Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4663 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני שתוריד לצמיגות נמוכה יותר תטפל בבעיית המנוע.

א.באיזה שמן 5W40 השתמשת עד עכשיו יכול להיות שהוא לא איכותי מספיק או סינטטי מלא?

ב.במידה ואתה נעול על לרדת בצמיגות ולא מפחד ממחירי שמן איכותיים תנסה 10W40 של רויאל פרפל סינטטי מלא.

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

סוג השמן שקיים רכב הינו WOLF 5W-40 סינטטי מלא וכאשר הוא נגמר אני המשכתי למלא בZIC 5W-40 סינטטי מלא.

לגבי תיקון המנוע זה לדעתי מיותר ולא רלוונטי, היות ולאחר שיפוץ הראש והחלפת אטמים המקור לצריכת השמן לדעתי הוא הבוכנות ו\או הרינגים.

זה לא נראה לי חכם כלכלית להוציא עוד כמה אלפי שקלים על חצי אוברול כאשר הרכב נוסע ומניע נהדר וצריכת הדלק סבבה לגמרי(1ל12).

אין לי בעיה להוציא כ200 על שמן נראה לי אם כי 400 על נראה לי מוגזם.

לדעתי אני זקוק ל5 ליטר קצת פחות מ4 להחלפה ומה שנשאר להשלים את החסר.

פורסם

איתמר שאלה לי אלייך: אני מתקשה להבין למה ה5W-40 הוא הכי מוצלח לפי שאני הבנתי, כאשר המנוע מגיע לטמפ עבודה(באקלים הנוכחי תהליך של כ2 דקות); הצמיגיות השמן של 5-40 10-40 15-40 זהה.(תקן אותי אם אני טועה)

אז בפועל השוני ביכולת השימון היא ב2 דקות האילו של תחילת הנסיעה.

עוד יותר מבלבל אותי היא שממגע עם סוגים שונים של שמנים ה5-40 הוא הכי דליל שראיתי(בטמפ חדר כמובן), לכן אצלי זה נתפס כשמן שלא משמן מספיק טוב עד שהוא מתחמם.(שוב תקן אותי אם אני טועה)

פורסם
סוג השמן שקיים רכב הינו WOLF 5W-40 סינטטי מלא וכאשר הוא נגמר אני המשכתי למלא בZIC 5W-40 סינטטי מלא.

לגבי תיקון המנוע זה לדעתי מיותר ולא רלוונטי, היות ולאחר שיפוץ הראש והחלפת אטמים המקור לצריכת השמן לדעתי הוא הבוכנות ו\או הרינגים.

זה לא נראה לי חכם כלכלית להוציא עוד כמה אלפי שקלים על חצי אוברול כאשר הרכב נוסע ומניע נהדר וצריכת הדלק סבבה לגמרי(1ל12).

אין לי בעיה להוציא כ200 על שמן נראה לי אם כי 400 על נראה לי מוגזם.

לדעתי אני זקוק ל5 ליטר קצת פחות מ4 להחלפה ומה שנשאר להשלים את החסר.

ביקשת איכותי.

לפי החישוב שלך של 400 ל1000 ובמידה וניקח שאתה מחליף כל 15 אלף אתה מאבד קרוב ל6 ליטר שמן בין החלפות אפילו אם נוריד את זה ל10 אלף זה קרוב ל4 ליטר בין החלפות. 5 ליטר של 5W40 עולה עד 200 לא עדיף כבר להשאר באותה הצמיגות ולספוג את הקנס מאשר לרדת בצמיגות או פשוט לנסות לעבור לחצי סינטטי באותה הצמיגות.

בסופו יום שמן משפיע על תצרוכת דלק וביצועיי הרכב.האם אתה בטוח שבשינוי הצמיגות אחד מהפרמטרים האלה לא יפגע.

פורסם

אני לא מבין תחלס מה ההבדל אם הצמיגות של 5-40 ו10-40 בטמפ עבודה היא זהה.

