Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4685 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

התחלתי לעבוד לפני כשבועיים בחברה מסוימת.

אני עובד אצל לקוח שלהם לאורך כל התקופה, והיום הלקוח הציע לי לבוא לעבוד אצלו.

חתמתי על חוזה (רק אני, 2 העותקים אצל המעסיק) שבו סעיף שהחברה חייבת לאשר העסקה אצל לקוחותיה, וזאת לתקופה של שנה לאחר סיום העבודה בחברה.

א. עד כמה זה תופס בתקופת זמן מזערית שכזו?

ב. עצם זה שהחוזה לא מכיל פרטים שתיאמנו במיילים, זה שרק אני חתמתי עליו בזמנו, וזה שאין לי עותק חתום ע"י המעסיק - לא מערער את מעמדו קצת?

קצת תהיות להתחלה,

תודה.

משכנתא זה קל

פורסם

אני בעבר חתמתי במקום העבודה על חוזה האוסר עלי לעבוד במשך 18 חודשים בתחומים הספציפיים שבהם עבדתי אצל המעסיק.

בדיקה אצל העו"ד המשפחתי העלתה שזו דרישה לא חוקית.

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

פורסם

הדרישה לא חוקית, זה מקרה די קלאסי של אחד מחוקי היסוד,

שכחתי את שמו. חופש העיסוק?

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אם המעביד לימד אותך דברים ייחודיים לעסק שלו גילה לך סודות מסחריים שלו הרי ההסכם אי תחרות תקף.

במהלך של שבועיים כמו המקרה אצלך , אין לך בעיה כנראה.

מה גם שהלקוח הוא לא מתחרה של המעסיק אני מניח

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אתה יכול לחתום גם על 50 שנה לא לעסוק בזה

ברגע שתעסוק בזה לא יוכלו לעשות לך כלום, בטח שלא לאיים עליך משפטית כי הם בעצם אלה שעוברים על החוק

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

אני מציע שתתייעץ עם עו"ד בתחום ולא תקל ראש בעניין. אני אינני משפטן וזו דעתי. ההתחייבות שלקחת יכולה להיות התחייבות לגיטימית גם במסגרת חופש העיסוק אם קיימות אפשרויות העסקה נוספות עבורך מלבד הלקוח הנ"ל. לגיטימי שמעסיק לא ירצה שעובדיו "יגנבו" ממנו לקוחות, ואתה הסכמת לכך. אפילו אם לא למדת דבר אחד מהמעסיק ולא לקחת ממנו שום סוד, את הקשר ללקוח יצר המעסיק שלך. אני מאמין שבית המשפט לא יראה בעיין יפה את אי עמידתך בהתחייבות.

:turn-l:
פורסם

זה מקרה יחיד וראשון. כך שרק כעת כדאי ש"אצטייד" באחד כזה. :)

מה שהכי קריטי, שאין לי חוזה להראות לעו"ד. רק הטיוטה ששלחו לי במייל.

משכנתא זה קל

פורסם

כן.

אני שונא להעיד על עצמי, אבל אני מאוד נאמן למקום העבודה ומאוד משקיע.

פה, מהתחלה, היחס שקיבלתי ואיך שדברים התנהלו - לא נראו לי בכלל, אך לא היו לי הצעות אחרות ואני זקוק לכסף, לכן "העלמתי עין".

משכנתא זה קל

פורסם

אתה חייב גילוי נאות ללקוח שאצלו אתה עובד לגבי המחוייבות עליה חתמת.

זאת חובתו לטפל בנושא ועםהוא משאיר לך את הבעיה אזי תשקול שוב את ההעסקה אצלו ומה זה אומר על העתיד.

בכל מקרה יש להניח שגם בחוזה בין הלקוח לבין המעסיק יש סעיף רלוונטי וחוזה זה בתור היותו חוזה עסקי מחייב ולא ניתן להסתתר מאחורי "חופש העיסוק".

דרך הגב, יתכן וזכותו על פי חוזה של הלקוח "לרכוש" אותך מהמעביד שלך ... ואז הכל נפתר בשלום :)

פורסם

היחס שקיבלתי ואיך שדברים התנהלו - לא נראו לי בכלל, אך לא היו לי הצעות אחרות ואני זקוק לכסף, לכן "העלמתי עין".

התגמשת, התפשרת, אבל בשורה התחתונה הסכמת מרצונך החופשי ומסיבותיך. גם העובדה שאין בידיך העתק לא מבטלת את המחוייבות שלך.

:turn-l:
פורסם

בהמשך לדברי החברים פה, אכן בתי המשפט נוטים לפסוק לטובת העובד, בהתאם לחוק חופש התעסוקה וגם מפני שמדובר בחברה אל מול עובד בודד.

בכל מקרה, זמן העבודה הקצר פועל לטובתך.

אם היית עובד באפל 5 שנים ולאחר מכן מיד עובר לגוגל או סמסונג, הייתי מרים גבה. אבל זה לא המקרה אז סע לשלום :)

בכל מקרה, עדיף להתייעץ עם עו"ד לפני זה.

172

• תוכן חדש...