדרין אפילו היו אומרים לך ללכת על משהו זול יותר, אבל לטעמי ההפרשים קטנים מדי

פורסם

+1.

זה שהתקציב מאפשר זה לא אומר שחייבים לנצל, כל המטרה היא לספק את הצרכים, אם אפשר לעשות זאת בחצי מהמחיר של המוצר אז זה מושלם.

לכן אני לא רואה סיבה לשלם 100% יותר על מעבד לצורך כ40% הבדל בביצועים שלא יבואו לידי ביטוי בשימוש של הצרכן.

לא להיתבלבל מהשם של הפנטיום, אפשר להריץ גם פוטושופ + סולידוורקס וכו' סבבה על המעבד של היום גם אם הוא רק כפול ליבה.

את העודף תמיד אפשר להשקיע במקום אחר, או כמו שהציעו מסך IPS/MVA גדול וטוב יותר שנעים לעין ומשפר את חווית השימוש.

אבל לא להיתפשר על פחות מ8GB זיכרון (מומלץ בסטיק 1 ללוחות עם 2 סלוטים לשידרוג עתידי).

ואני אפילו בעודף הייתי מעדיף להשקיע במארז פיצפון בימקום המארז שקיים- יותר אסטטי, פרקטי.

אם רוצים בכל זאת ליקפוץ על מעבד 2/4 סתם בשביל הכיף בכדי לנצל את התקציב- אז שיהיה בכיף והעיקר שיתחדשו ויהנו :-)

פורסם

ה-G2020 יעשה מעל ומעבר לצרכים של ההורים. אצלי יש שני מחשבים נייחים שמשמשים את הילדים הצעירים שמשקיעים הרבה שעות במשחקי רשת שונים, אחד עדיין משתמש ב-E8400 (אם כי עם 8 ג"ב RAM), לשני היה מחשב דומה אבל לוח האם התקלקל, אז בתיקון הוא הוחלף ל-G2020 (עם 4 ג"ב RAM). יש להם כרטיסי מסך נפרדים, אבל בסיסיים (בודאי בקנה המידה של היום). שני המחשבים ממלאים את תפקידם על הצד הטוב ביותר כולל הרבה שעות משחק.

כיון שההורים זקוקים רק לשימושים הבסיסיים ביותר אין שום סיבה להשקיע ב-i3.

כנ"ל לגבי SSD - גם לטכנולוגיה זו המגבלות שלה, ובסה"כ מה משנה להורים אם זמן עלית המחשב מתארך ב-30 שניות? הכי טוב לרכוש להם מחשב בסיסי ביותר, אולי אפילו לנצל את המארז והספק הקיימים אם הם שוים משהו, ולסגור את העסק ב-1000-1200 ש"ח.

אבל אני עדיים חוזר להודעה הראונה שלי. אם הם רוצים משהו יותר נוח ומוכנים לשלם תמורתו - לפטופ בסיסי עם מעבד מסדרת פנטיום או i3 מעודכנים ישמש אותם עוד 5 שנים לפחות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כי היום 8GB זה המומלץ , היום ביכלל במחשבים החדשים כבר שמים 2*8GB מינימום ואפילו 4*8GB תלוי בשימוש.

חבל לשים סטיק של 4GB בלוחות שיש להם רק 2 סלוטים כי ככה מוגבלים בשידרוג לעתיד.

בנוסף מערכת 64ביט צורכת יותר זיכרון מאשר 32ביט. אם אני לא טועה מדובר בכ20% ולכן 4GB ב64ביט זה ממש על הגבול של המינימום.

פורסם
כי היום 8GB זה המומלץ , היום ביכלל במחשבים החדשים כבר שמים 2*8GB מינימום ואפילו 4*8GB תלוי בשימוש.

חבל לשים סטיק של 4GB בלוחות שיש להם רק 2 סלוטים כי ככה מוגבלים בשידרוג לעתיד.

בנוסף מערכת 64ביט צורכת יותר זיכרון מאשר 32ביט. אם אני לא טועה מדובר בכ20% ולכן 4GB ב64ביט זה ממש על הגבול של המינימום.

אני מצטער אבל אלה אמירות לא נכונות

1. במחשבים החדשים שמים 16GB, איפה, מי ולמה?

2. מוגבלים בשדרוג עתידי, למה שיהיו מוגבלים אם יש עוד סלוט?

3. 4GB זה ממש לא על הגבול של המינימום, כרגע אני עם פיירפוקס פתוח, אנטי וירוס, עוד כמה תוכנות ברקע, והזיכרון הפנוי הוא 2.2GB, אני עובד גם עם 15-20 טאבים פתוחים, מייל ברקע ולא יורד מגיגה וחצי+ פנויים.

• תוכן חדש...