Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4661 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם אני לקראת טיפול וקניתי מספר חלפים אך שמן מנוע אני פשוט לא ידעתי במה לבחור יש מבחר לא קטן.

רציתי לדעת איזה חברה הייתם ממליצים אני מכוון ל10-40 חצי סינטטי להבנתי זה הכי מתאים לי.

• תגובות 45
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כמה אתה רוצה להשקיע?

שמן סינטטי מלא הוא הטוב ביותר שניתן למזוג למנוע, מכאן והלאה השמיים (ועומק הכיס) הם הגבול.

לא הייתי יורד מצמיגות 40 אבל בהחלט ניתן ומומלץ לשים צמיגות קרה של 5. בדוק בספר הרכב או באינטרנט באיזה תקן שמן המנוע צריך לעמוד (השערה שלי API SJ או SH) ורכוש כזה, רצוי מחברה ידועה ומוכרת.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

בספר רכב רשום:

אSH SG SG/CD MULTI GRADE

אשמח לקבל הסבר לגבי ההבדלים בין הסוגים השונים.

כרגע יש 5-40 סינטטי מלא שלפי ספר הרכב השמן הזה לא מתאים לאקלים בארץ(רשום עד 20 מעלות צלסיוס).

בנוסף המנוע מאבד עם השמן הזה כ400 סמק כל1000 קילומטר.

אני מכוון ל10-40 גם כי אני מבין שזה יותר מתאים(לפי הספר עד40 מעלות צלסיוס) וכי אני מקווה שזה יקטין את קצב היעלמות השמן.

מדובר ברכב שעשה כמעט263 אלף ולא מזמן עבר שיפוץ ראש, מנוע טיימינג, מותחנים, מחזירי שמן, אטמים, מושאבת מים.

אני לא אהסס לשקיע עוד 100 שקל על שמן אם זה באמת ישמור על המנוע אם כי להבנתי ברכב כזה וקילמטראז כזה, 10-40 חצי סינטטי יעשה את העבודה.

בכלל בדפוס הנהיגה שלי המנוע מאיץ בין 1800-2200 טורים ומשייט על 2200 טורים ב90 קמש.(במידה ויש לזה השפעה על סוג השמן).

פורסם

הבנת את הטבלה לא נכון.

הטבלה לא אומרת "אל תשתמש בשמן 5 באיזורים חמים". הטבלה אומרת שבאיזורים קרים מתאים שמן 5 ואילו באיזורים חמים יותר ניתן להשתמש ב 10 או 15. בפועל שמן 5 יעשה רק טוב למנוע בכל מקום, בין אם באנטרטיקה ובין אם במדבר סהרה. הצמיגות החמה זהה ולמעשה אין משמעות לצמיגות הקרה.

שמן מינרלי או חצי סינטטי באותה הצמיגות יכול להאט את צריכת השמן אך לא להעלים אותה. אני לא חושב שזה שיקול, מנוע ששורף שמן צריך לתקן או לשפץ, לא להתשמש בשמן צמיגי יותר או להתפשר על איכותו.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
בספר רכב רשום:

אSH SG SG/CD MULTI GRADE

אשמח לקבל הסבר לגבי ההבדלים בין הסוגים השונים.

כרגע יש 5-40 סינטטי מלא שלפי ספר הרכב השמן הזה לא מתאים לאקלים בארץ(רשום עד 20 מעלות צלסיוס).

בנוסף המנוע מאבד עם השמן הזה כ400 סמק כל1000 קילומטר.

אני מכוון ל10-40 גם כי אני מבין שזה יותר מתאים(לפי הספר עד40 מעלות צלסיוס) וכי אני מקווה שזה יקטין את קצב היעלמות השמן.

מדובר ברכב שעשה כמעט263 אלף ולא מזמן עבר שיפוץ ראש, מנוע טיימינג, מותחנים, מחזירי שמן, אטמים, מושאבת מים.

אני לא אהסס לשקיע עוד 100 שקל על שמן אם זה באמת ישמור על המנוע אם כי להבנתי ברכב כזה וקילמטראז כזה, 10-40 חצי סינטטי יעשה את העבודה.

בכלל בדפוס הנהיגה שלי המנוע מאיץ בין 1800-2200 טורים ומשייט על 2200 טורים ב90 קמש.(במידה ויש לזה השפעה על סוג השמן).

מעניין אתה יכול לצלם את הטבלה ?

פורסם
הנה הטבלה אולי באמת הבנתי אותה לא נכון מה שכן, לשמן 5-40 ישנה כוכבית שמפנה להערה restricted to driving condtin and area.

ל10-40 אין הערה כזו.

דוקא ההבנת נכון ונראה כי 10W40 הכי מתאים

פורסם

כן, 5W40.

כמו שאמרתי, הטבלה הזו לא אינטואיטיבית. כל היצרנים מציגים טבלאות במבנה הזה.

הטבלה הזו אומרת שאם אתה במקום חם אז אפשר להשתמש בשמני 10 ומעלה, אם אתה במקום קר אז 5 יהיה טוב יותר. אין שום בעייה עם שמן 5W40 וזוהי הצמיגות המומלצת ביותר.

איתמר

פורסם

אנחנו מדברים על רכב משנת 1998, ומנוע עתיק יומין עוד יותר. מאז ענף השמנים התפתח והמלצות על שמני 10 ו 15 מקומם בניינטיז'.

כמו שאמרתי לא פעם ולא פעמיים (ותאמין לי שחקרתי את הנושא הזה לעומקו) - לא מצאתי ולו יתרון אחד של שמני 10 או 15 על שמן 5.

איתמר

פורסם

נכון יש היום שמנים מאוד מודרנים בהרבה מאשר היו ב 98 וולכן אולי באמת ייטב למנוע שמן מהדור הישן ולפי המלצות היצרן דאז כי הרי המנוע לא התקדם עם השנים יחד עם השמן להיפך הוא יותר בלוי ולכן אני חושב ש 10W40 יהיה מצויין

• תוכן חדש...