Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מחשב.

RS
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4458 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

16GB- התכוונתי למחשבים חדשים שנימכרים מעל 3K בערך שהם לא למישחקים.

וגם זה כלום אם סתם לדוגמא אתה מכין קולאז תמונות 120*80 ס"מ וכ40 תמונות בפוטושופ .

4GB אכן מספיק בשביל אינטרנט, אבל אין טעם לשים 4GB שההבדל במחיר הוא זעיר, אולי אתה רואה שכרגע יש לך זיכרון פנוי והרבה- אבל שים לב שמ.ע עושה את האיזון בין הזיכרון RAM לזיכרון הוירטואלי על הHDD בהתאם לRAM הזמין למערכת, לפעמים הכרום יודע לאכול היטב את הזיכרון +תלוי מה עוד פתוח, הם לא בטוח ינהגו כמוך בניהול הזיכרון והתוכנות הפתוחות ולכן עדיף כבר מראש ל3 שנים הקרובות שהמחשב ישרת אותם נאמנה לשים סטיק של 8GB ולא לידאוג עם זה מספיק או לא.

גם אני כרגע עם 4GB זיכרון, אכן המחשב זז סבבה הכל טוב אבל זה רק ביגלל שהיה לי 2 סטיקים של 2GB זרוקים בצד ולא רציתי שיעלו אבק ולבזבז על סטיק של 8GB.

בנוגע לשידרוג עתידי וסלוטים פנויים. אמרתי זאת כי במקור פותח הדיון היתכוון ליקנות 2*4GB שזה סוגר לו את האפשרות להוספת זיכרון בעתיד לכן אני ממליץ על סטיק בודד של 8GB שאפשרות שידרוג לכל מטרה בעתיד תיהיה זולה ופשוטה ללא צורך ליזרוק את מה שקיים.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

• תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
תבדוק קודם כל כמה מסמכים, תמונות וכו' יש. חבל לקנות הרדדיסק חדש בשביל זה. מה עוד שההבדל בין 500 גיגה לטרה זניח, אז אם קונים אז לפחות טרה.

אומר לך את זה ככה, ה-320GB כמעט מלא לחלוטין (294GB בתפוסה...). הכונן עצמו גם החל להשמיע כל מיני צלילה מחאה לאחרונה, מתחיל לחשוש שהוא בהליכי גסיסה מתקדמים (מה שקרה לנו עם ה-80GB שהיו בנוסף אליו).

הסיבה שכן ישנה העדפה לנצל את התקציב (המקסימלי) - טמונה ברצון ל"משוך" איתו כמה שיותר. ההורים שלי מחליפים מחשבים אחת ל-5 שנים (במקרה הטוב). אני משתדל להחליף כל 3 שנים / לשדרג קצת בין לבין - בכל הזאת הדרישות שלי קצת שונות משלהן (משתמש בתוכנות עריכה גם).

זאת הסיבה שאני לא רואה טעם לחסוך כמה שקלים ולקחת את ה-3220 על פני ה-I3 4130. הפער ביניהם לא כל כך מהותי במחיר (בערך 250 ש"ח ביניהם). הפער בביצועים - לטווח הארוך - כן יהיה מורגש (ככל הנראה, על פני מבחנים).

לגבי הזכרונות, ב-I3 יש לי 4GB (אומנם DDR1600) ומותקן אצלי 7-64BIT (כמובן). אין שום בעיה שהיא, המחשב זז היטב, בלי שום בעיות שהן - גם כשרצות במקביל לא מעט תוכנות (לייטרום / תוכנות RAW של קנון / מדיה פלייר / פייסבוק / קארספורום :wink:).

לשאלה לגבי הלוח אם הקיים, אם זכור לי נכון - MSI G4133M COMBO. לא פער היצירה... בלשון המעטה :?