אני לא בגישה של לחסוך כמה שקלים בפועל 15 אלף קילומטר בשבילי זה שנה וקצת; אני אפילו שוקל לקנות את הROYAL PURPAL(וגם פה יש לי הטלבטות בין5-40 או 10-40).

אני פשוט רוצה לבחור באפשרות הכי טובה.

פורסם

יש לך מנוע בעייתי או שתטפל או שתמשוך איתו עד שהוא ימות. צמיגות נמוכה יותר מקסימום תוריד את האכילה לפחות אבל הוא עדיין ימשיך לצרוך שמן בצורה לא בריאה,מה אז תעשה תעבור ל20W50.

פורסם
איתמר שאלה לי אלייך: אני מתקשה להבין למה ה5W-40 הוא הכי מוצלח לפי שאני הבנתי, כאשר המנוע מגיע לטמפ עבודה(באקלים הנוכחי תהליך של כ2 דקות); הצמיגיות השמן של 5-40 10-40 15-40 זהה.(תקן אותי אם אני טועה) לצורך הפשטת העניין זה נכון

אז בפועל השוני ביכולת השימון היא ב2 דקות האילו של תחילת הנסיעה. בדיוק

עוד יותר מבלבל אותי היא שממגע עם סוגים שונים של שמנים ה5-40 הוא הכי דליל שראיתי(בטמפ חדר כמובן), לכן אצלי זה נתפס כשמן שלא משמן מספיק טוב עד שהוא מתחמם.(שוב תקן אותי אם אני טועה)

הצמיגות הקרה של השמן (0, 5, 10, 15 או 20) מתארת לנו את צמיגות השמן בטמפ' הנמוכות יותר. ככל שהמספר נמוך יותר כך השמן צמיגי פחות.

השמן האידאלי הוא שמן שלא משנה את הצמיגות שלו לאורך משרע הטמפרטורות ושומר למעשה על צמיגות אחידה. למרבה הצער את השמן הזה עדיין לא המציאו ולדעתי זה עניין של שנים בודדות עד שיפותח שמן כזה או קרוב לשם.

עד אז, כל שמן קר צמיגי מדי למנוע. שימוש בשמנים בעלי צמיגות קרה נמוכה יותר (כמו 0 או 5) רק תורמים להגנה על המנוע בדיוק באותן שניות ראשונות בהן הבלאי של המנוע הוא הגדול ביותר, מנוע קר ולא משומן. שמן דליל יותר זורם מהר יותר במעברי השמן, מגיע מהר יותר למקומות שהוא צריך להגיע אליהם ומגיע לצמיגות הנדרשת (כלומר הצמיגות החמה, זו של טמפ' העבודה) מהר יותר. שמן קר לעולם לא יהיה דליל מדי, אין חיה כזו. גם שמני 0 ו 5 עדיין צמיגיים יותר בעשרות אחוזים ויותר מהצמיגות הנדרשת מהם ומזו שהם מגיעים אליה בטמפ' העבודה.

זו הסיבה שבגללה אין שום בעייה לרדת בכל רכב לשמני 5 או 0 ולהישאר עם הצמיגות החמה אותה דורש היצרן.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אני רואה דברים בצורה יותר פשוטה וגם ברורה

היצרן הסצפיצי הזה ולרכב הזה דורש 10W40

וזה גם שמן שיהיה עדיף לרכב שצורך שמן מאשר 5W40

פורסם

כשאתה חולה, אתה אוכל לחם עם עובש או לוקח כדור אנטיביוטיקה?

השמנים של היום מתקדמים וטובים מהשמנים של לפני שני עשורים, אין שום קשר למנוע או תאריך יצורו (למעט מנועים ישנים מאוד של רכבי אספנות ששם הייתי נזהר וחושב פעמיים מה לשים).

