Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיג'ו 504 - מכונית השנה 69'.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4623 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בעת שירותי הצבאי ראש הצוות קיבל 504 כזאת עם מנוע דיזל הוא לא הפסיק לקלל את קשיי ההתנעה בבוקר עד שגיליתי לו שבדיזל יש דבר כזה שנקרא חימום מוקדם.

רק בשביל לראות את הפרצוף שלו כשהטנדר הניע בנגיעה :shock: היה שווה :lol:

אגב, הגורם המשמעותי ביותר ב"הריגת" ה-504 היה שינוי בתקנות מס הכנסה לגבי טנדרים שמשקלם הכולל מעל 1.5 טון.

עד תחילת שנות ה-90 ההוצאות הוכרו מהק"מ הראשון, ואח"כ ההכרה בהוצאות השוותה לשאר כלי הרכב כך שלא היה באחזקתו שום יתרון.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כילד בראשית שנות ה90' זכור לי שמנהל סניף בנק לאומי בישוב בו גדלתי (מעבר לקו הירוק), קיבל טנדר 504 ממוגן ירי.

מדובר בשנות ה90', הרבה לפני עידן המיגון הסדרתי של כלי רכב נגד ירי.

האם היתה גרסה כזו במקור? או שאולי מדובר בצעדים הראשונים של תעשיית המיגון הזו בארץ, שהתפתחה יפה מאוד בעשור הקודם?

פורסם

אגב, הגורם המשמעותי ביותר ב"הריגת" ה-504 היה שינוי בתקנות מס הכנסה לגבי טנדרים שמשקלם הכולל מעל 1.5 טון.

עד תחילת שנות ה-90 ההוצאות הוכרו מהק"מ הראשון, ואח"כ ההכרה בהוצאות השוותה לשאר כלי הרכב כך שלא היה באחזקתו שום יתרון.

השינוי בתקנות המס קרה רק בשנים האחרונות; זו בדיוק היתה הסיבה שבגללה נרכשו בתחילת ואמצע שנות ה 90' רכבים שבינם ובין מסחריות אין כמעט כלום - איסוזו טרופר, ניסאן טרנו ו GMC סאפרי.

אפילו טנדרונים קטנים כמו פיאט פיורינו ורנו אקספרס היו מוכרים במס.

מהרגע שהגיעו לארץ הטנדרים היפניים כפולי התא, הפך ה 504 טנדר למיותר, מאחר והיפנים היו שימושיים בהרבה ממנו ומאובזרים יותר.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אני לא מתכוון למע"מ אלא להכרה מלאה (אמיתית) בהוצאות בדומה לסוואנה של היום.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם
השינוי בתקנות המס קרה רק בשנים האחרונות; זו בדיוק היתה הסיבה שבגללה נרכשו בתחילת ואמצע שנות ה 90' רכבים שבינם ובין מסחריות אין כמעט כלום - איסוזו טרופר, ניסאן טרנו ו GMC סאפרי.

אפילו טנדרונים קטנים כמו פיאט פיורינו ורנו אקספרס היו מוכרים במס.

מהרגע שהגיעו לארץ הטנדרים היפניים כפולי התא, הפך ה 504 טנדר למיותר, מאחר והיפנים היו שימושיים בהרבה ממנו ומאובזרים יותר.

היפנים, וליתר דיוק שני ה-'חלוצים' בתחילת שנות ה-90' (מיצובישי L200 ו-מזדה B2000) הם שהכחידו את הפיג'ו:

מלבד הסוגיה של תא נוסעים כפול, ובהשוואה לפיג'ו הספרטני, הציעו הם - לראשונה - עיצוב פנימי משודרג משמעותית, הגה כוח, גיר 5 הילוכים,מנועי בנזין בנפח 2,000 סמ"ק שהקנה ביצועים עדיפים, מזגן, נעילה מרכזית ובכלל - חבילה של עדיפה של סביבת מחייה נעימה, מעוצבת ועדיפה. לכל זה תוסיף את האפשרות לתא נוסעים כמו של רכב פרטי, עם אפשרות ל'דבל קבינה'.

הפיג'ו - עם כל הסימפטיה האישית שלי לרכב - היה מיושן, יקר באופן משמעותי ופשוט לא עמד בתחרות. רק בשנתו האחרונה (94'), הוא שווק עם מנוע 2,000 סמ"ק, הגה כוח וגיר 5 הילוכים שמוקם ברצפת הרכב, אולם זה היה כבר מעט מדי ומאוחר מדי, ויקר מדי.

פורסם

מעניין ומעשיר!

רק שרשמת שפיג'ו פיתחו קו חדש של מכוניות עם הנעה קדמית וגם לא ציינת ש שה-504 לא היתה אחת מהקו, היא היתה עם הנעה אחורית וכך גם ה-505.

Peugeot 406 2L turbo 1998 Škoda Octavia RS 245 2018

פורסם

מרתק. תודה על הכתבה. אין ספק שמבחינת העיצוב, פיזו תמיד ידעו לבוא עם חשיבה שונה ויצירתית. יפה לראות איזה הבדלים היו בין ה-403 ל-404 ול504, כל אחת בעל מאפיינים שונים לחלוטין בעיצוב לעומת היצרנים כיום שכל דגם דומה לקודמו.

פורסם

תודה על הסקירה.

כמה הערות "ישראליות".

ה- 504 המוקדמת ביותר עברה רישוי בינואר 1969. למעשה, היו שתיים כאלו: האחת קיבלה רישוי סטנדרטי - 260-217, האחרת, ממש לא: 284-848...שתיהן היו, כמה מפתיע, לבנות. שיווק סדיר החל בחודש אפריל, ובמהלך שנת הדגם 1969 (עד סוף יולי) יובאו כ- 90 מכוניות, כמות נאה.