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

זה לוח עם ICH7 שלא תומך ב AHCI, מה שאומר שאם תתקין עליו SSD הוא יהיה במצב IDE מה שאומר שהעברתו למחשב חדש הכולל AHCI (ביצועים טובים יותר ל SSD) ידרוש עבודה, כלומר ההעברה לא תהיה מיידית. עדיין אפילו במצב IDE ה SSD יזרז מהותית את המחשב, רק קח את זה בחשבון.

אם ההרדדיסק עושה סימנים של מוות תחליף ל 1 טרה. אם יש שם חומר חשוב תקפיד על גיבויים (גם עם הרדדיסק חדש).

אני מסכים עם הגישה לקנות מעבד טוב יותר אם זה לא בא ע"ח דברים אחרים. אם אתה משתמש כבד של לייטרום אז גם אולי שווה להשקיע ב QUAD.

אני חושב שזה רעיון טוב לקנות 8 גיגה זכרון במחירים של היום. אפילו לשימוש משרדי. בטח אם יש שימוש בקבצים כבדים עם לייטרום.

לא הייתי מוותר על SSD בכל מקרה.

פורסם
זה לוח עם ICH7 שלא תומך ב AHCI, מה שאומר שאם תתקין עליו SSD הוא יהיה במצב IDE מה שאומר שהעברתו למחשב חדש הכולל AHCI (ביצועים טובים יותר ל SSD) ידרוש עבודה, כלומר ההעברה לא תהיה מיידית. עדיין אפילו במצב IDE ה SSD יזרז מהותית את המחשב, רק קח את זה בחשבון.

אם ההרדדיסק עושה סימנים של מוות תחליף ל 1 טרה. אם יש שם חומר חשוב תקפיד על גיבויים (גם עם הרדדיסק חדש).

אני מסכים עם הגישה לקנות מעבד טוב יותר אם זה לא בא ע"ח דברים אחרים. אם אתה משתמש כבד של לייטרום אז גם אולי שווה להשקיע ב QUAD.

אני חושב שזה רעיון טוב לקנות 8 גיגה זכרון במחירים של היום. אפילו לשימוש משרדי. בטח אם יש שימוש בקבצים כבדים עם לייטרום.

לא הייתי מוותר על SSD בכל מקרה.

אינטגרל, אני רק אחדד משהו: לייטרום ושאר תוכנות עריכה - יש על המחשב שלי (שאומנם מזדקן לו [כמעט 4 שנים], אבל סוחב לא רע בכלל... את הזמן הפנוי שלי אני בקושי מנצל לטובת משחקעי מחשב מפאת חוסר זמן, כך שלבינתיים לא נראה לי שאצטרך לגעת בו או להחליף אותו - מקסימום להגדיל זכרונות).

בכל מקרה, כפי שאמרתי - נלך על I3, נשקיע ב-SDD, לא נוותר על 8GB (לקחת סטיק של 8GB או לפצל ל-2 של 4? העירו את עיני שאם ארצה בעתיד לעבור למעבר לזה, אאלץ להחליף את הזכרונות - לכן אולי באמת עדיף סטיק של 8GB...?) ואקח 1TB HDD. העדפה של אימי (היא מובנת לי לחלוטין) היא להשקיע עוד קצת ולקבל מחשב ל"טווח ארוך" יותר, כך שאין בעיה להשקיע עוד קצת.

רב תודות לכולם. אעדכן לאחר שהחלקים יוזמנו, יורכבו ונראה תוצאות :wink:

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

אוקיי...חשבתי שאתה הולך לנצל את ההשקעה לשדרג את המחשב שלך ולתת את ה i3 שלך להורים (זה מה שאני הייתי עושה בגלל השימושים הכבדים יותר).

לגבי הזכרונות, אם אתה רוצה להיות מסוגל להוסיף זכרונות מאוחר יותר, בלי לפגוע ב DUAL CHANNEL היום, אתה יכול בעוד 20 שקל לקנות את הלוח הבא שבא עם 4 סלוטים לזכרון:

http://ksp.co.il/?store=dizingof&uin=19449

מסכים עם אמא שלך :)

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

טוב, אז המחשב הישן נפטר - ועכשיו צריך לקנות חדש בזריזות.

