Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4663 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הנה קם לנו עוד מומחה המגיע מהעולם הוירטואלי

אין פה שום דעה קדומה חביבי אלא ידע נצבר נלמד וכמובן נסיון של שנים בטיפול ברכבים עם שמנים מכל הוסגים והגוווים חוץ מרויאל פרפל כמובן (:

תתיעץ קצת עם מומחים (אל תנסה לחפש באינטרנט) ותגלה דבר או שתים על שמנים סינטטים מלאים והשפעתם השלילית לעיתים על גומיות ומחזירי שמן

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

שאלה בעקבות מילותיו של דנידין: אני לא מבין מדוע שימוש בשמן 5W-40 סינטטי מלא, במנוע בן 15 ועם כ263 אלף יביא לסופו בקצב מואץ.

בפועל אני מאוד מודע לכמות השמן וממלא כל תדלוק(תמיד קרוב למקסימום), אני שומר על טורים נמוכים: כמעט כל הנסיעה 2200 ב90 קמש.

אני יודע לאמר בוודאות שעד הטיפול האחרון הרכב טופל במוסך יונדאי מכן אני מסיק שכנראה כל השמן שעבר במנוע זה הוא 10W-40 חצי סינטטי.

רק בהחלפת שמן האחרונה שהייתה ב256 אלף הוכנס 5W-40 חצי סנטטי.(לא אצל מוסך יונדאי מורשה אחרי שגיליתי שבמוסך שמו לי מים רגילים במערכת הקירור הרכב לא חזר לשם).

פורסם

במנועים ישנים מה שמחזיר קומפרסיה זה שאריות פיח ייש מצב שייתנקו עקב שימוש בשמן סינטטי איכותי

שמנים רגילים יש תכונה לנפח ולשמר גמישות של גומיות ולשמן סינטטי אין תכונה כזו ולכן מחזירי השמן ישנים עלולים להתקשות לבד גמישות ולהתחיל לנזול זה כמובן עם נכון לגומיות של מובילי השסתומים ואז תצרוכת השמן עלולה לגבור מאוד

פורסם

העובדה שהרכב עבר ב256 אלף שיפוץ ראש מנוע, רצועת טיימינג, מחזירי שמן, מותחנים משאבת מים החלפת אטמים וגומיית קראנק תשנה את דעתך?

בפועל היה צריך לעשות רק אטם ראש מנוע אבל אם כר אז כבר.

פורסם

300-400 סמק כל 1000 קילומטר.

לדעתי האיבוד מתרחש בעיקר בזמן שהמנוע עובד והוא עדיין קר.

לא מזמן עשיתי נסיעה לירושלים וחזרה לא הייתי כבד במיוחד אך עדיין הייתי על הדוושה, והגעתי ל3 וחצי טורים לפעמים; ואחרי הנסיעה הלוך וחזרה לא הייתי צריך להוסיף טיפה.

פורסם
הנה קם לנו עוד מומחה המגיע מהעולם הוירטואלי

אין פה שום דעה קדומה חביבי אלא ידע נצבר נלמד וכמובן נסיון של שנים בטיפול ברכבים עם שמנים מכל הוסגים והגוווים חוץ מרויאל פרפל כמובן (:

תתיעץ קצת עם מומחים (אל תנסה לחפש באינטרנט) ותגלה דבר או שתים על שמנים סינטטים מלאים והשפעתם השלילית לעיתים על גומיות ומחזירי שמן

אדון יקר, אתה מכונאי רכב וכבודך במקומו מונח. אנוכי מהנדס מכונות שבין הייתר עסקתי בתיכנון מערכות הידראוליות בתעשיה וגם בציוד מוטס. מונחים כמו צמיגות דינאמית או קינמאטית ומספר ריינלודס אינם זרים לי בהקשר של שמנים. לך נראה שכול דבר שמגיע מאנשים שאינם עוסקים במכונאות רכב ביום יום הוא אינו נכון או שקראו באינטרנט.

אני לא צריך להתייעץ עם מומחים בדברים טרוויאלים ומובנים לכול אדם מהיישוב. אם לך אישית יש קושי בהבנת הנושא אשמח ללמדך.

אם אתה לא מכבד את נסיונם והידע של אחרים אז אל תתפלא אם אתה מקבל אותו יחס.

איזה כייף לי :)

פורסם

אל תכעס עזיראל לא מזלזל בהשכלתך אבל היא לא קשורה לנושא וגם רואים שאתה לא ממש בקי בתחום הסיכה האוטומטיבית

את הידע שלי צברתי לא רק מניסיון אלא גם בהשתתפות בכנסים יעודיים לנושא ושם השאלות האלו עולים תמיד והתשובות ניתנות על ידי המומחים הגדולים שיש בארץ התחום

שאקבל את ההזמנה לכנס הבא אם תרצה אדאג שגם אתה תקבל הזמנה

פורסם

מניסיון של מספר מקרים אני יכול להעיד כי במנועים שצורכים שמן מעבר מ 5W40 לצמיגות 10W40 הורידה את תצרוכת השמן

אם בכל זאת יבחר יונתן בשמן צמיגות דקה של 5W40 אזי אני ממליצ בחום לא לקחת שמן סינטטי מלא למנוע שצורך שמן

אל תכעס עזיראל לא מזלזל בהשכלתך אבל היא לא קשורה לנושא וגם רואים שאתה לא ממש בקי בתחום הסיכה האוטומטיבית

את הידע שלי צברתי לא רק מניסיון אלא גם בהשתתפות בכנסים יעודיים לנושא ושם השאלות האלו עולים תמיד והתשובות ניתנות על ידי המומחים הגדולים שיש בארץ התחום-השתתפתי בלא מעט הרצאות בתחומים שונים ומגוונים. את רוב המידע או אפילו את כולו אתה יכול לקרוא בספרות מקצועית לדוגמא:

הספר של חברת LM בנושא שמנים וחומרי סיכה שיצא לאור.