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אלה שני מותגים זולים שאיני יודע מה טיבם. יכול להיות שהם על הכיפאק, אני בכל זאת ממליץ על שמן מחברה גדולה ומוכרת יותר.

לדעתי אחד השמנים הטובים והמוכחים ביותר שניתן למצוא בארץ הוא רוייאל פרפל. ניתן להשיג מאוטוסטור או ישירות מהיבואן, 'לאור הנדסה'.

איתמר

פורסם
כשאתה חולה, אתה אוכל לחם עם עובש או לוקח כדור אנטיביוטיקה?

השמנים של היום מתקדמים וטובים מהשמנים של לפני שני עשורים, אין שום קשר למנוע או תאריך יצורו (למעט מנועים ישנים מאוד של רכבי אספנות ששם הייתי נזהר וחושב פעמיים מה לשים).

איתמר

כמו שאמרתי שמנים מודרניים ולא בהכרח מתאימים יותר וזה גם הגדרות היצרן במקרה זה .. כמה פשוט רק לקרוא את הטבלה של היצרן ולהתאים צמיגות

מניסיון של מספר מקרים אני יכול להעיד כי במנועים שצורכים שמן מעבר מ 5W40 לצמיגות 10W40 הורידה את תצרוכת השמן

אם בכל זאת יבחר יונתן בשמן צמיגות דקה של 5W40 אזי אני ממליצ בחום לא לקחת שמן סינטטי מלא למנוע שצורך שמן

פורסם

שוב, אין קשר בין גיל המנוע לצמיגות השמן.

הסיבה לירידת בצריכה נובעת משמן בסיס נחות יותר, שמלבד עניין הצמיגות הוא גם עבה יותר וזורם לאט יותר. יש הבדל במינוח בין צמיגות (Viscosity) לקצב הזרימה (Flow rate). יכולים להיות שני שמנים בעלי אותה הצמיגות אבל קצב הזרימה יהיה שונה.

שימוש בשמן מינרלי או חצי סינטטי זה לא פתרון להעלמת הצריכה, זה פלסטר.

פותח השרשור צריך לעשות את החושבים שלו, האם להשקיע בשמן טוב או להתפשר על שמן נחות יותר אך שימזער את צריכת השמן ויהיה זול יותר.

איתמר

פורסם

ברור יש קשר

מרווחי הסיכה גדלים ולכם בטמפ' חיצוניות גבוהות לא יהיה לחץ שמן מספק בסרק עם שמן דק שכזה מה שנקרא סמפטום נורת לחץ המהבהבת בסרק לאחר נסיעה ארוכה

חושבים יעשה זה ברור אבל הנה שני סנט שלי שמן סינטטי מלא למנוע שצבר קילמוטראז מכובד וצורך שמן יביא את הקץ מהר מאוד

אז אם שואלים אותי מה לשם למנוע כזה ההיתי אומר כי שמן 10W40 או 15W40 או אפילו 20W50 שמן מנוע מינראלי או סניטטי למחצה

פורסם

אם בכל זאת יבחר יונתן בשמן צמיגות דקה של 5W40 אזי אני ממליצ בחום לא לקחת שמן סינטטי מלא למנוע שצורך שמן

לא קיים שום קשר והשפעה על צריכת השמן אם נבחר בשמן מינרלי או סינטטי בדרגת צמיגות 5W40.

זו דעה קדומה שנכתבה מספר פעמים על-ידי 'יודעי דבר' והיא לא מחזיקה מים.

פעם היה נהוג לחשוב ששמן סינטטי מנפח/מכווץ גומיות ומנועים...

כול ייצרני השמנים וגם ייצרני הרכב לא מזכירים דבר או חצי דבר לגבי האפשרות של צריכת שמן מוגברת במעבר לשמן סינטטי מלא.

צמיגות השמן או אינדקס השמן עלול לגרום לשינוי מסויים בצריכת השמן אבל זה זניח במקרה הזה.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...