לקחתי את ההמלצה לשדרג ללוח של ASUS (עם ה-4 סלוטים של DDR). המחירים ירדו מעט, כך שגם אם אשדרג אליו + זכרונות 1600, זה עדיין יהיה זול במעט מאשר היה לפני כמה חודשים- ואקבל מחשב קצת יותר עדכני, רענן ובעל סוסים נוספים (;

ועכשיו יש לי שאלה - באתר של ASUS יש המלצות על זכרונות ספציפיים בלבד (כמתאימים) ולצערי לא מצאתי אף אחד מהאופציות הללו ב-KSP. על פי המלצות בנט (Tom'shardware), ראיתי שה-G.SKILL מסדרות AEGIS ו-RIPJAWS יתאימו (עם המלצה לאלו בעלי מתח 1.35V).

האם מישהו יכול לאמת זאת? או לתת המלצה אחרת. נפלתי כבר פעם אחת (במחשב שלי) עם לוח אם שלא אהב את הזכרונות (PATRIOT יקרים) ולבסוף ב-KSP הם הוחלפו לאחרים ואכן נפתרו להן תופעות הלוואי שהיו.

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

מניסיון עם לוחות אסוס וH77, כולם אהבו את הזיכרונות של

G.SKILL.

הם ההמלצה שלי.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

תודה רבה חבר.

זה גם היה הפתרון שלי - דאז. החלפתי ל-RIPJAWS (במקום ה-PATRIOT).

אשמח - בכל זאת - לשמוע דעות נוספות.

Renault Catpur 155 2021 

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

אז המחשב הוחזר דאז לתחייה זמנית, אבל נדמה שהסוף כבר פה...

מפרט אחרון עליו חשבתי - ואשמח לשמוע דעתכם, לפני הזמנה:

מעבד - i3 4130

קרור למעבד - AC Freezer 11 PRO Rev 2

לוח אם - אסוס B85M-G

זכרונות - G.Skill Ageis 2X4GB 1600Mhz ULV

כרטיס מסך - AMD Sapphire R7 250 Boost 2GB

דיסק קשיח - WD Cavier Green 1TB SATA3

כונן SSD - קינגסטון SSDnow V300 120GB SATA3

ספק כוח - SeaSonic M12 520W+80 Bronza

Renault Catpur 155 2021 

פורסם (נערך)

רק שאלה קטנה- מה מטרת השימוש בכרטיס מסך?

הסיבה שאני שואל הינה שבהתחלה ציינת שיש כבר HD6670 והR250 לא ממש חזק משמעותית מימנו(אולי ב100% אבל עדיין לא שווה תוספת לדעתי לשימושים שציינת), לדעתי אם אין מטרת גיימינג גם הHD6670 יספיק ואפילו הכרטיס מסך המובנה, אני משחק בשביל הכיף WORD OF TANKS ב1680*1050 בLOW עם כרטיס מסך המובנה בG2020.

הR250 הוא בעצם HD7770.

עריכה אחרונה על ידי hwgeek

פורסם

משחקים סבירים (בטלפילד 4 וכו'). לא משהו קיצוני. אני בכלל יעצתי לנסות את הכרטיס המובנה, אבל אבי רוצה משהו משודרג יותר.

אצלי למשל יש HD5770 וה-BF4 (על הגדרות בינוניות) רץ סביר, לעיתים נתקע. בשאר הוא בסדר, גם על הגדרות גבוהות.

מקריאה בנט, ה-R7 250 הוא שדרוג מורגש ביחס ל-HD7770, שהוא בעצמו טוב מהותית מה-HD6670 (למעשה גם ה-5770 עדיף על 6670).

מעבר לכך, מה דעתך על המפרט? מקום לשינויים / שיפורים?

Renault Catpur 155 2021 

• תוכן חדש...