Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיג'ו 504 - מכונית השנה 69'.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4623 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זו היית ה 504 המשפחתית שלנו. מודל 78 מנוע 1800 ידנית, 8 מקומות + יד 1 . אבא שלי התלבט בינה לבין וולוו שטיישן רק שהיא עלתה כפול מהפג'ו. בגלל צורתה וצבעה (ירוק זית) אני זוכר שהיינו מטיילים בשטחים ללא כל חשש גם בתקופת האינתפאדה. הרכב היה שמור מאוד וכל הזמן היו שואלים אתו אם הוא מוכר. אני זוכר שהרכב היה סוס עבודה ורק עשינו לו טיפולים תקופתיים. כמובן שפעמיים ניסו לגנוב אותה וכמעט הצליחו, בפעם השלישית ב 89 הם הצליחו והיא נראתה בדרכה לכיוון מצרים.

pic.jpg

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בשנת 72 אבי קנה 504 מתייר צרפתי. מנוע 2000 הזרקה גג נפתח.

ההזרקה מהר מאד עברה למאייד כי לא היה בארץ מי שיתקן את זה.

כסאות עור וגג נפתח ידני. הרכב היה אהבת המשפחה ואחי דאג לה בשנות ה80 לטוטלוס.

כסאות מרווח ונוחות שבתור ילד אני זוכר עד היום. לדעתי גם היום אין לה תחרות בזה.

להפגת מתחים: husberg 250f 2014

לי ולילדים: פגארו Q 2800 ארוך. 2000 אוטומט יד2

לי: PX200 88 + side car פיאגו סי 1991 בשיפוץ, Vespa 50 N 1973

לאשה רנו גרנד סניק דיזל.

פורסם
אפרופו 404, מתי עלתה ה-404 ה"ישראלית" הראשונה על הכביש. ומתי האחרונה?

פז'ו 404 בישראל

שיווק סדיר החל בפברואר 1961, אז נמכרו בחיפה שלוש מכוניות, הראשונה שבהן 84-511. נרשמה כירוקה וכנראה הכוונה לצבע טורקיז 1006 (משהו בין תכלת לירוק בהיר).

ה- 404 (לא טנדר...) האחרונה שעברה רישוי בישראל היתה 388-085, כחול פסטל (=תכלת), אוטומטית, ב- 3 אוקטובר 1975.

עוד כמה נקודות בעניין:

היבוא לישראל הסתיים למעשה באוקטובר 1974, לפי הערכתי.

בשנת הדגם 1975 יובאו לישראל קצת יותר מ- 1,000 פז'ו 404 סדאן.

לפחות מאז 1973, ישראל היתה שוק היצוא מס' 1 ל- 404 ארבע דלתות קרבורטור+אוטומטית, עם כ- 40% מסך היצור. בסיום היצור לישראל, בקיץ-סתיו 1974, אשדוד היתה היעד העולמי מס' 1 לגרסה הזו, עם 88% (!) מסך היצור.

כדי לקבל פרופורציה, ב- 1974 יצרה פז'ו כ- 25 אלף מכוניות כאלו (כולל קיטים למפעלים בחו"ל) בגרסה הידנית, ורק קצת יותר מ- 2,000 אוטומטיות. הכל כמובן בהתייחס לארבע דלתות, 1618 סמ"ק, קרבורטור. בישראל היחס היה 1:1.

והנה תמונה יפהפיה של סטיישן 1964, שצולמה בניו-זילנד:

P404 Break 1964.jpg

יוחאי שנער

israelmotorindustry.org

[email protected]

פורסם

למיטב זכרוני, לא ניתקלתי ב 404 עם לוחית בעלת 5 ספרות, כך שאני מניח שהיבוא החל רק ב 62', ויתקן אותי יוחאי.

ה 404 הפרטית האחרונה יובאה אי שם בסוף 75'.

אני דווקא זוכר אחת כזו שהיתה לשכן ומספרה החל ב-45

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
בשנת 72 אבי קנה 504 מתייר צרפתי. מנוע 2000 הזרקה גג נפתח.

ההזרקה מהר מאד עברה למאייד כי לא היה בארץ מי שיתקן את זה.

כסאות עור וגג נפתח ידני. הרכב היה אהבת המשפחה ואחי דאג לה בשנות ה80 לטוטלוס.

כסאות מרווח ונוחות שבתור ילד אני זוכר עד היום. לדעתי גם היום אין לה תחרות בזה.

גם לאבי היתה 504 מנוע 2000 הזרקה וגג נפתח שנקנתה בשנת 74 , למיטב זכרוני הרכב שימש את אחד ממנהלי כור לפני כן.

וכמוך גם אני זוכר את הרכב הזה עד היום ,

למעשה רכב זה אשם בתעלה שקיימת במוחי עד היום לגבי ה 504 .

לגבי מערכת ההזרקה במקרה הגיע אלי היום סט שיפוץ למשאבת ההזרקה המכנית ,כולי תקווה שיפתור את הבעיה הנוכחית של

אחת הנסיכות שלי.

אם מישהו יכול לעזור למצוא בארץ את מרסס הדלק שבתמונה 2 זה יהיה נפלא, שלי נוזל ואני זקוק לרכיב חדש כזה.

תודה

איציק

IMG-20131018-WA0006.jpg

IMG-20130925-WA0010 - עותק.jpg

פורסם
זו היית ה 504 המשפחתית שלנו. מודל 78 מנוע 1800 ידנית, 8 מקומות + יד 1 . אבא שלי התלבט בינה לבין וולוו שטיישן רק שהיא עלתה כפול מהפג'ו. בגלל צורתה וצבעה (ירוק זית) אני זוכר שהיינו מטיילים בשטחים ללא כל חשש גם בתקופת האינתפאדה. הרכב היה שמור מאוד וכל הזמן היו שואלים אתו אם הוא מוכר. אני זוכר שהרכב היה סוס עבודה ורק עשינו לו טיפולים תקופתיים. כמובן שפעמיים ניסו לגנוב אותה וכמעט הצליחו, בפעם השלישית ב 89 הם הצליחו והיא נראתה בדרכה לכיוון מצרים.

לפי הדשבורד זה נראה לי מנוע 2000 דוקא.

• תוכן חדש...