שיווק ה- 504 באירופה אכן הסתיים בקיץ 1983. אני אסתכן (פשוט כי אין לי די עדויות כדי להוכיח זאת) ואטען שהמכוניות שיובאו לכאן (עד תחילת 86 או סוף 85) היו צרפתיות לפני ולפנים. את המאוחרת שבהן ראיתי ביולי 1986 בתל-אביב (סטיישן 1796 לבנה) וגם רשמתי את פרטיה. ניגרית היא לא היתה.

פטור בלא כלום אי אפשר, ולכן מצ"ב תמונה שהפיצה פז'ו בשנת 1985. הסטיישנים האלו מוגדרות כ"מפורקות למחצה" (SKD), תעלול מיסוי נפוץ שמאפשר לייצא מכוניות מושלמות (נכון, צריך להרכיב סרנים ויחידת כח) וליהנות מהטבה במס. לענייננו, הסטיישן יצאו ממפעל פז'ו בסושו, צרפת לדונגפנג שבסין, וזו היתה תחילת הקשר שבין פז'ו לדונגפנג. כידוע, היום זו דונגפנג שמתעתדת לרכוש 30% ממניותיה של פז'ו-סיטרואן...

SKD 504 1985_break_china_02_thumb.jpg

יוחאי שנער

israelmotorindustry.org

[email protected]

פורסם

ה- 504 המוקדמת ביותר עברה רישוי בינואר 1969. למעשה, היו שתיים כאלו: האחת קיבלה רישוי סטנדרטי - 260-217, האחרת, ממש לא: 284-848....

מאד לא סטנדרטי: מספר זה "שייך" לאמצע שנת 1970 (אולי אפילו "מגרד" את 71...)

קשה לי להאמין שמספר כזה הונפק בינואר 69. אם כן, זאת היתה אמורה להיות "אטרקציה לאומית" :-)

עודד

פורסם
מאד לא סטנדרטי: מספר זה "שייך" לאמצע שנת 1970 (אולי אפילו "מגרד" את 71...)

קשה לי להאמין שמספר כזה הונפק בינואר 69. אם כן, זאת היתה אמורה להיות "אטרקציה לאומית" :-)

המספר הונפק ב- 3 ינואר 69. השיוך "הטבעי", כפי שכתבת - דצמבר 1970.

יש כאן שתי אפשרויות:

א. רכב דיפלומטי שעבר רישוי ישראלי (ראשוני) ב- 3 ינואר 69, ואח"כ (בדצמבר 70) קיבל את 284-848

ב. רישוי מלכתחילה כ- 284-848.

אני תומך באופציה השניה.

יוחאי שנער

israelmotorindustry.org

[email protected]

פורסם
מעניין ומעשיר!

רק שרשמת שפיג'ו פיתחו קו חדש של מכוניות עם הנעה קדמית וגם לא ציינת ש שה-504 לא היתה אחת מהקו, היא היתה עם הנעה אחורית וכך גם ה-505.

המכונית הראשונה של פיג'ו בעלת הנעה קדמית היתה ה 204 הוצגה ב 65'.

אחריה הוצגו ה 304 הגדולה יותר, שאגב השתמשה באותם פנסי חזית של ה 504.

ב 72' הוצגה ה 104 הקטנה, וכך למעשה כבר בתחילת שנות ה 70' רוב מכוניות פיג'ו, למעט ה 404 וה 504, היו בעלות הנעה קדמית.

ה 505, שהיתה המכונית האחרונה של פיג'ו בעלת הנעה אחורית, יוצרה עד סוף 90', ומאז אין לפיג'ו עוד מכוניות בעלות הנעה אחורית.

פורסם

חן, תודה על הסקירה המעניינת.

אני ממש לא משוחד אבל ה 504 באמת יצירה מיוחדת וגם כיום לאחר כארבעים שנה עדיין כיף לנהוג בו.

נוחות הנסיעה פשוט מדהימה וכך גם האמינות.

למרות היתרונות וכמות הרכבים שנמכרו בארץ לא נותרו הרבה רכבים כאלו במצב נסיעה .

פורסם
חן, תודה על הסקירה המעניינת.

אני ממש לא משוחד אבל ה 504 באמת יצירה מיוחדת וגם כיום לאחר כארבעים שנה עדיין כיף לנהוג בו.

נוחות הנסיעה פשוט מדהימה וכך גם האמינות.

למרות היתרונות וכמות הרכבים שנמכרו בארץ לא נותרו הרבה רכבים כאלו במצב נסיעה .

הבדיחה (העצובה) בשנות ה-70 וה-80 היתה שפיג'ו 404/504 אתה לא מוכר, אתה פשוט נוסע איתן עד שהן נגנבות לעזה :shock:

אפרופו 404 מתי עלתה ה-404 ה"ישראלית" הראשונה על הכביש. ומתי האחרונה?

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

בוא תספר לי..

לאבא שלי גנבו 504 82' בשנת 88'.

יום בהיר אחד קם בבוקר לצאת לעבודה, והסתבר לו שנותרו מהמכונית רק זכרונות וצרור מפתחות. :lol:

למזלו, המכונית היתה מבוטחת, ואת הכסף קיבל רק לאחר שעבר בדיקת פוליגרף.

את ה 504 עדיין ניתן לראות ברצועת עזה, יחד עם ה 404 טנדר, רובן במצב סופני בהחלט.

למיטב זכרוני, לא ניתקלתי ב 404 עם לוחית בעלת 5 ספרות, כך שאני מניח שהיבוא החל רק ב 62', ויתקן אותי יוחאי.

ה 404 הפרטית האחרונה יובאה אי שם בסוף 75'.

• תוכן חדש...