אני לא כועסת.

אשמח לקבל סימכויין של ייצרן רכב מכובד או ייצרן שמנים לדברייך ולא קישורים לדיונים בפורומים.

אתה לא מציג עובדות מדוייקות או בדיקות מעבדה שנעשו בצורה מבוקרת לכן זכותיי לקחת את העובדות בערבון מוגבל.

פורסם

מרק, שחרר.

You can't teach an old dog new tricks.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

איתמר, אני באמת מנסה להבין לעומק את הטענות של דנידין אבל דברים לא מסתדרים לי.

אחת הטענות של דני ומנסיונו הוא נתקל בבעיות של צריכת שמן מוגברת כתוצאה ממעבר לשמן סינטטי מלא כתוצאה מפגיעה באטמים שונים במנועים מסויימים.

אני רוצה להבין משהו :-) שמן סינטטי מלא=שמן שלא מיוצר מנפט לדוגמא שמן תוצרת רויאל פרפל.

1. רוב השמנים בשוק וגם במוסכים המורשים הם שמנים 'סינטטים' המיוצרים מנפט המופק מאמא אדמה כלומר שמן המיוצר בטכנולוגיה סינטטית או חצי סינטטיים כלומר עם חבילת תוספים גדולה.

אז איך בדיוק למוסכים יש מספיק ניסיון לומר ששמן סינטטי מלא פוגע באטמים כאשר בפועל השמן הינו מינרלי או חצי סינטטי שקיים בשוק כבר שנים רבות ?

2. מחובתם של ייצרני השמנים אם זה שמן מינרלי, חצי סינטטי או סינטטי מלא להוסיף תוספים שימנעו פגיעה באטמים וזה חלק ממפרטי התקינה והבדיקה לפי תקני API/ASTM/SAE וגם תקן VW.

3. ייצרני האטמים בודקים את עמידות האטמים לשמנים לפי תקנים מחמירים כמו DIN 53504 או VW PV 3344.

אז איך מכול זה אנחנו מגיעים ששמן סינטטי מלא פוגע באטמים כאשר מבחינה טכנית טהורה אטמים המיוצרים מחומרים כמו VITON ,nitrile עמידים מאוד בפני שמנים סינטטיים המיועדים לרכב ?!

פורסם

שמן סינטטי לא פוגע באטמים, זו שטות גמורה.

לדעתי יש שתי סיבות שבגללן לא מומלץ שמן מנוע סינטטי מלא במנוע עייף:

1. לרוב השמנים הסינטטיים יכולות ניקוי והמסה גבוהות משמנים מינרליים. תכונות ניקוי משופרות אלו עלולות להביא להתפרקותם של משקעים שלמעשה תרמו לשמירה על הקומפרסיה או שהגנו על אטמים.

2. כמו שכתבתי כמה תגובות קודם, שמן סינטטי זורם מהר יותר ודק פחות משמן מינרלי, גם אם הם באותה הצמיגות. אם המנוע עייף מעבר לשמן סינטטי בהחלט עלול להביא לתופעות של אכילת שמן, הן בגלל פירוק והמסת משקעים והן בגלל שהוא דק יותר.

יחד עם זאת ועל אף הנאמר אין שום מניעה משימוש בשמנים סינטטיים מלאים בכל מנוע ובכל גיל. להתפשר על שמן מינרלי, לעלות בצמיגות או להוסיף תוסף דבש במקום לתקן את המנוע משול לפלסטר או לטאטוא האבק תחת השטיח. כל פעולה כזאת רק מקצרת את חייו של המנוע, מגבירה את הבלאי, מעלה את צריכת הדלק ומורידה מהביצועים. מנוע עייף משפצים ומתקנים, לא ממשיכים להתעלל בו.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אבל לא מדברים פה על מנוע עייף יותר מידי ורק צורך שמן באופן גבולי משהו

אם זה היה הרכב שלך לא היית מנסה מעבר לשמן פחות דק כדאי לראות אם תצרוכת השמן פוחתת יחד עם זאת גם ממשיך להצמד לצמיגות שאותה יצרן הרכב המליץ עליה כהכי מתאימה לאקלים המקומי ?

לגבי השפעה על מחזירי שמן אני מאמין בך שתלמד לאור עקומת הלמידה שלך מאז פרסום מאמר השמנים והחכמתך לאורך הזמן עד היום

רוצה להגיע לכנס הבא ? יש דברים נחמדים שאפשר ללמוד בנושא והמעניינים בהם הם אלו שלאו דווקא מגיעים מיצרני השמנים עצמם

פורסם

עכשיו בוא ותסביר לי מה הקשר לאקלים המקומי? :roll:

אני חושב שאתה עושה קצת מיש-מש בין כל מיני פיסות מידע ומגיע למסקנות שגויות.

איתמר

• תוכן חדש...